Jump to content

Featured Replies

Posted

piramide-thumb.jpgStigli, ali nije baš onako kako smo zamišljali. Našli smo se u nedođiji. Nigde ne piše gde smo, a mislim da se niko više nije ni iskrcao. Izbacili su nas tu i brzo produžili dalje. Kao da je neki opasan kraj. Zar nas je kondukter prevario? Gledamo u okolna brda, ali od bosanske piramide ni traga ni glasa...

Autor: Tibor Miglinci

Pročitajte ceo tekst

Mali offtopic...

Prije mnogo stotina godina zivjela su dva brata Ramiz i Ramzes. Ramiz je ostao u Visokom a Ramzes otisao u Egipat.  ;D

Hm, ako mene pitas, ne znam, zaista.

Ako pitas Bosanca, reci ce ti da jesu,

ali ako pitas Egipcanina, reci ce ti da nisu... :))

Lepo napisano. Kratko, jasno, mestimično duhovito, baš kako treba :) Inače, i ja sam primetio tu reakciju, doduše ne u Bosni nego u Srbiji, kad kažem da sam iz Novog Sada. Čak i u najgoroj planinskoj vukojebini se ljudima odmah lice ozari i počnu da pričaju kako je to "najlepši grad u Srbiji", "drugi najlepši grad u Jugoslaviji", mesto gde su služili vojsku, ili su nekad radili, ili imaju tetku, bla bla...

Uzgred, reakcije na "Beograd" su najčešće bile blago negativne.  :102:

Bravo za tekst!  clap.gif' alt=':clap:'>

Dobar tekst, brzo i lako se cita. Od, rekao bih, ne previse zanimljivog dana je ispao zanimljiv putopis :).

Tibore jesi video možda mađarska slova u hodnicima? Navodno je to "missing link" između Mađara i Sumera

:D

Сећам се, имали смо фотографију корице књиге о босанским пирамидама са поднасловом

- "Доказ да су некада у Босни живела интелигентна бића"

;D

Bio sam tamo... Kao volonter... Kazu bice i sledece godine. Besplatan smestaj i hrana 10 dana. Vas je samo prevoz. Smestaj kao da ste u hostelu a hrana kao da ste u nekoj od beogradskih studentskih menzi. Ima direktan voz BG-Visoko.

Ja se lepo provedoh... Volonterski poslovi su pretezno fizicki. Srednje tezine. ako se prijavljujete ponesite obavezno 2 para obuce. Jedne za rad a druge za ovako po gradu... Te za rad ce vam se verovatno raspasti. I jos nesto... Bitno je da proverite kad pada ramazanski post. U to vreme ko god moze da ne radi on to ne cini. Jer tesko je funkcionisati celi dan bez hrane i vode.

Bila tamo, videla i na oko se ne može reći jesu prave ili nisu :) Mi smo našli pekaru koja radi sa pravim vrućim burekom, sve ostalo je bilo kišovito :) lepo napisano  ;)

• 4 weeks later...

Bravo Tibore, sjajan tekst, bas mi se dopalo, imala sam osecaj kao da sam bila sa vama.

• 1 month later...

Nebo zna sta ce se dogoditi ako ikad uspeju da otkriju tunele Hopija za hitne slucajeve...

• 1 year later...

Volontirajući prije dvije godine na piramidama (bile one to ili ne) upoznala sam momka koji inače živi u Sarajevu, odveo je Alena i mene do nekog poznatog kamena iz kog "izvire" pozitivna energija (ludo, i ja kažem) uhvatio se za taj kamen kao da mu je to posljednje što će uraditi i poluotvoreih očiju govorio je kako zaista osjeća nešto. Popela sam se i ja da se malo "pozitivišem" :P, ali ništa. Nije mu bilo jasno kako ne ustajem skačući od pozitivne energije, a ni meni. Eto! ili mene neće pozitiva, ili je sugestija čudo :))

Super priča Tibore, vidimo se uskoro :)

Šejla :)