Posted December 20, 2010 Koja su najbolja mesta za soping u budimpesti? (pored Westenda, Mamuta i Duna plaze ) da li postoje neki outlet centri/prodavnice? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 22, 2010 Cao svima Ima li neko konkretne informacije o H&M-u u Segedinu, da li je u toku novogodišnja akcija, kakve su cene, kakav je izbor...? Zanima me ženska i muška garderoba za odrasle, a o tome uopšte nema komentara. Takođe mi je vrlo bitno, da li neko zna da li će H&M, supermarketi i ostalo raditi za ovaj vikend 25.-26.12. imajući u vidu da je tada katolički Božić? Hvala unapred Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 22, 2010 Varminc, rekao si da ideš u utorak, jesi li se vratio i imaš li možda neke odgovore na moja pitanja? Hvala unapred Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 22, 2010 Varminc, rekao si da ideš u utorak, jesi li se vratio i imaš li možda neke odgovore na moja pitanja? Hvala unapred Bio sam, ali samo u Metrou, u petak rade od 9 do 12 h, a u subotu ne rade, za nedelju ne znam. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 22, 2010 Bio sam ja juce u Segedinu, i dosta sam vremena proveo u Szeged Plazi, izmedju ostalog i u H&M. Ima interesantnih stvari, ja najvise kupio za dete. Popusta ima u svim radnjama, pogledaj i C&A. U Tescu imas najvise garderobe, dok u Cori nema nista posebno (ovo ti govorim za radnje koje su u sklopu marketa). Guzva na granici je bila ogromna, pa smo preskocili AFU, nije bilo smisla da se toliko ceka. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 3, 2011 Srecna i uspesna Nova godina svima, i puno dobrog sopinga u Madjarskoj!!! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 6, 2011 Sjajna tema, drago mi je da naleteh na istu. Nameracio sam se da pazarim TV, najverovatnije u Segedinu posto je najblizi. E sad ono sto me interesuje je da li neko zna da li je neka prodavnica tehnike, tipa Media Markt i sl, tamo u sistemu Global Blue (Refund) tj da se porez sa overenom potvrdom moze podici ovde u Raiffeisen banci? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 7, 2011 Ja ti ne mogu garantovati, ali svi ti veliki igraci su verovatno u sistemu Global refund-a. Ako ne uspes da saznas, a ti lepo nazovi telefonom njih pa pitaj, ja sam 2 puta zvao Madjarsku sa telefona i za to mi je doslo oko 120 dinara na racunu. A Media Markt je skuplji od ostalih (koliko sam ja mogao da primetim), pa pogledaj na vise strana dok ne nadjes koji ti model odgovara. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 7, 2011 Ma nije problem da se okrenu nego ne znam koliko bi se dobro sporazumeli ako ne pricaju srpski ili engleski, ali mogu da im pustim mail pa da vidim kakva je situacija. A stavio sam MediaMarkt posto za drugu prodavnicu tehnicke robe u Segedinu ne znam. Nasao sam doduse po dobroj ceni TV u mestu Kalocsa koja je nekih 50-ak km dalje od Segedina i ide se preko Backog brega sto je mozda i bolja varijanta jer pretpostavljam da je taj prelaz manje opterecen od Horgosa. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 7, 2011 Ostavio sam ja adresu radnje gde sam ja kupio televizor 220volt.hu, a takodje imas i dobru stranicu za pretrazivanje svega i svacega, nadji je ovde u temi gde sam ostavio link to, mislim da se zove argep.hu. Ako nesto zapne a ti pitaj dok mi je jos uvek sve sveze i dok se svega secam Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 7, 2011 Prevideh 220volt (OK su sa cenom) a na argep.hu sam i gledao cene, hvala za te linkove. Hteo bih da sto bezbolnije uradim povracaj poreza, sto nije problem ako budem isao kolima (predjem u Srbiju pa se odmah ponovo vratim u Madjarsku), ali u suprotnom mi jedino igra ako su u Global Refund sistemu pa mogu ovde u banci da to zavrsim. Poslacu im mailove pa cu videti sta kazu. Ono sto me jos interesuje je ima li nekog pravila sto se tice guzve na granici, kada se isplati ici? Pozdrav i hvala za info Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 7, 2011 Nema u Segedinu http://www.ikea.com/hu/hu/ ovo je link za Budimpestu, a za Segedin! dali uopste postoji Ikea u Segedinu hvala! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 7, 2011 Da li neko moze da kaze tacno kakve su cene,npr od nekih stvari sto ste kupili? da li vredi ici. Hvala! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 7, 2011 @Majutak, nemas Ikea-u u Segedinu. @cojka, pa sta te konkretno zanima, ja sam na svom televizoru ustedeo oko 350 eura, kad sam platio carinu i porez, znaci u Beogradu je tada bio oko 1200 eura, a ja sam ga platio oko 850 eura sa svim dazbinama, gorivom, putarinama ... kad bi sad svi pisali od pelena do televizora cene gde bi zavrsila ova tema, lepo reci sta te zanima pa ce ti ljudi to i napisati. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 8, 2011 @Majutak, nemas Ikea-u u Segedinu. Hvala! Samo jos jedno pitanjce koliki je Pdv u Madjarskoj? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 8, 2011 na primer kakve su cene patika i jakni,to me najvise zanima,da znam da li da svracam u shoping ili ne Skontala sam da im je tehnika jeftinija..Zanima me da li je neko uzimao mobilni telefon takodje,da li mora da se dekodira? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 8, 2011 Nadjoh na netu da porez vracaju i u IBUSZ-ovim (turisticka agencija) kancelarijama na granicnim prelazima. Jel zna neko da li ih ima i na Horgosu? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 9, 2011 na primer kakve su cene patika i jakni,to me najvise zanima,da znam da li da svracam u shoping ili ne Skontala sam da im je tehnika jeftinija..Zanima me da li je neko uzimao mobilni telefon takodje,da li mora da se dekodira? Posto si zenskog roda oko patika i jakni ti ne mogu bas pomoci , uglavnom znam da su cene patika manje vise kao kod nas, pa se isplati samo ako se radi povrat poreza, e sad kad su rasprodaje ne znam koliko one idu na nize, a garderobe ima razne od brendirane do ne brendirane uglavnom znam da zene zanima C&A, H&M, za to ces morati da sacekas neku forumasicu koja je bila. Poz Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 12, 2011 Pozdrav svima, interesujeme da li neko moze da mi da savet ili preporuci neku prodavnicu tehnicke opreme u Segedinu. Naime planiram za vikend da odem do Madjarske u kupovinu jer sam pre neki dan na nekoj "neverovatno, jedinstvenoj i neponovljivoj akciji" kupio televizor u jednoj od nasih prodavnica u Beogradu i stvarno za nase trziste i taj televizor cena bila povolja, ali kada sam video kolike su cene takvih televizora u Madjarskoj izrasle su mi magarece usi istog momenta. Planiram da odem da kupim tehnicke stvari za opremanje stana, planiram da kupim plocu, rernu i aspirator za kuhinju, pojacalo, blu ray plajer i jos neke stvarcice... e pa sad, malo mi je frka da odem tamo pa da trazim, nekako bi mi bilo sigurnije kada bi odavde mogao mailom da proverim sta imaju na stanju, ali mi nikako ne ide da nadjem vise od www.edigital.hu i www.220volt.hu ako znate jos neke sajtove ili lokacije prodavnica koje prodaju tehnicke stvari a imaju dosta toga na lageru stvarno bih vam bio zahvalan da postavite link, adresu Segedinu ili podelite vase iskustvo. Sto se tice poreza za koji mnogi ljudi postavljaju ovde pitanje. Neposredno pred novu godinu sam se vracao iz Austrije i na Horgosu je procedura bila sledeca: otisao sam do madjarskog carinika koji je trazio da izvadim iz kola sve za sta sam hteo povracaj poreza i od racuna do racuna mi je gledao robu i nakon svakog pregleda lupao neki pecat na Tax Free racune, nakon toga sam se vratio do neke kucice na madjarskoj strani (200m od granice) gde se prodaju vinjete i tu su mi za te racune odmah dali novac, istina umanjen za neki iznos, ali bez ikakvih komplikacija. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 12, 2011 I ja hocu ove nedelje da idem za Segedin da kupim fotoaparat, e sad u radnji 220volt, ima taj model koji ja zelim i poslao sam im mejl da ih pitam dal ima povrat AFE kod njih i dobio sam odgovor da nema !, i to me sad malo zbunjuje a pre 3 meseca je drug kod njih kupio mobilni tel i dobio je 25 %. Inace aparat kosta 183000 forinti sto je po trenutnom kursu oko 670 eura i bilo bi lepo kad bi dobio tih 25 posto. Jel zna neko informaciju sta se u sustini radi kod te afe oko papirologije ? hvala u napred Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 12, 2011 Cinimi se da cu ja morati da odlozim put za sledeci vikend, posto su mi iz ove dve prodavnice za koje sam stavio linkove rekli da ne mogu da dostave aparate koji meni trebaju do subote. I meni su iz 220volt napisali da oni ne vracaju pare, ali ja mislim da oni tu nesto nisu dobro shvatili, jer su u mailu napisali da ONI ne vracaju pare. Oni i ne treba da vrate pare vec da daju onaj TaxFree racun i onda se pare uzmu na granici, tako da nisam siguran o cemu se radi... Putnice85 srecan put i pisi utiske kad se vratis, a ja i dalje molim ljude ako znaju sajtove ili adrese dobrih prodavnica tehnicke robe u Segedinu da posalju poruku.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 12, 2011 220volt je prestao da vraca porez negde krajem 2010, tu informaciju sam nasao na drugom domacem forumu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 12, 2011 Ne moze ni jedna prodavnica da "samovoljno" prestane da vraca porez a na osnovu overenog racuna od carinskih organa za izvezenu robu iz Madjarske. To je, verovatno, neka igra gde oni sami sebi vtare Afu. Jednostavno nemojte kod njih kupiti. Kucni aparati se mogu vrlo povoljno kupiti i u Metrou, Praktikeru itd. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 12, 2011 Takodje i u MediaMarkt-u, veliki izbor svega za kucu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites