Followers 0

reklama na forumu!?

93 posts in this topic

Ma dobro, nije to nista... Ni ne primeti se... Nadam se da ni te googlove nece biti glomazne... Par reklama ne smeta, samo da forum ne izgleda kao rukometni dres :D

Piše lepo koji su principi na kojima se zasniva KPS, čemu teži itd, sve lepo piše na sajtu. Rekoh ja u prethodnom postu da grešiš... To što reklame nisu postojale, ne znači da je to princip na kom je KPS zasnovan, nit ima neke veze sa onim čemu KPS teži. Preporučujem čitanje stranice https://www.klubputnika.org/o-klub-putnika

Mire, da, to je reklama koja trenutno postoji. Uskoro će biti postavljen Google adsense.

Nekada je ovaj forum imao svoj prvilnik koji se postovao: https://www.klubputnika.org/pravilnik-foruma

Evo sta pise u njemu:

"STOP komercijalnim ponudama

Na ovom forumu nema mesta reklamiranju komercijalnih ponuda i agencijskih aranžmana. Nijedna tura od koje neko ostvaruje profit ne sme se promovisati putem ovog foruma."

Ocigledno da su postojali neki principi koji se sad gaze.

Da li gresim?

Grešiš. Sledeći put najbolje da unajmimo pravnika da nam napiše pravilnik ili da pojasnimo sve u sitna crevca.

Evo da pojasnim. I sada je zabranjeno da neko dođe i promoviše agenciju ili šta već putem foruma. Ono, registruje se i otvori temu "eeej, vidite što ima Kuba za xxxx evra" itd. Na to se odnosi taj član pravilnika. Ne odnosi se na postavljanje banera na sajtu, jer ni nema potrebe, s obzirom da korisnik sam ni ne može da ga postavi. Pravilnik uređuje šta korisnik može na sajtu, kakav sadržaj može da postavlja, u kom maniru, da li ima piraterije i drugo. Pravilnik ne određuje da li Klub putnika Srbije može da postavi reklame na svoj forum ukoliko proceni da je neophodno. Napisaću to jasnije u pravilniku, da se ne tumači svakako.

Nisam ni video reklamu dok nisam video da se ovde piše o tome.

Ako išta znači još jedno mišljenje, evo da dodam.

Ako će ta ili bilo koja druga ne preterano nametljiva reklama pomoći da sadržaj ovog foruma ostane na netu, na ovom boljem hostingu i za neko duže buduće vreme, onda je sasvim ok da stoji. Mislim da nema potrebe za prevelikim uzrujavanjem oko toga, dogod reklama ne počne da konkuriše sadržaju, a to nadam se nećete dozvoliti.

:mrgreen:

U meni je i zadnji tracak nade da ce ovo biti onaj stari sajt i formu (ne mislim na izgled nego na formu) ubijen  :(

Na gore napisano misljenje i osecanja dobio sam samo dva komentara od chia koji kaze da me razume a opet podrzava sasvim suprotno i bjutia koji je i sam imao reklamu na forumu.

Ja sam nešto baš zauzet na poslu a onda kad dođem kući nisam više sposoban za duboka razmišljanja. Nije mi baš jasno kako ti gledaš na ovaj sajt ako misliš da će se nešto promeniti na gore ako ubacimo reklame. Zašto mora svaka promena da bude loša?

Mislim da moraš praktično gledati na ovakve stvari, tj. šta je cilj. Da li želimo da sajt nastavi sa radom ili ne? Da li KPS treba da se razvije u nešto više (časopis, takmičenja, radionice, privatna TV stanica) ili da ostane ovako kako je sad? Za mene je odgovor u oba primera da, a za to trebaju pare. Pošto znamo da donacije ne pokrivaju troškove, država ne daje pare, a sajt ne prodaje ništa osim jedne knjige i privezaka, onda mora da se nađe drugi izvor prihoda.

E sad ja nisam toliko upoznat sa problemom koliko Lazar i ne znam koliko para dobija klub od donacija na godišnjem nivou, ali iz par postova gde je objavio neke cifre znam da to nije puno. Ako gledaš strukturu ljudi koji posećuju sajt, to su ili ljudi koji nemaju para i/ili su snalažljivi pa žele sami da organizuju putovanje uz minimalne troškove. Od ljudi koji nemaju para ne možeš izvući pare :yok: Međutim od ljudi koji su snalažljivi možeš izvući ideje i/ili rad na nekom konkretnom projektu. Meni su baš oni privesci odlična ideja, mislim da je to najbolji primer onoga šta ovde ljudi mogu da naprave. To treba da se proširi, treba da prodajemo ručno napravljene figure afričkih bogova ili švercovani čaj iz Šri Lanke, ali dok god prihodi iz takvih izvora ne postanu značajni moramo da imamo neki drugi izvor, a donacije to nisu.

Država takođe ne pomaže, kao što se može pročitati iz Lazarovih postova, to su već pokušali.

Meni lično nije jasno odakle ta mržnja prema reklamama (tako da te ja Slobo, za razliku od chivitlija, ne razumem  :P ), ali ajd kolko ljudi tolko ćudi. Mislim da je mnogo važnije da se klub ne finansira iz nekih "zlih" izvora, npr. da nam sajt plaća vlada DNR Koreje dok im narod umire od gladi, ili da je to neka firma koja seče šume u Brazilu. Na sreću Google Adsi se mogu namestiti tako da ne reklamiraš ono što ne želiš.

Ја немам ништа против реклама, ако ће помоћи да овај сајт остане овеко добар!

У то име  :pij:

Samo da pomenem da je reklama privremeno sklonjena na zahtev oglašivača, ne vezano sa ovim što drvimo ovde. Biće vraćena ubrzo.

У то име  :pij:

:spot:

Evo da pojasnim. I sada je zabranjeno da neko dođe i promoviše agenciju ili šta već putem foruma. Ono, registruje se i otvori temu "eeej, vidite što ima Kuba za xxxx evra" itd. Na to se odnosi taj član pravilnika. Ne odnosi se na postavljanje banera na sajtu, jer ni nema potrebe, s obzirom da korisnik sam ni ne može da ga postavi. Pravilnik uređuje šta korisnik može na sajtu, kakav sadržaj može da postavlja, u kom maniru, da li ima piraterije i drugo. Pravilnik ne određuje da li Klub putnika Srbije može da postavi reklame na svoj forum ukoliko proceni da je neophodno. Napisaću to jasnije u pravilniku, da se ne tumači svakako.

A mene Lazar proziva da puno pijem  :D Chi ajmo na pivo danas ako si u Novom Sadu  :pivoooo:

Daleko sam ja i od Novog Sada i od Srbije sada :)

Чи тражи донације по Тибету  ;D

[

I ja sam za...(opste dobro sviju nas).

Daleko sam ja i od Novog Sada i od Srbije sada :)

Kad ti neces da se druzis samnom  ;) onda moram da zovem Lazara na pivo  :pivoooo:

Mislim da je mnogo važnije da se klub ne finansira iz nekih "zlih" izvora, npr. da nam sajt plaća vlada DNR Koreje dok im narod umire od gladi, ili da je to neka firma koja seče šume u Brazilu. Na sreću Google Adsi se mogu namestiti tako da ne reklamiraš ono što ne želiš.

A mi: dobri, srecni i siti, pa ako nasa vlada finansira onda je ok. Ne diraj mi DNR Koreju i Velikog Vodju.

Jesi čuo kako dobri narod DNR Koreje nema struje i grejanja tokom ove zime pa mora da lepi plastične kese na zid kao izolaciju da ne bi umrli od zime? Zašto bih uopšte dirao tog simpatičnog matorog sadističkog narkomana? :)

Jesi to cuo na CNN-u?

Ili sto bi Pavle Vujisic (Bog da mu dusu prosti) rekao: Jel' to stos iz Minhena? :)

Jesi to cuo na CNN-u?

Ili sto bi Pavle Vujisic (Bog da mu dusu prosti) rekao: Jel' to stos iz Minhena? :)

Ne, cuo sam od vlade Severne Koreje: http://www.trust.org/alertnet/news/nkorea-asks-foreign-governments-for-aid-reports

North Korea has asked all its 40 embassies to appeal to foreign governments for aid as it struggles to feed millions of people, according to British media reports.

http://www.foodsafetynews.com/2011/02/north-korea-may-need-emergency-food-supplies/

North Korea made the formal request, Radio Australia News reported.

Njegov sin fino putuje po svetu i trosi narodne pare na koncerte (nemoj verovati svojim ocima, tj. slici): http://news.asiaone.com/News/AsiaOne%2BNews/Singapore/Story/A1Story20110218-264305.html

Tu su i izdajnicke novine Asia Times: http://www.atimes.com/atimes/Korea/MB19Dg01.html

Fearfully, North Koreans are enduring a winter of discontent exacerbated by a total lack of electricity for home heating or lighting. In Pyongyang, electrical power is a luxury that few are qualified to receive. Residents have battled the sub-zero cold by draping vinyl over windows and doors. The government also was unable to distribute extra rice and small gifts normally handed out on Kim Jong-il's birthday, though there was still enough power somehow to turn on festive lanterns.

Ej, ajmo da slavimo Tadicev rodjendan jer je to najvazniji praznik u drzavi!

http://english.chosun.com/site/data/html_dir/2011/02/18/2011021801110.html

Kim Jong-il's birthday is the biggest holiday in North Korea

A pokvareni Couchsurferi lazu narod da je Severokorejcima zabranjeno da se druze sa turistima: http://www.couchsurfing.org/group_read.html?gid=120&post=6988525

Ko to laze da je tim ljudima uskraceno pravo na govor?!

Svako je rekao šta je imao, zatvaram temu.

Guest
This topic is now closed to further replies.
Followers 0