Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Klub putnika

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

anafi-thumb.jpgJedan po podne. Savršen trenutak za uspon na istočni vrh ostrva. Planina Kalamos ne zvuči kao tvrd orah, sa svoja 584 metra nadmorske visine - ali u ovom slučaju ta je visina zaista i u svakom pogledu nadmorska...

Autor: Lazar Pašćanović

Pročitajte ceo tekst

Vrlo jasno vidim neko lomatanje po ovim brdima. Njam! Fatnastično mesto za ljubitelje bestragija.

Kortasarovu pričicu znam, grozna je kao i većina njegovih dobrih priča... 

Kolka kod da je ladnoća, frka mi da zamislim tu tvoju kamenčinu u julu mesecu.

Tamo treba otići u aprilu. To je onda čist (hardcore lithofilski) hedonizam.

A drugi odozdo pejzaž je apsolutno po mom ukusu.

• 2 weeks later...

Lazare, nije što si moj, al ovaj ti je putopis petput bolji od mršave Kortasarove priče :P

Posebno mi se sviđaju utisci o useljavanju bogova u hramove, o predrasudama prema monasima i tome koliko nam se skučeni svetovi poput ovih čine primamljivim. Čitalac tu može lako da nasluti kako sam autor putopisa na mahove sebe zamišlja kao istog takvog ostvrvskog monaha, "autentičnog ludaka", "mršavog, žilavog, odlučnog, koji je slučajno čitao knjige naopačke" i "nešto krivo shvatio". Sjajno ;-)

Samo mi je nedostajalo par redova više o grafitima na početku, i još par priča starkelja, monahinjinog ćaleta i ostalih ostrvljana. Uz ovakav reljef mora da se probokori i pokoja ne baš pitoma ljudska sudbina :)

Bravo  clap.gif' alt=':clap:'>

Najvise mi se dopada deo gde lokalni djedovi pricaju svoju pricu.

Hvala svima na komentarima :) Nažalost, suviše sam kratko bio tamo da bih mogao da iskopam neku malo temeljniju priču. Drugi problem je jezička barijera, nezgodno je kad neko drugi razgovara pa ti povremeno prevede delove razgovora. Zapravo i nisam imao nešto posebno da kažem, nego tako, samo mesto je zanimljivo pa šteta da se ne nađe na sajtu. Dosta sam se dvoumio da li uopšte i da ga objavljujem.

• 2 months later...

Dobih zelju da licno odem tamo ,

to znaci da je putopis pravi pogodak ..!!!

• 10 months later...

ja planiram ici na more ove godine na to pustinjsko ostrvo verujem da su ljudi na njemu drustveni valjda ce mi biti zabavno САМО МЕ БРИНЕ КОЛИКО КОСТА ТРАЈЕКТ ЗА ПУТНИКЕ ;))))))))))))))))