Posted November 21, 2013 zaista ne znam. ja kada sam to napisao je bilo tako jer sam se ja prijavio. i par puta mi je na cenu davao popust koju vide samo clanovi. Koliki ti popust daju na uk.cifru/fare total Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 21, 2013 ne secam se u procentima. bilo je oko 10 eura, mozda malo vise. sigurno je jos neko sa foruma kupovao preko pegasus plus opcije pa ce me ispraviti ili dopuniti. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 30, 2013 Pozdrav svima. U ponedeljak bih trebao da kupim 2 karte za Istanbul. Da li se moze koristiti ERSTE Poklon Visa Electron kartica , debitna kartica koja je vezana za dinarski racun? Nemam iskustva sa placanjem karata preko neta, vidim u prethodnim komentarima da je bilo reci o Intezinoj kartici za placanje preko neta i kreditnim karticama uopste. Obzirom da mi je bila hitno potrebna kartica za placanje preko neta, uzeo sam tu jer se najbrze izradjuje... Hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 30, 2013 Trebalo bi da može.Kod plaćanja izabereš opciju DebitCard. I tražiće ti unos cvv code/validation code... Kartica vezana za dinarski račun je uvek lošija varijanta za onlajn plaćanja. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 30, 2013 Ovo su opcije: 1.Payment with Flight Point 2.Payment with IDEAL Card 3.Direct Debit( EDD) - ( da li je to to? Trazi se iznos, Bank name, Account number, Banc code i Account holder) 4.Credit Card ( ovde se tip credit card Visa/Master, Card Number, Credit Card holder , Expiry Date, Security Code ( CVC2,CVV2). Prve dve otpadaju, kod trece ne pise da se trazi ovaj CVC 2 kod( ona 3 broja na poledjini), jedino ako to nije ovaj Banc Code, ali verujem da bi pisalo i tu Security code. Cetvrta je opet kreditna i odgovara opisu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 30, 2013 Ima toliko vrsta kartica na ovom svetu tako da je nemoguće obuhvatiti sve u nekom opisu. Jednostavno krenui ka kupovini karte i videćeš da li tvoja kartica "radi" ili ne kod P. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 30, 2013 Ovo pod dva nema veze sa karticama nego sa bankovnim racunom, gde se daje tamo nekom, u ovom slucaju Pegasu da povuce sredstva sa necijeg racuna, evo sta wikipedia kaze o tome: A direct debit or direct withdrawal is a financial transaction in which one person withdraws funds from another person's bank account. Formally, the person who directly draws the funds ("the payee") instructs his or her bank to collect (i.e., debit) an amount directly from another's ("the payer's") bank account designated by the payer and pay those funds into a bank account designated by the payee. Before the payer's banker will allow the transaction to take place, the payer must have advised the bank that he or she has authorized the payee to directly draw the funds. It is also called pre-authorized debit (PAD) or pre-authorized payment (PAP). After the authorities are set up, the direct debit transactions are usually processed electronically. Direct debits are typically used for recurring payments, such as credit card and utility bills, where the payment amounts vary from one payment to another. However, when the authorisation is in place, the circumstances in which the funds are drawn as well as the dates and amounts are a matter of agreement between the payee and payer, of which the bankers are not concerned. In countries where setting up authorization is easy enough, direct debits can also be used for irregular payments, such as for mail order transactions or at a point of sale. The payer can cancel the authorization for a direct debit at any time, and the banker can decline to carry out a debit if the transaction would breach the terms of the bank account out of which payment is to be made, for example if it were to cause the account to overdraw. (Banking law does not authorize a bank to alter the payment amount.) A direct debit instruction differs from a direct deposit and standing order instruction, which are initiated by the payer. A standing order involves fixed payment amounts paid periodically, while a direct deposit can be of any amount and can be casual or periodic. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 2, 2013 Evo da javim u vezi onoga sto sam pitao pre neki dan za Erste poklon karticu(Visa Electron), pa mozda pomogne ljudima koji imaju ovou karticu kao ja i pitaju se da li moze da se koristi. Moze ona da se koristi za kupovinu Pegasusovih karata, vezana je za dinarski racun, nemam nikakvih problema. Izabracete 4. opciju ( kreditne kartice, iako ona nije kreditna!)kod placanja, pratite dalju proceduru,(odmah ce vam se pojvati "prozor" ERSTE banke u toku rezervacije na srpskom jeziku) trazice vam broj racuna uz koji je kartica vezana, 3 broja sa sa poledjine kartice i to sve zbog verifikacije. To sve traje minut - dva i to je to. Odmah sam zvao banku, novac je istog trenutka skinut sa kartice sto je dokaz da je sve proslo bez problema. Tako da, ako letite Pegasusom, nemate vremena da cekate izradu neke kartice za net, kao sto ja nisam imao vremena, uzmite tu ERSTE poklon karticu za 10ak minuta i sve ok. Takodje na booking-u proslo bez problema sa tom karticom. Eto toliko. Srecan put svima. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 4, 2014 Kakva je namazana banda ovaj Pegazus,ccc Mail od njih,tu odmah posle Nove godine: Pegasus is full of surprises for the New Year. We kick off the Fly Fly Away days this year with 30% off all international flights. Book your ticket now to fly with a 30% discount between 15 February and 30 June! Ja pogledam za destinaciju koja me interesuje (Beograd-Istanbul,povratna u maju),kad ono: Fare 29.98 EUR Fuel Surcharge 0.00 EUR Service Fee 6.00 EUR Airport check-in fee 10.00 EUR Tax 34.00 EUR Fare Total 79.98 EUR ...dakle,isto kao i pre mesec ipo dana,kad nije bilo ovog "popusta" sto reklamiraju.Ccc Al dobro,kapiram da (manje-vise) sve avio-kompanije to rade. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 4, 2014 Na kraju se obracunavao popust, pre placanja se cekira neko polje za akciju i cena spadne na 56e. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 4, 2014 Ups,onda povlacim to sto sam rekao. Dosao sam do koraka gde se unose podaci putnika,reko ako mi do sad nisu obracunali popust nikad nece Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 4, 2014 Pisano je na Jeftinim kartama, jedina fora je bila da mora pojedinacno da se kupuje karta na ime clana Pegasus Plus kluba. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 9, 2014 Da li su ovo uobičajene mere za ručni prtljag u kabini? 23x40x55 cm i do 8kg kod Pegasusa traže 20x40x55 cm, a baš imam torbu sa gornjim merama i mislim da je to standardna veličina, da li će proći, nosio bih samo tu jednu, bez drugog prtljaga. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 9, 2014 Nema frke - prolazi... Ja sam i sa većom torbetinom ulazio - 'lano bez pitanja... Pegaz je veoma fleksibilan po tom pitanju - makar je takvo moje iskustvo sa njima (17 letova)... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 9, 2014 Ne znam kakve su inace cene kod Pegasusa, ali, vidim da imaju neku promociju, pa letovi ud Istanbula do Antalije, npr, u julu i avgustu, dakle, spic sezone, mogu da se kupe vec za nekih 35 evra povratna. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 6, 2014 Sad ima popust od 30% kod Pegasusa. Jel moze neko da okaci screen shot u kom koraku se i gde na stranici nalazi da opcija za "Click For Offers" kako bi se stikliralo za popust? Nema sanse da je nadjem. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 6, 2014 Kad izaberes let ponudi ti: Continue with Pegasus Plus advantages ulogujes se sa PegasusPlus passwordom i uneses broj telefona koji si dao pri registraciji za Pegasus Plus Cekiras polje Campains:**February 2014 Fly Fly Away Days - 30% off i VOILA! Total Charge 79.98 EUR Campaign Discount -23.99 EUR Total to be paid 55.99 EUR Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 6, 2014 Ovaj popust važi i za karte u jednom smjeru? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 6, 2014 Cekiras polje Campains:**February 2014 Fly Fly Away Days - 30% off i VOILA! Aha, prvo trazim let pa se logujem. Ok, nadjoh to continue with bla, bla....Al gde je ovo polje za kampanju? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 6, 2014 Continue to Payment pa na sledecem ekranu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 28, 2014 Kupio sam preko Pegasusa povratnu za Istanbul iz Sarajeva i sad bih da se čekiram, pa mi kaže At the moment, you have no flight(s) available for online check-in. Online check-in starts 72 hour(s) before flight and continuies until 40 minute(s) to the scheduled departure. Jebem li ga, kontam nešto, nedjelja 12.20 je za manje 48 sati. Pa onda odem na ono "airports at wich online check-in is not available" i tu je između ostalih i Sarajevo. Dakle, ne mogu online da se čekiram za letove iz Sarajeva preko Pegasusa? Šta onda? Plaćam na aerodromu? Ako da, koliko? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 28, 2014 While booking tickets check-in fee will be charged starting from 6 TRY on routes within Turkey and 5 € (or equivalent exchange currency) on international routes for each passenger and each leg of travel on the PNR for all tickets purchased. Check-in fee may differ by routes and countries. Vec si platio airport check-in fee od 10 eura za povratni let. Najbolje da proveris to u mailu koji si dobio prilikom rezervacije, ali sad vidim kad se bukira let Sarajevo-Istanbul automatski dodaju tih 10 eura. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 28, 2014 Ne plaća se nikakvih dodatnih para iz Sarajeva. Ako kompanija nije omogucila online check in za određeni aerodrom, onda je airport check in besplatan. Znači, samo pasoš i bez brige na pult. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 9, 2014 Prvi put sam kupila karte kod Pegasusa(doduse, skoro 6 meseci unapred, ali su im cene zaista odlicne ), i to za 4 leta: Bg-Ist, Ist-Kayseri i Antalya-Bg (sa presedanjem u Ist naravno). Ono sto me zanima je ovaj poslednji let. Imam 2 ipo sata od sletanja iz Antalije do poletanja za Bg, to bi trebalo da mi bude i vise nego dovoljno zar ne? I da li oni prosledjuju prtljag na let za Bg ili treba da ga po sletanju u Ist podignem pa na check in-u čekiram i njega za naredni let? Nisam sigurna kako funkcionisu 2 vezana leta kod njih pa ako neko zna nek pomogne Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites