February 18, 201411 yr Tim "šinobusom" nećeš daleko dogurati Mislim da ima jednom ili dva puta dnevno voz ka Požegi i Čačku, ali nemoj me držati za reč. Ne znam koliko ostaješ, ali pored dve planine na koje se možeš popeti, šetaj uz reku prema Čačku, možeš da ideš oko meandra i preko puta brane, meni je baš fin taj kraj. U blizini na stranu prema Požegi je Kađenica, ali ne sećam se gde je najbolje da pređeš reku da bi do nje došla. Ima viseći most u blizini, ali pre puno godina nije bio u najboljem stanju. Ima i stari železnički most, preko njega mislim da bi se moglo.
February 18, 201411 yr Na Kablaru ima via ferrata, merdevine koje idu uz stenu, ali se uspon organizuje samo ako ide grupa. Ili ako poznaješ nekog iz njihovih lokalnih klubova za alpinizam, ekstremne sportove i sl. U subotu ću baš pričati o tome na Putospektivi..
February 18, 201411 yr Ne znam koliko ostaješ, ali pored dve planine na koje se možeš popeti, šetaj uz reku prema Čačku, možeš da ideš oko meandra i preko puta brane, meni je baš fin taj kraj. Jeste DA krajolik je super za uživanje . A možeš i da se vrneš do Lučana vrlo je blizu Čačka Definitivno zapadna Srbija ima za videti i ponuditi najdobro
February 19, 201411 yr Ja bi isao do Ovcara ili (i) Kablara na jedan dan, pa ako je neko zainteresovan, nek se javi
February 24, 201411 yr Bio sam ja nedavno. Spolja izgleda malo više fensi u odnosu na klasičan planinarski dom, ali zato iznutra nije Tj. imaju dva objekta, ali nisam siguran da li je onaj sa boljim sobama (svega tri) samo za one koji dolaze na venčanje, koja se prave na splavu ispod. Uglavnom, u standardnom delu dobiješ praistorijsko ćebe, zagušljivu ali toplu sobu i poluraspadnuto kupatilo. Ako mene pitaš, za planinarski dom puna kapa. Ne sećam se cene. Pešačke staze su obeležene. Do vrha Kablara imaju tri puta, od kojih dva počinju pored planinarskog doma pa se ubrzo račvaju. Onaj što ide na desno mi je zanimljiviji za uspon, mada sam jednom prilikom uspeo da se izgubim pa se uzverao nasumično Na Ovčar sam se davno peo, ali sećam se da mi nije bilo tako zanimljivo kao na Kablaru, plus je pogled sa Kablara čist, ne smeta drveće. Misliš na restoran "Dom" http://www.ovcarbanja.com/srpski/restoran_dom.html, ili na Planinarski dom "Kablar" http://www.kablar.org.rs/index.php/planinarski-dom?
February 24, 201411 yr ili na Planinarski dom "Kablar" http://www.kablar.org.rs/index.php/planinarski-dom? Nisam ni znao da postoji
February 25, 201411 yr Ima i ovaj dom Ovčar banja - planinarski dom Železničar Mesto: u blizini manastira Nikolje, oko 1 km od Ovčar banje. Konfiguracija: zidana kuća na sprat. U prizemlju je restoran. Kapacitet: dvokrevetne i četvorokrevene sobe Komfor: struja, voda, WC-i zajednički za više soba. Organizovanje smeštaja: dom je iznajmljen privatniku a planinarsko društvo ima pravo korišćenja prostorija samo van sezone i to par puta mesečno - dakle za individualne posete ovo mesto treba smatrati praktično za privatni motel.