Followers 0

aerodrom nikola tesla - prtljag

25 posts in this topic

posto tecan materijal (parfem,pena za brijanje,dezodorans,gel za tusiranje i slicno) nisu dozvoljeni u rucnom prtljagu,znaci li to da ne smemo da ih nosimo uopste???ili mozemo da ih spakujemo u onaj veliki prtljag sto se cekira?

posto tecan materijal (parfem,pena za brijanje,dezodorans,gel za tusiranje i slicno) nisu dozvoljeni u rucnom prtljagu,znaci li to da ne smemo da ih nosimo uopste???ili mozemo da ih spakujemo u onaj veliki prtljag sto se cekira?

u veliki prtljag moze da se stavi sta god zelis.......taj prtljag tek posle prolazi kroz skener tako da ako imas drogu ili bombu tvoje ime ce se cuti na razglasu "moli se marko markovic da dodje tu i tu" :) sve ostalo je uglavnom dozvoljeno ;)

Zapravo, imas prava da nosis tecnosti i gelove u rucnom prtljagu, ali samo ukoliko su spakovani u zip-kesu maksimalnog kapaciteta od 1l (imas na Surcinu da ih uzmes za dz), s tim da nijedno pakovanje gela, tecnosti ili krema ne sme biti vece od 100ml. Gel za tusiranje ces tesko naci u tako malom pakovanju, ali zapravo sve ostalo od kozmetike nije problem smestiti na manje od 100ml.

Meni su na svakom aerodromu dozvoljavali da nosim Renu (tečnost za sočiva) iako je u velikom pakovanju u ručnom prtljagu, samo im objasniš da ti je neophodno i bili su razumni :D. Doduše to sam probao na Istanbulskim, Bečkom, i Američkim aerodromima, tako da ne verujem da je neka velika razlika i na BEG-u

(parfem,pena za brijanje,dezodorans,gel za tusiranje i slicno)

Pitam se zasto je ovo ikome potrebno u RUCNOM prtljagu, narocito gel za tusiranje... Jedino ako cete u avionu  teg

Aaa, sorry ako je ta varijanta :-[ Ja ne bih mogla da krenem bez jos jednog kofera, pa sam previdela, mada...

"znaci li to da ne smemo da ih nosimo uopste???ili mozemo da ih spakujemo u onaj veliki prtljag sto se cekira?"

Cak i ako imate cekirani prtljag, nije lose uvek osnovne stvari poneti u rucnom, zlu ne trebalo, ali desava se da se cekirani prtljag zagubi.

sto se tice gelova za tusiranje sampona i slicnih zezalica, imam obicaj da ih uzimam iz hotela gde boravim, tako da imam pozamasnu kolekciju, a i dobro dodju ako idem negde na dva dana a tamo toga nema, super su za ""prvu pomoc""

U DM-u ima da se kupi sve sto ti je potrebno u bocicama od 100ml i manjim. (Bar ovde u DE, valjda bi trebalo i u SRB da ima)

ako mislis na ono uvijanje folijom, nesto se ne secam da sam videla u BGD, ali, isto tako mislim da ako ce da strada kofer, stradace i sa folijom i bez....ako je meni samsonite kofer stradao tako sto je pukao glavni nosac za vucu kofera posle "tretmana" na beogradskom aerodromu, ne verujem da ce folija pomoci uopste....

Ima i kosta 350 dinara. Poslednji put kad sam leteo odande, pre par meseci, nalazio se na ulazu u stari terminal, blizu saltera Wizza.

Preporucujem da se koristi, barem za duza putovanja. Van pameti je ocekivati da ce najlon da sacuva od mehanickih udara, ali, hoce od neke tecnosti koja se moze prosuti iz drugog kofera. Meni se to desilo na prvom ozbiljnijem putovanju, sa novim koferom i kad nisam pakovao u najlon :psuje: Od tad uvek plastificiram prtljag.

Super...

Meni nije namera da stitim od ostecenja, nego bih za srednji kofer priheftao manji ranac i tako  uz veci ranac koji nosim kao rucni prtljag imao na konacnoj destinaciji - vise stvari, veliki ranac i mali ranac za svakodnevno koriscenje!

Meni nije namera da stitim od ostecenja, nego bih za srednji kofer priheftao manji ranac i tako  uz veci ranac koji nosim kao rucni prtljag imao na konacnoj destinaciji - vise stvari, veliki ranac i mali ranac za svakodnevno koriscenje!

Ne znam da li bi to primili u čekirani prtljag ...kofer+ranac

Ta folija kojom se plastificira kofer ...je slaba da i ranac prihefta još...nije to vakum pa da drži

Da, zanimljivo resenje, ali ta folija je uglavnom slabasna i ne znam koliko je to pametno raditi. A nisam siguran ni da to ne bi racunali kao 2 komada prtljaga.

Ako mislis da priheftavas prazan mali ranac za kofer, onda bolje probaj da ga uguras unutra.

Ako je i mali ranac pun, onda predlazem 2 moguca resenja.

Prvo je da nabavis malo veci kofer i u njega stavis i mali ranac i ostatak stvari iz njega.

Drugo je da mali ranac uguras u veliki i da ti bude rucni prtljag, ja sam to radio, npr. A stvari iz malog ranca probaj da prerasporedis, ako je moguce.

Pa kako se to oni pitaju da li je to jedan ili dva, ako je to spojeno...njihove dozvoljene dimenzije jasno propisuju koliko moze, a da li je to selotejpom vezano, ekserima zakucano - koga briga...jos ako je u dozvoljenoj kilazi, molim lepo...

Cini mi se da iz vase price kontam da ta folija i nije nesto dobra, ali one normalne kojih ima na drugim aerodromima, nemaju nikakav problem sa povezivanjem cak bi se i moglo nazvati vakuumiranje...

Da imam veci kofer, da nemam viska stvari, da mogu da spakujem manji ranac u bilo koji od druga dva prtljaga - ne bih "smisljao resenje"  ;)

Cini mi se da iz vase price kontam da ta folija i nije nesto dobra, ali one normalne kojih ima na drugim aerodromima, nemaju nikakav problem sa povezivanjem cak bi se i moglo nazvati vakuumiranje...

Da imam veci kofer, da nemam viska stvari, da mogu da spakujem manji ranac u bilo koji od druga dva prtljaga - ne bih "smisljao resenje"  ;)

Pošto kažeš da imaš srednji kofer,a višak/dosta stvari koje ne mogu stati u isti ...postoji jedna caka

Kupi 2-3 space bag vreće ,ima u kineskim radnjama jeftine su

Spakuj stvari tu ,izvuci vazduh sa usisivacem i uštedeće ti prostor u tvom koferu i to ihaha , po vrhu stavi taj manji

ranac koji  misliš da poneseš još...zatvoriš kufer i putuj igumane !  ;D

Kupi 2-3 space bag vreće ,ima u kineskim radnjama jeftine su

Spakuj stvari tu ,izvuci vazduh sa usisivacem i uštedeće ti prostor u tvom koferu i to ihaha , po vrhu stavi taj manji

ranac koji  misliš da poneseš još...zatvoriš kufer i putuj igumane !  ;D

jest ovo i ja radim, super je fora, iako su meni najmanji problem stvari koje mogu da se vakuumiraju (tj uvek ih najmanje nosim).. a najveci uvek knjige i flase s kojima bas nista ne mozes da uradis...

Pa kako se to oni pitaju da li je to jedan ili dva, ako je to spojeno...njihove dozvoljene dimenzije jasno propisuju koliko moze, a da li je to selotejpom vezano, ekserima zakucano - koga briga...jos ako je u dozvoljenoj kilazi, molim lepo...

To ti njima na aerodromu tako objasni ako te budu pitali, pa ces videti sta ce da ti kazu :)

To je samo folija, sad, na nekim aerodromima(u BGu, npr) urolaju vise puta i to deluje cvrsto, dok na nekim stave samo jedan sloj. Svakako, ako si vec resio da ces po svome, osiguraj taj ranac jos necim za kofer, osim folijom.

Poruka od Un I.Q.

Zajedno dva prtljaga u avionu za istok.

Patent sledi.

A šta ako se taj prtljag 2u1 zagubi  kojekude  ;D

Kako definisati taj tip bagaža na aerodromu u odeljku za izgubljeni prtljag?  ;)

A sta ako...?  :P

Decko na aerodromu malkice nadgledan, malkice sam revnostan - razumeo je sta se trazi i momacki prilepio ranac za kofer...

:mah: