Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Klub putnika

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kule tišine

Featured Replies

kula-thumb.jpgNebo iznad Bombaja puno je crnih ptica. Na srebrnom pesku indiskog Lida, na plaži Juhu, ogladneli kupači drže svoje sendviče - ispod tanjira. Grabljivice se strmoglavljuju kao moderni bombarderi i za tren oka - sendvič neopreznog, ili neiskusnog, lebdi u vazduhu...

Autor: Živko Milić (1958)

Pročitajte ceo tekst

Auuuu, brate, sav sam se najezio dok sam citao. Nesto malo sam znao o Parsi-ima ali ovo o darivanju svojih mrtvih pticama grabljivicama nisam. Pricica je kratka ali ostavlja veoma dubok utisak. Bravo  clap.gif' alt=':clap:'> klanj::

Ma to što ih oni daruju ni po jada, njihova stvar. Nego zamisli da deliš grad sa njima, pa da te celog veka proganjaju one vrane i pitaju kad ćeš već jednom. Strava.

Čini mi se da sam negde pročitao da je ovakav način "sahranjivanja" danas zabranjen u Bombaju, jer se često dešavalo da ptice ispuste neki komad tela negde iznad grada. Može da padne na neki trg, u baštu restorana, dvorište zabavišta, nekome u dvorište, itd, a postoji rizik od zaraznih bolesti. Nisam siguran, kao da sam čitao nešto o tome nekad davno, ne sećam se baš najbolje.

• 2 weeks later...

Čitam na našem sajtu sada:

"U trenutku pisanja ovog teksta (oktobar 2010. godine) Živko Milić ima 88 godina."

Postoji li ikakva šansa da se stupi u kontakt sa gospodinom i napravi intervju? Bio bi to pun pogodak!