Posted February 7, 2013 koliko kosta karta vozom? I koliko sam primetila ,niko nije pisao nista posebno za Hag ...pa hajde da cujem savete sta obavezno videti. to je oko 40-50km neznam posto ali relacija od 130km je npr 12e online ili 17.5 na šalteru . Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 9, 2013 I koliko sam primetila ,niko nije pisao nista posebno za Hag ...pa hajde da cujem savete sta obavezno videti. Ševeningen Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 9, 2013 koliko kosta karta vozom? I koliko sam primetila ,niko nije pisao nista posebno za Hag ...pa hajde da cujem savete sta obavezno videti. Nisam u Hagu bio , ali u svojoj arhivi od preko 100.000 slika imam oko 300 iz Haga. Ne brini se da nećeš imati šta da vidiš u njemu , lep je i interesantan grad , mešavina starog i novog . Grad je prepun zanimljivih spomenika i skulptura. Poznat je po Madurodam-u , parku u kome se nalaze umanjene turističke atrakcije Holandije. Vidim tu i prelepu Peace palatu , Clingendal park , Binnenhof crkvu itd , itd. I naravno Ševeningen obavezno posetiti ! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 17, 2013 Jel uspeo neko sa "press" karticom da upadne u neki muzej u Amsterdamu? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 12, 2013 Skoro sam se vratio sa sedmodnevnog odmora u Amsterdamu i želim da pomognem svima i dam potrebne informacije ljudima koji žele da posete ovaj prelepi grad. Mnogo bih mogao da pišem o tom putovanju ali nikada vam ne bih mogao dočarati to putovanje dok ga sami ne iskusite. Svako kome je potrebna pomoć i organizacija puta, cene, jeftin i dobar smeštaj, preporuke neka me kontaktira na moj mail: frigodjole@gmail.com . Svakome ću rado pomoći u želji da se lepo i što jeftinije provede. Vredi štedeti da bi se ovaj grad video! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 12, 2013 pa i ne bas, moje iskustvo je takvo dda sem muzeja Van Goga i Rijkena nema sta da se vidi, svaki kanal isti...bar moje misljenje Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 12, 2013 Jedan od najružnijih gradova koje sam positio, samo asfalt i kanali, zelenila "ni za lika"... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 13, 2013 Vec postoji tema o Amsterdamu, pa bi bilo fino da ih neko od moderatora spoji: https://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=4163.0 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 13, 2013 Žao mi je što nisi stigao da posetiš neke od mnogobrojnih parkova u Amsterdamu... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 13, 2013 Skoro sam se vratio sa sedmodnevnog odmora u Amsterdamu i želim da pomognem svima i dam potrebne informacije ljudima koji žele da posete ovaj prelepi grad. Mnogo bih mogao da pišem o tom putovanju ali nikada vam ne bih mogao dočarati to putovanje dok ga sami ne iskusite. Svako kome je potrebna pomoć i organizacija puta, cene, jeftin i dobar smeštaj, preporuke neka me kontaktira na moj mail: frigodjole@gmail.com . Svakome ću rado pomoći u želji da se lepo i što jeftinije provede. Vredi štedeti da bi se ovaj grad video! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 14, 2013 Posetila sam stosta u Amsterdamu, samo kazem sta mi se svidelo, cak sam bila u vreme krunisanja kralja, cak ni ta festivalska atmosfera i gomile veselih ljudi na ulci nije uspela da mi popravi utisak, cak ni lepo vreme koje me je pratilo Ali, ukusi su razni. Verovatno sam ja samo vise ocekivala od tog grada. Uglavnom, Amsterdam je grad u koji se sigurno necu namenski vratiti Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 14, 2013 ko šta voli u svakom slučaju. medjutim,izjave da zelenila nema ni za leka u amsterdamu su teška dezinformacija (ili je čovek bio pod uticajem onoga po čemu su ulice amd poznate (: Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 14, 2013 Mozda je moja greska bila sto nisam konzumirala nikakve biljcice i sto sam popila za 5 dana samo dva amstela, pa mi se zato nije dopalo A budzet mi je u ovom slucaju bio bas visok, tako da nije ni to bio problem, jednostavno grad mi nije legao Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 16, 2013 Skoro sam se vratio sa sedmodnevnog odmora u Amsterdamu i želim da pomognem svima i dam potrebne informacije ljudima koji žele da posete ovaj prelepi grad. Mnogo bih mogao da pišem o tom putovanju ali nikada vam ne bih mogao dočarati to putovanje dok ga sami ne iskusite. Svako kome je potrebna pomoć i organizacija puta, cene, jeftin i dobar smeštaj, preporuke neka me kontaktira na moj mail: frigodjole@gmail.com . Svakome ću rado pomoći u želji da se lepo i što jeftinije provede. Vredi štedeti da bi se ovaj grad video! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 16, 2013 Ala sam guska, tek sad vidim da je osoba pod nickom Djole_EG spamer.....Treci put ostavlja identican post..... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 29, 2013 Jedan od najružnijih gradova koje sam positio, samo asfalt i kanali, zelenila "ni za lika"... Covece,pa ti bas ne znas da se zabavljas Red light district.Tamo da ides. Koga jos briga za asfalt,zelenilo,itd. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 13, 2013 DA li neko nekim slucajem zna nekog Srbina sto ima hotel u Amstedamu? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 23, 2013 da li je bolje ici na 'izlet' (iz Amsterdama) od jednog dana u Roterdam ili Hag/Seveningen ili ako moze solucija Roterdam/Hag samo ne znam da li je dovoljno jedan dan. Da li voz prolazi kroz Hag kada se ide za Roterdam? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 23, 2013 Prolazi kroz Hag, mada ti je moj savet da se koncentrises na Roterdam, ima sasvim dovoljno zanimljivog da se vidi za jedan dan. Ili ako bas hoces da kombinujes, bolje iskombinuj Roterdam i Delft (stvarno moderna i stvarno stara arhitektura; Hag mi je nekako ni tamo ni ovamo) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 26, 2013 Zalosno je sto vecina ljudi koji dolaze u Amsterdam ima predrasuda u vezi grada. Amsterdam je jedan od najzelenijih gradova u Evropi. Crvena ulica i slobodna konzumacija droga su samo jedan mali mali delic Amsterdama na koje se turisti najvise "pale". Svaka ulica , svaki kanal ima svoju pricu. Prevozno sredstvo -bicikla, mesto za izlazak- ulica Nes, najbolje pivo - Brouwerij 't IJ (vetrenjaca nedaleko od centra koja je ujedno i mala pivara), popodnevna kafica- restoran na krovu muzeja "Nemo"i jos mnogomnogo toga. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 27, 2014 Mi krećemo u Amsterdam za mesec dana i tamo smo sredu, četvrtak i petak. Pa kako ćemo tamo biti po prvi put, odvojili smo 3 dana za boravak i obilazak. Smeštaj je poprilično skup za ono što smo tražili i našli, soba za dvoje sa wc-om i kupatilom po noći je 122 eur, ali smo smešteni uz Leidseplein, pa nam je manje više sve u blizini i nećemo imati troškove gradskog prevoza svaki dan. Lagano se spremamo i pravimo smo spisak svega što želimo da vidimo, od muzeja, preko dnevne zabave i noćnih provoda. - Dam square - Magere brug (Mršavi most) - Jordaan (četvrt) - Vondelpark - Windmils (vetrenjača i pivnica) - Red light district ;-) - Zandvoort plaža (koliko smo shvatili ovo je jedna lepa i peščana plaža na Severnom moru do koje se može gradskim prevozom) - Vožnja po kanalu (12 eur x2) - Icebar (17 eur x2) - Madam Tussauds (18x2 eur kada se karta kupi online za posete posle 15 č) - Coca leaf shop - treba probati i žvakati, kažu da je kao 3 Red bull-a - Studio ’80 - Chocolatl - Van Gogh (15 eur x2) - Heineken Experience (15 eur x2) - Anne Frank kuća - The Bulldog - Lost in Amsterdam - Cafe de Doffer i još par lokala gde smo pročitali da je ok dnevni provod i klopa, koja se kreće od 3 pa do 12 eur za npr veliki hamburger sa pomfritom - Amnesia coffee shop Da li neko ima ideju kako doći do flajera sa kojim se na ulaz u npr Icebar može dobiti popust, a da ne kupujem IAmsterdam card, jer smo izračunali da nam ne treba. Takođe, ako neko ima neki preporuku ili dobro iskustvo da nam predloži, otvoreni smo za sugestije. ...po povratku ćemo složiti iskustva i troškove, pa ćemo ih napisati ovde, jer slećemo u Eindhoven, a vraćamo se preko Charleroi (aerodrom u blizini Brussels-a), pa očekujem igranku sa presedanjima vozova Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 27, 2014 mislim da umesto kupovine gradskog prevoza treba iznajmiti bicikl na tri dana. ima orangebike ili tako nesto je naziv. preko interneta moze da se uplati. za voznju kanalima, preko airbnb postoje lokalci koji svojim camcima ili brodicama pruzaju usluge. ne znam da li moze u tri dana da se ubaci, ali da kazem da biciklom moze takodje da se obidje turisticko selo na severu, ima oko 20ak km do tamo, postoje bike staze, volendam, zaandam ili nesto slicno. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 12, 2014 Mi krećemo u Amsterdam za mesec dana i tamo smo sredu, četvrtak i petak. Pa kako ćemo tamo biti po prvi put, odvojili smo 3 dana za boravak i obilazak. Smeštaj je poprilično skup za ono što smo tražili i našli, soba za dvoje sa wc-om i kupatilom po noći je 122 eur, ali smo smešteni uz Leidseplein, pa nam je manje više sve u blizini i nećemo imati troškove gradskog prevoza svaki dan. Lagano se spremamo i pravimo smo spisak svega što želimo da vidimo, od muzeja, preko dnevne zabave i noćnih provoda. - Dam square - Magere brug (Mršavi most) - Jordaan (četvrt) - Vondelpark - Windmils (vetrenjača i pivnica) - Red light district ;-) - Zandvoort plaža (koliko smo shvatili ovo je jedna lepa i peščana plaža na Severnom moru do koje se može gradskim prevozom) - Vožnja po kanalu (12 eur x2) - Icebar (17 eur x2) - Madam Tussauds (18x2 eur kada se karta kupi online za posete posle 15 č) - Coca leaf shop - treba probati i žvakati, kažu da je kao 3 Red bull-a - Studio ’80 - Chocolatl - Van Gogh (15 eur x2) - Heineken Experience (15 eur x2) - Anne Frank kuća - The Bulldog - Lost in Amsterdam - Cafe de Doffer i još par lokala gde smo pročitali da je ok dnevni provod i klopa, koja se kreće od 3 pa do 12 eur za npr veliki hamburger sa pomfritom - Amnesia coffee shop Da li neko ima ideju kako doći do flajera sa kojim se na ulaz u npr Icebar može dobiti popust, a da ne kupujem IAmsterdam card, jer smo izračunali da nam ne treba. Takođe, ako neko ima neki preporuku ili dobro iskustvo da nam predloži, otvoreni smo za sugestije. ...po povratku ćemo složiti iskustva i troškove, pa ćemo ih napisati ovde, jer slećemo u Eindhoven, a vraćamo se preko Charleroi (aerodrom u blizini Brussels-a), pa očekujem igranku sa presedanjima vozova Umesto vondelparka ja bih ubacio oosterpark. Meni je bio mnooogo lepsi. Skroz ima dojam central parka u njujorku. Tussauds, anu frank i hajniken bih totalno izbacio i definitivno ubacio Rijks, ali to je sad stvar ukusa. Od kofisopova bih ubacio i Barniz u jordanu. sam kofisop je mali, pa ces tesko naci mesta da sednes, ali zato tu mozes da pazaris i preko puta odes da iskonzumiras, posto barniz ima i kao kafic gde ne prodaju ali imaju ooodlicnu klopu i pusta se odlicna muzika. Imas i u red lajtu jedan kofisop u podrumu koji me je odusevio, ima bilijar i trava je jeftina. Preporucio bih ti za pocetak narucuj indice (pepermint kush iz barniza npr), posto sativa ume mnogo da pojebe, narocito ako si nov u celoj toj prici, plus si u stranom gradu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 17, 2014 (edited) Mi krećemo u Amsterdam za mesec dana i tamo smo sredu, četvrtak i petak. Pa kako ćemo tamo biti po prvi put, odvojili smo 3 dana za boravak i obilazak. Smeštaj je poprilično skup za ono što smo tražili i našli, soba za dvoje sa wc-om i kupatilom po noći je 122 eur, ali smo smešteni uz Leidseplein, pa nam je manje više sve u blizini i nećemo imati troškove gradskog prevoza svaki dan.Lagano se spremamo i pravimo smo spisak svega što želimo da vidimo, od muzeja, preko dnevne zabave i noćnih provoda.- Dam square- Magere brug (Mršavi most)- Jordaan (četvrt)- Vondelpark- Windmils (vetrenjača i pivnica)- Red light district ;-)- Zandvoort plaža (koliko smo shvatili ovo je jedna lepa i peščana plaža na Severnom moru do koje se može gradskim prevozom)- Vožnja po kanalu (12 eur x2)- Icebar (17 eur x2)- Madam Tussauds (18x2 eur kada se karta kupi online za posete posle 15 č)- Coca leaf shop - treba probati i žvakati, kažu da je kao 3 Red bull-a- Studio ’80- Chocolatl- Van Gogh (15 eur x2)- Heineken Experience (15 eur x2)- Anne Frank kuća- The Bulldog- Lost in Amsterdam- Cafe de Doffer i još par lokala gde smo pročitali da je ok dnevni provod i klopa, koja se kreće od 3 pa do 12 eur za npr veliki hamburger sa pomfritom- Amnesia coffee shopDa li neko ima ideju kako doći do flajera sa kojim se na ulaz u npr Icebar može dobiti popust, a da ne kupujem IAmsterdam card, jer smo izračunali da nam ne treba.Takođe, ako neko ima neki preporuku ili dobro iskustvo da nam predloži, otvoreni smo za sugestije....po povratku ćemo složiti iskustva i troškove, pa ćemo ih napisati ovde, jer slećemo u Eindhoven, a vraćamo se preko Charleroi (aerodrom u blizini Brussels-a), pa očekujem igranku sa presedanjima vozova Upravo se vratili iz Amsterdama, ako nisi jos uplatio smestaj pogledaj Amstel Botel, brod hotel na Ij-u, odmah pored besplatne linije trajekta koji te vodi na Centralnu stanicu.nas je izaslo 90e za tri noci...isplati se malo jos potraziti, i sacekati da malo spuste cene kad se priblizi dan polaska, , naravno ako vec nisi uplatio. umesto 12 e za jednu turu brodom, ima i opcija 20 po osobi za ceo dan, hop on hop of brod, tri lnije...nije lose , kome odgovara!Pozzzz Edited April 17, 2014 by djuka Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 21, 2014 djuka, nisam platio, samo sam rezervisao i do 3 dana pre dolaska mogu da otkažem za dž. Pogledao sam predloženi smeštaj, ali puni su kao i većina smeštaja za 01.maj, tako da tražim ja i dalje, mada sam se već pomirio sa ovim. Hvala svima za savete, za park i coffe shop i hop brod... verovatno će tako i biti, jedino se dvumim za Heineken Experience... žao bi i bilo da propustim nešto, a opet sa 30 eur u džepu više bih mogli i nešto drugo. U svakom slučaju, još malo i tamo smo ;-) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites