Posted February 18, 2016 HelloKitty, Да ли сте констатовали шта је написао Дуле85? Немојте веровати онима који Вам говоре да је рад са М визом легалан. Једини начин да радите легално у Кини је са радном (Z) визом. Само име каже. Колега који ради у Пекингу послао ми је поруку следеће садржине пре извесног времена: I nemojte da dolazite da radite na M ili L vizi, pre dve nedelje su uhapsili 40 ljudi, od kojih su 10 nastavnici. Rad na crno je krivično delo u Kini i jako su rigorozni. Такође, обратите пажњу на ову статистику: Такође: http://www.esl-jobs-forum.com/viewtopic.php?p=14424 (нарочито последњи пасус). Без радне визе у пасошу, на основу које ће Вам издати боравишну дозволу у трајању од годину дана, немојте долазити у Кину. Колико год слаткоречиви били послодавци, уколико су легални, на Вашу кућну адресу могу послати радну дозволу и позивно писмо, са чиме идете у конзулат у Београд где ћете добити радну визу. Тако не ризикујете, ништа не губите, код куће сте. Уколико дођете у Кину са неодговарајућом визом, можете изгубити много, пре свега једну животну прилику да добро зарадите и стекнете непроцењиво искуство. Поздрав. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 18, 2016 (edited) Aj sada iskreno za koju agenciju vas dvoje radite , i ko je od vas onaj ozloglašeni sto zaradjuje na našim ljudima kada dolaze u Kinu ? Edited February 18, 2016 by pinoless Greška Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 18, 2016 За кога ти радиш? Саветујеш девојци да дође у Кину и ради са неодговарајућом визом (читај: да ради нелегално)? Зашто то радиш? На страни 33 можеш да прочиташ моју поруку, па размисли мало. У међувремену, прекини да дајеш људима савете због којих могу да настрадају. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 18, 2016 (edited) Ja sam prvi protiv toga da dolaze ljudi na turističku to je stvarno opasno , ali Biznis viza je odlično rešenje i svoj na svome ste , ja sam pomagao ljudima da dobiju tu vizu dinar nisam zaradjivao dok je moglo , sada više ne može . Zašto ne izadjes i ne ponudiš nekom da mu nadješ posao ili da mu daš kontakt neke škole ? Edited February 18, 2016 by Duya Svađa Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 18, 2016 @pinoless: Prekini sa optužbama bez dokaza. Branislav je izneo svoje mišljenje, nikog ovde nije startovao niti je reklamirao neku agenciju. Niti je on (a i bilo ko drugi) dužan da nekom pomaže. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 18, 2016 @pinoless ako malo bolje procitas videces da sam jedini ja pisao lose o tom ozloglasenom, i da su moderatori, sto postujem, da ne bi imali zakonske konsekvence, uklonili njegovo ime, tako da ko je iole pametan shvatio je o kome se radi. nikad nikome nisam ponudio ni posao ni pomoc, jedino savet ako me pita, sto lako moze da potvrdi i moderator (ako imaju pristup i porukama, jer sam razmenio poruke sa 5-6 ljudi)... ako si tolika faca kazi gde radis to ilegalno, daj adresu, imam dobru drugaricu u shenzhenu, lepo ce da joj dodje 5000 juana kad te prijavi... bas lepo savetujes ljude da rade na crno 15000km daleko. zna se lepo cemu sluzi m a cemu z viza. to sto si ti izabrao da budes gastarbajter u kini i sto si imao srece da ne "padnes" ne daje ti za pravo da navlacis druge, jer nece svi biti tvoje srece. i da, znam 3 ljudi koji su uhvaceni na radu na m vizi u pekingu i deportovani za srbiju, ko zna jos koliko ih ima ali nece sigurno da se jave na forumu. uostalom imas ambasadu u pekingu i konzulat u sangaju pa ih pitaj. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 18, 2016 (edited) 9 minutes ago, dule85 said: nikad nikome nisam ponudio ni posao ni pomoc, jedino savet ako me pita, sto lako moze da potvrdi i moderator (ako imaju pristup i porukama, jer sam razmenio poruke sa 5-6 ljudi)... ako si tolika faca kazi gde radis to ilegalno, daj adresu, imam dobru drugaricu u shenzhenu, lepo ce da joj dodje 5000 juana kad te prijavi... Lepo si to objasnio, bar sada znaju ljudi od koga dobijaju savete , nekog ko bih za malo novca prodao coveka iz svoje zemlje 15000km daleko od domovine , a tvoja drugarica moze da dodje da me prijavi istog trenutka , ja sam u Haidien , Beijing " silikonska dolina " zgrada se zove " Tencent Tower " evo i adrese 北京市海淀区知春路107号豪景大厦C座1707 Edited February 18, 2016 by pinoless Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 18, 2016 3 minutes ago, pinoless said: Lepo si to objasnio, bar sada znaju ljudi od koga dobijaju savete , nekog ko bih za malo novca prodao coveka iz svoje zemlje 15000km daleko od domovine , a tvoja drugarica moze da dodje da me prijavi istog trenutka , ja sam u Haidien , Beijing " silikonska dolina " zgrada se zove " Tencent Tower " evo i adrese 北京市海淀区知春路107号豪景大厦C座1707 bas lepo obrces stvari i manipulises, kao da si bio na obuci kod naseg vodje... ovaj ozloglaseni, kako kazes, je bio mlada nada DS-a, ciji si ti? stvarno nemam nameru da vodim dalju raspravu sa tobom... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 18, 2016 Ja sam procitala postove svih vas koji su odgovorili na moje pitanje. Hvala. Zelim da dodjem do informacija, to je sve. Oni ljudi dobre volje koji zele da podele provereni konatkt to mogu uciniti u privatnoj poruci. Ne zelim nikoga da vredjam niti uzvracam srdzbom. Svaki komentar je dobrodosao jer je svacije iskustvo drugacije i neprocenljivo. Na meni je jedino da procenim sta mi je najbolje ciniti. Jos jednom zahvaljujem svima. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 19, 2016 Pozdrav svima na forumu, interesuje me da li ima neko ko radi i zivi u provinciji Jilin ? Potpisao sam ugovor pre mesec dana za sefa struke u sportskoj akademiji. Radio sam po celom svetu (Evropa , Afrika) i sledeca destinacija mi je Kina. Bio sam u septembru mesecu sa jednom ekipom 15 dana (5 gradova , 3000km ,9 utakmica...) u severozapadnom delu Kine i iskustva su jako pozitivna. Pocetkom godine sam dobio ponudu , intervju , slanje dokumenata ....i dobio sam u Kini od The State Administration of Foreign Experts Affairs dozvolu za Z vizu . Ocekujem za dan dva DHL-om orginal dokumenta (poslata su) i idem u ambasadu po vizu pa na put. Imam dosta informacija o toj provinciji ali nista konkretno od nekog ko je ziveo tamo ili zivi sad pa bih molio ako neko ima iskustva koja je stekao tamo da se javi. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 19, 2016 Pozdrav :-D Selim se u Kinu idući mjesec, točnije u grad Chongqing, pa me zanima je li netko bio tamo? Imate li kakav savjet, općenito neke informacije o gradu,? Kakav je život tamo? i ima li ljudi sa Balkana da se druze , jer iskreno, mislim da bi mi sunce svanilo odmah kad bih imala nekog ko priča po naški Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 19, 2016 mislim da se piše Chongqing :-D Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 19, 2016 da , to nema veze sa ovim, tvoj grad je u sredistu a Jilin je severoistok ...iznad Koreje Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 21, 2016 @coach imas dvojicu tvojih kolega iz Srbije u Changchunu, jedan mladji, jedan stariji. @MallaAna proveri koji je grad u pitanju u Concingu jer cela "provincija" iako se vodi kao grad zauzima prostor od 651 puta 560 km u najvecoj razdaljini, znaci povrsine je dve i po Srbije... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 21, 2016 koji sportovi su u pitanju? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 21, 2016 @CCra mislim da bi trebao biti Tiandi ili tako nekako, to je valjda na onom "poluotoku" na rijeci. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 22, 2016 Ova FB grupa sa vremena na vreme izbaci dobre poslove u Kini. https://www.facebook.com/groups/expat.jobs.asia/?fref=nf Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 23, 2016 Pozzz ljudi, da li je neko od vas otisao u Kinu preko Angeline iz EasyFunMandarin? Rekla mi je da je nekoliko nasih ljudi doslo u Kinu preko nje, pa me interesuju vasa iskustva sa ovom kompanijom,koliko su pouzdani? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 23, 2016 Zdravo! Kolega i ja takodje cekamo radnu dozvolu i pozivno pismo, trebalo bi da stigne do kraja nedelje, pa sledece nedelje da apliciramo za Z vizu. Idemo u Dalian, ako ima nekog od nasih tamo voleli bismo da nam se javi! :)Interesuje me koja tacno dokumenta spremiti za apliciranje za Z vizu? Treba li dokaz da imamo novac na racunu? Na koliko ste uzimali putno osiguranje? Nama skola placa osiguranje cim krenemo tamo da radimo, znaci 6-7 dana po sletanju.... I sta ako nas odbiju za vizu, sta onda sa kupljenim avionskim kartama? Svaka info mi znaci, do sad smo se nekako snalazili, valjda cemo i od sada Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 24, 2016 Када папире добијете, следи процедура за издавање радне визе: 1) Пасош, 2) Радна дозвола и позивно писмо, 3) Доказ да сте купили карту (може у једном правцу, небитно; тај доказ је електронска карта коју добијате на мејл ако купујете преко нета; а ако купите директно у пословници, копирајте карту), 4) Пре него што одете са свим папирима у конзулат у БГ, отидите до истог и затражите формулар сертификата о здравственом стању странаца (ово је само једна страница, документ је двостран). То би требало да попуни, на основу Вашег здравственог картона, лекар кога сте изабрали и да овери, на основу података из картона, прегледа који сте извршили и теста на ХИВ и сифилис, који ћете свом лекату додатно приложити. Такође, попуњена форма којом аплицирате за визу плус фотографија. Није потребан доказ колико имате новца на рачуну. Није потребно путно осигурање. Кинеска администрација може да одбије да изда Позивно писмо и Радну дозволу (ви нисте ни на каквом губитку тада), али ако добијете те папире, конзулат у Београду неће одбити да Вам изда радну визу. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 24, 2016 Pozdrav opet ja. Ne mogu da verujem koji sam maler, jutros mi u Konzulatu nasli gresku u pozivnom pismu i dok su mi Kinezi poslali novo pozivno pismo ovi zatvorili. Sutra idem ujutru bicu prvi na spisku i pokusacu da apliciram uz dozvolu Konzula i ako budem imao srece podici cu pasos u petak u ambasadi, tako moram jer imam dogovor da 27 krenem iz Srbije tacnije sad u subotu. Ajde molim vas ako neko moze da mi pomogne kako ne bi doslo do nove greske u pozivnom pismu. "rezervacija hotela ili pozivno pismo" taj deo mi nije jasan, znaci ako imam rezervisan hotel tamo (imam) onda mi ne treba pozivno pismo? Ili ako treba sta onda treba da sadrzi to pozivno pismo? STavio bih da osoba koja me poziva snosi sve troskove. Da li onda ta osoba treba da prikaze svoj racun? Dakle treba mi da mi neko po tezama objasni sta da sadrzi pozivno pismo kako bih to preneo Kinezima jer sam u skripcu sa vremenom. Hvala puno. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 24, 2016 Ja bih ti rado pomogla ali nisam toliko upucena, nadam se da ce neko znati odgovor. Ljudi, recite mi koja agencija hoce da zavrsi rezervaciju karte bez stvarne kupovine da to odnesemo u ambasadu kada budemo aplicirali za Z vizu, ne daje nam se toliki novac i sta nesto iskrsne i ne dobijemo vizu onda sve to propada... Pa kad dobijemo vizu, lako cemo kupiti stvarnu kartu... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 24, 2016 Na siajtu Qatar airways možeš da rezervišeš kartu sa odloženim rokom plaćanja. Odštampaš i nosiš u ambasadu. Ne treba ti agencija. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 26, 2016 Pozdrav,nasao sam ova sajt/forum pre 2 sata i do sada sam dosta procitao,ne sve,al nesto.dosta ljudi kaze jedno,drugi drugo.Imam 34 god probao bih da idem u Kinu,gde,za sada mi to i nije bitno,meni makar.Hocu da radim,naravno.Pre 2-3 nedelje mi je jedan poznanik preporucio da stupim u kontakt sa jednim nasim covekom sto tamo radi (pominjan je na forumu).Da li da se upustam u takvu avanturu,mislim preko njega?Vidim da svi idu uglavnom da rade kao nastavnici engleskog,ato je i za mene ok,ali da li neko zna da li imam sanse da nadjem nesto van toga,zavrsio sam Sportsku akademiju,smer fudbal?I da ponovim,ne zamerite,nisam jos uvek sve iscitao,koji sajtovi su ok za trazenje posla tamo?Hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites