Posted April 12, 2013 Upravo radim na izradi svoje prve ''press kartice'' pa sam se zapitao koja je najrigoroznija sankcija koju mogu da snosim u slucaju da provale da je lazna? Konkretno me interesuje za Tursku jer idem za Istanbul za par dana a umalo se nisam prevrnuo kada sam video cene ulaznica za neke znamenitosti. Mozete da mi odgovorite i da li ste i koju sankciju ikada snosili zbog lazne press kartice? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 12, 2013 Ma lažna/prava, ima toliko različitih novinarskih kartica na svetu da jedino mogu da ti kažu "ne možeš da uđeš". Meni se desilo u Turskoj da mi nisu dali da uđem u neki levi muzej sa pravom međunarodnom novinarskom legitimacijom, tvrdeći da je lažna. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 17, 2013 Jel koristio neko press u Budimpesti? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 17, 2013 Koristio sam ja u Budimpesti za House of Terror (http://www.terrorhaza.hu/ - preporuka) i nisam platio ulaz. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 17, 2013 Koristio sam ja u Budimpesti za House of Terror (http://www.terrorhaza.hu/ - preporuka) i nisam platio ulaz. Preporuka za šta? Tu ne bih ušao uopšte. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 18, 2013 Sinagoga, Lavirint i palata ogledala u Budimpesti bez plaćanja. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 18, 2013 zar nije sinagoga besplatna? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 19, 2013 ne, inace se placa ulaznica. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 19, 2013 Da, plaća se. Od 04. jula poskupljuju ulaznice: A Dohány utcai Zsinagóga és a Zsidó Múzeum 2011. július 4-től érvényes egyéni belépőjegyárai: Felnőtt: 2.250,- Diák: 1.200,- Budapest kártyás felnőtt: 2.000,- Budapest kártyás diák: 1.000,- Rumbach utcai Zsinagóga: Felnőtt: 500,- Diák: 300,- A Dohány utcai Zsinagóga, Rumbach utcai Zsinagóga és a Zsidó Múzeum 2011. július 4-től érvényes árai egyéni garantált programra érkező vendégek részére: Egyéni jegyárak tárlatvezetéssel (10 fő alatt): Felnőtt: 2.650,-/fő Dohány Zsinagóga és Emanuel emlékfa (cca.50 perc) 3.000,-/fő Dohány Zsinagóga, Emanuel emlékfa és Zsidó Múzeum (cca. 90 perc) 3.400,-/fő Rumbach Zsinagóga, Dohány Zsinagóga és Emanuel emlékfa (cca. 70 perc) 3.650,-/fő Rumbach Zsinagóga, Dohány Zsinagóga, Emanuel emlékfa és Zsidó Múzeum (cca. 110 perc) Diák: 1.900,-/fő Dohány Zsinagóga és Emanuel emlékfa 2.300,-/fő Dohány Zsinagóga, Emanuel emlékfa és Zsidó Múzeum 2.600,-/fő Rumbach Zsinagóga, Dohány Zsinagóga és Emanuel emlékfa 3.000,-/fő Rumbach Zsinagóga, Dohány Zsinagóga, Emanuel emlékfa és Zsidó Múzeum Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 23, 2013 Neki update za Lisabon možda? Gde prolaze bez najave, gde sa najavom? Koliko ranije se treba najaviti i šta mislite, koliko je karata ok tražiti (pošto nas ide 6, a to mi se čini kao puno, možda i grešim)? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 23, 2013 Zar morate svi u isto vreme da uđete? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 23, 2013 Zar morate svi u isto vreme da uđete? Bilo bi poželjno da ne idemo baš različitih dana do Sintre, što se tiče Lisabona, tu si u pravu, mislim da i možemo efikasno da se raspodelimo i obilzamo naizmenično, a da ipak provodimo vreme zajedno. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 23, 2013 Ja sam koristio samo u Okeanografiku...ulaz free ! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 23, 2013 Sintra-Palacio de Pena ...bez najave moze Castelo de Sao Jorge...treba najava unapred Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 25, 2013 Ima li neko nekih novih informacija za Varsavu? Jedino sto sam nasla je ovo: Varsava: Muzej Varsavskog ustanka: Samo doci na ulaz i pokazati legitimaciju, takodje je besplatna i projekcije kratkometraznog 3d filma "city of ruins". Kopernikus naucni centar: Ne pustaju sa pres karticom Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 11, 2013 Istanbul: Prolazi u Aja Sofiji i Topkapi palati. Nisu me pustili u Cisterna Basilica sa press karticom uz obrazlozenje da je to ''special museum''. Proveravali su mi karticu od salteruse do onih koji cepaju karte na ulazu u Topkapi palatu konkretno. . . Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 12, 2013 Men` se cini da je u Cisterni bilo 50% ! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 1, 2013 Pozdrav ljudi, nov sam ovde, procitao sam sve prethodne postove i zanima me jedna stvar o kojoj niko do sad nije pricao. Da li je iko probao da udje sa Press karticom na neku domacu zurku (Tuborg festival, Exit, Sensation kad je bio pre neku god....) Ili na neki koncert??? S tim da imam profesionalni foto aparat i time se bavim iz hobija zanima me da li bih nekako mogo da prodjem uz tu karticu negde u zemlji? Unapred zahvalan Pozdrav iz Nisa! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 7, 2013 Dali je neko probao da sa press karticom dobije popust za karte turskih železnica? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 8, 2013 Idem u Atinu. Da li vazi za Akropolj? Hvala. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 8, 2013 Kako stoji press na Krfu? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 1, 2013 Da li je neko koristio PRESS u Londonu ? Znam da je tamo vecina atrakcija besplatna...ali me zanima da li se mogu izbeci ogromni redovi ispred muzeja..i postitit atrakcije kao Zoo recimo Hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 9, 2013 Cao svima. Imam vec neku Press karticu ali mi je potreban izgled International Press Card? Da li je neko od vas radio takvu vec, pa ako nije problem da mi posalje file. Hvala unapred, znaci mi puno! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 10, 2013 Ja sam je koristio u Londonu, dzaba ulazak u Kew Garden, i ako su neki delovi zatvoreni, imaju obicaj da te puste. U london Zoo nisam stigao da idem, ali kapiram da bi dali makar 50% off, ako ne i complimentary pass. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites