Jump to content

Featured Replies

Posted

Koja je najbolja kartica za cekiranje hostela i placanje netom uopste. Mislim na neku koja me ne kosta nista za odrzavanje i slicne gluposti, neka debitna internet....

Ja koristim od Banke Intese VISA Electron sto dobijes na devizni racun, potpuno je besplatna i do sada me nikada nije izneverila (sem kad je prazna ;) )

Ja koristim od Banke Intese VISA Electron sto dobijes na devizni racun, potpuno je besplatna i do sada me nikada nije izneverila (sem kad je prazna ;) )

I ja se slazem! Nikad nije zakazala dosad! Samo, upozorio bih da izbegavate kupovinu evra u Intesa banci, jer im je kurs nenormalan! Ja evre najcesce kupujem u AIK banci, tamo je dosta dobar kurs. Imaju i oni neki visok koji je ispisan na onom displeju, ali kad udjete unutra, na pultu stoji papir na kome pise realan, tzv, stimulativni kurs, po kome kupujete.

Slazem se, ali nemaju bas sve menjacnice dobar kurs. A posto vec imam i racun u AIK banci, uvek tamo kupim evre, jer je kurs vrlo slican kursu iz najbolje menjacnice.

Može, iako će ti u nekim bankama reći da ne može, valjda da bi ti uvalili i Virtuon.

Moze, provereno, vise puta! Odes u Intesu, najbolje i izvadis karticu za dz i bez troskova odrzavanja! Nije da reklamiram Intesu, cak mi se i ne svidjaju, ali visa electron im dobro radi.

Da li karticom Visa Electron može da se plaća preko interneta?

Ne da moze neko sljaka samo tako ja sam dosada preko neta prevalio par hiljada eur i sto za mene sto za druge i nikada nije bilo probelma.

Zavisi od sajta, na nekim mestima nije moguće platiti Visa Electron karticom.

ja jos nisam naleteo na takav sajt a pazario sam sve i svasta

S'obzirom da planiram neka putovanja u skorije vreme i da do sada nisam placao nista preko neta,raspitao sam se malo oko toga koja je najbolja kartica za placanje na netu.

Kreditne su rizicnije od debitnih.(mogucnost prevare je veca)Tako da ostaju debitne i Internet kartice

Ja sam u Intesi bas pre 5 dana podneo zahtev za vadjenje Visa Electron(debitna) i Visa Internet kartice.

Sluzbenica mi je rekla da mogu da placam na netu sa obe kartice i obe cu dobiti za 15 dana(sada vec 10)

Visa Internet je kao dopuna za mob,a sa Visa Electron mozes da dizes i pare na bankomatima.

Najbolje od svega sto ne moras da imas racun kod njih,ne moras biti zaposlen i sl.Treba ti samo licna karta i to je to.A da,nemas ni ono mesecno odrzavane racuna.

Otvore ti devizni racun,uplatis kad hoces i koliko hoces i mogucnost zloupotrebe tih kartica je jako jako mala!

Имам Рајфајзенов Виртуон и Интезин он-лајн електрон. Обе шљакају, а сада користим искључиво дугу, дакле Интезину (разлог је неки сасвим седми, дакле близина банке  ;D )

У чему је разлика између он-лајн картица и кредтних/платних картица класичног типа?

Пре свега, онлајн платна картица само има форму картице, дакле, то је уствари пластика на којој пише број, име и презиме и кад истиче итд. Дакле на себи нема никакав чип или магнетни запис. Другим речима, може да буде обично парче папира.

Друго, али веома битно, онлајн картица има свој посебан рачун. Разлог је тај што путем онлајн бенкинга, дакле путем веб-а, корисник са свог девизног рачуна пренесе одређену суму коју је вољан да потроши. Ово се ради из разлога безбедности, јер ако подаци којим случајем буду украдени, највише што могу да вам мазну је оно што сте пренели на тај рачун.

Немам података где ради а где не, за сада нисам чуо да негде на нету је не примају.

Што се тиче онлајн мењања у девизе, заобиђите банке, поготову за веће суме. Лепо дигните паре са рачуна или извадите из џепа, отидите у мењачницу и тамо замените паре. Након тога уплатите паре на шалтеру банке на свој рачун и воила.

Надам се да је неком од помоћи ово објашњење.

Aj sad jos malo da hvalim Intesu  ;D sto se tice sistema zastite ocigledno je da poseduju softver koji odmah izbacuje upozorenje ako dodje do veceg on line placanja ili nekoh cudnih transakcija. Ja sam na primer kupovao tri avio karte u USA i momentalno posle 2-3 minuta od zavrsetka transakcije zvonio mi je telefon i ljubazna sluzbenica Intese me je pitala da li sam ja uradio te transakcije, po meni je to super jer i da neko zeli da vam isprazni racun banka ce vas prvo nazvati da vidi da li je sve OK. Takodje ne znam da li banke kod nas imaju poslovnu politiku kao u USA gde i kad dodje do prevare one ti vrate sav novac (ponekad se desava da ti samo nevrate 50usd sad zasto ne znam, ali znam i slucajeve gde odmah nazovu Vas i zamole vas da nista neradite da mogu da prate lopova a oni Vam  refundiraju sve pare koji ovaj potrosi sa vaseg racuna). Mom drugaru su maznuli podatke (jer je biser drzao sve informacije na E mailu a neko mu mazno username i password i eto opste narodnog veselja, srecom sve pare su mu vratili u roku od 5 dana, poslovni ameri ;) )