Posted June 28, 2011 Moje iskustvo sa WizzAir i Minhenom je od kraja maja. Sve je proslo ok, od aerodroma u Memingenu do Minhena sam se prevezao autobusom koji polazi u 14h, ako idu 1 ili 2 osobe ne isplati se ici na voz - karta za bus preko neta je 15 evra (inace 19 evra)a nemate cimanja da idete do zelez. stanice. Takodje u povratku bus je isao po redu voznje (10h utorak) - kod njega nema otkazivanja. Odlican smestaj sam imao u Minhenu - Frederics Services apartmani full opremljeni u odlicnom kraju - toplo ih preporucujem, posebno ako vas i cena posluzi kao mene (3 nocenja 140 evra). Muzeji su obavezni za posetu nedeljom, Pinoteke za koje je ulaz po 1 evro - Deutsche Museum je vrlo zahtevan i prilicno je besmisleno i ulaziti ako nemate bar nekoliko sati (citaj 4-5h) samo za to. Interesantna je prezentacija koju rade na svaka 2h u planetarijumu, samo na nemackom, i koja se dodatno placa 2,5 evra. Nemci uzivaju nedeljom, nista ne radi - sem preskupih pekara na metro stanicama, obozavaju da se odmaraju kraj reke i da rostiljaju i naravno piju i jedu kraj Kineskog tornja uz duvacki orkestar. Poseta ZOO vrtu me je prilicno razocarala, veliki prostor a malo zivotinja - da li su bile neraspolozene ili ko zna sta cini mi se da je nas ZOO daleko interesantniji. Za kupovinu preporucujem Olimpijski soping centar, gde imate dobar izbor za sve dzepove, i naravno potez od zelez. stanice ka Marien platz. Uzivajte Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 12, 2011 za sve koji muce muku za prevoz od aerodroma u Memingenu do Minhena, akcija shatl buseva u julu. Do Minhena za 9,90e, inace je 19 cini mi se.. http://www.allgaeu-airport-express.de/ Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 13, 2011 inace je 15 online.. imati u vidu samo da karata po ovoj ceni ima tacno 10 komada. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 16, 2011 Zanima me da li se vise isplati uplatiti turu do Ludvigivog dvorca-Salzburga ili ici u sopstvenoj reziji? Ide nas dvoje, a voleli bi i da se prosetamo po samom gradu. Ukoliko je druga varijanta bolja, molim vas da mi napisete koliko kosta karta,( da li mozemo da iskoristimo Bayern ticket? i gde da je kupimo?) kada je najbolje da se krene( posto se verovatno ceka red za ulazak u dvorac) i da li je izvodljivo videti Salzburg i posetiti dvorac u jednom danu? Hvala unapred na odgovorima Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 17, 2011 Anuzine, ja bejah u Salcburgu ovog leta i vise od jednog dana ja mislim da ne treba. Karta za Ludvigov dvorac (ako je to ono na brdu) je 7.3 evra, tu unutra imas 5 muzeja i vidikovac. Red za ulazak nisam primetio iako je bio spic sezone. U gradu je takodje i Mocartov muzej (naravno), koji po meni nije nesto, ali ajde, to je moje misljenje (plus smrdi zacinjena hrana iz restorana pored). Karta je 7 evra. 5 ljudi je kupilo povratnu kartu Salcburg-Minhen za 30 evra... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 17, 2011 Mislim da ne možete otići i u Neuschwanstein i u Salzburg u istom danu. Što se dvorca i okoline tiče - prelepo je. Ali možda nema potrebe ulaziti u dvorac. Mnogo lepše izgleda spolja i možda je bolje prošetati se pored nekog jezera ili vodopada u blizini. Za Salzburg je verovatno dovoljan jedan dan, osim ako nećete da posetite sve muzeje u gradu. Važi Bayern ticket do Salzburga, iako je u Astriji (pošto je na samoj granici). Bayern ticket se može kupiti na automatima na svakoj železničkoj stanici. Cena grupne karte (za 5 osoba) je 29€ i važi za ceo taj dan (do ponoći). Na stanici često možete naći još nekoga ko ide u vašem smeru, pa se možete dogovoriti da podelite troškove. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 18, 2011 Jao ljudi divni ste, hvala na odgovorima , nego da li neko zna kako funkcionise prevoz od Salzburga do Ludvigovog dvorca( da, to je ono na brdu ), odakle se krece, dokle se ide i koliko kosta karta? znam da je 45 km od Salzburga.... Hvala na odgovoru Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 18, 2011 Ne bi bilo lose da preciziras koji tacno dvorac, jer ih Ludvig ima vise i uglavnom su na brdu Pretpostavljam da mislis na Neuschwanstein: http://www.neuschwanstein.de/bilder/titel/neuschwanstein_q.jpg Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 18, 2011 heheheheheheh da bas na taj mislim Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 21, 2011 Ovako, ako planirate da udjete unutar zamka, morate par dana ranije rezervisati preko neta kartu, posto je red ogroman. Doduse, prodaju kobaje i pivo dok cekas, tako da prodje brzo Ja znam da od Minhena treba oko 2,5 sata, 2 voza se menjaju (moze i jedan ako ti odgovara vreme polaska/dolaska), ali tacni su i super komforni. U sopstvenoj reziji nas je sve izaslo po 7e nas cetvoro, sto ce reci samo Bayern ticket, a video sam da agencije naplacuju po 35e, a isto te vodaju tim lokalnim vozovima. Dakle, moj savet - sopstvena rezija. Takodje, mislim da nije moguce obici i Salzburg i zamak u jednom danu. Jos jedna stvar, za koju nisam bas siguran. Mislim da je mnogo jednostavnije doci do zamka iz Minhena nego iz Salzburga, mozda gresim, ali poprilicno sam uveren u to. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 21, 2011 Nas 16 je bilo u maju, nismo uopste kupili karte preko neta, vec na licu mesta i to u pola 5 popodne, bez ikakvih problema! Kad kupis kartu, na njoj pise u kom terminu pocinje tvoja tura. Mi smo stigli na red negde oko 6 i bili smo u poslednjoj grupi tog dana. Cak i ako imas vecu pauzu od trenutka kupovine karte do pocetka ture, itekako ima sta da se vidi i da se uziva samo u pogledu. Obavezno otici do mostica sa kog se vidi zamak, dokle mi, nazalost, nismo stigli, jer je pocela kisa. Inace, deluje komplikovanije za stici iz Salcburga, ali, naravno da je izvodljivo. No, ja bih preporucio posetu nekim zamkovima koji su blize Salcburgu, ima ih, proceprkaj vec po guglu. Znam za jedan na ostrvu na Chiemsee. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 21, 2011 Vi ste onda u maju bas imali srece, mi u avgustu, drug i ja, oko 13h dosli, a tek sutradan je bila sledeca slobodna tura. Ali razgledali smo sa strane i iz "dvorista", a i sa mostica, tako da ne zalimo puno Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 21, 2011 Realno, niste ni puno propustili, unutra i nema nesto spektakularno da se vidi. OK, zanimljivo je sve to, cuti pricu i sve, ali mislim da je lepse spolja posmatrati ceo kraj i uzivati, sto smo mi silom prilika propustili zbog ocajnog vremena. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 22, 2011 Jel moze neko da mi kaze kako stici od Memingema do Berlina i koliko se putuje ? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 22, 2011 Pa ima bar 650 km, znači bus putuje bar 7-8 sati. Pogledaj na db.de, mislim da može ICE voz da se nađe za oko 60 eur povratna (Minhen-Berlin), ako dovoljno rano kupiš. Putuje oko 6h. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 23, 2011 Jel moze neko da mi kaze kako stici od Memingema do Berlina i koliko se putuje ? Ja sam putovao sad u Julu od Memingena do Minhena njihovim shatl busom sa aerodroma pa odatle do Berlina za 30e u jednom smeru preko http://www.mitfahrgelegenheit.de/ Mnogo bolje od opcije sa vozom i busom po meni a komfornost na zavidnom nivou Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 24, 2011 Jel mi mozes reci kolika je cena od Memingena do Minhena? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 24, 2011 ja sam uzeo kartu dok je bila neka kao promocija online, pa me je izasla 10e, cini mi se da je inace 15 online a na licu mesta 19e. Mozes slobodno pitati nekog na parkingu odma ispred aerodroma da zamolis da te poveze, jer vecina njih ide za Minhen i ustedis pare za mitfhar. Inace ako se odlucis za kartu, mozes je ovde kupiti online: http://www.allgaeu-airport-express.de Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 25, 2011 Hvala ti puno. Kontam da je najjaca varijanta da pitam nekog da me poveze, castim ga nesto i zdravo. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 28, 2011 Ljudi da li neko putuje za Memingen 11.10. let u 11 ujutro , da podelimo Bayern ticket do Minhena? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 28, 2011 Ljudi da li neko putuje za Memingen 11.10. let u 11 ujutro , da podelimo Bayern ticket do Minhena? Velike su sanse da ces naci nekoga na samom aerodromu. Ja zadnji put kada sam bio, neke devojke su me odmah na izlazu aerodroma startovale za kartu. Nisam isao do Minhena, ali mozda sam ipak trebao Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 30, 2011 heehehe... hvala za info, nego zanima me koliko para je dovoljno za 7 dana u Minhenu, spremanje hrane u hostelu, po koje pivo ili kafa, obilazak dvorca, nista preterano, koja su vasa iskustva? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 6, 2011 Koliko kosta nedeljna karta za metro (bus) ? Da li uopste ima potrebe kupovati istu? Hvala na odgovoru Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 20, 2011 koliko treba para bg-berlin-bg ? ako je neko u fazonu da napise Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 9, 2011 Nas dva drugara putujemo za Memingen 10.12. a odatle pravac Minhen, ako jos neko ide u tom terminu a zainteresovan je za kupovinu Bayern Ticket-a, nek' se javi radi podele troskova Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites