Jump to content

Da li ste za to da se ove godine iznimno napravi još jedan noćni uspon? 14 members have voted

1. 1. Da li ste za to da se ove godine iznimno napravi još jedan noćni uspon?

• Da
      11
    • Ne
      3

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

Posted

Pošto smo imali dosta interesantnu temu izbora planine za tradicionalni uspon, kao i izbora datuma, predlažem sledeće:

- da se ove godine, pošto je ovo svakako Jubliej a ne samo tradicija, napravi dva noćna uspona.

Prvi bi bio u redovnom terminu, i bio bi uspon na prvoplasiranu planinu, da li Goliju ili Vlašku planinu.

Drugi uspon bi se utvrdio naknadno, i bio bi na izabranu drugoplasiranu planinu.

Molim da glasate za i protiv, i da ako možete obrazložite svoj glas. Drugi uspon bi bio organizovan na isti način kao prvi, dakle ne kao neki sporedni, nego baš kako treba i dolikuje.

Glasanje sam stavio na 7 dana. Datum ćemo odrediti naknadno. Ako baš ne možete na oba uspona, onda... šta da se radi.

:mrgreen:

• Author

Ja sam glasao za:

1. zato što imamo dosta ljudi koji hoće na Goliju i dosta ljudi koji hoće na Vlašku

2. zato što ima dosta ljudi koji neće moći da dođu predloženog i izglasanog datuma

3. zato što druženja, planinarenja i urlanja u noći uz rakiju nikad nije dosta

...molim još jednom, izjasnite se...

Iskreno, ne dopada mi se ideja da se delimo na dva okupljanja. Onda ispada da ne možemo da se složimo oko jedne planine i jednog datuma u godini. Ispada da je svako sam sebi neverovatno važan. Eto, meni prošle godine datum nije odgovarao jer sam dosta ranije već bio kupio avionsku kartu, pa nisam nikoga cimao, ubeđivao, lobirao, gnjavio, nego jednostavno nisam otišao, iako sam bio na svim prethodnim.

Ako bismo već pravili dva okupljanja, bilo bi bolje da jedno bude na proleće, a drugo na jesen. Ovako mi se čini jako skrnavo, da se delimo u dve ekipe.

• Author

Pa razmak između ta dva okupljanja bi bio dovoljno velik da ne optereti ljude vremenski... znači, 2-3 meseca minimum. Ne sviđa se ni meni podela na ekipe... i baš zato sam predložio ovo.

Pretpostavljam da je dosta iluzorno očekivati da se svi pojave na obe, ali je verovatnoća da će više ljudi ići na obe nego na samo jednu primamljiva. Meni stvarno kao ni tebi nije toliko važan ni datum ni mesto, ali opet smo i ti ja glasali.

Ja u startu nisam za novo tajno glasanje, jer je to  stvar koja je u startu napravila problem.

Pa javno kazem da nisam za organizaciju novog nocnog uspona sve dok se bar jedan ne organizuje kako treba  :)

1. zato što imamo dosta ljudi koji hoće na Goliju i dosta ljudi koji hoće na Vlašku

i vecini verovatno mesto nije presudno za odluku, isli bi koja god da je u pitanju. A ako je mesto presudno, onda ovo nije aktivnost za njih  :)

2. zato što ima dosta ljudi koji neće moći da dođu predloženog i izglasanog datuma

a toga je uvek bilo, i bice koji god datum da se izabere. Cak mislim i koja god dva datuma da se izaberu. Koliko se secam eto na to livadarenje koje je u razmaku od par meseci, pojavilo se jedva desetak ljudi.

3. zato što druženja, planinarenja i urlanja u noći uz rakiju nikad nije dosta

e tu se slazem  ;D ali za to ne mora biti organizovano veliko tradicionlano planinarenje, vec sponatno, kao sto su bili Cortanovci... moze i svaki vikend ako su ljudi voljni da se time bave  :D

Dakle da se pozabavimo ovim jednim, a okupljanja moze kad kod.  :banana:

Ja sam glasao ZA jer ako bi mogao vremenski da uklopim isao bih na oba i mislim da je OK da imamo sto vise aktivnosti.

ja sam glaso za jer nikad dosta okupljanja.

Mada ne bi ga nazvo kao druga tura tradicionalnog nocnog uspona, vec nekako drugacije. Da se te dve stvari odvoje kako prvobitna zamisao tradicije ne bi bila narusena.

Meni se nekako sviđa ideja da to bude jedno planinarenje i (eventualno) jedno livadarenje godišnje, da sve to ima neku težinu. A možemo mi svakog meseca da dajemo inicijative da se negde ide, pa se skupi desetak ljudi itd (ili više, kako god ispadne). Zvanični uspon je ipak glomazan poduhvat, i obezvrediće se ako se rasparča.

A muka mi je od glasanja ;D.

Ја сам за. Додуше термин "вандредно" ми мирише на неку поделу, тако да је боље да буде "Прво традиционално дневно планинарење". Дакле, да се не иде на ноћни успон, већ на дневну варијанту крајем јуна. :):kamp:

Дакле, да се не иде на ноћни успон, већ на дневну варијанту крајем јуна. :):kamp:

Najzad neko da se zalaze za dnevnu varijantu, veselo podrzavam clap.gif' alt=':clap:'> Nebitno je (barem meni) kako ce se zvati, samo nek se desi.

zasto ne dnevno i nocno istog vikenda??? postoje planine koje imaju vise od 1 vrha.....

u svakom slucaju, takodje smatram da GODISNJE planinarenje ima neki poseban smek, iako cu ove godine Boze zdravlja tek PRVI put biti sa vama,

a svako drugo --- ima nesto svoje.....

a koja planina i koji vrh, to je sad zaista manje bitna stvar....

onda, do susreta...  ::artist:

• Author

Eto... zahvaljujući malom odzivu, imamo landslide victory i idemo na još jedno planinarenje ove godine. Može dnevni uspon, može i još svašta nešto, imam svakojake ideje, i ne mora da bude kao ovo tradicionalno godišnje...

Dakle, razmišljajte u pravcu penjanja na Vlaške planine tamo negde kasnije, u ono doba kad bude pakleno toplo, neki Avgust... i uplanirajte da će trajati 3 dana, i da ćemo prvi dan brčkati po Zavojskom jezeru  :evil: 

pmah se odazivam za drugo planinarenje...

predlazem septembar da bi se izbegla mora, ekskurzije i duza putovanja.

Odlicna ideja! Svako ko opravdano nece moci da ode na "redovno" planinarenje,

imace priliku za popravni u vanrednom roku ;)

Takodje, ako se propusti kojim slucajem redovno planinarenje, nece morati da se ceka jos godinu dana na sledece, sto zna da bude jako obeshrabrujuce  :shockkk:

da ne kazem da moze da dovede do ocajanja  :o

Nema razloga da ne podrzim ovakvu akciju!

Sto da ne :) Nek budu dva, pa ko ne moze na prvo, mozda ce moci na drugo... Ili ce moci na oba, jos bolje :)

• 2 months later...

Ljudovi, hoće li biti ovog planinarenja?

Ako je Vlaška Planina i ako je poslednji vikend avgusta ili kasnije, vrlo sam zainteresovan i mogao bih da zainteresujem još 5-10 ljudova  ;) Pa da se družimo.

Uspeo sam da propustim sve tradicionalne noćne uspone, pa ne bih da čekam do maja  :kamp: