Ryanair

1,212 posts in this topic

Iz Nis sam leteo Wizzom, pre koji mesec, nista nisam stampao, samo u telefonu sto sam imao pdf od online check-ina. Ne secam se detalja, ali cini mi da svakako printaju boarding pass svima na salteru, kao u BGu. Ryanairom sam isto nedavno leteo, ne iz Nis, doduse, takodje samo pdf u telefonu.

Na sajtu piše da se printanje na aerodromu plaća. Pa reko ako je neko iz Nisa isao sa Ryanair skoro, da odgovori. Besplatan chek in mi počinje tek veceras, a sutra nedelja, pa da ne cimam ljude nocas ili ujutro za printanje. 

možeš da pokažeš QR kod iz Ryanair aplikacije (generisan elektronski PDF piše da ne prihvataju)

POzdrav, vidim da je pitanje vec postavljeno ali eto ako moze Berzas ili neko da napise provereno. Dugo nisam leteo Rajanom a ovakvu situaciju nisam imao. Sada sam odradio check preko telefona i nisam dobio nista. Pise mi da odem na salter da mi odrade kartu. Kapiram da u tom slucaju to ide besplatno?

Pozdrav, imam par pitanja u vezi sa kompanijom ryanair. Sledeći vikend ću prvi put leteti sa njima, na relaciji Niš - Beč - Niš.

Prvo pitanje u vezi sa check-inom. Pošto sam pročitao da svaki putnik mora imati fizički odštampanu kartu na koju lupaju pečat, da li se check in radi online pa sam štampam i nosim ili se radi klasičan check-in na šalteru?

Drugo pitanje vezano za prtljag. Dokupio sam priority opciju sa dozvoljenim prtljagom max dimenzija 55x40x20cm i max težinom od 10kg. Da li i u kojoj meri proveravaju dimenzije ovog plaćenog prtljaga (i u Nišu i u Beču)? Kofer sa kojim uvek putujem je dimenzija 55x34x23cm, staje u pregrade iznad glave na svim modelima aviona i koristio sam ga do sada bez ikakvih problema na letovima raznih avio kompanija.

Hvala unapred na odgovorima.

8 hours ago, phourier said:

Pozdrav, imam par pitanja u vezi sa kompanijom ryanair. Sledeći vikend ću prvi put leteti sa njima, na relaciji Niš - Beč - Niš.

Prvo pitanje u vezi sa check-inom. Pošto sam pročitao da svaki putnik mora imati fizički odštampanu kartu na koju lupaju pečat, da li se check in radi online pa sam štampam i nosim ili se radi klasičan check-in na šalteru?

Drugo pitanje vezano za prtljag. Dokupio sam priority opciju sa dozvoljenim prtljagom max dimenzija 55x40x20cm i max težinom od 10kg. Da li i u kojoj meri proveravaju dimenzije ovog plaćenog prtljaga (i u Nišu i u Beču)? Kofer sa kojim uvek putujem je dimenzija 55x34x23cm, staje u pregrade iznad glave na svim modelima aviona i koristio sam ga do sada bez ikakvih problema na letovima raznih avio kompanija.

Hvala unapred na odgovorima.

Leteo sam pre par dana na relaciji Bec- BL- Bec, uradis online check in, pa odes na salter da ti izdaju fizicki boarding pass i to je sve.

Ne proveravaju dimenzije, ako ti stane stao je, ja uvek nosim ranac.

Pozdrav društvo! Kada pokušam da platim kartu u poslednjoj kartici, traži mi da odaberem državu, tj. contry cod i tu su onda nabrojane sve države u svetu sa malim zastavicama. Naravno ima i Srbije sa +381 i onda pored unosiš telefon. Ne daje mi uopšte opciju da izaberem Srbiju, pa čak ni druge zemlje koje sam probao. Početna je Irska, i uspeo je da prihvati Andoru ali ostale države ne dozvoljava. A gore u obaveštenju traže da se obavezno unese broj telefona ukoliko dođe do nekog pomeranja leta da nam jave. Da li je neko imao ovakvih problema i kao ih je rešio? Kada sam već na ovoj temi da pitam i da li su striktni po pitanju besplatnog ručnog prtljaga koji iznosi mizernih 40x25x20 što je najmanji od svih avio kompanija koje poznajem.

