Jump to content

Featured Replies

Posted

Pre neki dan sam se vratio iz Bratislave (Slovacka) gde sam proveo 5 dana i mogu vam reci nikada se nisam vise osecao postidjenim. :bag: Elem sta je u pitanju. Tokom mog boravka u Bratislavi imao sam predavanje na jednom od njihovih univerziteta a posle toga dosta slobodnog vremena gde su nas organizatori vodili u obilaske grada i jos nekih znamenitosti u Bratislavi i oko nje.  :eat::pivoooo:  Svi oni izuzetno cene i vole Srbiju i ljude koji dolze iz nje i ja sam se osecao jako prijatno u drustvu slovaka ali opet kad izadjem na ulicu u centru odmah sam osecao stid. Pogledajte i zasto:

http://img714.imageshack.us/img714/9864/22102010796.jpg

http://img819.imageshack.us/img819/6995/24102010803.jpg

http://img716.imageshack.us/img716/5592/24102010805.jpg

http://img19.imageshack.us/img19/8906/24102010804.jpg

http://img716.imageshack.us/img716/7901/22102010795.jpg

http://img197.imageshack.us/img197/9493/24102010806.jpg

:death:

Imam jos slika ali posto sam slikao telefonom nisu bas najbolje ispale a i sramota me da kacim vise

Onda sam skontao zasto su svi u Bratislavi znali ko je Ivan Bogdanov  :bang: iako mi prva dva dana nije bilo jasno, sve dok se nisam prosetao gradom.

Нема због чега да се стидиш. Налепнице ''Правда за Уроша'' и ''Образ'' су лепили припадници словачких патриотских организација које су са истим таквим нашим организацијама у много добрим односима. Овде бих додао и то да су Словаци за разлику од Срба свеснији свог националног и словенског идентитета па је ово друго један од разлога зашто нас подржавају и зашто се овакве наше налепнице могу наћи код њих, али њихове не код нас. Вероватно си на улазу у Братиславу видео графит ''Косово је српско''. Неко је прецртао то ''српско'' и дописао ''албанско'', па је неко опет то прецртао и опет дописао ''српско''. Графит су цртали словачки националисти.

Iako razumem zašto te je bilo sramota, nisam baš sigurna da razumem šta je poenta otvaranja ove teme?

Jedino što može da se desi je da će ovo isprovocirati gomilu političkih komentara, a onda neminovno i rasprava...

Na prve naznake političke diskusije, tema će biti zaključana!

• Author

Nalepnice nisu lepili slovacki nacionalisti nego huligani koji koji navijaju za Crvenu Zvezdu (za koju inace i ja navijam), to su mi rekli domacini od koji su neki rodjeni u Srbiji pa sad studiraju u Bratislavi a isto navijaju za CZ.

Sto se tice otvaranja teme nemam nameru da ulazim u politicku diskusiju nego da iskazem moj gnev i frustracije  :psuje:. Jer ono sto hiljade dobirh ljudi/putnika gradi godinama i radi na ugledu svoje zmelje jedan ili par bilmeza uniste za par minuta/sati, e to je ono sto me najvise boli.

Ma spraće kiša sve to :) Inače, oni koji lepe te nalepnice sigurno su uvereni da time čine neko dobro, da se bore za nešto istinito i pravično. Možda baš za svoju zemlju, ili svoja uverenja, ili pravdu i slobodu i čast itd.

Po analogiji, pošto su državne granice samo jedna od odrednica (meni suviše proizvoljna i uska) na kojima se može zasnivati osećaj ličnog identiteta, a mi ipak svi živimo na istoj (relativno maloj) planeti i, ako je verovati nauci, mnogo smo više slični nego što smo različiti, trebalo bi da se nerviram i zbog toga što Izraelci ubijaju Arape i što Severnom Korejom vlada psihopata i tako dalje, spisku nema kraja. I nerviram se. Zapravo se nerviram i stidim uglavnom zbog toga što ljudi rade jedni drugima (i ostalim živim bićima). Ako počneš tako da posmatraš stvari, shvatićeš da su te nalepnice prilično beznačajna stvar.

Ako te brine dobrobit Srbije, evo šta je o tome napisao Vuk Karadžić: "Ako svako uradi onoliko koliko je sposoban, neće narod propasti" :)

Slobo,

Krajem avgusta se igrala utakmica u fudbalu Slovan-C.Z. u Bratislavi gde je bilo oko 2000 navijaca iz Srbije.Tih 2000 'huligana, varvara, ljudozdera' i ne znam ni ja kako ih nece mediji nazvati, medju kojima sam bio i ja(a ti mene znas licno i znas da sam ja 'jedan veliki huligan') ni jedan jedini incident nisu napravili u tom gradu.Dosli ljudi navijali za svoj klub i otisli, bez ikakvih problema.Neko ili neki su nalepili te nalepnice.I sta sad?Dakle ti zbog nalepnica koje se maltene i ne vide ljude karakterises sa 'huligani'?'Najnormalnija' stvar je da iza 2000 (bilo kojih) navijaca ostane smece, nalepnice...Ali zbog toga niko nikoga ne naziva 'huliganima'!

A evo ti jos jedna situacija...Mediji su napravili takvu uzbunu u Slovackoj da dolaze ozloglasene Delije (valjda ljudozderi) da kad sam ja dosao u hostel, prvo sto me je pitala devojka sa recepcije, kad je videla odakle sam, da li sam dosao zbog utakmice!?Kad sam rekao 'izmedju ostalog' zamolila me, da se ne napijam,  da se ne bijem, da ne dovodim druge 'ljudozdere' u hostel itd...Meni je bilo smesno...Ja nisam uopste bio postidjen, nego sam je pitao da li uvek veruje svemu sto joj kazu na tv-u?Posle kad je videla da sam ja zamisli najnormalnija osoba, salila se kao da vadi noz i brani se od mene...Shvatila je i sama da su to sve bile predrasude...

Huligana imas svugde, ali nema potrebe da klince od 17 god. sa viskom testosterona koji lepe nalepnice, a da nisu svesni sta rade, tako nazivas.

Pa da, to je to!

Znamo da televizija kreira javno mnjenje, tako da kad ljudi gledaju televiziju kako ovi sa viskom testosterona tuku ove sa manjkom to samo podstice ove mlade sedamnaestogodisnjake i verovatno njihovi stariji uzori da jos vise prave nereda.

Dakle treba pokazivati u dnevniku kako je 2000 navijaca samo zalepolio par provokativnih nalepnica po gradu i mozda napravili po koji grafit i da se zakljuci ,,Eto vidite kako se lepo navija!''. To ce podsticati mlade da lepe nalepnice po izlozima a ne da ih lome.

Нема због чега да се стидиш. Налепнице ''Правда за Уроша'' и ''Образ'' су лепили припадници словачких патриотских организација које су са истим таквим нашим организацијама у много добрим односима. Овде бих додао и то да су Словаци за разлику од Срба свеснији свог националног и словенског идентитета па је ово друго један од разлога зашто нас подржавају и зашто се овакве наше налепнице могу наћи код њих, али њихове не код нас. Вероватно си на улазу у Братиславу видео графит ''Косово је српско''. Неко је прецртао то ''српско'' и дописао ''албанско'', па је неко опет то прецртао и опет дописао ''српско''. Графит су цртали словачки националисти.

Verujem da ovde ima istine, jer da su grafit pisali clanovi obraza ispalo bi ,,kosmet je srbski'', izgleda da su slovenacki nacionalisti vise obrazovani od nasih.

И лепо,демократија,неко може да пише како му се не свиђа Србија и да пљује по свему,кличе Павелићу на форуму,а моја порука које нема ничег увредљивог брише и року од 5секунди???

Tvoja poruka je obrisana jer je bila veoma nevaspitana, što i sam znaš. Ako svoje stavove ne umeš da izložiš parlamentarno i kulturno, onda nemoj ništa pisati, i kraj.

Niko nikada nije rekao da na ovom forumu vlada demokratija. Uveravam te da ne vlada :) Sajt se ne finansira iz državnog budžeta.

• Author

Druze kompe za tebe znam da si jedan "veliki huligan"  :maddd:  ;D Mogli bi uskoro da odemo na jedno huligansko pivo  :pivoooo:  Verujem da je bilo manje vise tako kao sto drug kompe kaze ali ja sam moju sliku o tim desavanjim izgradio u odnosu na to sta su mi ispricali lokalci, sta sam video po znakovima i fasadama i sta se nama desavalo pri susretu sa obezbedjenjem klubova u koje smo izlazili. Pri ulasku u svaki klub gde je bilo obezbedjenje (koje, jel te, uglavnom radi grupica momaka koji izgledaju kao huligani  :death:, sto verovatno u slobodno vreme i jesu  :roll: ) kada su saznali da smo iz Srbije neki su imali dubok naklon  klanj:: prema nama i nasim "navijacima" uz komentar "e tako se navija" (valjda misle na slike iz Djenove  :party: ) ili su bili u fazonu "Vi ste nasi drugari samo nemojte da pravite probleme preklinjemo vas  flowers::" A inace mi smo bas bili onako pravog opakog huliganskog izgleda koliko to moze biti jedan fakultetski profesor  smartass i 5 buducih doktora tehnickih nauka koji su dosli u Bratislavu da drze predavanje studentima  :roll: Cak nas je i na predavanju neko od slovackih studenata pitao nesto vezano za "kulturno umetnicki program" koji razni "Urosi" (to smo u Slovackoj ustanovili kao jedinicu mere za huliganizam  :death:) organizuju po Srbiji a i sire. I sad kazite kako posle svega toga da se osecam i sta da mislim!?

I sto kaze Lazar, na kraju, ima mnogo grdjih stvari, ali nekako kad nesto osetis na svojoj kozi onda to izaziva drugaciju emotivnu reakciju nego kad je nesto daleko i samo citas o tome. Ja se nekako osecam pogodjenim zato sto znam koliko se ja trudim a i mnogi drugi ljudi iz Srbije da prikazemo nas i nasu drzavu u sto pozitivnijem svetlu a onda se neko popisa na to.

Ako je neko slucajno izvukao pogresan zakljucak iz mog prethodnog posta,

Nije mi bila ni najmanje namera da branim te likove.Naravno da je glupo lepiti nalepnice po saobracajnim znacima(to je valjda svima jasno).Samo sam hteo da se stvari nazovu pravim imenom.Te pubertetlije sto su lepile nalepnice su huligani koliko i oni koji pobegnu kad pozvone na interfon ;)

Slobo,ovo sad sto kazes oko raznih 'Urosa' je vec neki generalni problem huliganizma, ali cisto sumnjam da cemo ga mi resiti na ovom forumu  :P

E kad vec nudis  :pivoooo: mogli bi da organizujemo neki sastanak u kafani na tu tematiku, pa ko hoce moze da nam se pridruzi  ;)

izgleda da su slovenacki nacionalisti vise obrazovani od nasih.

:LOLLL:

E sad kad je vec promenjen naslov...Video sam i u metrou u Budimpesti te nalepnice 'pravda za Urosa'

izgleda da su slovenacki nacionalisti vise obrazovani od nasih.

:LOLLL:

E sad kad je vec promenjen naslov...Video sam i u metrou u Budimpesti te nalepnice 'pravda za Urosa'

aaaaaaaaa......, samo sam malo promasio, al' i dalje lepo zvuci.

E da, video sam i ja nalepnicu ,,Kosovo je srbija!" u Stokholmu na nekom feribot terminalu, umro sam od smeha! Ima i u Budimpesti u nekoj ulicici izmedju Vaci i Molnar ulice grafit ,,Red star is the best!" ili tako nesto. Ja sam to poceo da dozivljavam potpuno suprotno, toliko se sprdamo u drustvu na racun toga da je postalo smesno kada vidis tako nesto van drzave.

Dokle vise sa  osudama ovih i onih huligana, pricama o Djenovi, nalepnicama, o tome kako ovi ili oni brukaju nasu zemlju... I to na temi putologija. Sta cela ta prica ima veze sa putovanjima. U Srbiji danas ljudi umiru od gladi, ima li vece bruke od toga.

Navijaci u Srbiji isti su kao i navijaci u drugim zemljama (posebno Italiji), pirotehnika, pesma, koreografije, pa ponekad i incidenti... To se desava u svim zemljama Evrope, desava se i u Srbiji. Jedini problem je sto je ovde predstavljeno kao  glavni i jedini  problem ove drzave kako bi politicari preusmerila gnev obicnih ljudi, na navijace i tako prikrili lopove u svojim redovima, koji su nam zivote zagorcali.

Italija zeli 3 boda iz prekinute utakmice i jasno mi je zasto su oni navodno zgrazeni ponasanjem srpskih navijaca, na italijanskim stadionima incidenti su sve prisutni a posebno pirotehnika koja je do juce bila legalna tako da tog dana u Djenovi Italijani kao i njihova policija nisu videli nista novo, nista sto se tamo ne desava (i to veoma cesto).

Naravno nasi medijski dusebriznici bili su zgrozeni , jer ih placaju da budu zgrozeni.

I za kraj, osecati sramotu kad viditre nalepnicu neke srpske navijacke grupe u inostranstvu..... Nista idiotskije u zivotu nisam cuo.

Ja ne vidim razlog da se ovakva polemika vodi na ovom sajtu. Ionako smo ovom temom preplavljeni na svim medijima, a vise je nego politicka, te bi bilo lepo da se obrise ili zakljuca...

Osim ukoliko neko odluci da nam napise putopis iz Djenove :)

Guest
This topic is now closed to further replies.