Posted January 2, 2010 Jedan od naših šofera se vraća, bez drugara. Vozi još kilometar-dva i ostavlja nas pored velike raskrsnice. Levo je put za Atbaru. Pravo je Sunce koje zalazi. Desno, i svuda okolo, nalazi se pustara ravna kao suvi Banat. Do grada je ostalo više od dvesta kilometara...Autori: Lazar, Uroš, MarkoPročitajte ceo tekst Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 2, 2010 Genijalno-prica o "parazitima" mi je ulepsala vece, a ono mesto...e, stvarno, koliko sam vam zavideo, sad sam srecan da to nisam iskusio...doduse, deluje vrlo zivopisno i nisam siguran da ne bih isao tamo.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 2, 2010 E, da, ja toliko uzivam citajuci sta pisete da mi je naprosto zao kad se priblizim kraju. Kad se vratite organizovacemo "humanitarnu" veceru sa svim sto vam se jelo tokom putovanja! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 2, 2010 E, da, ja toliko uzivam citajuci sta pisete da mi je naprosto zao kad se priblizim kraju Ista stvar je i kod mene... S'tim sto ja dok citam sam toliko nestrpljiv(kao dete koje otvori novogodisnji paketic,pa ne zna sta ce pre)da preskocim poneki pasus,pa se vracam,pa jos jednom procitam isti... ...kakva paranoja zbog obicnog duvana...toliko sam se uziveo da sam i sam mahinalno poceo jezikom da proveravam u kakvom stanju mi je donja usna fotografije,razgovori,skice,opisi...sve bolje od boljeg. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 2, 2010 Opet odlično! Evo već mahinalno proveravam da li ste postovali nešto novo, a kad mi pređe u naviku taman ćete da se vratite i onda ću vas mrzeti više nego sad Šalim se... Priča o parazitima je hit! Kad se vratite, pridružujem se Vaskovoj ponudi za tu bogatu trpezu, da bude još bogatija... ali odma kad se vratite, da ne steknete naviku da ima 'rane. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 2, 2010 pa vi ste nadrljali kada moja mama vidi ovo... sudanka ima nokte ofarbane u crveno... kanom!!! bolje bezite sto pre u najrobi pre nego sto vam stigne porudzbina za par kilograma )) paraziti su hit, ali meni je pravi hit tajna policija savrseno )) ponovo odlicno napisano, i urosev crtez sudanaca je takodje odlican ) pisite brzo jos Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 3, 2010 Fascinantno, ne mogu daverujem gde ste zabasali Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 3, 2010 jedino što mi nije jasno na crtežu sudanaca... jesu to sad crnci ili nisu meni posle prethodnog posta više ništa nije jasno Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 3, 2010 Znači Uroš radi ilustracije? Hteo sam da pitam sinoć ko je crtao, i one sličice sa putevima i posle sa Sudancima su hit! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 3, 2010 "Da je policija tajna vidi se već po tome što na kući ništa ne piše." - xaxax ovaj deo je legendaran! pozdrav Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 3, 2010 Uostalom, kana je odličan prirodni lek protiv vaški, gljivica i ostalih parazita... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 3, 2010 Neverovatno kakve sve konsrukte može da osmisli (ili pokuša da realizuje) ljudski um na datoj tački koordinatnog sistema našeg globa - tajna policuja. Slika velikog dečaka koji se igra piramidama je takođe upečatljiva kao i parazit. Ja čitam polako tako da na svakom mestu proboravim neko vreme, dobro osetim atmosferu, snimim likove. Naša čitalačka srca sve brže kucaju, stoga ne odugovlačite sa izveštavanjem. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 3, 2010 Kao i obicno, sve pohvale za tekst, vrlo zabavno! .gif' alt='::'> Ono sto me pomalo rastuzuje u celoj prici, jeste da od kad ste usli u Sudan, nikako da procitam odusevljenje bilo cime Sve ide u smeru da potvrdi stereotipe o Africi koje slusam godinama, sva ta beda, prljavstina, dezorganizacija.... Da li je moguce da je sve tako crno? Tesi me sto ste tek krocili u Afriku i zagrebali povrsinu, pa nestrpljivo cekam, da izmedju redova procitam da se zaista radujete necem sto vidite i dozivite tamo, bili to ljudi, mesta, priroda, atmosfera! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 3, 2010 @rayuela: To sa crncima je dobro pitanje. Ovde postoji toliko nijansi fizionomije i boje koze, da standardna podela na crnce i belce jednostavno ne pije vode. Mozda ako bismo uveli crnobelce, belocrnce, itd... Probacemo da napisemo nesto o tome u narednom postu. @bobo: Trudimo se da pisemo onako kako vidimo, ali nigde ne kazemo da je nesto dobro ili lose Prilicno je prljavo i dezorganizovano - to se ne moze poreci. Medjutim, iz nasih kontakata sa ljudima trebalo bi da se vidi kakvi su oni. Na vama je da iz toga izvucete zakljucke kako najbolje umete, i u skladu sa sopstvenim sistemima vrednosti @vasko, acketa: podseticu vas za humanitarnu veceru Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 3, 2010 Znam da se trudite da pisete objektivno, i to jeste velika vrednost ovog bloga (izmedju ostalih ), zato i rekoh da se nadam da cu procitati 'izmedju redova' vasu radost. Posto ste tako sjajni putopisci, iz objektivnog pisanja isijava vas licni dozivljaj... ako ga ja dobro tumacim. U svakom slucaju nadam se da uzivate! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 3, 2010 Svaka čast momci, ovo je "vožnja" o kojoj svaki avanturista u duši sanja da mu se desi jednom! Samo napred, željno iščekujemo svaki sledeći post. Jedva čekam da dospete na jezersku visoravan, bilo bi super ako imate i to u planu! A što se tiče peska, nemojte se razočaravati mnogo, bio bi holivudskiji tj žući kada biste se malo udaljili od Nila, tj otišli dublje u Saharu, ali verujem da bi vam tada nesto drugo smetalo. Sve je lepo na svoj način, pa čak i taj braonkasti plodniji deo pustinje Uživajte! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 3, 2010 Чивитли погледа маторог погледом: "дај паразита" и добије паразита. Генијално, још, још и још. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 3, 2010 Uslikajte jednu kada padne noć, da vidimo kakvo je nebo Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 3, 2010 Управо сам довршио читање цијелог блога... и оде недељно поподне Ја ћу ово ваше да поновим кад тад... Ако вам није проблем, да ли бисте могли да напишете колики су вам планирани трошкови пута, какво је стање са визама и границама... И било би занимљиво више о људима, не само домаћима већ и странцима, тим Јапанцима, Италијанима... има ли пуно путника на тим рутама? Андреа из Румуније путује сама а ми се бринемо за сигурност? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 3, 2010 Čitam redovno vaše blogove sa velikim interesovanjem. Vrlo neobično,specijalno i nesvakidašnje.Napominjem da sam generacija vaših očeva i da se sa nostalgijom sećam mog prvog pustolovnog romana "Kroz pustinju i prašumu" od Henrika Sjenkijeviča o doživljajuma otete dece Staše i Neli u Sudanu ,a specijalno u Kartumu. Pratim vaš put uz gledanje u atlas i želim da uspešno prebrodite sve teškoće. Crteži su sjajni, tekstovi takođe, vrlo ste hrabri,samo da ostanete zdravi! Srdačan pozdrav svoj trojici Vlada Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 3, 2010 @Relja: Vodimo odredjenju statistiku o vremenu provedenom u prevozu, kao i potrosenom novcu u svakoj zemlji, tako da cemo na kraju objaviti tacnu racunicu. Sve vize vadimo ili u zemlji ranije ili na licu mesta. U Sudanu bas i nema puno putnika, pretpostavljam da ce ih u Keniji biti znatno vise. Andrea ima drugaricu u Kartumu kod koje je dosla Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 3, 2010 Хвала пуно за одговоре. Сад већ нестрпљиво чекам следећи пост, и тешко ћу да вам опростим Етиопију! Па куд се не распитасте за те визе раније... ја сам рецимо гледао да имају тај списак земаља које зову tourist generating... мене највише занима обилазак Судана, Етиопије, Еритреје и Џибутија... а ускратићете ми корисне информације Андреу нисте сликали? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 4, 2010 A mi, kao, ovde zentamo od svinjskog gripa! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 4, 2010 Znaci, ne mogu da verujem..tajna javna policija crtezi su sjajni...a, Chi je nenadmasiv u biserima drz' te se Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 4, 2010 Odličan, iako neveseo tekst. Pretpostavljam da bi svako bio u takvom raspoloženju da je video ono što ste vi videli. Imam pitanje: šta je to tačno zbog čega po vama vredi posetiti Sudan? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites