Jump to content

Featured Replies

@gosn.shofershajbna

Popusti se ne sabiraju. Popust na povratnu je 20%. Povratna karta važi samo 5 ili 6 dana (tako nešto, nisam siguran), ali može da se dokupi neki obrazac za neku siću (obrazac K-15 ili tako nešto) i onda uz taj obrazac povratna karta važi 2 meseca. Za ISIC karticu, najbolje im pošalji mail, to ne znam.

Licno sumnjam da prolazi nas ISIC, jer i kod nas vise ne ide ISIC direktno na blagajni nego sa ISIC karticom dobijes popus na njihove kartice, pa onda na blagajnu. ;)

Licno sumnjam da prolazi nas ISIC, jer i kod nas vise ne ide ISIC direktno na blagajni nego sa ISIC karticom dobijes popus na njihove kartice, pa onda na blagajnu. ;)

Nema to veze, svake železnice imaju svoja pravila. Evo npr. u Poljskoj s ISIC-om dobiješ 51% popust na vozove.

@ Rex

Hvala druze.

Sto se ISIC-a tice na njihovom sajtu pise da vazi popust od 25% (tj u onom starom online redu voznje ima opcija ISIC -25%) tako da treba neka posebna kartica da se vadi sa ISIC karticom kao kod nas najverovatnije bi naveli ime te kartice, kao sto je kod nas Rail plus. Inace to vadjenje te Rail plus kartice mi je totalno nelogicno, ako imas ISIC, ali kod nas su razne stvari nelogicne. :)

Nema to veze, svake železnice imaju svoja pravila. Evo npr. u Poljskoj s ISIC-om dobiješ 51% popust na vozove.

Ma naravno da su svi razliciti, ali ipak smo bar ovde na "brdovitom balkanu" dosta slicni...  ;)

Jel zna neko jel se u Šidu na željezničkoj stanici karte mogu platit karticom ili eurima ili u blizini ima neka mjenjačnica? Kad se ide iz Hrvatske isplati se uzet kartu samo do šida ili tovarnika,izađe jeftinije jer se ne naplaćuje međunarodna tarifa. jel ima konroli u vlaku šid-beograd tj. ako mi kondukter kaže da mu dam neke pare bez da mi piše kartu, jel to sigurno?

• 3 months later...

Uskoro putujem od ZG do BG vlakom, ali planiram napraviti prekid putovanja u Slavoniji, pa sam na Informacijama u ZG pito jel trebam tražit neku potvrdu u mistu prekida. Baba mi je rekla da povratna karta vridi misec dana i da ne trebam nikake potvrde. Jel se neko ko je putovo na ovoj relaciji sića jel kondukter uopće cvika kartu? Jer ni mi jasno ako ju ocvika i ja nemam nikaku potvrdu o prekidu, oće mi priznat kartu u nastavku putovanja tj. kako zna da nisam već bio u BG i da idem još jednom s istom kartom. A ako ju ne ocvika, onda ja teoretski mogu cili misec putovat na toj relaciji i u svakom mistu di želim prekidat putovanje i silazit. Volio bi da mi neko ako zna, malo razjasni to oko prekida.

ne znam za Zagreb , ali znam samo da ako je u pitanju SPECIAL karta da nije moguće prekidati putovanje. Takve su karte Beograd-Budimpešta , Beograd-Ljubljana ...

Napiše na karti datum pregleda.

To znači da kad se vratim natrag u ZG, ne trebam bacit kartu jer ona još vridi i ako u tih misec dana opet idem u Slavoniju, do Slavonije moram kupit kartu za 1 smjer, a kad se vraćam u ZG, pokažem povratnu kartu ZG-BG i napomenem da sam prekinio putovanje na povratku iz BG i to bi trebalo bit OK?

tavel, jel karta za ZG koju kupiš u BG SPECIJAL ili ne? Na stranici "Železnica Srbije" vidim da se karta za ZG ne navodi ko SPECIJAL, a za sve ostale gradove jest SPECIJAL. Meni je žena rekla da mogu prekidat putovanje neodređen broj puta u svakom smjeru u toku tih misec dana.

Usput, kolko je najbliža mjenjačnica udaljena od željezničkog kolodvora u BG? Ni mi je čak ni bitno da je tečaj najpovoljniji budući da ne planiram minjat puno para.

Meni je žena rekla da mogu prekidat putovanje neodređen broj puta u svakom smjeru u toku tih misec dana.

Ako je to rekla,onda ta karta nije "specijal",vec obicna (po redovnoj ceni) i sa njom mozes da prekidas putovanja.

Moj savet ti je da kad budes putovao pitas i konduktera u vozu (da li trebas da overis kartu),kao i u samom tom mestu prekida putovanja (na salteru ili gde vec).

Usput, kolko je najbliža mjenjačnica udaljena od željezničkog kolodvora u BG?

Na samoj zeleznickoj stanici (u holu,gde se kupuju karte) imas 2 menjacnice i OK im je kurs.

A imas i prekoputa,nedaleko od zeleznicke.Tako da ne brines za to...

Sudeći po cijeni, zaista je redovna, jer kad sam zbrojio iznos povratne Tovarnik-Zagreb i povratne Šid-Beograd, to je otprilike redovna cijena. Iako je zanimljivo da se cijena ni prominila nakon poskupljenja karata u Hrvatskoj i košta oko 300 kn +/- 2-3kn ovisno o tečaju, to je oko 40 eura

Samo reci kondukteru da zabeleži do kuda ideš, za svaki slučaj, da ne bude zabune. Međunarodne karte pri prekidu putovanja ne treba overavati, samo karte u domaćem saobraćaju.

Karta Beograd - Zagreb nije specijal, nego obična. Nema popusta na ISIC, već na RailPlus karticu koja košta 2,5 ili 4€ (nisam siguran) za one koji imaju ISIC karticu. Ali ima još bolja ponuda "City Star" gdje jedan putnik plaća punu kartu, a svaki sljedeći pola karte...

Ja kad sam putovao nisam kupovao direktnu kartu, nego kupite povratnu za dio kroz Srbiju, pa isto tako u Hrvatskoj i izađe nešto jeftinije. U Srbiji popust ide sa SrbPlus karticom, a u HR normalno sa ISIC karticom - popust 25%.

Negdi na netu sam pronašo ovo i ta vist je bila iz 2007.g. :

VOZNE KARTE

PUTNICI od sada mogu i vozne karte da plaćaju Dina karticama. Naime, "Železnice Srbije" nedavno su instalirale 21 POS terminal na železničkim stanicama u Beogradu, Subotici, Novom Sadu, Mokroj Gori, Vrbasu, Rumi, Sremskoj Mitrovici, Šidu, Vršcu, Užicu i stanici Pančevo-Gavna.

Kolko vidim, POS uređaj sigurno postoji i u Šidu, samo me zanima jel se osim Dina karticama može platit npr Masterom. Nekako virujem da su u ovih 6 godina to i omogućili.

Kolika je regularna cena povratne karte Beograd-Zagreb i da li se više isplati ići vozom ili autobusom?

Hvala. :)

Povratna karta 44 EUR je za jednu osobu. Ako putujes sa jos jednom osobom onda je to Sitistar ponuda i za dve osobe povratna karta kosta 66 EUR.  Ako putujes sa dve osobe (Sitistar) povratna karta kosta 88 EUR. Karta moze da se kupi i pred sam polazak voza.

Ok. Hvala. Planiram da idem sam za vikend tamo....

Vozom se nećeš mnogo usrećiti jer ima samo jedan dnevno. BG 10.30 - ZG 17.59 i nazad ZG 10.55 - BG 17.32.

• 3 weeks later...

Pozdrav svima :D nov sma ovde i upravo ulogovan

Da li mozete da mi pomognete, nisam bas cesto putovao vozom i zanimaju me popusti.Kako najjeftinije mogu vodozm Beograd-Zagreb u letnjoj sezoni.Putovacu sam tako da nista od grupnog popusta.Sta mogu da izmuvam? :?