Followers 0

Sudan: Od Dongole do Kartuma

37 posts in this topic

Hm, ne htedoh da tekst bude neveseo. Moj utisak o Sudanu ni u jednom trenutku nije bio negativan. Sudan vredi posetiti iskljucivo zbog ljudi, koji su stvarno nesto posebno. Bice reci o tome u narednom postu.

Чекамо причу о Картуму барем онакву каква је била о Каиру! ;)

Није било опције да копном идете до Кеније или Уганде, пошто видим да имају границу? Каква је ситуација што се тиче безбедности у јужном Судану, граничним прелазима према Еритреји, Етиопији, Кенији, Уганди... ? По досадашњем бих рекао да је север безбедан.

Razmisljali smo da idemo kopnom iz Sudana u Keniju. Medjutim, juzni Sudan je veoma problematican, na snazi je klimavo primirje, a povremeno se malo i ubijaju. Sem toga, saznali smo da su putevi toliko losi da se od Kartuma do juga Sudana putuje - dve nedelje! Ukratko, kad su nam svi rekli "nemojte to raditi", poslusali smo ih...

U Sudanu ima poprilican broj nacionalnih parkova. Hocete li neki posetiti? Pretpostavljam da bi fotke bile velicanstvene. Takodje me zanima kakve su njihove kuce iznutra. Kako ti ljudi zive, od cega, cime se bave, kako i koliko otprilike zaradjuju? Zasad sam video samo onu bednu prljavu hotelsku sobicu koja deluje simpaticno/uzasno. Preko guglovih mapa pratim vase putesestvije i vidim da se Beli i Plavi Nil spajaju otprilike u centru Kartuma, kod ostrva Jazirat Tuti. Ako je to njihovo `Usce` sta je na tom ostrvu? Neki njihov Kalemegdan? Ili zatvor, Afrika je poznata po njima. Jedva cekam vase novo javljanje. Ulepsali ste mi ovu dosadnu, dosadnu panonsku zimu.

U Nairobiju su.

Sa Lazarom i Markom sam provela popodne i vece.

Dobro su,ne brinite!

Uros nije prisutan,otisao negde za svoj gros.

Afrikanka

Познавајући Чивитлија, он је седео између две ватре и јео, а зараћене стране је погледао "престаните с паљбом" погледом. ;D

Ja samo da vas podsetim da mi ovde cekamo nastavak. Uozbiljite se, pisite cesce i duze :).

Познавајући Чивитлија, он је седео између две ватре и јео, а зараћене стране је погледао "престаните с паљбом" погледом. ;D

Ili je ih je pogledao svojim "daj džebane" pogledom. ;)

Sad sam se setio još nečega što sam hteo da pitam i ranije. Baš me zanima kakav smisao za humor imaju tamo. :) Čemu se smeju? Kakve viceve pričaju? Ako budete imali prilike, tražite da vam ispričaju par viceva, pa podelite neki s nama.  :fool:

Да, одлична идеја! Напишите нам неки виц оданде! ;D