Followers 0

Beograd - Lisabon (avion) najpovoljnije?

363 posts in this topic

Kupovinom karte si zavrsio sa troskovima.

Prtljag za cekiranje je opcion i placa se dodatno

U principu nemam mnogo prtljaga, šator i nešto odeće...A da li se to plaća tamo na licu mesta ili u toku kupovine online karte? I da, koliko sam primetio na ukupnu cenu skidaju još nekih desetak evra u zavisnosti kojom se karticom plaća? Karta na kraju ispadne najjeftinija...

U principu nemam mnogo prtljaga, šator i nešto odeće...A da li se to plaća tamo na licu mesta ili u toku kupovine online karte? I da, koliko sam primetio na ukupnu cenu skidaju još nekih desetak evra u zavisnosti kojom se karticom plaća? Karta na kraju ispadne najjeftinija...

Sator ne moze u kabinski prtljag - moras da uzmes chekirani od +15e do +30e (zavisno od destinacije i perioda putovanja) po svakom letu po komadu prtljaga. Mada je mozda jetinje kupiti sator pri dolasku na zeljenu destinaciju i baciti ga pre povratka. Chekirani prtljag placas pri rezervaciji putem neta po gore navedenim cenama, ili cetiri puta skuplje na aerodromu.

Nadoknada za placanje karticom je +6e za svaki let po osobil

Hvala, video sam sad i na sajtu...60 evra ispadne samo prtljag...Ništa, čekiramo jednu torbu i oboje strpamo šatore tu...Da li i za to postoje neki limiti u smislu dimenzija? I zanima me još jedno, pošto nemam iskustva sa plaćanjem karticom - kako se plaća kad je račun u forintama?

Pogledaj na sajtu, ima negde odeljak za "baggage", tamo sigurno pise i kolike su maksimalne dimenzije cekiranog prtljaga. Osim ako sator nije onaj za svadbe, mislim da ne bi trebalo da bude problema ;D

Sto se placanja u forintama tice, ne beri brigu. Tvoj racun je u evrima, ali, u kojoj god valuti da kupis, to ce biti automatski konvertovano, nemas ti nista s tim. Placas kao i sve drugo sto se placa karticom. Kad ti se otvori stranica za placanje, ukucaces podatke koje ti traze, broj kartice, CVV, ime i prezime, datum isteka kartice, cekirati koji je tip kartice i kliknuti na "confirm payment" ili sta vec bude pisalo i to je sve.

Zanima me još razlika između online čekiranja i onog na aerodromu, koliko vidim plaća se aerodromsko čekiranje...Uopšte me zanima procedura pošto mi je ovo prvi put da letim sam...

Sve se obavlja na istom mestu. U slucaju kada si se online cekirao dajes papir koji si sam stampao kod kuce, overe ti ga ili ti daju boarding pass (zavisi od aerodroma) i ides dalje ka gejtu.

U slucaju kada si zaboravio da se online cekiras sve je isto samo sto si na pult dosao bez papira, nisi se cekirao i da bi ti oni izdali isprintanu kartu ili boarding pass placas odredjenu sumu na licu mesta.

Znaci, sve ti je isto samo sto te u jednom slucaju boli od 15-30e po karti/osobi/pravcu....

daleko od toga da sam pročitao što su ostali pisali ali nisam primetio da se spominje Alitalija u kombinacijama.

Mi smo bas išli Alitalijom za Lisabon svojevremeno, i to je bilo ubedljivo najjeftinija i najmanje komplikovana opcija.

Nedavno sam počeo sa pripremama za ponovno osvajanje neosvojenih delova Iberijskog poluostrva (tzv rekonkvista  :P ) i levo desno,sve kombinacije sa low costerima, ukljucujući da idemo kolima do Italije i ostalo,i na kraju sam došao do zaključka da Lufthansa i Al italija imaju konkurentne ponude. A manje komplikovano, i čeka te avion na presedanju, torbe džaba, nema naplate čekinga i sl.... Poletanje iz BEG-a za MAD u rangu oko 150 eura. Verujem da i Lisabon tu negde seda, za septembarske polaske.

Pošto sam već sada dobio tu cenu, odgovorno tvrdim da im ni u kom slučaju (kako majorima tako i lowcosterima) neće biti više palćeno kada budemo odlučili da idemo. Mogu samo manje da im platim.

I meni nije bilo nelgična cena koju sma našao ,jer i u lufthansi/alitaliji oni koji prave cene znaju malo više od nas amatera pa znaju koliko mogu da odvale, tj za koliko se malo može stići do neke destinacije. I onda ako se uklopiš u tu varijantu budu najpovoljniji ili da budem precizniji dovoljno povoljni.

dovoljno povoljni. -razlika u ceni je dovoljno mala da nije vredno puniti budžet Madjarske ,niti na bilo koji drugi način ojačavati neprijatelja i slabiti sopstvene redove.  ;D

Alitalia za septembar najpovoljnije 22.034 din i to 2 datuma, navise je u rasponu od 228-280e

Ako se bas insistira na Lisabonu varijanta Bg-Budimpesta-Madrid-Lisabon u oba smera u najnezgodnijem delu sezone(leto) dodje oko 125e bez prtljaga (kombinacija Ryan i Easyjet)

Cene koje sada mogu da se iskopaju za Portugal

Wizz-Bg-Memmingen  23e

Ryan Memmingen-Porto(Faro) 27e

Ryan Porto(Faro)-Brisel 34e

Wizz Brisel - Beograd  28e

ukupno 112e

Mislim da ima rezona ako nosis po 2 torbe u oba smera  inace je mnogo povoljnije low costerima. Nas dvoje putuje za cenu jednoga a presedanja su odlicno uklopljena.

ono sto se ne vidi iz Vase kalkulacije je sledece:

- cena za torbe ( nas dvoje nosimo samo jednu torbu na put i to do 25 kg sa flasom vode o cemu sam vec pricao)

- sta ako se ne uhvati konekcija? iz bilo kog razloga,totalno nebitno.

- vremena putovanja,nebitno ali i to ume da utice.

-ostali nespomenuti troskovi.....

*danas smo bas gledali cene torbi kod ryr... ::crazy: ::crazy:

u svakom slucaju ako budemo isli za spaniju vec ovog trenutka je izvesno da ce avio karte biti placene manje od 308 eura ukupno sa svim troskovima.

ako bude cena 309 eura ili vise a cena dizela padne na 1.2 ili 1.1 idemo u dolomite i na elbu

a ako ne padne idemo na Korculu za ukupno 310 eura, prosto i jednostavno.

Opcije su uvek tu, pa ko sta vec voli, to neka i izabere! Za minimum para, tu je lowcost nepobediv. Za malo vise komfora, redovne aviokompanije. Individualna je stvar da li nekom treba vise prtljaga, da li je cimanje ili nije, da li vredi ili ne...

Iznosite najpovoljnije ponude u skladu sa temom, samo, vodite racuna da se ovo ne pretvori u svadju za i protiv lowcosta flowers::

@singapuranac

ono sto se vidi iz moje kalkulacije je da je cena 125e bez prtljaga.

sto se tice konekcija moze da se desi ali i ne mora. Moze i da se srusi avion a ne mora. Tih 100e po karti koje manje  platim su mi rezerva ako nesto podje naopako. Do sada, nikada mi se nije desilo da su mi letovi "pobegli" a konekcije su bile od 90min pa do nekih 4-5 sati (uzorak, sto bi RIK rekao, na preko 25 konekcija).

Sta znaci "vremena putovanja"? Mislis na vreme u godini ili u danu?

"ostali nespomenuti troskovi"...koji?

Btw, nas dvoje u 20kg rucnog prtljaga spakujemo stvari za komotnih nedelju dana, posebno u letnjem periodu. Za poslednji let u povratku doplatimo za jednu torbu posto onu svercersku nosimo zapakovanu u rucnom koferu.

Mislim da vredi dati 150e za let redovnim kompanijama Bg-Lis-Bg ali se to desavalo (cena) bas retko (AF, AlItalia,Turkish...) i to u nekim terminima kada i ocekujem da su im letovi poluprazni (februar,mart ili novembar).

A Ryanom mozes u osvajanje Spanije povratno za 65e ; termin  8/15.jun ; Budimpesta-Malaga-Budimpesta. Sa 10kg rucnog, ukljucena i voda od 2e, ukljucen i voz od/do Beograda i bez dodatnih troskova. Bagatela, priznaces....

Caka sa lowcost letovima je da moras biti fleksibilan....Kada radis, i imas 2 fixne nedelje za godisnji, malo je tesko uhvatiti dobre ponude jer si prilicno ogranicen.

Mi hocemo da idemo krajem avgusta/pocetkom septembra za Portugal, prvo do LIsabona, pa da se spustimo na jug... pretrazili smo sve zive opcije, odavde odande, i za period u kome mozemo da putujemo nismo uspeli da nadjemo nista ispod 180 E....ni govora o 125 E koje pominje wolfbgd...ali je to i razumljivo jer mi moramo da putujemo u tacno odredjenom periodu...

Na kraju smo nasli opciju iz Bg wizzom do Rima, pa easyjet-om do Lisb, a u povratku, Faro-Madrid, pa dva dana u Madridu i onda Madrid-Rim, Rim-BG...i ispada oko 180E, ali slecemo i polecemo iz Bga, sto nam stedi i vreme a i cenu vozne karte do Budimpeste...

Nije naravno najjeftinije moguce, ali smo uspeli da se upakujemo u 2 nedelje, koliko imamo za putovanje :)

@Masha,

kod Ryanaira ste trebali cekati da krenu promocije za avgust i septembar. Septembar je obicno odlican sto se tice povoljnih cena karata.

A što se tiče Budimpešte, koliko treba vremena vozom?

Od?

A što se tiče Budimpešte, koliko treba vremena vozom?

Ako mislis od Bg do Budimpeste ,treba 8 sati po redu voznje.

@Masha,

preduhitri me Dragance...

jos je rano za septembar. Imas negde moj post od prosle godine,mislim u temi sta posetiti u Portugalu... u septembru smo isli bg-memmingen-porto faro-brisel-beograd za ukupno 180e za dve osobe (jedna torba u povratku). Secam se da su i tada karte bile prilicno skupe i tek krajem jula su pale na 800/1200 din Wizzom i 10/12e Ryan-om..

U svakom slucaju, EasyJet ima najbolje konekcije Lisabon-Madrid i realna cena koju ces 90% naci je od 13-19e po pravcu/osobi....ne daj vise ni centa...

Mada, ako ste vec kupili...... srecan put i lep provod  :party: :party: :party:

wolfs, kad je ovo:

Cene koje sada mogu da se iskopaju za Portugal

Wizz-Bg-Memmingen  23e

Ryan Memmingen-Porto(Faro) 27e

Ryan Porto(Faro)-Brisel 34e

Wizz Brisel - Beograd  28e

ukupno 112e

ne raspravljam se ja da li je low cost ili ne, nije to poenta, samo sma rekao da mi trenutno deluje da na nekim rutama moze biti "kvalitetnih " ponuda i kod klasicnih... Uporedljivo kvalitetnih ponuda,da budem precizniji.

I sto veci pritisak bude low costera, bice bolje. bar nama koji volimo da putujemo.  :king:

ali kao sto neko rece, jos uvek je rano.

Tek sam stigao do 400 starne LP za Spaniju. Imam jos toliko da procitam, da onda malo da pretrazim, pa onda da direktor uplati jubilarnbu nagradu, pa onda tek da sacekamo 42 dana pre puta, pa tek onda " Ko sta nudi"....

A stanje od juce, za isti period Beg-MAD alitalijom plus voz do Malage, jeftinije nego Budimpesta -malaga ryr avionom. voz do budimpeste dodje kao pdv na cenu.  ;D

videcemo,videcemo

@Masha,

preduhitri me Dragance...

jos je rano za septembar. Imas negde moj post od prosle godine,mislim u temi sta posetiti u Portugalu... u septembru smo isli bg-memmingen-porto faro-brisel-beograd za ukupno 180e za dve osobe (jedna torba u povratku). Secam se da su i tada karte bile prilicno skupe i tek krajem jula su pale na 800/1200 din Wizzom i 10/12e Ryan-om..

U svakom slucaju, EasyJet ima najbolje konekcije Lisabon-Madrid i realna cena koju ces 90% naci je od 13-19e po pravcu/osobi....ne daj vise ni centa...

Mada, ako ste vec kupili...... srecan put i lep provod  :party: :party: :party:

Znam ja za sve te cake, no, ove godine smo ekstra ograniceni u smislu perioda kada mozemo da idemo...i to nas je opredelilo za skuplju varijantu. Nekako nismo hteli da ispadne na kraju da ipak u tim danima kada nama odgovara nema fine ponude.

Ovako smo organizovali da sletimo u Lisabonu a odletimo iz Fara, sto nam opet stedi cenu a i vreme za povratak u Lisabon, ako bismo se odande vracali...

Na kraju je ispalo i ispod 180E, a idemo iz Bga :)

Za one koje zanima, upravo sam kupio kartu na promociji Alitalie (pošto mi znači i klopa i piće tokom leta, a i prtljag pošto nastavljam za Dominikanu :) tako da su svi low costeri otpali pre svega zbog cene prtljaga. Ja kupih povratnu do Madrida preko Rima za 185€, ali to je sa kratkim konekcijama. Ima karata već od 155€ ako ste spremni da čekate konekciju u Rimu od 7+ sati.. ja nisam.. :)

Na koju foru BG - Madrid 150 evra, meni izađu cene od 400 pa na više (Alitalia)