Followers 0

Prekoracenje famoznih 90 dana!! pomoc!

862 posts in this topic

Računa se zvanično, ima viška slovo o u mom postu  :angel:

Imam jedno pitanje i molim za odgovor sto pre,sutra planiram iz Austrije da se vratim za srbiju preko horgosa...

Da predjem na stvar 11.12.2011 sam usao u eu i ostao dva i po meseca vratio sam se 24.02.2012 i tada sam uz izvesnu sumu novca madjarskom policajcu platio da mi ne udari pecat i da me ne provuce kroz kompijuter i tako je i uradio vratio sam se nazad püosle dva dana i do danas sam osta i dva po meseca jos,sutra se vracam sa istim planom da dam kintu i vratim se na jos mesec dana dok mi ne krene iznova 6 meseci e sad pitanje je koliki su rizici sto se nemaju pecati izlaska iz eu i dali mogu tako da se provucem narednih 6 meseci bez posledica jer u septembru predajem za vizu posto mi je zena i dete ovde,imam strah zbog nemanja pecata a to mi je jedini nacin da sada budem uz porodicu,Nadam se da neko ima slicna iskustva i hvala unapred

Imam jedno pitanje i molim za odgovor sto pre,sutra planiram iz Austrije da se vratim za srbiju preko horgosa...

Da predjem na stvar 11.12.2011 sam usao u eu i ostao dva i po meseca vratio sam se 24.02.2012 i tada sam uz izvesnu sumu novca madjarskom policajcu platio da mi ne udari pecat i da me ne provuce kroz kompijuter i tako je i uradio vratio sam se nazad püosle dva dana i do danas sam osta i dva po meseca jos,sutra se vracam sa istim planom da dam kintu i vratim se na jos mesec dana dok mi ne krene iznova 6 meseci e sad pitanje je koliki su rizici sto se nemaju pecati izlaska iz eu i dali mogu tako da se provucem narednih 6 meseci bez posledica jer u septembru predajem za vizu posto mi je zena i dete ovde,imam strah zbog nemanja pecata a to mi je jedini nacin da sada budem uz porodicu,Nadam se da neko ima slicna iskustva i hvala unapred

JA IMAM SLICNO ISKUSTVO, NAPISALA SAM VAM NA MAIL KOJI VAM STOJI NA PROFILU, MOZEMO PREKO MAILA KOMUNICIRATI, JEL NE ZNAM KAKO SE OVDE PISU PRIVATNE PORUKE ??

HVALA

Ako si znala da se registrujes onda nije tesko ni da provalis kako se salju privatn eporuke na forumu :)

Salim se,nego napisi ovde kakva je situacija,pa ce ti odgovor stici mozda i pre nego na mail...

Pozz... svima!!! Imam jedno pitanje... Imam zabranu ulaska u Nemacku,neznam na koliko deportovali su me 2008....E sad ja bih opet da lutam,pa me cisto zanima hoce li mi Madjari praviti problem?? posto cu u svakom slucaju probati da udjem!! I dal je bolje da  idem vozom ili autobusom do Madjarske....Planirao sam sutra da krenem....HVala!!!!!!

Sutra idem po pasovan prekosutra putujem, javljam vam kako sam prosao! 

Pozdrav!

Kako je proslo? dali je bilo kakvih problema??

Pozdrav, bila sam u Njemackoj 90 dana u toku od 6 mjeseci, sada sam u RS mjesec dana, i ponovo bi htjela  ici gore, ali znam da moram cekat. Drugarica mi je rekla da samo izvadim novi pasos(kao stari sam izgubila) i da odmah mogu ici , ali me malo strah, jer mislim da prilikom skeniranja pasosa automatski je i ulaz registrovan, ali ona kaze da se evidencija o ulazu i izlazu vodi samo preko pecata. E sad zanima me dali neko ima iskustva sa oviim?Pomagajte pleaseeee

ovo su vec kriminalne radnje tako da ovo nije mesto za takvu vrstu pomoci.

Pozz... svima!!! Imam jedno pitanje... Imam zabranu ulaska u Nemacku,neznam na koliko deportovali su me 2008....E sad ja bih opet da lutam,pa me cisto zanima hoce li mi Madjari praviti problem?? posto cu u svakom slucaju probati da udjem!! I dal je bolje da  idem vozom ili autobusom do Madjarske....Planirao sam sutra da krenem....HVala!!!!!!

Pa znas kako daju Nemci zabrane,na 5 ili 10 godina,kako nemas papir kod sebe,morao si dobiti resenje kad si jos bio u zatvoru.Ako imas zabranu samo za nemacku,onda nemas problema sa Madjarima.Mozes ti otici u nemacku takodje,ali ako te uhvate,onda ces opet u zatvor najmnaje mesec,dva pa opet deport i opet nova zabrana,i to ces imati za celu evropu..znaci,pazi.

Pozdrav, bila sam u Njemackoj 90 dana u toku od 6 mjeseci, sada sam u RS mjesec dana, i ponovo bi htjela  ici gore, ali znam da moram cekat. Drugarica mi je rekla da samo izvadim novi pasos(kao stari sam izgubila) i da odmah mogu ici , ali me malo strah, jer mislim da prilikom skeniranja pasosa automatski je i ulaz registrovan, ali ona kaze da se evidencija o ulazu i izlazu vodi samo preko pecata. E sad zanima me dali neko ima iskustva sa oviim?Pomagajte pleaseeee

Ako ides preko Madjarske,tacno je da skeniraju ulaz i izlaz,dok Slovenci to retko rade,izlaz nikad ne gledaju,samo udaraju pecate.Isto je i kad izlazis iz EU na aerodromu,nema nikakvih skeniranja..

Ako ides preko Madjarske,tacno je da skeniraju ulaz i izlaz,dok Slovenci to retko rade,izlaz nikad ne gledaju,samo udaraju pecate.Isto je i kad izlazis iz EU na aerodromu,nema nikakvih skeniranja..

Ako ti bas nije prazan pasos,probaj preko Slovenije,uostalom svi prevoznici iz RS imaju tuda linije.

Skeniraju samo pasos pri cemu se samo proverava da li postoji neko krivicno delo. Broj provedenih dana se moze proveriti samo fizickim sabiranjem.

ovo su vec kriminalne radnje tako da ovo nije mesto za takvu vrstu pomoci.

Samo posmatram dokle ce ova tema na kraju da stigne...

tema ce stici dotle da ce poceti da se javljaju krijumcari belog roblja trazeci savet a pre toga sverceri kokaina

Pozdrav svima,

Evo danas se pridruzujem vasem forumu i raspravama pa bih vas ovim putem kao novi sve pozdravio i pohvalio ovu temu koja dokazuje svoju zainteresiranost samim time jer evo traje skoro pa dve godine.

Naravno procitao sam kompletnu temu i imam primjedbu i vlastito iskustvo koje cu podijeliti s vama.

Ako kazemo da granicari nekad lupaju pecate a nekada ne i u tome se svi slazemo a istovremeno vecina njih tvrdi, zajedno sa mnom da SIS kompjuterski sustav ne registrira ulaz/izlaz vec druge vec spomenute stvari, kako onda moze pecat u pasosu biti pravi dokaz naseg ulaska ili izlaska iz zemlje, odnosno zar se jednostavno, u koliko vam granicar kaze da ste prekoracili 90 dana, ne moze reci da ste vise puta putovali ali vam nisu pecatirali pasos.  Isto tako kako vas moze neko u zemji kazniti zbog ne pecatiranja ulaska, pa ne mozete vi granicaru govoriti da vam treba pecatirati ili ne, pa nismo na placi ako tako hocete, ili mozete u nekim slucajevima, ali vi stvarno niste odgovorni i nije mi jasno kako mozete biti kaznjeni.

Ono sto svi mozemo potvrditi svojim vlastitim iskustvom da se stvarno nekada i ne lupaju pecati jel tako?

Ostaje ovo drugo, a to je SIS kompjuterski sistem i mislim da vecina ljudi strahuje od ovoga drugog jer "nije sigurna" !

Ako se slazete ajmo prilikom naseg pisanja dodat postotak rizika ili omjer ako hocete.

Sto se tice moga vlastitog iskustva:

U Francuksoj sam doputovao sa hrvatskim pasosem 2010. sa porodicom, 4 clana, ni na jednoj ni na drugoj granici nisu nas pecatirali, let avionom. Nakon godinu dan odlazimo ponovo u Hrvatsku i za jedan dan obnavljamo pasose. Vracamo se nako dve nedelje u Francuskoj, avionom. Na ulasku u Francuskoj nailazimo na granicara koji je iz Hrvatske a radi u Francuskoj, sretan sto vidi svoje zemljake, "Dobar dan, kako ste, ugodan boravak u Francuskoj..." i svima nam lupi pecate, tako ga strefilo, pa ne mogu ja njemu reci nemoj me pecatirati ili obrnuto.

Trenutno smo u Francuskoj i pokusavamo dobiti papire, nasao sam posao , dali su mi ugovor itd. ... nije lako do legalizacije... da ne skrecem s teme.

Nakon svega ovoga ne mogu reci da nam je sve jedno putovatri uvijek postoji nekakv rizik bio li on i malen ali postoji i bojaznost u nama od kaznjavanja i ne aj boze zabrana.

Pa se i mi stvarno sada pitamo da li putovati ili pricekati da Hrvatska 1.07.2013. udje u EU pa onda ici na put.

Eto toliko, oprostite na opsirnosti.

Moje je misljenje da je rizik 10 % .

Hvala

Meni je čudna ova priča oko gledanja pečata radi brojanja dana jer sad u maju na izlasku iz Mađarske niko nije ulazio u autobus niti gledao pasoše (bili smo organizovana grupa), a na ulasku u Srbiju je ušao naš graničar koji je samo gledao pasoše, nije ni imao pečat kod sebe. I sad kad ja uđem ponovo u Šengen, nemam dokaz kad sam izašao iz Šengena. Imam samo dokaz da sam izašao, samim tim što ponovo ulazim, ali nemam dokaz da li sam bio 5 ili 85 dana...

Realno bas ih briga.

Cimace samo one kod kojih je ocigledno, vise razonode ili novaca radi. Svi ovi slucajevi "usao sam pre godinu dana" uz kombinaciju sa malim brojem pecata su rizicni. Prosto je ocigledno, kad se otvori pasos i vide se 2 pecata, naravno da ce pogledati i datume.

Najvece su sanse da provale ako se ide autobusom (cesto se vade svi pasosi van vozila), zatim vozom, dok su avion i privatno vozilo tu negde (pri cemu se privatnim vozilom moze podesiti vreme putovanja, najbolje kad su guzve i sa par saputnika gde se ne obraca preterano paznja).

Njih interesuje samo da li ste trazeni u EU zoni po pitanju nekog krivicnog dela. To kako se ko snalazi i kako prezivljava njih bas i ne interesuje. Cim si ziv znaci snasao si se nekako.

Igrom nesretnih okolnosti trenutno veci deo mog okruzenja cine ljudi koji su u EU nelegalno i to ne samo ekipa exYU+okolina vec i Rumuni, Bugari od kojih vecina ima zabranu (od 5 godina, mnogi i dozivotnu) za Austriju. Mnogi panice i snalaze se za pecate i ostalo na raznorazne nacine. Veci procenat je maksimalno nezainteresovan, prosto zive tu gde zive. Da, nelegalno u teoriji, ali u praksi i kad ih uhvati policija (slucajna kontrola), ukoliko nisu pravili neki problem,  uglavnom sve prodje uz opomenu.

Drugar se vratio iz Nemačke, ostao mu je jedan dan a hteli bi u Portugal na desetak dana. Da li je izvodljivo, kakve su kazne i da li postoji mogućnost da se "provuče" ?  Ne mogu sad da čitam svih 30 i kusur strana...

uvek postoji mogucnost da se provuce ali i da se ne provuce, kako ti to kazes. niko odavde ti ne moze garantovati sta ce da se desi, zavisi od carinika svakako, sto znaci od srece, ali mozda se moze provuci pri ulasku jer ima taj jedan dan, a sta cemo sa povratkom? moze da popije zabranu ulaska ali i novcanu kaznu takodje

Koliko sam shvatio, najgori scenario je 2 godine zabrana i 2000 evra kazna...Ali koliko je realno očekivati takav ishod, isplati li se rizik? Kako je prošao dečko sa početka priče?

Vratio sam se iz Nemacke krajem februara sa prekoracenjem 2 meseca, odnosno bio sam bez prestanka punih 5 meseci. Pitao vozaca autobusa ima li sanse da predjem na Horgos i kolika je tarifa. Rekao je ima i garantuje za odredjenu sumu da mi nece udariti pecate. Platio i prosao bez problema bez pecata i niko me nista nije pitao. Vratio sam se u Nemacku za mesec dana i bio malo manje od regularnih 90 dana.

Pazite kada brojite dane, mnogi se tu zeznu jer se broji dan ulaska u EU kao prvi i kada se izbroji 90 dana ispadne manje od 3 kalendarska meseca.

Ne bih javno da pisem koji je prevoznik i kolika je tarifa, ali je manja od 310 eura  ;)

Treba mi pojasnjenje

Imam devojku u Nemachkoj i chesto putujem tamte vamte....mada ona ceschce dolazi ovde,....

pasosh mi ovako izgleda:

prvi put sam bio 23.04.2011 do 03.05.2011

drugi put            24.07. 2011 do 15.08.2011

treci put            07.03.2012 do 18.03.2011.

cetvrti put          20.05.2012 do ..........

do kad mogu da budem u Nemachkoj......do 06.08.2012 ili do 17.08.2012

tj. da li mi se rachuna 90 dana u 180 dana od poslednjeg izlaska pa unazad (shto znachi da bi mi se rachunalo ovih 11 dana u Martu) ili se rachuna od prvog ulaska pa unapred?

Hvala unapred....treba da donesem odluka do kad da ostanem a da mi granichari ne prave problem....

Hej ljudi...već unazad nekoliko mjeseci čitam ovaj forum i pokušavam naći najjednostavnije rješenje i najjednostavniji put kući, dakle: ušla sam u Šengen 30.08 prošle godine s time da sam išla kući za Zagreb 30.09 ali samo na vikend i vraćala sam se avionom u Žurich gdje su mi u putovnicu stavili lijepi dobro vidljivi žig 02.10.2011, no međutim ja sam ovaj tjedan dobila vizu za Švicarsku u svrhu studiranja koja mi vrijedi od 1.9, ali ja moram ići kući sljedeće subote, tako da vas sve lijepo molim za savjet, mišljenje, kuda, s kojim prijevoznim sredstvom i kako ići za Hrvatsku, ako imate ikakva ili slična iskustva molim vas da podijelite, jako sam zabrinuta zbog svega.

Unaprijed Hvala

:?

@Bunny - ako imas dosta pecata idi na avion, ako imas svega par pecata do par ispunjenih stranica, na stanicu sa koje krecu autobusi i popricaj sa vozacima. Vecina ih ima kombinaciju da prodjes preko Madjara za 50-100 eura po smeru.

@Pretender,hvala ti puno,hmm pecata u putovnici imam na 2stranice s time da mi je taj vidljivi jedini na trecoj stranici i vidljiv je iz aviona,a stranica poslije mi je viza,imala sam prvu kombinaciju busom od Lausanne do Budimpeste pa onda na vlak od Budimpeste do Zagreba,da li je netko isao tom rutom,sve sto od prijevoza imam za HR iz ovog dijela Svicarske ide preko Slovenije,a s njima se nebih voljela kockati,da li ima netko provjerenog iskustva sa vozacima busa i davanjem 50-100€,meni je samo bitno doci kuci bez ikakvih zabrana i unosa u sustav,a takoder i vratiti se tako kroz 2 tjedna,te nakon toga idem na vizu..LJUDI HVALA VAM PUNO! :pivoooo:

Guest
This topic is now closed to further replies.
Followers 0