December 20, 201014 yr Jedan po podne. Savršen trenutak za uspon na istočni vrh ostrva. Planina Kalamos ne zvuči kao tvrd orah, sa svoja 584 metra nadmorske visine - ali u ovom slučaju ta je visina zaista i u svakom pogledu nadmorska... Autor: Lazar Pašćanović Pročitajte ceo tekst
December 21, 201014 yr Posle čitanja Draganinog odličnog teksta o ostrvu Madeira, setio sam se da sam nedavno bio na jednom ostrvu koje je možda zanimljivo pomenuti. A i dobro dođu ostrvske slike na ovu 'ladnoću.
December 21, 201014 yr Vrlo jasno vidim neko lomatanje po ovim brdima. Njam! Fatnastično mesto za ljubitelje bestragija. Kortasarovu pričicu znam, grozna je kao i većina njegovih dobrih priča...
December 21, 201014 yr Kolka kod da je ladnoća, frka mi da zamislim tu tvoju kamenčinu u julu mesecu. Tamo treba otići u aprilu. To je onda čist (hardcore lithofilski) hedonizam. A drugi odozdo pejzaž je apsolutno po mom ukusu.
December 21, 201014 yr @lithobrowser: nećeš verovati, ali setio sam te se dok sam se verao tamo, i pomislio sam kako bi to bilo baš nešto za tebe. A ta pretposlednja fotka podseća na tvoju fotku dalmatinskog krša iz onog davnog putopisa.
January 3, 201114 yr Lazare, nije što si moj, al ovaj ti je putopis petput bolji od mršave Kortasarove priče Posebno mi se sviđaju utisci o useljavanju bogova u hramove, o predrasudama prema monasima i tome koliko nam se skučeni svetovi poput ovih čine primamljivim. Čitalac tu može lako da nasluti kako sam autor putopisa na mahove sebe zamišlja kao istog takvog ostvrvskog monaha, "autentičnog ludaka", "mršavog, žilavog, odlučnog, koji je slučajno čitao knjige naopačke" i "nešto krivo shvatio". Sjajno ;-) Samo mi je nedostajalo par redova više o grafitima na početku, i još par priča starkelja, monahinjinog ćaleta i ostalih ostrvljana. Uz ovakav reljef mora da se probokori i pokoja ne baš pitoma ljudska sudbina
January 3, 201114 yr Bravo .gif' alt='::'> Najvise mi se dopada deo gde lokalni djedovi pricaju svoju pricu.
January 3, 201114 yr Hvala svima na komentarima Nažalost, suviše sam kratko bio tamo da bih mogao da iskopam neku malo temeljniju priču. Drugi problem je jezička barijera, nezgodno je kad neko drugi razgovara pa ti povremeno prevede delove razgovora. Zapravo i nisam imao nešto posebno da kažem, nego tako, samo mesto je zanimljivo pa šteta da se ne nađe na sajtu. Dosta sam se dvoumio da li uopšte i da ga objavljujem.
January 14, 201213 yr ja planiram ici na more ove godine na to pustinjsko ostrvo verujem da su ljudi na njemu drustveni valjda ce mi biti zabavno САМО МЕ БРИНЕ КОЛИКО КОСТА ТРАЈЕКТ ЗА ПУТНИКЕ )))))))))))))))