Followers 0

Memingen - Minhen (Serbian edition 2011)

255 posts in this topic

Je l' moguce da je dnevna karta za jednu osobu 10E? to mi se cini preskupo cak i za skup grad kao sto je minhen? da nije to neka varijanta kao bayern ticket da vazi za do 5 osoba?

10eu je karta za metro za ceo dan za 5 osoba (http://www.mvv-muenchen.de/en/home/tickets/ticketoffers/daytickets/partnerdayticket/index.html).

za jednu osobu cena je niza  - http://www.mvv-muenchen.de/en/home/tickets/ticketoffers/daytickets/singledayticket/index.html

ali opet i ako idu dve osobe vise se isplati ova grupna (partner ticket).

@ wolfbgd

€10! Ali vredi svaku paru (tj. cent)

Vodite računa da je pristup stadionu (koji podrazumeva pristup svim njegovim delovima) moguć isključivo uz vodiča, a da poslednja tura počinje u 16:30 (i to na nemačkom, doduše u celoj grupi je bilo ne više od 3 Nemca, pa je sve prevodila na engleski, na čemu smo joj večno zahvalni) i traje oko 80 min.

Inače, 'lightshow' počinje u 20:15, tako da smo ga propustili.

Weeman, hvala puno za sve informacije. Ako bi mogao jos da napises sta ste to po Minhenu obilazili i koliko je kostalo, to bi bilo super!

I kazi mi jos, taj bus od aerodroma u Memingenu do grada, kad krece? Je l' vezan za let, ili ima odredjena satnica?

@ Dragance

Evo par predloga:

Olympiapark

Olympic Stadium (€2 ulaz)

BMW Welt

BMW Museum (Art Exhibition €5, pristup celom muzeju €12, radno vreme 10-18)

Englischer Garten (Chinesischer Turm, Monopteros, Japanisches Teehaus)

Hofgarten

Allianz Arena (€10)

Hofbräuhaus (pivo 1l = €8)

Schloss Nymphenburg

Deutsches Museum (€8.50)

Busevi do Memingena idu prilično često (ako se dobro sećam, na svakih pola sata), tako da to nije problem.

Busevi do Memingena idu prilično često (ako se dobro sećam, na svakih pola sata), tako da to nije problem.

ukoliko ide troje ili cetvoro zajedno taxi je ja mislim oko 10eu tako da je i to opcija. U subotu ja idem pa cu javiti koliko smo platili (ide nas cetvoro)

Je l' moguce da je dnevna karta za jednu osobu 10E? to mi se cini preskupo cak i za skup grad kao sto je minhen? da nije to neka varijanta kao bayern ticket da vazi za do 5 osoba?

10eu je karta za metro za ceo dan za 5 osoba (http://www.mvv-muenchen.de/en/home/tickets/ticketoffers/daytickets/partnerdayticket/index.html).

za jednu osobu cena je niza  - http://www.mvv-muenchen.de/en/home/tickets/ticketoffers/daytickets/singledayticket/index.html

ali opet i ako idu dve osobe vise se isplati ova grupna (partner ticket).

Heh, pa dobro sam pretpostavila :) nesto se da iskombinovati a buduci da svi idemo u maju, kada ce biti lepo i toplo, moze i pesaka, svuda!

a sto se tice ulazaka u muzeje, ja se nadam da radi press card :)

Ja takođe idem ove subote :D

Može li neko da mi pojasni ovo  "If you hold non EU travel documents, you must present yourself at the check-in counter to have your documentation checked and your boarding card stamped before proceeding to the boarding gate."

Gledao sam hitchwiki i jos neke sajtove vezane za autostop i nikako ne mogu da nađem neku informaciju u vezu stopiranja iz Memingena u pravcu Svajcarske, da li neko možda zna kako?

Hvala

Može li neko da mi pojasni ovo  "If you hold non EU travel documents, you must present yourself at the check-in counter to have your documentation checked and your boarding card stamped before proceeding to the boarding gate."

To znaci da, iako si odradio web check-in, svakako moras da odes do pulta, da ti provere dokumenta i lupe neki pecat. To vazi za nas koji nismo iz EU. Oni iz EU kad odrade web check-in mogu odmah da se ukrcavaju ukoliko nemaju cekirani prtljag.

@ pčelica

To je prilično individualno, neko samo proleti, neko se zadrži pola dana, stvar afiniteta. U svakom slučaju, preporuka!

ukoliko ide troje ili cetvoro zajedno taxi je ja mislim oko 10eu tako da je i to opcija. U subotu ja idem pa cu javiti koliko smo platili (ide nas cetvoro)

Da, taxi kosta 10eura od aerodroma do Memmingema i vozi vas 5 min. Bus ide na svakih sat - sat ipo vremena.

Ukoliko još neko sa foruma ide ove subote mogli bismo da podelimo troškove taksija?

weeman znas li rade li ti svi muzeji i stadioni i nedeljom?da li je tada moguca poseta?

@ drZeljko

Allianz Arena, Olympic Stadium, BMW Museum, BMW Welt - sve ovo smo obišli baš u nedelju i sve je radilo, tako da nemaš frke!

Mozda je malo off topic ali da ne otvaram novu temu,nadam se da nece biti ljutnje :)

Da li ide neko za Minhen mozda 19.04. iz BGD-a?

Trebala bi mi mzda mala pomoc,sestre od tetke idu tamo ali idu prvi put avionom i obe su maloletne 17 i 15 god,pa bi im mozda dobro dosla neka pomoc oko puta,za svaki slucaj.

Inace ovo radim bez njihovog znanja i znanja moje tetke,pa verujem da bi im znacilo ako bi imale neko drustvo do tamo?

Hvala u napred

Pozdrav

Mozda je malo off topic ali da ne otvaram novu temu,nadam se da nece biti ljutnje :)

Da li ide neko za Minhen mozda 19.04. iz BGD-a?

Trebala bi mi mzda mala pomoc,sestre od tetke idu tamo ali idu prvi put avionom i obe su maloletne 17 i 15 god,pa bi im mozda dobro dosla neka pomoc oko puta,za svaki slucaj.

Inace ovo radim bez njihovog znanja i znanja moje tetke,pa verujem da bi im znacilo ako bi imale neko drustvo do tamo?

Hvala u napred

Pozdrav

Ja imam 16 i evo juce sam doleteo potpuno sam wizzom u Memingen bez ikakvog problema, ni rec mi nisu rekli na kontroli. Obicno me samo pohvale tipa. tako mlad,a toliko putuje, jos sam itd.

Inace, zena na gejtu je rekla kako wizz ima stroge propise i nece pustati ljude sa prevelikim licnim prtljagom, mada je dosta ljudi imalo sa sobom znatno vece torbe i bez problema su svi prosli.

Pozz iz Ciriha.

edit. p.s. ako ne mogu same da se snadju, mislim da neko sme da ih otprati do gejta.

Pokuavam da napravim neki plan svog putovanja, pa sam se zainteresovala za dvorce Bavarske. Izgleda da Bavaria ticket i za Neuchwanstein vise ne vazi, tj. ne moze se kupiti za Hohenschwangau Schloss, dok se za uobicajenu tarifu moze uzeti.

Lep izlet se moze organizovati do Salzburga, a usput se moze posetiti dvorac Herrenchiemsee. Gledala sam fotografije i jako mi se dopalo to jezero. Dakle, treba uzeti kartu do Priena i tu sici, pa uhvatiti vozic ili otici peske (nekih petnaestak min.) do jezera. Odatle se camcem stize do ostrva gde se taj dvorac nalazi. Kazu da je neophodno uzeti "guided tour ticket", ne znam koliko kosta.

Od Priena do Salzburga stize se vozom za 50 minuta.

Takodje, zanimljiv je gradic Oberammergau, a odatle se moze autobusom stici do Linderhofa.

Ukoliko je neko imao priliku da poseti neki od navedenih dvoraca, zamolila bih ga da napise nesto vise o tome.

Sto se tice smestaja, naletela sam na veoma povoljnu cenu za EuroHotel & Suites (olotels.com i onhotels.com). Hotel se ne nalazi u centru, ali ima dobru konekciju i za 15 min. se stize na Max Weber Platz.

Inace, putujem 4. juna, pa ukoliko jos neko putuje u to vreme, neka se javi da se dogovorimo za BT.

Natasa, ako uspemo da se iskombinujemo da idemo istog termina da li ste za to da podelimo rent-a car? To bi bio najzgodniji i najjeftiniji vid prevoza. Jel se vracate odmah nazad (do prvog wizz-a) ili ostajete duze?

Raspolozena sam za dogovor. :)

Inace, putujem sa drugaricom, ostajemo tri dana.

Razmisljala sam da uzmem 3 Bavaria karte (dve za transport od/do aerodroma i jednu za izlet do Salzburga i jezera Chiemsee) i jednu dnevnu. To je ukupno 97e, pa kada podelimo sa cetiri ili pet, ne znam da li bi rent-a car bio isplativ.

Ne bi bio bas bas bas isplativ ali ako nadjemo auto za 100e plus gorivo za 50.....izaslo bi nas po 35-40e po osobi. Plus sto nema transfera aerodrom-memingen (i to mora da se plati u oba pravca...pa puta koliko ima ljudi)...i nisi vezan nisacim tj, moze da se uzme smestaj u gradicima okolo, da se ode do Bodenskog jezera, da se seta po dvorcima...

Razmisli, ovo je samo ideja. Jos uvek ne znam da li cemo moci da krenemo u tom terminu ali znacemo vec nakon praznika.

Pokuavam da napravim neki plan svog putovanja, pa sam se zainteresovala za dvorce Bavarske. Izgleda da Bavaria ticket i za Neuchwanstein vise ne vazi, tj. ne moze se kupiti za Hohenschwangau Schloss, dok se za uobicajenu tarifu moze uzeti.

Koliko vidim, ne moze se uzeti do Hohenschwangau Schlossa posto ne ide direktno do tamo. Treba ici do Fussena regionalnim vozom pa odatle busom do Schwangaua (stanice zamka). Bayern Karta vazi i u tom vozu i u tom busu. Onda od te stanice imas pola sata peske do zamka. Nek me neko ispravi ako gresim, tako sam ja video na netu.

Videla sam i ja te podatke, ali su s kraja 2007, pitanje je da li je i dalje tako. Za Fussen sigurno vazi BT, ali za taj bus izgleda ne. Inace, ta autobuska karta kosta 2,5e.

Ukucaj npr. Munich - Hohenschwangen i moze se kupiti karta za 24,60. No, vec kad odes na Laender-Ticket odnosno BT, to vise nije moguce. Isto vazi kada je u pitanju Memmingen Airport - Munich. Dakle, karta za bus vise ne vazi.

Mene zanima kupovina Bayern Ticket !!! Hocu da je kupim putem interneta preko druga koji ne putuje samnom,jer ja nemam karticu za kupovinu preko interneta,a procitala sam da ako se kupuje preko interneta u vozu mora da se pokaze kartica preko koje je kupljena karta.Jel to sigurno tacno?Sta ce biti ako nemam sa sobom tu karticu preko koje je kupljena karta?