Followers 0

Booking.com-kako rezervisati hotel?

16 posts in this topic

Poz ljudi pokusavam preko ovog nadaleko poznatog sajta da rezerevisem hotel u Madridu ali kad sam procitao uslove videh sledece:

1)Kazu da vecina sajtova NE PRIHVATA DEBITNE kartice a ja na netu samo takve koristim!

2)Recenica iznad je savrseno logicna ako se uzme u obzir Cancelation policy svakog hotela tj ako ne dodjem naplate mi prvu noc,OVO NE bi bilo moguce sa debitnom(osim ako nema sredstava na njoj),vec samo sa kreditnom.

3)Jel mogu kesom u hotelu da platim kad dodjem posto koristim Visu internet od Inteze.

Kako zapravo rezervisati? :blob:

Hvala

1)Kazu da vecina sajtova NE PRIHVATA DEBITNE kartice a ja na netu samo takve koristim!

2)Recenica iznad je savrseno logicna ako se uzme u obzir Cancelation policy svakog hotela tj ako ne dodjem naplate mi prvu noc,OVO NE bi bilo moguce sa debitnom(osim ako nema sredstava na njoj),vec samo sa kreditnom.

3)Jel mogu kesom u hotelu da platim kad dodjem posto koristim Visu internet od Inteze.

Kako zapravo rezervisati? :blob:

Hvala

1) kreditna ili debitna na kojoj imas dovoljno para a oni prihvataju tu karticu bas zbog tacke tvoje tacke 2) :)

2) preskocio si jednu bitnu recenicu :) hotel reserves right to preauthorize credit card = ne desava se uvek ali mogu to da urade - sta to konkretno znaci? to znaci da "provuku" tvoju karticu i blokiraju onoliko para koliko je penalty (prva noc, ceo period) i to aktiviraju ako se ne pojavis. Ukoliko nemas te pare na kartici odbiju ti karticu i traze novu.

3) u 99% slucajeva moras da platis u hotelu osim ako nije naznaceno da ce zaduziti karticu on the time of booking.

Prijatelju puno ti hvala znaci samo bacim malo kesa na karticu za prvu noc i to je to?

Jel moze kesom ne rece mi posto ova intezina moze samo na net ne moze se provuce kroz terminal?

Hvala jos jednom :eat:

Prvi put čujem za ovo.

Već sam par puta preko Bookinga rezervisao što hotel što apartmane sa praznom debitnom, i nikakvih problema nije bilo.

(a jesam se pitao kako će da me nateraju da platim taj penalty ako se ne pojavim  ;D )

Ja sam imao jedan "problem", a to je da mi je hotel drzao rezervaciju mesec dana nakon sto sam se odjavio i uredno platio sve... ali sam posle jednostavno pozvao sluzbu platnih kartca i oni su resili problem...

i ja sam rezervisao hotele preko njihovog sajta iako na racunu nisam imao para, a na licu mesta tj. u hotelima sam placao u kesu i nije bilo nikakvih problema

Hvala vam svima na odgovorima stvarno.

Naime dobro je da se nisam zaleteo u startu na booking.com vec na hrs.de video isti hotel ista soba za 200e manje novca :yok:.

Samo mi recite sada POSTO SAM PROBAO vasu foru sa praznom debitnom kada cu znati da li mi je odbijeno od strane hotela(inace odmah sam dobio potvrdu na mail sve lepo ispisano)?

A pise da se placa direktno u hotelu, a i moze da se otkaze do dana dolaska tako da se nadam da je ovo samo za garanciju a ne rezervaciju.Nadam se najboljem :party:

Idem na Inerrail putovanje sa djevojkom u avgustu, jedna od stanica je i Pariz.

Rezervisao samo hotel za tri noci, preko booking.com sa mogucnosti otkazivanja dan prije dolaska u suprotnom peality je naplacena prva noc.

Rezervaciju sam izvrsio sa Visa Classic karticom, i prilikom rezervacije hotel je iskoristio mogucnost pre-authentication, pa je rezervisao kompletan iznos koji mi sada nije dostpan na racunu.

Koliko sam shvatio hotel moze da drzi ta sredstva do mog dolaska, pa cu  prilikom check out -a platiti kesom i tek ce on tada osloboditi sredstva, koja ce mi biti dosupna za mjesec dana  :x

Moze li mi neko objasiti da li sam u pravu i kakva je mogunost da se izbjegna takva situacija.

Kontaktirao sam hotel a oni samo govore da oni nisu nista jos naplatili.

Citiram

Hello,

Yes sir it isq bloked for the hotel but we didn't take it, to guarantee your booking.

Regards.

Nadia

Pozdrav

...

rezervisala sam hotel preko bookinga na desetine puta i od toga nekoliko puta pod specijalnim uslovima kada nema tog otkazivanja. samo u tom slucaju mi se desilo da su mi naplatili ranije (npr, vec dve nedelje pre dolaska), a svaki put kada sam rezervisala pod tim uslovima da imam pravo da otkazem do jedan dan pre dolaska niko nikad nije nista blokirao. doduse, ja sam uvek rezervisala kreditnom karticom, pa kontam da je to razlog sto su rezervisali taj novac unapred u tvom slucaju. jer, sta ako se desi da se ti ne pojavis, a i nemas novca na racunu u tom trenutku, a kartica nije kreditna? (btw bas tako sam ja jednom ispalila jedan hostel u parizu)

oni meni nisu jos nista naplatili, samo su mi rezervisali cjelokupan iznos i koji ja sad nemam na racunu.

Visa classic kartica je kreditna, a ne debitna, iako mi je vezana za iznos na racunu (de facto debitna,  :o )

Ne znam zbog cega su mi rezervisali cjelokupan iznos ako  je penality u najgorem slucaju jedna noc (62 EUR).

Ako neko ima iskustva,a mislim da je u vezi toga, da li prilikom check in traze karticu sa kojeg rezervisu cijeli iznos + nekoliko procenata u slucaju neke stete, koji vrate nakon sto se uredno plati hotel

pozdrav i hvala na odgovorima

Ja sam imao jednu takvu situaciju sa hotelom u Parizu, mislim da se zvao Opera u 11. arondismanu. Naime, iskoristili su tu mogućnost i izvršili rezervaciju sredstava nedelju dana pre nego što sam uopšte i došao tamo. U pitanju je bila debitna kartica. Kada sam platio ceo iznos novcem koji sam imao kod sebe, narednih mesec dana oni nisu skinuli tu rezervciju i na kraju sam morao da zovem banku da oni to urade.

Nisu mi tražili karticu, jednostavno oni imaju uvid da si izvršio uplatu i to je to. Samo kada budeš plaćao, obavezno traži da ti daju račun, za svaki slučaj, čisto da imaš dokaz o uplati.

Vjerovatno je i moj takav slucaj.

Postoji li mogucnost da na check out ili cak check in, jednostavno ta rezervisana sredstva naplate i mirna Bosna:)

preautorizacije kartice je ogranicena za debitne kartice do 5 radnih dana, za kreditne 30 dana, tako da oni prije mog polaska u avgustu moraju ta rezevisana sredstva naplatiti ili vratiti na racun, mislim ne mogu dva mjeseca da ostanu pare u ''vazduhu"

Ima li nekog nacina da se izbjegne ova situacija da u jednom trenutku, dva puta placam hotel  :-\

ja nisam pokušao, ne znam zašto. Jednostavno, imao sam pare kod sebe i platio sam im, ali vidiš, ne mogu da se setim zašto ih nisam pitao da li mogu da mi rezervisani deo naplate, a da ostatak dodam. Možda zato što sam zaboravio da proverim koji mi je hotel izvršio rezervaciju, s obzirom da sam tada dva rezervisao u Parizu... Probaj, pa prenesi iskustva :)

Vratih se sa putovanja i red bi bio da kazem i kako je proslo sa rezervacijom.

Naime, ovdje u BL su mi govorili da rezervisana sredstva moze samo hotel osloboditi iako sam im pokazivao prepisku sa hotelom da oni ne oslobadjaju sredstava vec banka.

Prilikom odlaska iz hotela sam morao platiti u kesu i na recpciji su mi dali racun i fotokopiju rezervacije sa racuna.

Poslao sam banki mejlom skenirana dokumenta i trazio "malo  drsko" (a morao sam nema druge) da mi odnah oslobode rezervisana sredstva i to su mi ucinilil sutradan?!

Pored tog hotela rezervisao sam isto preko www.booking.com  hotel u Pragu i nisu  iskoristili pravo preautorizacije tj nisu mi nista dirali na racunu.

Pozz

Ljudi,

Nemam nikakvo iskustvo sa rezervacijom hotela preko neta pa molim pomoc:

Jedna stvar mi je nejasna -  :?

Da li se smestaj u hotelu, koji rezervisem preko Booking-a, moze da se plati istom tom karticom kada dodjem u hotel ili kartica sluzi samo kao garant hotelu da mogu da naplate prvu noc u slucaju nedolaska u hotel.

Normalno bi bilo da mi troskove hotela naplate tom karticom a ne da placam u kesu jer nisam imao nameru da nosim i za to kes.

Takodje sajt Expedia ima u ponudi interesantan i povoljan hotel u Oslu za koji mi nije jasno da li ce mi u hotelu naplatiti jos neke dodatne takse.

link

Da li ovo znaci da nikakve dodatne takse (boravisna taksa ili ko zna vec sta) mi nece naplatiti u hotelu na cenu sa Expedia-e.

U pregledu soba ispod sitnim slovima pise "* Prices are per room/unit and do not include taxes and service fees or any extra guest charges. "

a kada odaberem smestaj  "One single bed guest room-Book Early & Save"

sajt mi u zbirnoj sumi ispise "Taxes are included in the total cost"

Pa sad jesu li takse ukljucene ili nisu?  :bang:

Da li da kontaktiram hotel da mi oni pojasne (mozda je to najbolje - ne bih da kupim macka u dzaku)

Pomagajte!

edit: skraćen link

Nece te niko prevariti, ne brini, narocito ne u Norveskoj. Konkretno, sto se booking.com-a tice, kad rezervises hotel, trebalo bi da lepo pise za taj poseban hotel sta je ukljuceno u cenu, a sta ne. Moguce je da u cenu nije uracunata boravisna taksa, ali, to bi trebalo da bude naglaseno. Uostalom, ako vec imas para da platis hotel u Oslu, imaces i da platis za tu taksu, koja je obicno zanemarljivo mala :)

Sto se kartice tice, da, ona sluzi kao garant u slucaju da se ti ne pojavis, ali ne znaci nuzno da ces karticom moci i da platis smestaj. Ta informacija, da li hotel prihvata placanje karticom ili ne, bi takodje trebalo da stoji negde na stranici sa tim hotelom na booking.com, ili vec na zasebnom sajtu hotela, ako takav postoji.

Konkretno, iz licnog iskustva, boravio sam u hotelu, gde nije moglo da se plati karticom, pa sam platio u kesu, ali ta informacija je postojala na sajtu, pa sam bio spreman na to.