Jeftine avio karte

4,728 posts in this topic

a sta im tacno znaci "early afternoon?" 12-13, 13-14? :huh:
da ne pricam early morning, morning ili late morning?!

btw... update ce dobjave early morning za morning vrv  :rolleyes:

Edited by kokica

Kod nas je stajalo early afternoon a onda su prebacili na 11-12 a.m.
U nekim komentarima su ljudi prijavljivali da su nalazili neke karte za datume koji uopste nisu na onom snimku (npr nadju golden ticket za februar a tamo pise jun i sl).
Dosta se spominju i jednosmjerne karte koje su bar meni potpuno beskorisne.
Sve u svemu, isto sranje kao prosle godine, gubljenje vremena.

a jel znas kad su prebacili na tacno vreme.. u koliko sati? ja gledah jutros oko 9AM i nije bilo nista jos.. koji retardi..
drugim recima treba da si na QR online 24/7 da bi stekao sansu da ne nadjes nista na kraju :biggrin:

Nemam pojma, slucajno sam oko pola 12 naletio na komentar da je "akcija" uveliko u toku :biggrin:
Ne pravi razliku ni ako si online 24/7 ako karata nema a ni sad ni prosli put ih nije bilo, nijedna jedina iz BEG ili ZAG... BUD bude tu i tamo, danas je neki Slovenac pisao da je kupio za AKL ili ADL, zaboravih.

Koliko vidim neke karte su OW neke RT. Neki kazu da su kupili RT za Singapur, a neki one way za ADL. 

Nist' meni tu nije jasno :smile:

a el iko od tih nekih kupovao iz ovog regiona te karte sad... tj. iz onih zemalja koje su sa nama bile navedene? tj...ako jest, sto su riskedzovali onda celu stvar? 

Verovatno zato sto je posle 5 minuta pao sistem, a bilo je predvidjeno da akcija traje duze, pa da izadju u susret i ostalim korisnicima da uzalud utrose svoje vreme :biggrin:

:biggrin: da da... i u nadi da ce neko od tih silnih potrosaca vremena da se zae*e i kupi neku kartu od 500+ jura  

48 minutes ago, kokica said:

:biggrin: da da... i u nadi da ce neko od tih silnih potrosaca vremena da se zae*e i kupi neku kartu od 500+ jura  

Mislim da je istom idejom vodjen onaj ko je smislio jednosmjerne karte do Australije na "akciji".

Sjajni su, jos stoji ono "stay tuned" obavjestenje od jutros.

Danas je na redu bila zapadna Evropa i ljudi prijavljuju da su uglavnom nalazili zlatne karte za samo jedan pravac i to je vecina iz Azije prema Evropi. 

edit: ali da bi se dobila ta jeftina karta mora da se plati puna cijena za drugi pravac.
Dakle izadju pod round trip, ne one-way.
Ovo je jos gore nego prosle godine.

Edited by ThirstyTraveler

...stay tuned...

...........samo sto nije  :rolleyes:

gadjam da ce sutra, jer im je to jedini slobodan dan.. poenta je samo sto ce "javiti" sat pre nego sto ce da pocne trashure hunt

Pitanje za iskusnije sa abu dabi aerodromom, mada sam i ja bio 4,5 puta, ali nikada manje od 1h30 minuta izmedju letova. Da li je ovih 65 minuta dovoljno, što za mene, ali pre svega da prebace prtljag iz jednog u drugi avion?

Prošli put kada nisu stigli, isto u abu dabiju, na povratku u BG, imali su više od dva sata..   stigao mi ranac 14 dana kasnije.. 

.. 

hmmm1sat.jpg

Mislim da si ujedno i sam sebi odgovorio :smile:

Ali, ako ti treba podrska, evo, reci cu ti da je to bas malo vremena, ali, ocigledno dovoljno, obzirom da se u sistemu prodaju takve karte. Verovatnoca da ti zakasni prtljag je svakako veca. Sta bi eventualno mogao da uradis, to je da uplatis neko osiguranje koje ukljucuje i kasnjenje prtljaga, pa bi tu mogao imati koristi.

Edited by Dragance

Hm, da, sada sam pogledao kartu od prosle godine ista kombinacija, imao sam 1h 30min i sećam se da sam konstantno trčao i otprilike su mene čekali da zatvore gejt. Ovo deluje suviše rizično, ne znam zašto i prodaju tako :/ 

Sada sam našao isto to samo drugi polazak iz bg i imam 1h 20min i to je najbolje što može za beg - bkk etihadom. 

Moraću da rizikujem sa ovih 80 minuta, pre svega mi zbog prtljaga, hajde kada se vraćam pa neka dodje kada dodje, nego sada da sedim u Bangkoku i čekam...

Probaj da nadjes neko osiguranje koje pokriva "baggage delay", pa ako vec kasni nekoliko dana, da dobijes odstetu i pokrice troskova za kupovinu neophodnih stvari.

Dragi putnici...

Imam jedno verovatno glupo pitanje... Treba da putujem u London krajem marta na 7 dana (2 odrasle osobe + dete) videla sam na wizz neku akciju 20 % i bukirala sam karte za period 30.3-06.4. Pošto nisam imala para na racunu a bio je vikend ja sam iste rezervisala da platim preko doznake. Ukupan iznos je 57000 din. Danas kad malo bolje razmislim mislim da sam se zeznula jer sam uzela cekiranu torbu veliku kabinsku x2 + jednu veliku od 32 kg i odatle takva cena. Interesuje me sledeće; da li da ne uplacujem (kakva su vaša iskustva da li će još biti popusta bar tamo sredinom februara za ove termine) da prodjem malo jeftinije ili postoji mogućnost da ovo sad nekako ispravim. Kakve su mi šanse da za ovaj period nadjem nesto povoljnije? Molim vas odgovor sto pre, ne znam da li ovo da uplaćujem ili da čekam/tražim nešto povoljnije?

On 1/10/2017 at 11:17 PM, Dragance said:

:biggrin::biggrin::biggrin: 

Pa, cek, znaci, dvaput nista je nista, promocije nije ni bilo, niti ce je biti   :LOLLL:

Important note: The Qatar Airways Treasure Hunt has been cancelled for the following countries: Armenia, Azerbaijan, Bulgaria, Croatia, Georgia, Hungary, Poland, Romania, Russia, Serbia, Turkey. We apologise for any inconvenience caused.:LOLLL:

Kakav cirkus :biggrin:

Btw, ako nekog zanima, Sao Paolo-Bangkok, povratna za ispod 200 evra, datumi do kraja jula, sponzor Turkish:biggrin:

Edited by Dragance

Sto neko rece - Five star incompetence.
Ja sam od starta bio pesimista ali uspjeli su da nadmase i najnegativnija ocekivanja, prejadni su.

46 minutes ago, ThirstyTraveler said:

Sto neko rece - Five star incompetence.
Ja sam od starta bio pesimista ali uspjeli su da nadmase i najnegativnija ocekivanja, prejadni su.

Slažem se da je ova promocija bila izuzetno problematična, posebno što izgleda da nisu postojale uopšte povratne golden ticket nego obično u jednom smeru (i to obično je povratak koji ne može da se kupi pojedinačno). Ali mislim da je ovo malo preoštro. Putujem dosta sa njima (170.000 milja i 46 letova) i generalno su sasvim dobri. Moje jedine zamerke su na njihovo osoblje u Dohi (generalno izuzetno nesposobni) i hranu (jestiva je, ali može to mnogo bolje kao npr. Turkish).

1 hour ago, Dragance said:

Btw, ako nekog zanima, Sao Paolo-Bangkok, povratna za ispod 200 evra, datumi do kraja jula, sponzor Turkish:biggrin:

Nestalo posle manje od pola sata :sad: 

Takve "promocije", koje se najavljuju na sav glas, su obicno sarena laza da navuku naivne. Naravno, ima i izuzetaka gde se ponekad moze i ubosti nesto dobro. Ne mislim da je Qatar airways losa kompanija zbog toga, naprotiv, ali, bas zbog ugleda koji uzivaju i kvaliteta usluge, ovako nesto je velika bruka i negativna reklama.

56 minutes ago, deleter said:

Nestalo posle manje od pola sata :sad: 

Da, cim je pocelo da se siri po forumima, ispravili su gresku. Cak je i na sajtu Turkisha bila ta cena. Steta sto nisam mogao da je iskoristim :sad:

@bojanab,

ako si odabrala opciju da platis doznakom, jednostavno ne izvrsis uplatu i resen problem. Da li ce biti povoljnije, hm, to niko ne moze sa sigurnoscu da ti tvrdi, prati cene, pa kad ti bude dovoljno jeftino, ti kupi. Uostalom, svakako si zabrljala sa prtljagom, tako da ako ces uzimati manje prtljaga, svakako ce te izaci jeftinije :smile: 

Edited by Dragance

Problem je što su prošli put (na leto) zapravo postojale karte u oba smera za tu nisku cenu (bila karta do Singapura iz Istanbula za ~60€). Međutim ovaj put, je bila poprilično problematična :sad: