Followers 0

Granica / Carina / kontrola karata - Kelebia (Madjarska) - Subotica

42 posts in this topic

Zdravo svima!

Interesuje me da li mozda neko moze da mi kaze da li ima KONTROLE KARTE izmedju Kelebia (Madjarska granica, zadnja stanica) i Subotice?

Da li naprimer Carinici ili kondukteri traze ili gledaju karte izmedju Kelebia i Subotice?

Interesuje me da li je moguce kupiti kartu od Budimpeste do Kiskunhalasa ili Kelebia a ostati u vozu do Subotice.

Ima li iko savet ili iskustva? Da li vam iko kontrolisao karte na granici? ;D

Puno hvala unapred i pozdrav svima! :pivoooo:

Izmedju Kelebije i Subotice ni nema ko da ti pregleda kartu. U Kelebiji je madjarska carina, u Subotici, tj nekoliko metara pre ž. stanice u Subotici je nasha, tako da ako kupish kartu do Kelebije, opushteno mozesh da idesh do Subotice.

Nikad mi to nije palo na pamet :)

Nemoj me drzati za rec, obavezno proveri , ali mislim da ti je jeftinije da kupis kartu do Beograda, posto tu ima neka posebna ponuda, karta kosta 15 eura. Proveri koliko je do tog prvog madjarskog grada na granici, ja sam ovo vec pokusavao da proverim, ali na madjarskom sajtu nisam nasao cenu za medjunarodne vozove.

Nemoj me drzati za rec, obavezno proveri , ali mislim da ti je jeftinije da kupis kartu do Beograda, posto tu ima neka posebna ponuda, karta kosta 15 eura. Proveri koliko je do tog prvog madjarskog grada na granici, ja sam ovo vec pokusavao da proverim, ali na madjarskom sajtu nisam nasao cenu za medjunarodne vozove.

Hvala na savetu!

Pa ja vidim da je karta od Budapest Keleti do Kelebia 3080 HUF.

Sad neznam koliko kosta do Subotice ali mislim da oni "natovare" ekstra zbog kao fol medjunarodni voz.....pa ajd da udarimo malo vecu cenu za tih 10 km...... Mislim da od Keleti do Subotice kosta 4500 HUF.

Pa sad ako se moze ustedeti ta razlika od 4500-3080 onda je to super. Hocu da napomenem da neznam koliko kosta od Keleti do Subotice ali je dosta skuplje od tih 3080 sto kosta do granice, tj. Kelebia.

Ako niko negleda karte izmedju Kelebia i Subotice onda je to jedna varijnta da se uspara koji dinar.

Sta vi mislite?

Pozz

Izmedju Kelebije i Subotice ni nema ko da ti pregleda kartu. U Kelebiji je madjarska carina, u Subotici, tj nekoliko metara pre ž. stanice u Subotici je nasha, tako da ako kupish kartu do Kelebije, opushteno mozesh da idesh do Subotice.

Nikad mi to nije palo na pamet :)

Hvala na odgovoru i na savetu!

Da li mozda carinici (madjarski ili nasi) ikada pitaju za kartu? Ili su to samo kondukteri sto gledaju karte?

Jos jedno pitanje kad sam vec on-line....kad voz predje granicu i u Subotici je na carini, kad dolaze nasi kondukteri? Kad pocinju da gledaju karte nasi kondukteri (kad voz krene iz Subotice ili jos kasnije)?

Pozz

Posle svake malo vece stanice proveravaju se karte... tako da cim nasi kondukteri udju u voz na subotickoj stanici i voz krene oni pocnu i da kontrolisu karte. Carinici ne proveravaju karte...

Ako ides do Subotice, onda opusteno. Karte gledaju samo kondukteri, a oni posle svake granice krecu "u akciju" tek posto policija i carina zavrse svoj posao. Dakle, ako izlazis u Subotici, to mozes uciniti sasvim legalno posto ti udare pecat u pasos i daju dozvolu da moze da se izlazi iz voza.

Dopuna. Ovo je ono sto sam ja video u vozovima na nasoj i rumunskoj granici (kod Vrsca) i nasoj i bugarskoj (kod Dimitrovgrada). Verujem onda da je slicno i u slucaju Subotice. U svakom slucaju napisi ovde kako si prosao,

Ako je do Kelebije 11 E, a do Beograda 13 E, racunica me dovodi do ustede od 2 E.

E sad, mogu da potvrdim to sto se pricalo dosad. Uglavnom moze da se prodje do Subotice. Jednom mi se desilo da je i Madjar bio revnosan kao sto su cesto nasi i da je najavljivao svaku stanicu i obavestavao putnike da je vreme da izadju. Uglavnom budu 2 sedece kompozicije, naci ce se neki namcor, zapamtice da imas kartu do Kelebije, pa ce da cuci pored tvog kupea sve dok se ne istovaris van. Ovo je najgore sto moze da ti se desi, i 99,99999% sansi je da se nece desiti. Ali ja se ne bih cimao za 2 E.

Puna karta do Kelebia (Madjarska) kosta 3080 Eura a do Subotice nemam pojma, verovatno par Evra vise. Ne bih me cudilo da je skuplje do Subotice nego do Beogarda!!! Pitacu na Keletiju koliko sta kosta.

Inace mi je malo prpa da sto vi kazete da se nenadje neki kreten pa da se seti da imam kartu do Kelebia pa da ceka da me skine! Onda nisam nista uradio! Zar ne?

Inace idem onim "nocnim" vozom koji krece u 23.00 iz Peste a dolazi na granicu u 1.42 pa onda stoji do 2.12 kad krece prema Subotici. U Subotici je u 2.23 i stoji pola sata pa krece u 2.53

Da li neko zna koliko kosta puna karta (bez povlastica) do Subotice ili do Beograda?

Ja cu pisati kako sam prosao.

P.S. Mada istinu da kazem, ako su samo dva vagona sedeca onda ce se kondukteri najverovatnije setiti da ima mozda jedan ili dva putnika koji imaju kartu do Kelebia pa ce da me opomene da moram da izadjem.... Ovo je vrlo moguc scenario. Sad neznam sta da radim? Sta vi mislite? Mada ako je mala razlika u ceni onda nije vredno da probam nego da skupim i tih ekstra dva evra pa da platim.  :P:o

JOS JEDNO PITANJE: Na Keletiju, gde se uzimaju karte? Ima li poseban salter za "inostrane relacije". Da li se moze uzeti karta u automatu na stanicama? Da li se treba racunati na red i da li treba dugo cekati na karte. Pitam zato jer mozda necu imati puno vremena izmedju Nyugati i Keleti.

Pozz svima i hvala na komentarima! clap

Ne postoji karta do Bp bez povlastica. Budapest special odnosno BG special (zavisi gde kupujes kartu) postoji na osnovu ugovora MAV-a i nasih zeleznica u okviru akcije MAV-a da omoguce gradjanima Madjarske putovanje do vecih gradova zemalja suseda po povlascenim cenama (postoji i Wien special i blabla speciali) - dakle ni krivi ni duzni se vozimo za 2720 din povratna, ili polovina toga u jednom smeru. Ti lepo uzmes kartu do Bga, a ako sidjes ranije...tvoja stvar.

Ino salter na Keletiju je malo zavucen...ako udjes na glavni ulaz stanice, ides puteljkom levo od centralnih perona, negde na polovini zgrade se nalaze velika vrata, obelezeno je da su tu ino salteri, prodje se kroz mini buvljak u prolazu  lol:: pa skrenes desno. Laksa varijanta je da udjes na ulaz sa leve strane zgrade Keleti stanice, i odmah levo su salteri. Izvlacis broj na automatu i sa tim brojem sedis i cekas dok se gorevecpomenuti ne pojavi na nekom od displeja iznad saltera. To zna da potraje, a uskakanje preko reda, objasnjavanje sa kinezima da zuris isl ne pomaze (iskusio na sopstvenoj kozi...u 3 navrata propustio voz). Prosecno vreme cekanja dosad mi je 20ak minuta. Moze da se zalomi velika guzva, moze da ne bude dvoje ljudi.

Edit - zaboravih...naglasi gospodji na salteru da hoces Bg special u jednom smeru. Znaju da se prave mutave i da ti kucaju neku skuplju kartu.

Budimpešta - Subotica 14 evra u jednom pravcu, 16 evra povratna. Dakle u jednom pravcu je samo 1 evro jeftinija nego do Beograda, a povratna je 10 evra jeftinija nego do Beograda. To je zato jer, po ugovoru Mađarskih i Srpskih železnica daje se popust od 30% na TCV tarifu u jednom pravcu, a 60% za povratnu. A do Beograda postoji specijal karta, pa je zato još jeftinija. Takođe za pogranične relacije (Kiškunhalaš - Subotica i Segedin - Subotica) 60% popusta se daje i u jednom pravcu. Ono što je dobro znati je da ako putujete u Slovačku vozom nikada ne uzimajte direktnu kartu iz Srbije, a još gore u jednom pravcu, jer se takođe između Mađarske i Slovačke odobrava 60% popusta za povratne karte (u jednom pravcu ne postoji popust, pa je povratna karta jeftinija nego u jednom pravcu!!), a direkt iz Srbije za Slovačku samo 30% (40% za mlađe od 26 god.), opet samo za povratne karte.

E pa ljudi sta da vam kazem nego PUNO PUNO PUNO HVALA na svim savetima!!! :mah:

Znaci da pitam za povratnu kartu BD-Subotica i treba da kosta nekih 16e ~ 4500 HUF.

Jos jedno pitanje ako ima neko ko zna; Posto mozda necu stici na Keleti na vreme, da li ima sanse da se iste te karte kupe i na Kőbánya-Kispest stanici???

Ima neki voz koji ide Kőbánya-Kispest prema Kunszentmiklós-Tass pa onda tamo mogu da cekam 15-16 minuta i da predjem u voz za Srbiju (koji dolazi sa Keletija).

Sta mislite o tome?

Pozz svima! clap.gif' alt=':clap:'> :dance:

Taj voz što kreće iz Keletija za Beograd u 23.00 ne staje u Kunszentmiklós-Tass, tako da je ta varijanta nemoguća.

Evo ovako sam ja uradio:

- sa Ferihegy 1 (stari aerodrom) sam prosetao tih nekih 200 metara do Ferihegy-zeleznicke stanice. To je u stvari samo platforma gde staju vozovi, neki lokalni a ima i za dalje, na primer do Szegeda. Tu sam uzeo voz za Budapest Nyugati i vozio se do Budapest Zugló gde sam sisao. Budapest Zugló je druga stanica prema Nyugati kad se ide sa ovim vozom koji je dolazio iz Segedina. Lokalni vozovi koji saobracaju Mohor-Budapest Nyugati staju na vise manjih stanica, tj. na svakom cosku. Ovaj sa kojim sam ja isao je stao na  Kőbánya-Kispest pa odmah na Zugló.

Kad sam izasao sa Zugló stanice (ima samo jedan izlas i nemozes da promasis) onda sam skrenuo LEVO u odnosu na pravac voznje voza u smeru Budapest Nyugati. Sam izlaz te vec usmerava na levo kako idu stepenice, pa onda samo nastavis da ides pravo. Ova ulica se zove Thököly út. Ide se tom ulicom nekih 20 minuta ili 1~1,5km. Ima i autobusi celo vreme. Ta ulica vodi na Keleti stanicu. Keleti bude sa LEVE strane kad se prodje tih 1~1,5km.

Na Keleti se moze odmah uci na ta manja vrata koja vode do internacionalne blagajne.

Inace internacionalna blagajna je LEVO kad se udje na GLAVNI ULAZ na keleti stanici. Znaci udje i ides levo, pa ima znak gde pise. Neko je vec bio ljubazan i ovde sve to ranije opisao.

Povratna karta Budapest-Subotica-Budapest me je kostala malo manje od 4500 HUF (16 Eura).

Karte su nam gledali samo jedanput. Konduktera nisam video posle Kiskunhalasa.

Tako da se hladno moze uzeti karta do Kelebia i nastaviti do Subotice ako neko to zeli.

Voz je kasnio 150 minuta na dolasku u Budimpestu pa nisam morao da cekam taj nocni.

Inace je kasnio u dolasku jer je kao bio neki odron zbog poplava u Slovackoj.

Malo ljudi u vozu, ima mesta da se razvalis ako hoces.....

Sto se tice vozova iz Subotice, oni vecinom kasne u dolasku, da li 5 ili 50 minuta to je stvar kako se zadesi.

Na granici stoje po nekih 20-30 minuta. Ukupno od kako voz dodje u Suboticu pa dok nekrene sa granice iz Kelebie (madjarska strana) to traje nekoh 1 vremena. Znaci nasa carina, voznja do Kelebia i madjarska carina.

Karte i vozove mozete da trazite preko http://www.mav-start.hu/english/index.php

P.S. Na Ferihegyu sam video GEA-tours minibuss. Neki zuti, izgleda noviji sa aircondom. Mene je povratna Ferihegy-Subotica izasla 16 Eura a oni koji idu sa GEA 70 Eura.

Jos moram dodati da kad sam isao iz Subotice za Ferihegy sam isao nocnim vozom koji treba da krene iz Subotice u 1.25 (krenuo u 2.05) a stigao u Budimpestu 5.20, pa sam se prosetao do Budapest-Zugló odakle sam uzeo voz do Ferihegy-a. Voz koji je isao za Záhóny. Na Ferihegy-u sam vdosao vec u 6.30 iako sam se vukao i iamo vremena....... Pa skoro da sam brze stigao nego sa GEA-toursom, a sigurno jeftinije!!!

Preporucujem svima ovaj nacin! Specijalno ako nemate veliki prtljag, mada i to nije nikakav problem jer sa Zugló-stanice imate autobuse koji idu ama bas celo vreme!

P.P.S. Budapest-Zugló - Ferihegy 13 minuta sa vozom ako nije za Mohor. A sa tim 16 minuta. Vozovi idu vrlo cesto, 3-4 na sat ako ne i vise u spicu. Karta kosta 305 HUF mada kondukter nije dolazio ni tamo ni vamo.

Ako nekog jos nesto interesuje, vi pitajte pa cu rado da podelim moje iskustvo sa vama!

SRECNO SVIMA!!!

Mozda teram u off temu ali interesuje me, da li kasne vozovi iz Beograda do Budimpeste?

Hvala unapred!

Mozda teram u off temu ali interesuje me, da li kasne vozovi iz Beograda do Budimpeste?

Hvala unapred!

Pa cuj bagzy, samo ti pitaj! Tu smo da odgovorimo i pomognemo jedno drugom!

Ja kako sam video da vozovi znaju da kasne u dolasku u Suboticu, neki manje a neki vise. Uglavnom nista strasno.

Dobra stvar je da ima carina, i nasa a i madjarska, tako da ti vozovi onda mogu tu da nadoknade to vreme sto ce carina da to malo brze da odradi. Na primer, nocni voz treba da dodje u Suboticu u 00.50 a da napusti stanicu u 01.25 i pomeri se tih 100 metara gde je carina (gde je pristup vozu zabranjen). Sad ako voz kasni on znaci ima tih 35 minuta (izmedju 00.50 i 01.25) koje moze da koristi. Ista je situacija i na madjarskoj strani u Kelebia-stanici.

Tako da oni dolaze u Budimpestu uglavnom dosta tacno. Ponekad znaju da kasne nekih 10-15 minuta.

To je moje iskustvo, a sad ako ima ostalih forumasa/dugoprugasa neka podele svoje iskustvo! Dobro ce doci!

Pozz

bas sam pre neki dan isao ovim vozom i pricao sa nasim kondukterima koji su mi rekli da voz kasni oko pola sata u oba pravca...  zbog nekih radova u okolini kisaca, vrbasa, topole...

Da li neko ima resenje za kupovinu online karte Budimpesta-Bratislava .Kupuje se karta od Novog Sada do Budimpeste,a onda se mora istrcavati iz voza u BP da se kupi karta do Bratislave (jer je jeftinije nego kupiti do Bratislave- voz AVALA).Ima se svega pola sata cekanja na Keleti stanici,pa moze da se zakasni za ulazak za Bratislavu. Svako resenje dobro doslo, ali da bude voz. Hvala-mamahaker.

Kupovina karte preko neta:

www.jegyvasarlas.mav-start.hu/eTicketV2/Hogyan_vasarolhatok_i-Ticket.html

Hvala na linku, ali tamo pise (naravno na madjarskom,jer Madjari nece da govore ni jednim drugim jezikom) da je ta opcija jos u pripremi. Tako da se za online kupovinu mora  jos cekati (a na sajtu moras da ukucas i datum rodjenja? Svasta). Sreca pa moj muz govori madjarski, pa smo skontali nesto...Valjda ce se i oni osavremeniti. Ono sto je novo (proverno na stanici u BP) je da konacno primaju EVRE, pa ne morate da menjate u forinte, a i kurs je odlican,a ne lopovski kao u menjacnica na stanici ili oko nje. Ako neko bude imao svezi info, molim vas da mi javite na mamahaker@gmail.com,jer na forume odem samo kad nesto proveravam..... :bang:

Слободно изађи из воза и купи карту на шалтеру!

Имаш брдо возова из Будимпеште до Братиславе!

Ako neko bude imao svezi info, molim vas da mi javite na mamahaker@gmail.com,jer na forume odem samo kad nesto proveravam..... :bang:

pa ne mogu da verujem. jel ti stvarno misliš da će neko tebi da šalje informacije na mail, zato što te mrzi da čitaš forum, umesto da je ovde podeli sa svima??? znači strašno !