Posted March 7, 2010 Ima li neko iskustvo sa noćnim vozom Beograd- Zagreb? Na sajtu železnice piše da polazi u 21:40, a stiže u 04:53. Da li je stvarno tako ili voz kasni? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 7, 2010 Ima li neko iskustvo sa noćnim vozom Beograd- Zagreb? Na sajtu železnice piše da polazi u 21:40, a stiže u 04:53. Da li je stvarno tako ili voz kasni? Isao sam dva puta u poslednjih godinu dana. Voz nije kasnio i nije bilo guzve (bio sam sam u kupeu). Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 7, 2010 Dve godine idem tim vozom dosta redovno i još nikad nije kasnio, tj. ono što si video da stiže oko 5 sati ujutru je tačno. Ume da kasni u Srbiji međutim onda uvek nadoknade u Hrvatskoj. Ako dolaziš iz Vojvodine onda ti preporučujem železničku stanicu u Rumi. Kao prvo bus NS-Ruma je oko 250-300 dinara (do Beograda je 600), kao drugo manje se žuri, jer voz stiže u Rumu tek posle 11 sati (11:05 ali uglavnom kasni 5-35 minuta). Bus iz Novog Sada kreće oko 9 ako se ne varam. Autobusna stanica u Rumi je odmah pored železničke. Ponekad treba pomenuti vozaču da ideš do železničke, jer inače staje na više mesta u Rumi. Mesto u vozu uvek možeš da nađeš, jer u to vreme ljudi još ne spavaju pa im neće smetati ako uđeš u kupe, a ponekad možeš naći i prazan kupe. Neki kupeji smrde. U tom slučaju nemoj misliti da nemaš izbora, već traži dalje. E da, i jednom zimi nije bilo grejanja, u kupeu je bilo ispod nule, i to tako 8 sati... pa ti preporučujem za svaki slučaj da nosiš vreću za spavanje! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 30, 2010 I ja sam često putovala tim vozom i nikad mi se nije desilo da pomislim da mi treba vreća za spavanje. Čak suprotno. Poslednjih godinu-dve uvek je u kompoziciji bio jedan nov vagon, predivan, ja sam kupe morala slikati jer je bio kao iz časopisa Sav neki moderan, mirišljav, poseban, sedišta čista, toplo unutra, ma kao da ne krećem iz Srbije On je uvek prvi do lokomotive, slovenački, i ako se već ide tim vozom, obavezno ići u prve vagone jer ti idu preko granice i moraju biti "normalni", dok oni koji ostaju u Srbiji su tipično naši Voz je kao što je gore napisano uvek tačan u dolasku u ZG, jednom je možda kasnio 20-ak minuta. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 1, 2010 Je li to prvi ili drugi razred? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 3, 2010 Drugi. Al vagon je fantastičan! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 18, 2010 Pozdrav svima! Putovao bih vozom iz Zagreba do Beograda pa sam hteo da pitam da li je neko izbegavao placanje medjunarodne takse. Cena pune karte je 3300 din (cena BG-ZG) a Zagreb - Vinkovci 10E ( sa popustom za studente ) + 250 din Ruma - Beograd. Zna li neko da li je moguce preci granicu bez karte? Mogu li ja kao student beogradskog univerziteta dobiti taj popust u HZ? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 18, 2010 Pozdrav svima! Putovao bih vozom iz Zagreba do Beograda pa sam hteo da pitam da li je neko izbegavao placanje medjunarodne takse. Cena pune karte je 3300 din (cena BG-ZG) a Zagreb - Vinkovci 10E ( sa popustom za studente ) + 250 din Ruma - Beograd. Zna li neko da li je moguce preci granicu bez karte? Mogu li ja kao student beogradskog univerziteta dobiti taj popust u HZ? Cena karte BG-ZG ili ZG-BG u jednom smeru je 21,75 EUR, a ne 3300 din. Ako bi izbegavao međunarodnu kartu morao bi da uzmeš Zagreb - Tovarnik i Šid - Beograd (Tovarnik je poslednja stanica u HR, a Šid prva u SRB) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 18, 2010 Pozdrav svima! Putovao bih vozom iz Zagreba do Beograda pa sam hteo da pitam da li je neko izbegavao placanje medjunarodne takse. Cena pune karte je 3300 din (cena BG-ZG) a Zagreb - Vinkovci 10E ( sa popustom za studente ) + 250 din Ruma - Beograd. Zna li neko da li je moguce preci granicu bez karte? Mogu li ja kao student beogradskog univerziteta dobiti taj popust u HZ? Mislim da ti za studentski popust treba napravljena studentska kartica HŽ-a (nije skupa, nekoliko eura, ali vjerojatno je možeš napravit samo ako si student hrvatskog sveučilišta), ne daju samo s dokumentom da si student, ali nisam siguran! Mislim da sam vidio da s ISIC karticom daju neki popust, ali isto nisam siguran. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 18, 2010 U Hrvatskoj važi ISIC kartica, provereno Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 19, 2010 @RaxCherrych u pravu si! Danas sam opet zvao zeleznicu i ovog puta su mi rekli 2300. Ili sam ja pogresno cuo ili se teta nesto zbunila @susjed & Vagabundo Nemam ISIC karticu vec Euro26 mada sam na HZ sajtu video da daju popust od 25% i sa tom karticom. Ako bih na tih 22 evra imao i popust od 25% onda mi se izbegavanje medunarodne takse i ne isplati mnogo... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 19, 2010 Na međunarodnu kartu se ne daje popust. Međutim, popust možeš dobiti ukoliko putuješ u društvu. Postoji specijalna karta CityStar Srbija - Hrvatska gde se na povratne karte između bilo koje stanice u Srbiji i bilo koje stanice u Hrvatskoj odobrava popust, na sledeći način: izdaje se grupna karta po kojoj samo prvi putnik plaća punu cenu, a ostali pola cene (deca četvrtinu) u grupi od maksimalno 5 i po putnika (dete se računa kao pola). Dakle, ako je povratna karta Beograd - Zagreb 42,50 EUR za jednu osobu, to znači da je povratna karta za 2 osobe 63,75 EUR (31,88 EUR po osobi), za 3 osobe 85 EUR (28,34 EUR po osobi), za 4 osobe 106,25 EUR (26,56 EUR) i za 5 osoba 127,50 EUR (25,50 EUR po osobi). Naravno, to znači da svi moraju otići i vratiti se zajedno. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 23, 2010 Samo da javim da izbegavanje medjunarodne takse prolazi... Karta Zagreb - Tovarnik me je ispala 90 HRK ( 12 E ) sa EURO26 karticom + 400 RSD od Sida do Beograda. Puna cena karte je 22 E i na nju se ne mogu dobiti nikakvi popusti tako da se ovim putem ustedi nekih 6 evra sto je sasvim dovoljno za 3 4 piva Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 8, 2011 Citam post RaxCherrych-a od pre godinu dana da je povratna do Zagreba 42.5 evra odnosno 31.88 evra ukoliko putuje dvoje (drugi placa polovinu pune cene). Odem na sajt Zeleznica Srbije da vidim red voznje i zateknem cenu Beograd-Zagreb 3003 dinara u jednom pravcu po osobi! Da li je moguce da je toliko poskupelo? Tom racunicom povratna bi bila 60 evra po osobi dok bi sledeca osoba platila 30 evra tako da mu dodje 45 evra po osobi povratno putovanje! Ovo se znacajno razlikuje od prethodnih 31.88 evra. Ne verujem da je toliko poskupelo. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 8, 2011 Mozda povratna nije prost zbir 2 karte u jednom pravcu? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 9, 2011 Nije poskupelo već je popust na povratnu kartu 30% (plus još dodatno popust za mini grupu). Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 9, 2011 Citam post RaxCherrych-a od pre godinu dana da je povratna do Zagreba 42.5 evra odnosno 31.88 evra ukoliko putuje dvoje (drugi placa polovinu pune cene). Odem na sajt Zeleznica Srbije da vidim red voznje i zateknem cenu Beograd-Zagreb 3003 dinara u jednom pravcu po osobi! Da li je moguce da je toliko poskupelo? Tom racunicom povratna bi bila 60 evra po osobi dok bi sledeca osoba platila 30 evra tako da mu dodje 45 evra po osobi povratno putovanje! Ovo se znacajno razlikuje od prethodnih 31.88 evra. Ne verujem da je toliko poskupelo. Cene na sajtu nisu ispravne. Karta u jednom pravcu iznosi 2.320.00 (22.10 Eur), povratna duplo a kada putuju 2 ili vise osoba (do 5) i kupuju povratnu kartu, prvi putnik placa ceo iznos karte a drugi i svaki sledeci putnik ima popust od 50% Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 9, 2011 Da, da, saputnik, u pravu si. I ja sam, kao i ŽS pobrkao... U stvari je sa Hrvatskom 30% popust i za jednosmerne i za povratne karte, a sa Slovenijom je 20% za povratne samo. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 9, 2011 Cena povratne karte je sada 3000 din, tako mi rekose na zeleznickoj juce Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 9, 2011 Cena povratne karte je sada 3000 din, tako mi rekose na zeleznickoj juce Jesi li siguran de je povratne, i da nije u grupi? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 9, 2011 Cek, cek. . . u planu imam rutu Beograd-Zagreb-Ljubljana-Trst-Beograd sa drugom pa mi je plan puta ovakav: voz Beograd-Zagreb (22.10 evra u jednom pravcu ako nas je dvojica to prvi bi platio 22.10 evra a drugi 11.05 evra sto je kada se podeli na jednake delove po 16.50 evra) voz Zagreb-Ljubljana 13.4 evra u jednom pravcu po osobi bus Ljubljana-Trst 21 evro povratna (ako moze jeftinije vozom ekstra, ja nisam uspeo da nadjem) voz Ljubljana-Beograd 25 evra (ogranicen broj karata po ovoj ceni). Ukupna racunica mi je 16.5+13.4+21+25=75.9 evra. Na to bih dodao i Ljubljana-Bled 9 evra povratna 'bem li ga cime sinoc kasno sam guglovao. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 9, 2011 Ovaj popust za saputnika Beograd - Zagreb vredi samo za povratnu kartu! Zato bolje uzmi povratnu do Zagreba, a u povratku uzmi samo Ljubljana - Zagreb, pa do Zagreba pokaži tu kartu, a od Zagreba prethodno kupljenu povratnu Beograd - Zagreb. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 9, 2011 Cena povratne karte je sada 3000 din, tako mi rekose na zeleznickoj juce Jesi li siguran de je povratne, i da nije u grupi? Pitala sam koja je cena povratne karte Bg-Zagreb, nisam pominjala grupu niti bilo sta drugo, i zena mi rece 3000 din. Ako laze ona, onda lazem i ja, najbolje da pozovete stanicu i proverite pa da svi budemo sigurni Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 9, 2011 Cena povratne karte je sada 3000 din, tako mi rekose na zeleznickoj juce Jesi li siguran de je povratne, i da nije u grupi? Pitala sam koja je cena povratne karte Bg-Zagreb, nisam pominjala grupu niti bilo sta drugo, i zena mi rece 3000 din. Ako laze ona, onda lazem i ja, najbolje da pozovete stanicu i proverite pa da svi budemo sigurni Neverovatno je da neko dobija platu a daje pogresne informacije putnicima . Verovatno cene citaju sa svog sajta a tamo ima puno gresaka. Pogledajte recimo za Minhen... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 9, 2011 Da, da, saputnik, u pravu si. I ja sam, kao i ŽS pobrkao... U stvari je sa Hrvatskom 30% popust i za jednosmerne i za povratne karte, a sa Slovenijom je 20% za povratne samo. U pravu si. Rax, zapanjujes me svojim poznavanjem zeleznice - svaka ti cast clap Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites