Posted December 21, 2013 I predpostavljam da ste zreli ljudi,pa bih vam kao glup covek dao jedan savet,nadjite sebi neki smisao i cilj u zivotu da nebi sedeli u 4 ujutru na netu i vodili brigu ko je glup i ko ne,znam ja dobro da racunam al sam se drzao svog racunanja i pitao samo jeli to u redu ili ne.pratim dve godine vec ovaj forum i sve jedni te isti negativci su na njemu,ako te smara tema i mislis da dosta ljudi su glupi i ne znaju da racunaju onda nemoj da ides na takve teme,ne daj da ti glupi ljudi remete nervni sistem, Sve najbolje Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 21, 2013 ako znas da racunas i znas sve, sto onda postavljas pitanja? i nisu ovde negativci, nego samo neki, u koje spadam i ja, se nerviraju kad neko postavi pitanje i ceka odgovor a nece da prelista forum, pogotovo oko stvari koje su mnogo puta objasnjenje. Nema mesta tome da je neko negativac ovde, mozda samo nekom smeta nesto, neko ne voli ilegalne radnje, "sredjivanje" sa carinicima, kombi, ilegalni prelasci, mito i tako to, jer je jednostavno suprotno duhu foruma koji se odnosi na putovanja . A tebi svako dobro zelim i drzi se racunanja kako smatras da je ispravno, a ne onako kako bi ti zeleo da jeste. Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 21, 2013 Moja pitanja su bila skroz legalna,objasnio mi je decko i zajedno smo racunali i spalo je da mogu da odem tada kad mi je potrebno,pitao sam na forumu jer mi se napravila zbrka u glavi,sad je sve jasnije.A sto se tice ilegalnih stvari to me ne zanima uopste i nisam ni trazio pomoc u tom vidu.Znam ja vrlo dobro kako prelaze granicu sa prekoracenjima,kako ulaze u eu sa prekoracenjima itd.Jos jednom kazem mene to ne zanima jer ja imam porodicu tamo i zbog zaje...je ne bih sve to da izgubim,sve u svemu hvala svima Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 22, 2013 I predpostavljam da ste zreli ljudi,pa bih vam kao glup covek dao jedan savet,nadjite sebi neki smisao i cilj u zivotu da nebi sedeli u 4 ujutru na netu i vodili brigu ko je glup i ko ne...(itd.) Prvi deo mog komentara u 4 ujutru se nije odnosio na tebe (zna onaj na koga se odnosilo). Zato sam i napisao posle @Babaroga (taj deo se odnosi na tebe). Cisto da bude jasno. Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 23, 2013 ову тему треба затворити...ваљда су сви научили колико могу да остану у ЕУ....неможе цео живот Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 23, 2013 Moze,moze Ima ljudi koji su po 20,30 godina tamo na crno,niko ih ne dira ako ne prave probleme. Jedino ako ne nalete na nekog naseg baksuza koji ce vrlo rado da ti zakomplikuje zivot. Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 27, 2013 Sine za tebe nije ni Crna Trava a ne Bec kad ne znas ni osnovne stvari da sracunas koliko si gde ostao... Opet na ovoj temi naucnici sa podmicivanjem haha)))) svi imaju svoje zelje....a stize Nova Godina)))) Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 4, 2014 Citao sam dali na ovoj temi ili na onoj ( prekoracenje 90 famoznih dana)o tome kako SIS citac pasosa ne belezi datume itd...Pa da pobijem te tvrdnje nekima ce sigurno znaciti.Sada 2 januara sam ße vratio za srbiju sve legalno naravno i cisto mog informisanja radi sam postavio Madjarskom policajcu pitanje kada mogu da se vratim u Eu,uzeo je pasos i skenorao i udario pecat i vratio ga meni i nastavio da gleda u kompijuter i cita mi kad sam bio i koliko i u roku od 10 sekundi mu je sve izaslo na ekran,do tada sam i ja mislio da su pecati jedino merilo,pecati su najbolji dokaz ako npr.nije provlacen pasos kroz skener. Drugo ljudi koji se zaludjuju da ce sa novim pasosem moci sve nanova se isto varaju,ne kazem da nije moguce ja sam tako uspeo ali i dalje po maticnom broju stoji vase ime i ulasci i izlazci sa starim pasosem,letos sam isao busom i momka su vratili sa novim pasosem jer je ispucao dane bio sa starim,po maticnom broju su ga nasli,kako ko ima srece.Zelim samo da kazem da se ne isplati lagati,varati itd.. jer ce se ljudima koji zele tako obiti o glavu kad tad,al kazem ima i srece naravno nekom zabrana za jedan dan prekoracenja nekom ne za godinu,uglavno SIS sve zna licno sam video.Sretna vam nova godina i sretan put u njoj Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 4, 2014 Paaa, da i ne. SIS does not record travellers' entries into and exits from the Schengen Area (there is no Schengen-wide centralised database tracking entries and exits in all 26 Schengen Member States). However, 10 Schengen Member States (Estonia, Finland, Greece, Hungary, Latvia, Lithuania, Malta, Poland, Portugal, Slovakia and Spain), as well as Bulgaria, Cyprus and Romania, have national databases which record travellers' entries and exits, although data is not exchanged between the national databases of these countries. Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 4, 2014 Zanimljivo da beleže ljude po matičnim brojevima jer u nekim zemljama npr. baš u Mađarskoj ne postoji JMBG i osoba se ne može identifikovati jedinstvenim brojem. Možda imaju poseban sistem za države sa matičnim brojevima a za ostale neki drugi? Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 8, 2014 Ovo će izgleda da se menja, evo predloga evropskog parlamenta gde žele da uvedu praćenje trajanja boravka - http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=COM:2013:0095:FIN:EN:HTML There are currently no electronic means to check if, where and when a third-country national has entered or left the Schengen area. Difficulties in monitoring the authorised stay of third country nationals are also caused by the use and quality of the stamps (e.g. readability, lengthy process of calculating the stay, forgery and counterfeiting). For these reasons, there is no consistent EU-wide record of entries and exits of travellers to and from the Schengen area and thus no reliable means for Member States to determine if a third-country national has exceeded his/her right to stay. Thirteen Member States[6] run their own national entry/exit systems collecting alphanumeric data of travellers. All 13 Member States give access for border management as well as law enforcement purposes. To the extent that a person lawfully exits the same Member State through which he or she entered, an overstay would be detected by these systems. Beyond that, the possibilities for using such systems to detect overstayers are none, as entry and exit records cannot be matched when persons leave the Schengen area through another Member State than the one from which they entered and in which their entry was recorded. I drugo, napravili su kalkulator tako da svako može izračunati da li ima još slobodnih dana: http://ec.europa.eu/dgs/home-affairs/what-we-do/policies/borders-and-visas/border-crossing/schengen_calculator_en.html Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 8, 2014 Pozdrav, pre izvesnog vremena sam napravio svoj schengen kalkulator. Projekat nisam dovrsio do kraja, pa molim one koji imaju vremena da mi pomognu u testiranju i ukazu na eventualne greske / probleme. Potrebno je da unesete datume kada ste boravili u Schengenu u prethodnom periodu, i sajt ce vam izracunati koliko vam je preostalo dana i kada se resetuje period. http://lazarevac.no-ip.biz/schengen/?lang=sr Ukoliko ova nova pravila uticu na proracun ja sam spreman da ih implementiram, ali najpre moram da ih shvatim Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 8, 2014 Nova pravila itekako utiču na proračun, samo ne znam ima li smisla da dalje investiraš vreme u kalkulator, kad su već oni napravili Mada, tvoj je dosta lepši i verovatno lakši za upotrebu ljudima odavde Ha, sad vidim da piše da te moj tekst motivisao na pravljenje kalkulatora Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 8, 2014 U pravu si potpuno. Ovo sam napravio pre oko god dana, jer tada nisam mogao naci nista sto mi treba. Ne verujem da cu se cimatii oko novog, jer nema previse smisla. A ovaj zvanican Calculator kao da su pisali azilanti, sramota za EU, nema ni date picker Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 8, 2014 Nije to ništa novo. Tako se računa već više meseci. Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 27, 2014 Što se tiče ovog kalkulatora....morali bismo da unesemo SVE boravke do sad?Toliko sam već razmišljala prošle godine o tom računanju, i u jednom momentu mislim da sam shvatila, ali i dalje ne razumem. -.- Možda ljudi prolaze dobro sa više načina računanja, ali više ne znam na koji od tih načina da računam.Naime, ako sam otišla u inostranstvo 21. decembra 2013, i ostala 23 dana, i odem sad u maju dvaput, na 4, i na recimo 7-8 dana, i posle toga početkom jula, recimo, 2. jula odem, koliko meni uopšte ostaje i do kad?Da li računam sad ponovo tih 180 od maja kad uđem, tako da eto, u maju potrošim recimo 12 dana i onda mi do tamo nekog oktobra ostaje 78 dana ili? Ili računam od 21. decembra prošle godine narednih 180 dana?Please, help. Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 27, 2014 Ne brojiš od datuma ulaska (on je manje-više nebitan). Brojiš unazad od dana današnjeg, kojeg god. U tvom primeru, nije ni relevantan datum planiranog ulaska (2.7), nego izlaska. Recimo da je to 1.9. Šest meseci pre toga je 1.3. Od tada si bila 12 dana u maju i 61 dan u julu i avgustu, ukupno 73, dakle unutar ograničenja si. (Nisam nešto najpreciznije računao, par dana gore-dole, ali to je princip.) Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 27, 2014 THAT makes sense!Konačno, sad više neću imati problema sa računanjem. Hvala puno. Svakako bih ja izračunala da posle maja na koji bih potrošila, recimo, 10 dana ne bih mogla više od 80 za jul/avgust/septembar da imam, ali više me ostale metode računanja neće buniti. Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 10, 2014 Jel dozvoljeno ostati do 90tog dana u ponoc ili do 89 dana u ponoc? Treba uskoro da izadjem pa se razmisljam da mi ne prave problem zbog par sati? Share this post Link to post Share on other sites