Posted February 1, 2006 Dvomesečno kopneno putovanje od početka do kraja beskrajnog azijskog kontinenta, do daleke okeanske obale, kroz Ukrajinu, Rusiju, Mongoliju i Kinu... i nazad! Autor: Lazar Pašćanović Pročitajte ceo tekst Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 14, 2008 Majstore, skidam kapu , jedan od najboljih putopisa koje sam procitao, a i putovanje trans-sibirskom je uvek bila moj san. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 14, 2008 Баш сам уживао док сам читао... инспиративно, опипљиво, непроцјењиво. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 16, 2008 Svaka cast , pa najbolji putopis sigurno, svaka cast Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 4, 2008 E, putopis ti je fenomenalan. Uživao sam čitajući ga. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 15, 2008 svaka čast pročitao sam ga u jednom dahu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 26, 2009 Fenomenalan putopis .gif' alt='::'> Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 1, 2009 fenomenalno napisano,svaka cast,pozdrav iz uvek clean and green Wellington, Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 26, 2009 Fenomenalno, svaka cast!!! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 16, 2009 Bravo! Uzivao sam citajuci ovaj putopis. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 21, 2009 najbolje iskoriscenih par sati u zivotu. posle svakih par pasusa, uhvatim sebe kako zamisljam prethodno procitano i gubim se u mislima i mastanju. ti si genije. .gif' alt='::'> Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 23, 2009 Andrej, hvala na lepom komentaru Uvek prija znati da se tekst nekome svideo! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 9, 2009 Odlican putopis! Kada sam pocela sa citanjem nisam mogla da se zaustavim do kraja. Inace imam ispit sutra, i bilo bi mozda pametnije da sam citala ono sto me sad svakako ceka, ali... eto, ovo mi je bas ulepsalo (dugu) noc... (i malcice promenilo pogled na zivot) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 9, 2009 Hvala! Drago mi je da sam ti pomogao da ne učiš Stvarno mi je jako drago kada se tekst nekome dopadne. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 11, 2009 U potrazi za načinom kako iz Beograda vozom da stignem do Vladivostoka naleteh na ovaj putopis.I gle čuda:)Vrlo hrabro i odvažno mladiću.Zavidim ti...naravno u pozitvnom...blago tebi...pa ti si se i nauživao i nagledao i naosećao( to bi trebalo da znači pun si slika koje se rečima ne mogu opisati)...ajoooooj....Potrošiću bar godinu dana u sistematskom planiranju šta poneti,kojim putem ići,gde se zadržati,sta preskočiti...u svakom slučaju hvala ti na predivnoj priči i poverenju koje si ukazao nama čitaocima ... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 3, 2009 Odushevljen sam... svaka chast na energiji i idejama .gif' alt='::'> (hvala za one cene karata i uputstvo za jeftinije putovanje) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 20, 2009 svaka čast! prosto nisam mogla da prestanem da čitam. nigde nisam naišla na takav dobar opis mongolije, koji mi je toliko trebao. a celu transsibirsku da i ne pominjem, kao i komentare o ruskim piscima Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 17, 2010 Pozdrav , odlican teks jako zanimljiv. Kada sam ga procitao shvatio sam da bi i ja isprobao taj put. Interesuje me ja imam oko mesec dana da iskoristim za to. Da li mi je to dovoljno ? Koliko si ti para potrosio tada za to otprilike? Znam da je proslo par godina ali ocu da znam sto vise da ne idem ne spreman.Imao bi i jos neka pitanja da ti postavim ,ali to za drugi put. unapred hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 17, 2010 Dovoljno je mesec dana. Što se para tiče, da budem iskren, ne sećam se, to je bilo pre 7,5 godina :-\ Cene su se u međuvremenu dosta promenile - tačnije, skočile su. Pogledaj malo ove linkove: Transsibirska železnica (noviji blog, iz 2007) transsibirska - članak u wikitravel zvanični sajt ruskih železnica Kartu je najbolje da kupiš preko interneta, moguće je do 45 dana unapred. Dobiješ bar-kod koji odštampaš, i kad stigneš u Moskvu pokažeš taj papir na stanici, a oni ti daju kartu. Što se cena tiče, stvarno nemam pojma koliko je sad karta. Kad sam išao pre nekoliko godina, mislim da je Moskva-Irkutsk bila oko 60 evra, pa ti sračunaj otprilike. Zavisi i dokle hoćeš da odeš, transsibirska pruga se posle Irkutska razdvaja pa imaš više opcija. Pogledaj ovu mapu, tu su ti ucrtane sve varijante kuda pruga prolazi. U ovoj temi imaš opisano kako da stigneš najjeftinije do Moskve. Prouči malo to, pa pitaj dalje Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 17, 2010 Hvala na odgovoru ,pregledacu linkove koje si postavio. Ja planiram da idem isto do irakutska pa do ulan batora pa posle peking . Kao sto je napisano u putopisu , video sam da imaju neke prve i druge klase vozova ali to je skupo a i koliko sam razumeo to ide samo sedam dana i to je to , ja bi isao sa presedanjima ako treba ali da mogu da vidim sto vise kao sto pise u putopisu . Hvala jos jednom Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 25, 2011 Nemam reči da opišem koliko si mi ulepšao veče. Čitajući tvoj tekst, uživao sam kao retko kada. Svaka ti čast i nadam se da si već negde na nekom mestu naše male planete i puniš baterije novim utiscima, susretima... Hvala ti Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 1, 2011 Lepo je pročitati takav komentar Hvala! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 1, 2011 Ovaj putopis je jedan od prvih koje sam pročitao na sajtu. Sećam se da sam ga progutao, "proživeo". Onako, kad se identifikuješ sa junakom knjige Tad naravno niti sam negde putovao, niti znao išta o putovanjima, samo sam mislio "e to je ono što želim!". Onda sam se bacio na istraživanje te rute, napravio gomilu bukmarkova, pridružio se forumu... U međuvremenu se mnogo toga desilo, ali ovu rutu, prvu koju sam sebi zacrtao kad sam došao ovde, još nisam prošao Ima vremena... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites