Followers 0

Šest zemalja za sedam dana

42 posts in this topic

Mislim da cete kroz Sudan samo protrcati.

A Sudanci se racunaju losim narodom,najgori Afrikanci.(na drugom mestu su Somalijci)

Bolje Nova godina u Etiopiji;)

Mada Etiopljani imaju svoju Novu godinu...

Mislim da se iz ovog teksta vidi jedna od prednosti kopnenog putovanja nad letenjem - pre nego što zaronite u nešto novo i nepoznato, imate priliku da "obnovite gradivo" i pogledate Istanbul, Damask, Kairo... novim očima. Meni uopšte nije čudna ideja da ste se vozili busom sa starijim verzijama sebe. Možda posle svake posete Damasku jedna kopija tebe ostane tamo, možda taj grad stvarno pamti sve svoje goste.

Da pišete odlično, toga ste valjda svesni i sami. Jednog dana će se putopisna literatura na srpskom jeziku deliti na period pre i posle ovog bloga.  :)

Chily,

Srecno na ovom uzbudljivom putovanju. Zamajavacemo Maku da ne misli mnogo na tebe :)

ps. Vidim, nadimak ti se odomacio :)

Jelena

Molim vas, sta su vam u nasoj ambasadi napisali u toj preporuci za 33 e- to me bas interesuje kako izgleda!

Sjajno! Odlicno!

Vristala sam od smeha zamisljajuci Chija kako trci po plazi dok mu bodlje ispadaju iz pete. :D Crtezi su prelepi, svaka cast. Onda, da predjem na nastavak :)

Ovo je totalno fenomenalno! Sjajna zapažanja, izuzetni prizori! I, jeste li se zgrejali?

Molim vas, sta su vam u nasoj ambasadi napisali u toj preporuci za 33 e- to me bas interesuje kako izgleda!

Fensi potvrda na tezem papiru, sa leve strane na engleskom, sa desne na arapskom, da je taj i taj gradjanin Srbije, broj pasosa taj i taj, i da se potvrda izdaje na njegov zahtev za dobijanje vize za Sudan i u druge svrhe se ne moze koristiti. Nazalost nismo je slikali. Prvo su nas cimali da ne mogu da izdaju potvrdu nerezidentima u Egiptu...

Hvala svima na komentarima :)

ljudi genijalni ste...

Marko, Marko. Hajde da te ne znam. u tom istom moru, par kilometara dalje i par godina ranije sam ti rekao: Jako pazi prepuno je jezeva. ali stigli su te sa vremenskom zadrskom...

Ne znam odakle da pocnem da hvalim ovaj "letopis", gradja, dinamika i gradacija, odabir reci i zivopisnost - besprekorno... Samo nastavite ovim tempom i ocekujte sve vecu armiju citalaca :) a mozda jednog divnog jutra osvane i neki video klip, cisto da potkrepi pricu...

uzivam sa vama...pocela sam citati ne ocekujuci ovo i zaista sam prijatno iznenadjena.Dopada mi se sto putujete sporo i sa merakom .Mislim da zivite snove mnogih...

sjajno :)

vesti o blogu se sire po pancevu, link se baca na sve strane, razmenjuju se utisci i vlada opste odusevljenje :)

sjajno :)

vesti o blogu se sire po pancevu, link se baca na sve strane, razmenjuju se utisci i vlada opste odusevljenje :)

razmisljam dali ce tako i BGDom

nadam se da ste za sobom ostavljali mrvice!!!

Stizemo

KPS osvaja Afriku  teg Da li ovo i treća ekipa sa sajta kreće put Afrike  lol:: Odlično, samo napred  :spot:

Momci,

Fantasticni ste!!Danas sam poceo da citam i evo vec 3 sata ne mogu da se odvojim od bloga!Cim se vratite moramo se videti, jer i ja vec nekoliko godina mastam o jednom takvom putovanju.

Puno srece