Posted August 8, 2016 Dobio sam ponudu od firme Uni Power, da dodjem na obuku 3 meseca, plata 7000+smestaj. Nakon toga u zavisnosti od zalaganja se dobije veca plata i ugovor na godinu dana. Kako vam se cini ova ponuda. Po onome sto sam ovde procitao deluje lose, ali da pitam vas sa iskustvom. Hvala unapred. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 9, 2016 14 hours ago, Naisus said: Dobio sam ponudu od firme Uni Power, da dodjem na obuku 3 meseca, plata 7000+smestaj. Nakon toga u zavisnosti od zalaganja se dobije veca plata i ugovor na godinu dana. Kako vam se cini ova ponuda. Po onome sto sam ovde procitao deluje lose, ali da pitam vas sa iskustvom. Hvala unapred. Deluje jako lose. Koji grad je u pitanju inace? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 10, 2016 Oni posluju u vise velikih gradova. Moja zelja je Senzen pa sam pitao za taj grad i moguce je i tamo. Hvala na odgovoru i ja sam mislio da je losa ponuda. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 10, 2016 Pozdrav ljudi. Potrebna mi je pomoc. Naime nakon par meseci cekanja skola sa kojom sam potpisao ugovor mi je poslala papire za radnu vizu. Stvar je u tome sto mi u radnoj dozvoli i pozivnom pismu stoji ime potpuno druge firme. Intersuje me koliko bi radna viza koju bih izvadio na ovaj nacin bila legalna i da li je to normalna radna viza. Hvala vam unapred. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 10, 2016 7 minutes ago, Banepool said: Pozdrav ljudi. Potrebna mi je pomoc. Naime nakon par meseci cekanja skola sa kojom sam potpisao ugovor mi je poslala papire za radnu vizu. Stvar je u tome sto mi u radnoj dozvoli i pozivnom pismu stoji ime potpuno druge firme. Intersuje me koliko bi radna viza koju bih izvadio na ovaj nacin bila legalna i da li je to normalna radna viza. Hvala vam unapred. Skole nemaju pravo da traze izdavanje radne vize za predavace kojima Engleski jezik nije maternji. Tako da je skola zaobisla taj put i preko neke druge firme ti trazi radnu vizu. To nije bas 100% legalno, ali je svakako bolja varijanta nego da predajes na turistickoj kao sto vecina predaje. Mislim da ne moras da brines. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 10, 2016 2 hours ago, Banepool said: Pozdrav ljudi. Potrebna mi je pomoc. Naime nakon par meseci cekanja skola sa kojom sam potpisao ugovor mi je poslala papire za radnu vizu. Stvar je u tome sto mi u radnoj dozvoli i pozivnom pismu stoji ime potpuno druge firme. Intersuje me koliko bi radna viza koju bih izvadio na ovaj nacin bila legalna i da li je to normalna radna viza. Hvala vam unapred. To je sve normalno. Jedno im je ime u registru a drugo za marketing. Samo napred. Naravno proveri samo dali je isti grad.... zlu ne trebalo... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 10, 2016 Hvala vam ljudi. Isti je grad, tu nema frke Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 10, 2016 Compensation: Payment in RMB (Chinese currency) equivalent to 25,000€ per annum (before tax) Travel subsidy equivalent to 3500€ per annum (before tax) . On campus accommodation (guesthouse and apartment options); medical insurance with local public and international hospitals; Visa support for appointee and his/her family members. Ljudi, molim vas, recite mi koliko bi mi bio porez na ovu sumu to je 185.405 godišnje,,, 15,450 mesecno Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 11, 2016 13 hours ago, StefanDylan said: Compensation: Payment in RMB (Chinese currency) equivalent to 25,000€ per annum (before tax) Travel subsidy equivalent to 3500€ per annum (before tax) . On campus accommodation (guesthouse and apartment options); medical insurance with local public and international hospitals; Visa support for appointee and his/her family members. Ljudi, molim vas, recite mi koliko bi mi bio porez na ovu sumu to je 185.405 godišnje,,, 15,450 mesecno Nisam bas tacno razumeo tvoju racunicu ali nevazno. Kompletan obracun poreza na zarade u Kini imas ovde: http://www.sjgrand.cn/individual-income-tax-calculator Izaberes gde si lociran obzirom da je varijabillna stopa poreza. Obicno knjigovodje primenju no insurance obrazac kako bi ti isplatili veci neto iznos dok je obavezno osiguranje ionako na niskom nivou i u najvecim gradovima. Ljudi obicno uzmaju privatne polise od proverenih kompanija, obavezno jedva da pokriva mizerne troskove. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 11, 2016 2 hours ago, Andretti said: Ljudi obicno uzmaju privatne polise od proverenih kompanija, obavezno jedva da pokriva mizerne troskove. Ja bih uzela neko privatno osiguranje.Imas li neku preporuku za neku proverenu kompaniju? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 11, 2016 10 hours ago, Andretti said: Nisam bas tacno razumeo tvoju racunicu ali nevazno. Kompletan obracun poreza na zarade u Kini imas ovde: http://www.sjgrand.cn/individual-income-tax-calculator Izaberes gde si lociran obzirom da je varijabillna stopa poreza. Obicno knjigovodje primenju no insurance obrazac kako bi ti isplatili veci neto iznos dok je obavezno osiguranje ionako na niskom nivou i u najvecim gradovima. Ljudi obicno uzmaju privatne polise od proverenih kompanija, obavezno jedva da pokriva mizerne troskove. pretvorio sam evre u njihove jene, i onda podelio na dvanaest, tu brojku sam uneo u kalkulator koji si mi dao, na kraju je izaslo Total cost to employer : 20409.45 ¥ Net income after tax and insurance:12608.33 To je meni ok, mali su onda porezi, da li to znaci da nista ne dobijam od tog placanja? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 11, 2016 Dobro veče svima. Potpuno sam nova ovdje i ovo je od skoro tek otkrivena tema za mene. Da vas ne davim, moja situacija je sledeća - profesor sam (BA) engleskog jezika i magistrant istog. Otprilike mi je jasna situacija traženja posla u Kini, ali imam par nedoumica jer sam u specifičnoj situaciji, na koju nisam naišla na forumu (iako sam se trudila da što više pročitam). Naime, ja sam udata i imam dvije kćerke od 10 i 3 godine. Da li neko na forumu ima sličnu situaciju ili saznanja o tome da li postoje neke škole za djecu na engleskom jeziku i gdje? Moj okvirni plan i želja je da se okušam u Kini, jer u Crnoj Gori sjedim kući nakon 6 godina rada na državnom Univerzitetu kao asistent u nastavi. Ali tu nastupa problem porodice. Muž bi vjerovatno našao posao sličan ili bolji od onog koji radi (živimo od njegovih 350 e). Samo me zanimaju djeca. I da li ima neki grad koji je pogodniji od drugih za porodični život "naših" ljudi ili doseljenika, uopšte. Takođe, zanimaju me predlozi po pitanju vize, jer koliko sam mogla uhvatiti, sa diplomom univerziteta mogu da apliciram u startu za radnu vizu? Koliko mislite da bi trebalo vremena da se steknu uslovi da i porodicu povučem, jer me samo razdvajanje od djece dovodi u ludilo. Tek tada možete shvatiti kolika je želja da im obezbijedim bolje djetinjstvo (jer im je gore od mog u vrijeme inflacije i raspada SFRJ). Dakle, što se tiče škole imam validnu diplomu, preporuke, iskustvo od 6 godina i nebrojeno neupisano iskustvo u projektima, prevodima i individualnim časovima. Shodno tome me zanima da li bih mogla, po vašem mišljenju, vremenom aplicirati na neki od univerziteta? Takođe, za supruga me zanimaju šanse. On nema fakultet a i vrlo je tanak sa engleskim (to ćemo popravljati). Šta bi on mogao raditi, tj šta bi mogao realno očekivati? I, na kraju, jezik. Kineski. Da li ga učite? Da li bi moja djeca morala svu onu silu znakova učiti? Srdačan pozdrav i svima puno sreće!!! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 12, 2016 15 hours ago, StefanDylan said: pretvorio sam evre u njihove jene, i onda podelio na dvanaest, tu brojku sam uneo u kalkulator koji si mi dao, na kraju je izaslo Total cost to employer : 20409.45 ¥ Net income after tax and insurance:12608.33 To je meni ok, mali su onda porezi, da li to znaci da nista ne dobijam od tog placanja? Stefane, znaci Kinezi bolje placaju od Tajlandjana? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 12, 2016 ja ne radim u tajlandu: 7 hours ago, Iwy said: Dobro veče svima. Potpuno sam nova ovdje i ovo je od skoro tek otkrivena tema za mene. Da vas ne davim, moja situacija je sledeća - profesor sam (BA) engleskog jezika i magistrant istog. Otprilike mi je jasna situacija traženja posla u Kini, ali imam par nedoumica jer sam u specifičnoj situaciji, na koju nisam naišla na forumu (iako sam se trudila da što više pročitam). Naime, ja sam udata i imam dvije kćerke od 10 i 3 godine. Da li neko na forumu ima sličnu situaciju ili saznanja o tome da li postoje neke škole za djecu na engleskom jeziku i gdje? Moj okvirni plan i želja je da se okušam u Kini, jer u Crnoj Gori sjedim kući nakon 6 godina rada na državnom Univerzitetu kao asistent u nastavi. Ali tu nastupa problem porodice. Muž bi vjerovatno našao posao sličan ili bolji od onog koji radi (živimo od njegovih 350 e). Samo me zanimaju djeca. I da li ima neki grad koji je pogodniji od drugih za porodični život "naših" ljudi ili doseljenika, uopšte. Takođe, zanimaju me predlozi po pitanju vize, jer koliko sam mogla uhvatiti, sa diplomom univerziteta mogu da apliciram u startu za radnu vizu? Koliko mislite da bi trebalo vremena da se steknu uslovi da i porodicu povučem, jer me samo razdvajanje od djece dovodi u ludilo. Tek tada možete shvatiti kolika je želja da im obezbijedim bolje djetinjstvo (jer im je gore od mog u vrijeme inflacije i raspada SFRJ). Dakle, što se tiče škole imam validnu diplomu, preporuke, iskustvo od 6 godina i nebrojeno neupisano iskustvo u projektima, prevodima i individualnim časovima. Shodno tome me zanima da li bih mogla, po vašem mišljenju, vremenom aplicirati na neki od univerziteta? Takođe, za supruga me zanimaju šanse. On nema fakultet a i vrlo je tanak sa engleskim (to ćemo popravljati). Šta bi on mogao raditi, tj šta bi mogao realno očekivati? I, na kraju, jezik. Kineski. Da li ga učite? Da li bi moja djeca morala svu onu silu znakova učiti? Srdačan pozdrav i svima puno sreće!!! Gospođo, ako zaista imate te kvalifikacije zašto ne pokušate Australiju? Jako je bolje za premeštanje cele porodice. plus je vasa profesija na listi Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 12, 2016 17 hours ago, StefanDylan said: To je meni ok, mali su onda porezi, da li to znaci da nista ne dobijam od tog placanja? Sta ne dobijas? Ako mislis dali imas ti nesto od tog dela koji ti se odbija od poreza, normalno je da ne. Doduse postoje firme koje prave dogovor sa zaposlenim da se refundira deo obracunate poreske osnovice preko zvanicnog (pecatiranog) fapio racuna za stan, komunalije, troskove koji su vezani za tvoj rad... Tvoj je celokupan iznos neto plate, knjizi se pod doznakom "salary" a ne "bank transfer" sto je samo po sebi daleko bolje i legalnije. Mozda ti daju Visa ili Mastercard nakon 6 meseci : ) On 8/11/2016 at 0:32 PM, starlight_tp said: Ja bih uzela neko privatno osiguranje.Imas li neku preporuku za neku proverenu kompaniju? Ne za Shenzhen, mada se odnedavno otvorio Generali ovde. Zdravlje kosta isto kao i na zapadu tako da je to tricky. Meni su pametniji savetovali da razmislim o medjunarodnoj polisi koja pokriva mainland Kinu a da je izdata od bilo koje tier 1 firme u Hong Kongu. Nemam puno informacija o tome, sve se svodi da ako mi se nesto desi ili se razbolim prosto to "moram" da racunam kao sopstveni trosak. Moguce da neko drugi na forumu ima bolja saznanja o osiguranju, iskreno bih voleo da cujem za proverene opcije. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 12, 2016 16 minutes ago, Andretti said: Sta ne dobijas? Ako mislis dali imas ti nesto od tog dela koji ti se odbija od poreza, normalno je da ne. Doduse postoje firme koje prave dogovor sa zaposlenim da se refundira deo obracunate poreske osnovice preko zvanicnog (pecatiranog) fapio racuna za stan, komunalije, troskove koji su vezani za tvoj rad... Tvoj je celokupan iznos neto plate, knjizi se pod doznakom "salary" a ne "bank transfer" sto je samo po sebi daleko bolje i legalnije. Mozda ti daju Visa ili Mastercard nakon 6 meseci : ) dakle 12 600 za peking? da li je to dovoljno ? ukljucujuci i troskove dodatnog osiguranja, i slicno? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 12, 2016 29 minutes ago, StefanDylan said: dakle 12 600 za peking? da li je to dovoljno ? ukljucujuci i troskove dodatnog osiguranja, i slicno? I jeste i nije. Evo sta kaze update troskova http://www.numbeo.com/cost-of-living/city_result.jsp?country=China&city=Beijing Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 12, 2016 Mislite da je Australija dobar izbor? Nisam se do sada raspitivala o njoj. Moram naći neki forum o tome. Imate li da mi preporučite neki? I koliko je teže doći u Australiju nego u Kinu, mislim tehnički...posao, snalaženje itd okvirno? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 12, 2016 9 minutes ago, Iwy said: Mislite da je Australija dobar izbor? Mene Australija jako zanima. Medjutim, dok ne stignem do nje, imao bih jedno pitanje, mislim ne pitanje ali pitanje. Izgubih se po ovom forumu, a na sajtu ambasade nista pametno ne nadjoh, te me zanima da li meni dozvoljeno izaci sa aerodroma u Moskvi, lunjati gradom par sati i vratiti se na let za Peking. Mislim pauza mi je 12 sati, dvanaest sati, potpuno dovoljno da poludim, te ako bih mogao izaci, i kako se vratiti, bilo bi odlicno. Jel probao neko ovo, koji metro, bus, prevoz i sta videti? Nikad bio nisam Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 12, 2016 18 minutes ago, Iwy said: Mislite da je Australija dobar izbor? Nisam se do sada raspitivala o njoj. Moram naći neki forum o tome. Imate li da mi preporučite neki? I koliko je teže doći u Australiju nego u Kinu, mislim tehnički...posao, snalaženje itd okvirno? bože gospođo, predstavljate se kao profesor engleskog a ne znate da pročitate oficijalni sajt ministarstva https://www.border.gov.au/Trav/Work/Work/Skills-assessment-and-assessing-authorities/skilled-occupations-lists Drugo, ako vas zaista mrzi da istražujete i čitate sami, imate databazu ovlaščenih agenata, koji vas mogu zastupati i procesuirati vaše aplikacije. https://www.mara.gov.au/ Prvo australija je čišća, vaša deca u kini bi morala da idu u internacionalne škole koje su paprene, drugo u australiji je dozvoljeno da konkurisete kao par, vi i vas suprug. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 12, 2016 Nz sve sve al u Kini bar ako odes msm da neces da vidis skakavca ubicu:"Moje Misljenje", dole i zaba kad te pogleda popreko msm da si gotov Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 12, 2016 41 minutes ago, StefanDylan said: bože gospođo, predstavljate se kao profesor engleskog a ne znate da pročitate oficijalni sajt ministarstva https://www.border.gov.au/Trav/Work/Work/Skills-assessment-and-assessing-authorities/skilled-occupations-lists Drugo, ako vas zaista mrzi da istražujete i čitate sami, imate databazu ovlaščenih agenata, koji vas mogu zastupati i procesuirati vaše aplikacije. https://www.mara.gov.au/ Prvo australija je čišća, vaša deca u kini bi morala da idu u internacionalne škole koje su paprene, drugo u australiji je dozvoljeno da konkurisete kao par, vi i vas suprug. Uopšte ne morate biti neljubazni, već sam rekla da sam tek ušla u svu priču traženja posla vani. Umijem pronaći sve te sajtove, ali su mene zanimala iskustva ljudi sa naših prostora, kao što je ovaj forum, koji je korisniji nego svi ti sajtovi zajedno. Hvala na informacijama, u svakom slučaju i puno pozdrava. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 12, 2016 (edited) 3 hours ago, FirePrinc said: Nz sve sve al u Kini bar ako odes msm da neces da vidis skakavca ubicu:"Moje Misljenje", dole i zaba kad te pogleda popreko msm da si gotov A zamisli jos i ako je zaba ''noseca'' kakav moze cmicak da ti izadje kad te pogleda.. Ma idi bre..Ko bi tamo,taj nije normalan. Sorry for off topic narode.. Kao sto rece @StefanDylan ''u Australiji je dozvoljeno da konkurisete kao par, vi i vas suprug'' pa jos ko se bavio ovde zanimanjem koje je tamo deficitarno moze lepo da prodje.Ceni se tamo rad i znanje,malko je skuplje,ali ipak ostrvo je to,sasvim drugi kontinent i okruzenje. Edited August 12, 2016 by WorldCitizen Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 12, 2016 vi posao u Kini ćete naći sto posto, probem je bio što kada sam spomenio australiju vi niste odmah otišli da izgooglate i proverite moje informacije, nego ste tražili da vam još dam do znanja kako da konkurišete. 4 hours ago, Iwy said: Uopšte ne morate biti neljubazni, već sam rekla da sam tek ušla u svu priču traženja posla vani. Umijem pronaći sve te sajtove, ali su mene zanimala iskustva ljudi sa naših prostora, kao što je ovaj forum, koji je korisniji nego svi ti sajtovi zajedno. Hvala na informacijama, u svakom slučaju i puno pozdrava. najbolje je da pričate sa agentima, Australija je uređena zemlja, nisu kao Kina agenti mutni, sve je legalno i transparentno. Ako ste osudjivani ili imate mrlja, ni ne pomišljajte sakrivati. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 12, 2016 Naravno, zbog djece mora biti 1000% transparentno... Ništa mutljavine i deportacija. Dakle, od početka čisto sve i po zakonskom redu. Hvala puno. Već sam došla do zanimljivih i dobrih info sa raznih sajtova, čak obećavajućih. Ali dug je to put sad... I da ne idem off topic... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites