Followers 0

Memingen - Minhen (Serbian edition 2011)

255 posts in this topic

Koliko vam je ljudi bilo u avionu u oba smera?

14.-17. maj, u odlasku prilicno pun, po slobodnoj proceni, 75-80% popunjenost. U povratku za BG, nesto prazniji, 50-60%.

Koliko vam je ljudi bilo u avionu u oba smera?

Prilicno popunjeno, recimo 80, 90% i u jednom i u drugom pravcu.

@ NatasaZ:

mozes li malo detaljnije da napises kakva je tacno veza Azimuta sa gradom (nekim od glavnih mesta..tipa HBahnhof, muzeji ili sta god smatras da je bitno), tj koji busevi itd..kao i  (ako nije tajna of kors) koja je cena nocenja bila u Azimutu? tnx

Hteo bih da rezervišem vozne karte Memmingen - Winterthur, koji polazi sa HB u 13:46h a Wizz sleće u 12:45. Znam da je aerodrom nenormalno blizu, ali mene interesuje da li se nekome desilo da avion iz Beograda kasni u Memmingen?

kolko je karta do winterthura?

mislim da se dogadja da kasni (kao i bilo koji wizz-ov).. a cak i ako nije kasnio nekima ovde, ne znaci da ne moze..mada, pratim vec koju nedelju letove za Memm i uglavnom su svi poletali u intervalu od 15 minuta, i stizali na vreme ili pre vremena.

Jos racunaj na vreme izgubljeno dok prodjes pasosku kontrolu, mada ako se odlucis za to, zamoli ljude da te puste isprd njih jer zuris na voz ;)

Hteo bih da rezervišem vozne karte Memmingen - Winterthur, koji polazi sa HB u 13:46h a Wizz sleće u 12:45. Znam da je aerodrom nenormalno blizu, ali mene interesuje da li se nekome desilo da avion iz Beograda kasni u Memmingen?

Verujem da uglavnom ne kasni. Nama je kasnio par minuta u polasku, a sleteo pre vremena, jer uvek tako naprave red letenja, ostave malo lufta. Ali, recimo, kad sam leteo za Minhen, Lufthansom, let mi je kasnio sat vremena u startu, zbog loseg vremena na ruti leta, tako da uvek moze biti nepredvidjenih okolnosti.

Za transfer do stanice u Memingenu, racunaj da ti treba 10 min. Ispred samog aerodroma ima kombi koji kupi putnike i vozi za 2,5 evra. To kupljenje putnika moze da potraje par minuta. Sa nama je isao jedan decko koji je isao bas na taj voz, cini mi se, i stigao je na vreme.

Ok, nadam se da cu stici. Sledeci voz za Zh je tek za par sati. Cenu karte do Winterthura jos ne mogu da vidim, jer DB prodaje karte najranije 90 dana pre polaska a ja idem 23 septembra. Za par dana cu moci da vidim i da je kupim. Ali koliko sam gledao na njihovom sajtu, promotivna cena je ista, kao i do Ciriha, od 19eur u jednom pravcu. Moracu da gledam da ubodem tu promociju, mada je tesko da mi se potrefi i datum a i vreme voza, jer ih ima tri u toku dana. Ako bude ovaj kasnije za 19eur idem tim, eto malo se prosetam po Memmingenu, popijem kafu...

@ NatasaZ:

mozes li malo detaljnije da napises kakva je tacno veza Azimuta sa gradom (nekim od glavnih mesta..tipa HBahnhof, muzeji ili sta god smatras da je bitno), tj koji busevi itd..kao i  (ako nije tajna of kors) koja je cena nocenja bila u Azimutu? tnx

Izvini, tek sad videh por. Nocenje u dvokrevetnoj sa doruckom kostalo je nepunih 40e, ali rezervisali smo sigurno mesec dana pre polaska (onhotels.com) ako ne i ranije i princip je takav da odmah skidaju novac. Autobusi 190 i 191 idu do hotela, voznja traje 15 minuta od/do Max Weber Platza, nikakav problem! Tu se nalazi i Euro hotel & suites iste kategorizacije u kome je trebalo da budemo smesteni, ali rekli su nam da je prebukiran i dobili smo sobu u "Schwester hotelu" tj. Azimutu. Hotel je zaista odlican! Sve je cisto, uredno, klima, lcd, mini bar, sjajan dorucak - razna peciva, sirevi, prelivi, voce, kobasice, snicle, jaja... Moze se doruckovati i na terasi uz kaficu i cigare, prava uzivancija!

Ok, nadam se da cu stici. Sledeci voz za Zh je tek za par sati. Cenu karte do Winterthura jos ne mogu da vidim, jer DB prodaje karte najranije 90 dana pre polaska a ja idem 23 septembra. Za par dana cu moci da vidim i da je kupim. Ali koliko sam gledao na njihovom sajtu, promotivna cena je ista, kao i do Ciriha, od 19eur u jednom pravcu. Moracu da gledam da ubodem tu promociju, mada je tesko da mi se potrefi i datum a i vreme voza, jer ih ima tri u toku dana. Ako bude ovaj kasnije za 19eur idem tim, eto malo se prosetam po Memmingenu, popijem kafu...

Tačnije, najranije 92 dana. Svaki voz ima 6 mesta po toj najjeftinijoj ceni od 19 EUR, pa ako si kupio već kartu za avion, onda znaš datum, što će reći kupuj odmah kartu čim izađe u prodaju.

Izvini, tek sad videh por. Nocenje u dvokrevetnoj sa doruckom kostalo je nepunih 40e, ali rezervisali smo sigurno mesec dana pre polaska (onhotels.com) ako ne i ranije i princip je takav da odmah skidaju novac. Autobusi 190 i 191 idu do hotela, voznja traje 15 minuta od/do Max Weber Platza, nikakav problem! Tu se nalazi i Euro hotel & suites iste kategorizacije u kome je trebalo da budemo smesteni, ali rekli su nam da je prebukiran i dobili smo sobu u "Schwester hotelu" tj. Azimutu. Hotel je zaista odlican! Sve je cisto, uredno, klima, lcd, mini bar, sjajan dorucak - razna peciva, sirevi, prelivi, voce, kobasice, snicle, jaja... Moze se doruckovati i na terasi uz kaficu i cigare, prava uzivancija!

ej hvala ;)  pa ja trazih bas te hotele i nije bilo za te pare nista ni mesec ranije..al tu je negde malo preko..ja uzeh u eurohotelu, a jednu noc u azimutu, jer nije bilo ovamo....pa me zato i zanima tacno veza sa gradom..kao i kakve karte za prevoz uzimati najbolje itd.. tnx

Kao sto vec negde napisala, najvise se isplati uzeti trodnevnu partner ticket. Inace, desetak minuta od hotela je i metro stanica, ali tu opciju nisam probala. U blizini hotela je i Netto market, postoji i neka picerija gde su cene veoma povoljne. Sve u svemu miran kraj, a hotel je zaista super!

Još jedno pitanje, čitao sam malo, i vidim da nije pametno kupiti kartu sa nečijom karticom, jer svoju bih morao da pokažem na uvid u vozu? Hteo sam ćaletovom da kupim jer ja nemam, ali sada vidim da stvari stoje drugačije. Na DB sajtu se može plaćati VISA karticom, pa me zanima je l' tu spada i Visa electron? Pošto ako ne grešim, postoji par tih VISA kartica, nisam mnogo upoznat. Najbolja mi je VISA electron, jer ERSTE banka daje studentima za dž.

Nikako ne kupuj tudjom karticom, jer kao dokaz o validnoj karti moras poneti SVOJU kreditnu karticu na uvid! Ja sam se ispalio i pazario tudjom karticom pa sam se kasnije cimao da mi refundiraju novac.

Išao sam u ERSTE banku i izvadio račun, ali karticu dobijam kako kažu tek za neke dve nedelje. Do tada će se već prodati ove od 19 eur po akciji. Da li postoji još neka varijanta da se uzmu karte preko DB-a, a da to nije lična platna kartica?

Umesto sa bahn.de probaj da je kupis sa sbb.ch, cena je ista, a mislim da ne traze da nosis kreditnu karticu sa sobom, pasos je dovoljan.

Hvala! Uvek se iznova setim novog pitanja koje me interesuje. Bukiraću danas voznu kartz Mem - Zh, pa me zanima da li kada bukiram odmah sa tog kompa moram da ištampam, ili mi on pošalje mail/pdf koji posle USBom mogu da prebacim negde i naknadno ištampam? Znam da je za avio dovoljno samo da im daš kod koji dobiješ.

Kod nije dovoljan, moras da istampas, svejedno sa kog racunara, dobices mail/pdf.

Drugari, mali savet mi treba.

Imam slobodno na aerodromu u Mem. od 12h45' do 18h45' (avion za Valensiju polece u 20:45).

Mislio sam da skocim u Minhen, ako je izvodljivo, pa mi treba savet vas koji ste putovali da ne bih zakasnio.

Hocu da uzmem bajern ticket (putujem sa jos jednim likom) i prema bahn.de imam voz iz Mem. u 13:31, stize u Minhen u 15:07. Nazad imam u 16:38, stize u Mem. u 18:16. U Minhenu samo hocu da odem do Alianz arene i vidim da ima metro do nje tako da to nece biti problem.

Ti vozovi su sa oznakom RB, RE (za EC valjda ne vazi bajern karta) i u oba slucaja trebam da presedam, pa da ne bude da jedan kasni, a ovaj drugi ode... Ipak mi je najvaznije da stignem na avion za Val.

I da li su mi realne sanse da stignem od aerodroma do zel stanice i obrnuto za pola sata-45 min?

ja se ne bih na tvom mestu maltretirao.malo je to vremena a i taj voz mogu lagano da otkazu bez zamene pa sta onda?od aerodroma do zel stanice je 10ak minuta voznje taxijem busem i sl...Ali moj savet je Minhen ostavi za sledeci put isplaniraj sledeci put ima stosta da se vidi...pozz uzivaj u Valensiji

Batali tu ideju. Jako je malo vremena za tako nesto, a sta imas od toga da se mlatis satima u putu i odes i vidis Allianz arenu spolja?! Poslacu ti ja sliku, ako bas hoces, nista specijalno :)

Posto je Memmingen jako mali grad i ne prilicno zanimljiv, barem sto sam ja u prolazu mogao da vidim, ja bih ti pre savetovao da nadjes neko blize mesto, gde mozes lako i brzo vozom ili busom i da uzivas u prirodi i pogledu na Alpe, uz neko bavarsko pivce. Ne znam kakva je konekcija sa Fussenom ili Lindauom, Bregencom na Bodenskom jezeru. Razmotri i to. Blize je od Minhena a i mnogo lepse. A za Minhen odvoji jedno posebno putovanje od bar 2-3 dana.

OK, hvala ljudi, bolje onda da ne rizikujem.

a sta imas od toga da se mlatis satima u putu i odes i vidis Allianz arenu spolja?!

Isto ono sto i vernik ima kad ode u bogomolju, posto ja obozavam stadione ;)