34 minutes ago, marks said:

Pozdrav društvo! Kada pokušam da platim kartu u poslednjoj kartici, traži mi da odaberem državu, tj. contry cod i tu su onda nabrojane sve države u svetu sa malim zastavicama. Naravno ima i Srbije sa +381 i onda pored unosiš telefon. Ne daje mi uopšte opciju da izaberem Srbiju, pa čak ni druge zemlje koje sam probao. Početna je Irska, i uspeo je da prihvati Andoru ali ostale države ne dozvoljava. A gore u obaveštenju traže da se obavezno unese broj telefona ukoliko dođe do nekog pomeranja leta da nam jave. Da li je neko imao ovakvih problema i kao ih je rešio? Kada sam već na ovoj temi da pitam i da li su striktni po pitanju besplatnog ručnog prtljaga koji iznosi mizernih 40x25x20 što je najmanji od svih avio kompanija koje poznajem.

hm, mozda ti nesto baguje...Pokusaj malo kasnije ponovo, ili upisi bilo koji telefon, taj iz Andore ako samo on moze da se otvori..to ti iovako nece trebati, bitno je da mozes da ostavis email, na njega ce ti sve stici...Ipak, cim kupis kartu i na stranici se pojavi onaj info da je karta kupljenja, sacuvaj tu sliku ili zapisi booking broj, za svaki slucaj...

Sto se prtljaga tice, zavisi od aerodroma, mada ja nikad nisam imao s njima problema..sigurno nece obratiti paznju ako je Prtljag siri nego sto treba..bitno je samo da ne bude visi, tj. da bude bas ranac , a ne ona torbica sa tockovima koja je visoka izmedju 50-55cm, nju obavezno naplacuju...ima sad i nekih manjih tvrdih torbica sa tockovima, mada ja bih izbegavao, to sto je tvrdo pakovanje i ima tockove, to uvek gledaju hehe

hvala na odgovoru, pokusavao sam i ranije ali i onda mi nije davao opciju da izaberem Srbiju. Probaću kao što kažeš da izaberem bilo koju državu pa šta bude. Što se torbe tiče, nema točkice, to je zapravo meki ranac dimenzija 46x26x20, pa se nadam da neće praviti problem tih 6 cm što štrči. Tek sad čitajući po forumu vidim da ima i nekih promena u vezi čekiranja. Nisam putovao posle korone sa njima pa vidim da je sada potebno imati odštampanu kartu. Da remiziram,  da više ne može da se prođe sa kartom u el.obliku tj. na telefonu, već mora da se štampa ili kući ili da vam odštampaju na aerodromu na šalteru Rajana. Da li onda oni to na šalteru naplaćuju? Baš su onda zakomplikovali sa ovim ako je ovo još tačno...

Ne bi trebalo da bude problema oko dimenzija ranca. Ako se bas i desi da te teraju da ga stavis u onaj okvir, uvek se moze sabiti, osim ako bas nije apsolutno pun. U krajnoj liniji, uvek mozes i da izvadis neki odevni predmet i navuces ga na sebe.

Nesto sumnjam da gratis stampaju karte na salteru Rajanera. Moguce da moras da odradis online check-in, a da ti to nije karta, vec da svakako moras na check-in salter, gde ti izdaju boarding pass. Ili da moras nuzno i sam da odstampas na papiru. Uostalom, citaj vec sve kako ti pise, pa postupi u skladu s tim. Ne znam odakle i gde letis, ja sam leteo unutar EU pre mesec-dva i nisam nista stampao, bilo je samo ocitavanja QR koda sa telefona prilikom ukrcavanja.

On 3/28/2024 at 11:55 AM, marks said:

Ovo što opisuješ kao problem mi deluje da ti zapravo pravi ad blocker. Probaj da isključiš ad blocker ili probaj u drugom browseru. Obavezno nam javi dal je uspelo, da bi i drugi putnici znali ovo (kad budu pretraživali).