Posted January 6, 2015 Prvi put sam pogledao karte na momondo, i jeftinije su 20-30€ nego na stranici Turkisha a nisam baš siguran koliko je provjerena ta stranica, pa ako neko uzima često da li ću imati nekih nepredviđenih troškova?Odradis do poslednjeg koraka pa vidis koju ce cenu da ti naplate i to je to.Inace nije neuobicajeno da karte budu jeftinije u nekoj od online agencija. Ja sam, recimo, bas kupovao Turkishove karte na sajtu expedia.de ili ebookers.de, koje su bile jeftinije nego na samom sajtu Turkisha. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 6, 2015 Odradis do poslednjeg koraka pa vidis koju ce cenu da ti naplate i to je to.Inace nije neuobicajeno da karte budu jeftinije u nekoj od online agencija. Ja sam, recimo, bas kupovao Turkishove karte na sajtu expedia.de ili ebookers.de, koje su bile jeftinije nego na samom sajtu Turkisha. Preusmjeri me na airtickets.com i cijena je ista kao sto prvi put pokaze, da li je airtickets pouzdan? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 7, 2015 (edited) Često te online agencije imaju fee za plaćanje karticom tj processing fee. Tako da na kraju ispadne i skuplje. Sem ako nije neki error-fare ili promocija, cene na ota i zvaničnom sajtu avio kompanije budu par eur razlike.Bar je moje iskustvo takvo za sada Edited January 7, 2015 by traveleasy Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 7, 2015 Nou nou nou nou nou! Letos me je mesje Draganero uputio na te sajtove. Nisam mu ni ja verovao. Međutim, ode čika Tales na orbitz.com pa uporedi cene letova Kina-Evropa-Japan za Aeroflot, na tom sajtu 530 eur, na Aeroflot 650eur!?! I ja sam isprva mislio (kao i svaki pravi paranoični Srbin ) da je prevarantska rabota po sredi, ali bio je četvrtak! Kupim ja biljete, letim, super sve prošlo... E sad, ne znam kako je sa drugijem ejdžensima. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 7, 2015 (edited) Ne kažem ja da nema nekih akcija i slično.... Ali u 95% slučajeva je karta po istoj ili višoj ceni Edited January 7, 2015 by traveleasy Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 7, 2015 Ja cu na karticu staviti iznos koji treba da platim + 5e provizije ako bude i pokusacu da platim pa javim kako je proslo, trenutna cijena je 159e a na sajtu Turkisha 180e Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 8, 2015 Ono sto ti poslednje pise na ekranu, to ce ti naplatiti, sigurno nece vise.A da bi ti transakcija prosla, stavi ipak jos koji evro vise, jer, kad banka rezervise novac ona uvek rezervise malo vise, ako se ne varam, nekih 4% vrednosti ukupne cene, za slucaj da dodje do nekih naglih promena kursa. Nakon par dana, kad novac zaista i bude skinut sa tvog racuna, tih 4% ti ponovo budu dostupni. I javi kako je proslo. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 8, 2015 Ne kažem ja da nema nekih akcija i slično.... Ali u 95% slučajeva je karta po istoj ili višoj ceni Ne bih se bas slozio. A i sve da jeste 95%, kao sto tvrdis, mi smo ovde da pronadjemo tih ostalih 5% gde je jeftinije Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 9, 2015 Tako je oče jeftinih letova, to je taj duh! Nego, ne znam ko mi je pričao, valjda postoji neki sajt na foru takmičenja između gurua jeftinih letova gde dođe neko sa pitanjem, taj i taj grad, taj i taj datum, oni se utrkuju ko će da nađe jeftinije. Jel znate o čemu je reč? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 9, 2015 Nije takmicenje radi takmicenja, vec placen servis (gde onaj ko 'pobedi' bude placen). I naravno, sajt uzme svoj deo.flightfox.com Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 9, 2015 Evo uzeo sam kartu, airtickets.com je servis, bila je jedna caka samo, ako kliknem da plaćam na njihovom sajtu visa karticom, provizija je čak 15€, odabrao sam paypal i platio kolko je prvobitna cijena bila, 160€, valjda se neću obrukati na aerodromu, hvala i pozdrav svima Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 9, 2015 WTF??? Sad baš gledam, tj. čitam njihov FAQ i wiki, piše da moraš da platiš ''konsultantske usluge'' pre bukiranja? Nije mi baš najjasniji koncept, može li neko ukratko da mi opiše kako to funkcioniše? Verujem da nije baš najsrećniji, da jeste, verovatno bi ovde bilo milion preporuka kako je ultra-jeftino itd... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 9, 2015 http://www.brenontheroad.com/flightfox-review-airfare-hacking-made-easy/Skupo sranje. Ja mislio zajebancija, pa tako kao neko takmičenje... Ne isplati se da pucaš 50usd i jače za letove koje bi i sam našao za oko 500-600 eur. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 9, 2015 Isplati se nekome ko nema vremena da sam trazi.Plus je tu bilo dosta i 'fuel dumping'-a, gde su ustede mnogo vece. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 9, 2015 Evo uzeo sam kartu, airtickets.com je servis, bila je jedna caka samo, ako kliknem da plaćam na njihovom sajtu visa karticom, provizija je čak 15€, odabrao sam paypal i platio kolko je prvobitna cijena bila, 160€, valjda se neću obrukati na aerodromu, hvala i pozdrav svimaBez brige. Ako si dobio potvrdu na mejl, imas broj elektronske karte(e-ticket), to je to. Mozes i proveriti rezervaciju na sajtu Turkish airlinesa, unoseci broj rezervacije i prezime, kao i na nekim drugim sajtovima, npr checkmytrip.com. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 9, 2015 Bez brige. Ako si dobio potvrdu na mejl, imas broj elektronske karte(e-ticket), to je to. Mozes i proveriti rezervaciju na sajtu Turkish airlinesa, unoseci broj rezervacije i prezime, kao i na nekim drugim sajtovima, npr checkmytrip.com.Sve je ok, ima rezervacija na Turkish sajtu, poslao sam i mail kolegi koji radi na prodaji karata da mi provjeri, bio sam skeptičan ali sve je ok prošlo, ušteda 30€, nije malo Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 12, 2015 From Milan to different Indian Cities from EUR 268Airline: Saudi Arabian Airlines Travel dates: Dates from February 1st to May 20th 2015; Book till January 15th. Routing: Milan – Hyderabad – Milan for € 268; Milan – Kochi – Milan for € 270; Milan – Bangalore – Milan for € 286; Milan – Mumbai – Milan for € 287; Book on: Flugladen.de Sleeping and moving around: If you want to sleep as […] Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 13, 2015 Promocija QATARA ! Cekirala sam i iz Beograda za neke datume - Peking povratna 475 eura, Bangkok oko 500 http://www.putoholicari.com/qatar-airways-akcija-25-popusta-na-aviokarte-21626/ Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 13, 2015 Pozdrav svetski putnici, madjionicari sa ove teme...Potrebna mi je pomoc - gde bih po vasem misljenju mogao da nadjem najjeftiniju kartu iz Amsterdama za San Francisko, polazak 9. ili 10. marta a da povratak, recimo u Budimpestu, bude 25. marta (+/- par dana). Idealno bi bilo da putujem iz Amsterdama ali zanima i generalno kako je najjeftinije u tom periodu stici iz Beograda u S.F...Unapred se zahvaljujem na pomoci! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 14, 2015 Odes na kayak.com, ili jos bolje, kayak.de, odaberes opciju multi-city, ukucas zeljene gradove i datume, proveris i druge kombinacije datuma, pa odaberes sta ti najvise odgovara. Istu stvar mozes uradti i na matrix.itasoftware.com, samo sto tamo mozes i vise gradova da ukljucis u pretragu. Ako ti da nesto povoljnije, onda pretrazis po netu koja online agencija nudi takvu cenu, jer na tom sajtu ne mozes da kupis karte, vec samo da pretrazujes. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 15, 2015 Airline: Aeroflot, Turkish Airlines Travel dates: Bologna – New York (departs from now till April 20th 2015); Bologna – Montreal, Houston, Los Angeles (to the end of March, some dates later). Routing: Bologna – New York – Bologna for € 392; Bologna – Montreal – Bologna for € 422; Bologna – Houston – Bologna for € 438; Bologna – Los Angeles – Bologna for […] Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 16, 2015 Cao svima.Pokusavam da nadjem najbolju opciju za let od Srbije do Amerike. Nadam se da ste u mogucnosti da mi pomognete. Putovao bih oko prvog aprila za Boston (ili eventualno Njujork) i vratio bih se krajem septembra.Primetio sam da Instanbul airlines dozvoljavaju dva velika prtljaga bez doplate. Ako znate za neki povoljan let a da ima istu opciju, to bi bilo super.Hvala unapred. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 16, 2015 Cao svima.Pokusavam da nadjem najbolju opciju za let od Srbije do Amerike. Nadam se da ste u mogucnosti da mi pomognete.Putovao bih oko prvog aprila za Boston (ili eventualno Njujork) i vratio bih se krajem septembra.Primetio sam da Instanbul airlines dozvoljavaju dva velika prtljaga bez doplate. Ako znate za neki povoljan let a da ima istu opciju, to bi bilo super.Hvala unapred.Sta je najbolje sto si nasao za sada? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 16, 2015 (edited) Pretraživao sam putem kajaka i i-dreamsa i dolazio do cene od oko 480$. Kad izaberem neki od letova, cena se promeni u 480e Turkiš erlajns (greškom sam ih nazvao u prethodnom postu Instanbul) je oko 680e ako kupujem direktno od njih. Edited January 16, 2015 by ramirezz Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 16, 2015 Iz Beograda u Tajvan za 53.931 dinara.Iz Podgorice 53.563 i iz Podgorice u Katmandu - Nepal za 56.505 dinara=)http://budjet.guru/?p=3117 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites