Posted May 8, 2012 Da li neko zna šta se dešava sa linijom "Orangeways" iz Budimpešte za Berlin.Uopšte,kako sada funkcioniše odlazak/dolazak u Berlin/Drezden sa ovim prevoznikom?Na njihovom sajtu već duže vreme piše da nema polazaka i ne mogu da nađem druge informacije. Hteo bih tokom leta da idem u Berlin,a ne ide mi se ponovo ovim domaćim prevoznicima jer su katastrofa,a ovo je i najjeftinije. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 9, 2012 I ja sam pokusavao da pronadjem na sajtu Orangeways-a polazak iz Budimpeste za Berlin medjutim konstantno mi izbacuje da nema polazaka. Probaj preko Studentagency.cz oni imaju prevoz iz Budimpeste do Berlina i kako sam se ja preracunao povratna je 69 evra. Cini mi se da je ipak najisplativije easyjet npr. juce sam kupio karte za 25. Jul- 31. Jul za 63 evra sa uracunatom naknadom za rezervaciju. Mozda malo treba da se gadja sa datumima ali moze da se iskopa. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 9, 2012 Najbolje,a i najkomfornije je avionom,ali nisam siguran kada ću tačno ići pa ne mogu unapred da rezervišem. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 19, 2012 Idem u Berlin za par dana pa me intersuju neke stvari. Ostajem sedam dana u Berlinu pa me intersuje koji nacin prevoza da koristim po gradu i koju kartu da kupim? Obozavam da pesacim ali mi se cini da je Berlin ogroman grad tako da neke relacije necu moci pesaka da predjem. Koristim CS tako da necu biti smesten u samom centru tako da bi i to trebalo imati u vidu prilikom kupovine karte. Razmisljao sam da kupim Musseum pass koji je 9.5 evra za studente za tri dana besplatnog ulaska u preko 60 muzeja a da odvojeno kupim kartu za metro. Berlin welcome card mi se cini ne bas najisplativija jer osim besplatnog prevoza pousti za muzeje i nisu neki. Takodje, da li je vredno ulaziti u Berliner Dom? Je l' bio neko u Potsdamu mislio sam da odvojim jedan dan. Procitah sve stranice ali ako se nekom ucini nesto zanimljivo da napise pored svega ovog dobro bi mi dosla informacija iz prve ruke. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 19, 2012 Museum pass nemoj da uzimas posto press prolazi,procesljaj tu temu.Potsdam stvarno vredi posetiti,meni je mnogo lepsi od Berlina.Do tamo ti treba karta za tri zone koja kosta 3 eura.Na zeleznickoj stanici imas turisticke informacije,mozes da uzmes besplatnu mapu sa ucrtanim znamenitostima.Sedmodnevna karta za AB zonu je 27,2,za ABC je 33,5.Sa ovom ABC kartom mozes i u Potsdam.Prevoz je bas skup.Ja sam bila poslednjeg videnda u mesecu,tada sa pojedinacnom kartom mozes da se vozis ceo dan,tako da nisam mnogo novca dala na prevoz.Na sajtu mozes sve informacije da nadjes http://www.bvg.de/index.php/en/index.html Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 19, 2012 Nakon čitanja ovog topica, utisak mi je da je Berlin fenomenalno mesto za posetu od par dana Zanima me da li je moguće naći neki jeftin a relativno pristojan smeštaj? Pošto nam je to imperativ. Tražimo sobu za dvoje (par smo). hostelbookers.com nije baš helpful; nađoh nešto što je delovalo pristojno, ali user reviews su me razuverili. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 19, 2012 Ja idem od 25-og do 31-og tako da je to poslednji vikend u mesecu. Sto bi znacilo ako kupim single ticket vazice mi celi dan? Je l' se odnosi iskljucivo na subotu i nedelju? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 19, 2012 Da,odnosi se na subotu i nedelju,tako je bilo pre godinu i po dana. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 19, 2012 Ne mogu da pronadjem tu informaciju na internetu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 21, 2012 Nasao sam ovaj info na sajtu BVG.de ''With a Day Pass, you can travel as often as you want on the day printed on the ticket or from validation of the ticket on starting your journey until 3.00 a.m. on the following day.'' Sto bi znacilo da ukoliko kupim kartu u sredu u 8 uvece ona ce vaziti do cetvrtka u 3 ujutru sto bi fakticki znacilo sedam sati??? Jos uvek razmisljam koji je najbolji vid prevoza. . . Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 21, 2012 Aleksa, realno ako zaista volis da pesacis - ne treba ti nikakav shpil karata... Grad nije bas mnogo veliki, da se ne moze prepesaciti, pogotovo ti koji ces imati nedelju dana...plus sto od hosta mozes otici uvek ka drugom smeru i odatle ka centru ili vec neke krugove... I za kraj (nisam hteo odmah, da ne mislis da zato navlacim ), mi smo se solidan broj puta i svercovali u metrou i nije bilo nikakvih problema Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 3, 2012 Moze li neko da preporuchi neki fin i jeftin smeshtaj u Berlinu? Bitno je samo da bude chisto i solidno povezano saobracajno. Imamo let rano ujutru za odlazak.... Takodje nece shkoditi usput i koja preporuka o samom gradu, mada se o tome dosta moze prochitati u temi.... Hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 3, 2012 Snadjosmo se u medjuvremenu... valjda ce biti ok, happybed hostel je u pitanju.... Samo jedno pitanje, ako bi neko znao da odgovori u opisu pishe da taksa za PDV i boravishna taksa nisu primenjive. :S To mi je malo chudno, jer je nemoguce da ne postoje... Kada smo rezervisali smeshtaj u Milanu, lepo je pisalo PDV ukljuchen u cenu, boravishna taksa nije. A ovde pishe nije primenjivo( tj. not applicable )... totalni zbun.... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 3, 2012 Aleksa, realno ako zaista volis da pesacis - ne treba ti nikakav shpil karata... Grad nije bas mnogo veliki, da se ne moze prepesaciti, pogotovo ti koji ces imati nedelju dana...plus sto od hosta mozes otici uvek ka drugom smeru i odatle ka centru ili vec neke krugove... I za kraj (nisam hteo odmah, da ne mislis da zato navlacim ), mi smo se solidan broj puta i svercovali u metrou i nije bilo nikakvih problema haha,cuj ovo Berlin nije "veliki"da se prepesaci)))) haha))) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 3, 2012 Aleksa, realno ako zaista volis da pesacis - ne treba ti nikakav shpil karata... Grad nije bas mnogo veliki, da se ne moze prepesaciti, pogotovo ti koji ces imati nedelju dana...plus sto od hosta mozes otici uvek ka drugom smeru i odatle ka centru ili vec neke krugove... haha,cuj ovo Berlin nije "veliki"da se prepesaci)))) haha))) Jesi to kopao po mojim porukama trazeci "gresku", jer sam ti napisao ono za Ganu (u kojoj si bio preko mail-a)!? Ocito nisi pisao da pomognes coveku, jer je isao na put pre vise od mesec dana... Svaki grad moze da se prepasaci, pa zasto ne i Berlin?...grad nije Istanbul ili Lisabon nego je potpuno ravan...na berlinsku Klisu ili berlinsko Mirijevo neces ici, a ako bas pozelis mozes obaviti to sa 2 bus/metro karte...sjajna se stvar sigurno moze odraditi i rentiranjem bajsa, ali ti je to mozda suvise staromodno za pomisliti nego je najlakse "hahahahaha"... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 4, 2012 Berlin je fenomenalno obici biciklom, a bicikli mogu da se iznajme na mnogim mestima. Ja sam pak pesacio i u Istanbulu ... bio mi trip Taksim-Aksaraj (preko Sultanahmeta) - oko 2 i po' sata hoda. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 4, 2012 Ne vidim zašto se neki grad ne može prepešačiti za nedelju dana. Ja sam upravo toliko bio u njemu i gotovo sve sam peške obišao. Zadnji dan sam kupio celodnevnu kartu i u kombinaciji autobusa , metroa i voza (S) otišao malo i u udaljenije delove. A ako vam kažem da sam i Istanbul pretežno peške obišao za nedelju dana , ne znam da li će te mi poverovati. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 4, 2012 A jos si i Bosfor preplivao Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 6, 2013 Pozdrav, sljedeći vikend putujem u Berlin, ostajem 5 noćenja i tražim informacije o zanimljivim mjestima i događajima koje bi bilo dobro posjetiti. Za sada idemo na Albu, Reichstag i zoološki vrt+ akvarij. Zanimljiva mi je idea o Mauer parku i buvljaku nedjeljom pa ako imate nešto slični na umu slobodno podijelite. Hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 7, 2013 Obavezno obidji Potsdam. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 21, 2013 Mozda je sad vec kasno AL trebalo bi da obidjes muzeje Pergamon, Story of Berlin, Sve muzeje na ostrvu muzeja. Filmski Muzej, bioskop IMAX , Filharmoniju, Berlinsku operu, Muzej starih masjtora..a nedaleko odatle ti je i Bauhaus muzej. Mauer Park obavezno ..tamo svira opasan bend : Rupert kitchen orkestra.. uzivacesh u fankyu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 4, 2013 Ja sam se već vratila, ali nije kasna info za one koji tek planiraju ići. Nisam ljubitelj muzeja ako ostajem u destinaciji nekoliko dana. Eventualno ako je kiša većinu vremena. Više volim zujati okolo tako da je Mauer park bio pun pogodak. Ekipa je igrala košarku, roštiljala, svirala, puno štandova sa hranom i cugom i drangulijama. Potsdam je bila ugodna šetnja. Vjerujem da je još ljepši prizor kada je vrt u cvijeću. Najdraži dio dana mi je bio izležavanje na ležaljkama sa pivom u ruci pokraj rijeke i pogledom na Berliner Dom. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 20, 2014 Da le neko zna placa li se iznajmljivanje bicikla u Berlinu i koliko? Da li se placa na sat ili dan? Hvala unapred. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 21, 2014 Bicikl se iznajmjljuje i košta 10 ili 12 evra zavisi od stanice do stanice. Na nekim mestima kažu da ima i za 8 evra. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 4, 2014 Poštovanje, Imam pitanje vezano za prevoz do Berlina, pošto sam ograničen budžetom naravno tražim najpovoljniju varijantu.Najpovoljnije što sam pronašao su vozne karte iz budimpešte za 29eur i isto tako iz Berlina, ali nema opcija povratne karte?Tamo piše da se te karte moraju kupiti unapred par nedelja, pa s obzirom da bih išao 28.12. ispunjavam taj uslov, imam deviznu karticu pa nije problem kupiti karte preko neta.Da li sam u pravu što se tiče ovoga, nema jeftinije varijante? Nije da mi je skupo, čak je i veoma povoljno, pitam informativno.I da, ako neko zna za neki povoljan a pristojan smeštaj za dvoje u to vreme slobodno može na PM da me kontaktira.Hvala unapred Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites