Ryanair

1,212 posts in this topic

Kako beše pri on line check inn-u, jel prezimena idu sa kvačicama kao u pasošu ili bez?

Ja sam kvačice koristio i u check-inu i na registraciji putnika.Uglavnom,kod nas,u BiH su na pasosima kvacice,tako da sam kvacice i koristio.

I meni su normalno sve priznali i otkucali,samo na placanju mi nije dalo da kvacice koristim.

Pozz

Jedno laicko pitanje, prilikom kupovine karte, unosi se ime sa nasim slovima đčć odnosno onako kako pise u pasosu !?

Ne, nikako. Unesi bez dijakritika, onako kako piše na one dve crne linije u dnu prve stranice pasoša (sa onim silnim <<<< i brojevima), znači D, C, C, S...

....znaci, kada  tako odgovoris  :psuje: :psuje: :psuje:  .... Mi se svi inace prezivamo ovde bez kvacica posto je u Srbiji kvacica  raritet. Kucaj kako hoces ali su ljudi imali problem na nekim aerodromima mada ne vidim zasto bi bio problem.. Mislim da ces preziveti sa kvacicama ali ubuduce je mnogo jednostavnije iskulirati ih...

Kakvo pitanje takav odgovor i poradi malo na kontroli besa, živeli  pijjj

Nisam besna nego mi je krivo sto ne citas sta je vec pisano. Ionako ponavljam neke stvari po 1000 puta tako da ni ti nisi izuzetak u vise navrata. U svakom slucaju sada znam da su ti moji odgovori nepotrebni.

Btw, neko je pitao za Malagu .... ima iz Budimpeste dosta povratnih karata  za 50e....maj/jun... Neko rece da wizz ima na istoj relaciji...ima ali nisam nasla za ispod 200e tako da mislim da ih ovde Ryan ubija. Slicno je i sa Madridom...duplo je jeftinije sa Ircima....

Jedno laicko pitanje, prilikom kupovine karte, unosi se ime sa nasim slovima đčć odnosno onako kako pise u pasosu !?

Ne, nikako. Unesi bez dijakritika, onako kako piše na one dve crne linije u dnu prve stranice pasoša (sa onim silnim <<<< i brojevima), znači D, C, C, S...

....znaci, kada  tako odgovoris  :psuje: :psuje: :psuje:  ....

A što si mene citirala, šta sam ja sad kriv :o?!

Citirala sam tvoj odgovor na pitanje o kvacicama u pokusaju da skratim pisanje da je pametnije pisati slova bez nasih kvacica ali je otislo u OFF....

15.-19.maj  10e  Memmingen-Faro

maj....    13,99  Memmingen-Porto

free online check in

Ljudi, da li je neko prenosio nesto od hrane u rucnom prtljagu? Da li je moguce preneti neko Carnex-ovo gotovo jelo? :)

Da. Ja sam nosila 3 paketa pasteis de nata ka Srbiji a dva karneksa (punjena paprika i pasulj sa kobasicom  :eat: ) ka Spaniji/Portugalu zbog dugog cekanja na aerodromu i visokih cena hrane na istom.

Hum, to bio moglo da bude problematicno, jer je tecnost. A ako ga ima vise od 100ml, a ima sigurno, neki zadrti sluzbenici bi mogli da zaplene to.

Mene ne nervira bas toliko. I trazi mi da ukucam samo jednom, kad hocu da vidim cene za prvi let. Posle kad biram sledeci let, ne trazi opet. Tek posle nekog vremena i nekolicine pretrazenih letova mu opet iznenada dune, pa trazi da mu ukucam to sa slike.

Ne znam kako to kod tebe...meni nema sanse da ne trazi nakon 20sec da ponovo ukucam... Znaci, pogledam letove na prvoj strani, kliknem na 2-3 datuma da vidim da li daju free online ili da pazim da nije regular fare... odem na na next week i ups.....ukucavanje.... Kopala sam po netu trazeci neku zakrpu ili nacin da to preskocim ali na gomili foruma nalazim isti problem i zaista mi nije jasno zasto Ryan i dalje to drzi, kao da hoce da ucini pretragu komplikovanijom..

@wolfbgd: e a da nije da ti to trazi zbog cookie preferences ili tako nekako, nesto mi je u glavi da sam ja slican problem imao pa da sam ga tako resio, ne znam jesi probala, al pokusaj, ic ne kosta :-)

Ćao,

imam problem sa Ryanairom. Dobio sam 1. mail i broj rezervacije, ali ne mogu da uđem u online check in... Stalno piše da je greška! Ima li neko kakav predlog?

Online check-in se radi najranije 7 dana pred put, a najkasnije par sati pred poletanje. Sistem ti nece dozvoliti da to odradis ranije.

Ja sam mislio da je 14. U svakom slučaju, let je za par dana, tako da...

Par dana je koliko tacno dana? Ako je manje od 7, onda si nesto ukucao pogresno, ne znam sta bih ti drugo rekao.

Je, ja sam nešto zaj... Prije mi nije htelo prihvatiti karticu, pa me već hvata paranoja or Ryana!

Prihvatanje kartice je skroz druga stvar i nema veze s ovim, nemoj da se traumiras :)

Ja se izvinjavam, ali ipak sam ti dao pogresnu informaciju. Check in kod Ryanaira se moze izvrsiti pocev od 15 dana pred put. Nekad je bilo drugacije.

A od podataka za check-in nemas sta da pogresis. Trazi se tvoj mejl koji si ostavio prilikom bukiranja, datum leta, i odakle dokle letis. Ako to ne znas, onda bolje i da ne ides nigde :)

Vidi da ne brljas negde sa nulom i slovom "o". Ili sa "1", "I", "l"...

Hej dobri ljudi,

Ovo mi je prvi put da putujem avionom (do sad sam isla busom ili kolima)

Ovoga puta idem u Porto i ostajem tamo 15 dana u sred avgusta (sta cu...tako su me pozvali)

Elem, izabrala sam Ryanair jer sam preko njih uspela da nadjem neke kombinacije (Budimpesta-Madrid (pa spavam dva dana u Madridu) i Madrid-Porto, pa zatim Porto-Barsa (pa dve veceri u Barsi) i Barsa-Budimpesta.

Iz NS-a sam.

Planiram sad da uzmem kartu pa sam htela neke savete?

Kad bukiram kartu daje mi ovo kao cenu

Regular Fare

Depart:

Barcelona T2 - 09:20

Arrive:

Budapest T2 - 11:50

1 x Adult 27.99 EUR

Fare 27.99EUR

Taxes and Fees21.82EUR

Online Check-In6.00EUR

EU 261 Levy 2.00 EUR

ETS Levy 0.25EUR

Sub Total 49.48EUR

Total Price58.06EUR

Jeftinije nema.

E sad mene zanima, procitala sam za torbu, 10kg+ dimenzije (snacicu se nekako) a u povratku sam kontala da platim jos za jednu torbu jerbo sam zensko i verovatno cu nesto kupovati.

Da li cu imati jos dodatnih troskova i kako da ih izbegnem?

Dobro bi dosao jos koji savet vezano za transfer od zeleznicke do aerodroma u Budimpesti.  Ili da uzmem agencijski prevoz (ako je razlika 20 evra...)

Ajd hvala

Moram priznati da sam ocekivala odgovor na pitanje "Da li cu imati jos dodatnih troskova i kako da ih izbegnem?" u vezi sa letenjem Ryanairom...ali ne bunim se :-[