Posted February 10, 2012 Hvala na postu, dao mi je dosta ideja sta obici u mojoj posetui. imam par pitanja pretpostavljam da ste do Fusena isli sa bayern ticketom, jel on vazi jedan dan samo pa ste uzeli vise s obzirom da ste uzeli i kad ste dosli u mem. Bas ste prosli povoljno sa hotelom i razmisljam da odsednem u istom. Letos kad sam bio secam se da su bile cene kao sto si pomenuo, medjutim nisam bio u vecim marketima, verujem da je tamo jeftinije? U pravu si,imali smo dve Bayern Ticket,jednu za subotu kada smo stigli u Memingen,a drugu za nedelju kada smo išli u Fusen,a obe su bile kupljene preko neta (29 evra,dok na automatima na stanici koštaju 31 evro-nije neka razlika,ali što baciti i 2 evra ako ne mora)...Hotel je stvarno extra,za svaku preporuku,jeste malo izvan centra (20ak minuta prevozom-10min busom i 3 metro stanice nakon toga),ali tamo sve funkcioniše kao sat i nije zaista nikakav problem stići do centra. Pretpostavljam i ja da su niže cene u velikim marketima,ali mi nismo ulazili u njih,jer smo uglavnom uzimali samo neke sitnice... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 20, 2012 1. Zanima me ovo oko prtljaga. Koliko to precizno proveravaju na Memingemu jer imam torbu koja je tačno ali baš bukvalno tačno kao što su one max dimenzije, ali + točkići su mi par cm više, pa me zanima da li nemci tamo baš toliko zagledaju(pošto sam shvatio da kod nas prolazi)? 2. Letim u Minhen 17.3.2012 ako je neko zainteresovan za onu grupnu kartu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 21, 2012 ne brini, nece ti praviti problem za cm dva.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 22, 2012 Ja sam se pre par dana vratila sa iste destinacije i nikakvih problema nije bilo, niti je iko ikome tražio da pogleda veličinu prtljaga. Sve je prošlo idealno kako iz Beograd tako i iz Memingema, samo smo kasnili sat ipo vremena. Jos nešto da napomenem ovde, ja sam trgovala neke stvarčice u Austriji i u tim prodavnicama sam tražila potvrdu za povraćaj pdv-a, dobila sam sve uredno i na aerodromu u Memingemu su mi to sve fino ispečatirali,nije bilo nikakve gužve, samo imajte u vidu da to što ste kupili imate pri sebi jer traže na uvid, naravno ne sve jer sam na računu pored jakne imala npr i još sitnih stvarčica koje su ušle u račun ali to nije bitno da im se pokazuje ,da se ne brinete, već samo ono najkrupnije sa tog računa. Znači, pre čekiranja izvršite pečatiranje računa. U Raiffeisen banci u Beogradu sam podigla taj novac. Toliko za sada. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 25, 2012 Danas sam se vratio iz Memmingena. Na aerodromu cak nije bio ni ram za proveru velicine prtljaga, tako da je mogao da se prenese i veci prtljag.. Inace, ako idete subotom na aerodrom iz pravca Ulma, treba paziti na guzve na autoputu, koje su vikendom poprilicne, zbog skijanja na Alpima, tako da treba krenuti malo ranije.. Ja sam stigao u poslednji minut Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 27, 2012 Danas sam se vratio iz Memmingena. Na aerodromu cak nije bio ni ram za proveru velicine prtljaga, tako da je mogao da se prenese i veci prtljag.. Inace, ako idete subotom na aerodrom iz pravca Ulma, treba paziti na guzve na autoputu, koje su vikendom poprilicne, zbog skijanja na Alpima, tako da treba krenuti malo ranije.. Ja sam stigao u poslednji minut Slažem se i moje je isto iskustvo sa gužvom u saobraćaju, ali iz pravca Austrije (Bregenca). Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 27, 2012 1. Drago mi je da čitam da nije bilo detaljnih provera dimenzija ručnog prtljaga jer sam baš uplašen zbog ove moje torbe koja je tačno tih dozvoljenih dimenzija + par cm za točkiće. Još uvek nisam načist da li da je ponesem, plašim se da mi u povratku npr ne dozvole pa da puknem 50-60 ili koliko već evra... :/ Još ako neko ima iskustva sa tim prtljagom neka piše 2. Još jednom, ako ima neko zainteresovan za grupnu voznu kartu od Memingema do Minehna za let 17.3 neka se javi, ili ako neko ima prevoz autom a ima mesta za jednog, platio bih svakako . (Pišite me slobodno na mejl ili kao privatnu poruku da ne gušimo ovde bzvz ako nije od koristi ) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 27, 2012 Ja sam imao isti problem kad sam leteo za Memingen u decembru, kofer je bio veci od propisanih dimenzija tačno za točkiće. Inače taj moj kofer ima 4 točkića. Ja sam skinuo 2 komada i ostavio 2 točkića taman da mogu da vučem kofer. Zatim sam šrafove sa ta 2 preostala točkica malo olabavio, i poneo sa sobom neku staru kevinu metalnu turpiju za nokte, koja bi mi posluzila kao šfarciger da skinem točkiće koje bih potom spakovao u kofer. Sva sreća, niko ni tad nije kontrolisao dimenzije, tako da nisam morao da majstorisem. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 29, 2012 Ide li ko za memingen 10 marta ? Milanche, ja idem 10. marta. Putujes li wizzair-om? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 29, 2012 da cidny idem wizz-om, pogledaj privatne poruke da se dogovorimo Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 3, 2012 Ako sam dobro shvatila, U - bahn nije metro sa oznakom U, jel'? Odnosno, moje pitanje je da li Bavaria ticket (odn.Bayern ticket, ako je to isto?!), vazi taj dan za metro, negde uhvatih da vazi, a posle da ipak ne vazi; jel' zna neko zasigurno? Hvala! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 3, 2012 U bahn jeste metro. Bayern ticket je isto sto i Bavaria ticket, koliko znam Bavaria je nemacka rec, dok je Bayern engleska. I da, vazi ti Bavaria ticket taj dan za sve prevoze po Minhenu, ne samo za metro. Ja sam najvise koristio S Bahn, ali i tramvaje, dok sam u metro usao dvaput ili triput. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 4, 2012 Extra, hvala puno! Evo ja kupujem Bavaria ticket za 10.03. Memingen-Minhen, i 13.03. Minhen-Memingen za Wizz-ove letove, pa ako ima zainteresovanih da delimo kartu, neka se jave. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 6, 2012 Što je ova tema i dalje pinovana, skoro godinu dana nakon pohoda na Memingen via Wizz? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 24, 2012 Ako sam dobro shvatila, U - bahn nije metro sa oznakom U, jel'? U-bahn jeste metro. Sama rec je skracenica od "Untergrundbahn", t.j. rec po rec, "podzemna zeleznica". Bayern ticket je isto sto i Bavaria ticket, koliko znam Bavaria je nemacka rec, dok je Bayern engleska. Znaci isto, ali preciznosti radi, Bayern je nemacki naziv za Bavarsku, a Bavaria engleski. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 1, 2012 Postoji li u centru Memingena neki smestaj za 3-4 coveka za manje od 30evra po osobi? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 2, 2012 Video sam to na Booking-u. 3-krevetna soba je 11.213,08 din. sto je 3.737,69 tj. oko 32.5 evra po coveku. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 2, 2012 Pa rekao si 3-4, pa ja tražio za 4 i našao dvokrevetne sobe po 56€, ali su za taj datum poskupele. Kad promeniš datum, opet ima po toj ceni. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 2, 2012 A zna li ko kad ima poslednji voz pre ponoci za Minhen i koliko je redovna vozna cena (dakle, ne racunajuci bayern ticket)? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 2, 2012 Pa rekao si 3-4, pa ja tražio za 4 i našao dvokrevetne sobe po 56€, ali su za taj datum poskupele. Kad promeniš datum, opet ima po toj ceni. Mislio sam da se moze naci smestaj za 20-ak evra. U Minhenu ima i za 15, samo ne znam da li se moze doci posle 12 uvece. Rezervises npr. za subotu, a dodjes u 1 sat iza ponoci. a to je vec nedelja. U hostelu mogu da, ako se ne pojavis u odredjeno vreme, prodaju krevet nekom drugom. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 2, 2012 Ma dobro, šalim se malo. Gledao sam na nekoliko sajtova, i baš je mršav izbor smeštaja u memingenu, a nije jeftino uopšte. Inače, prošle godine sam leteo preko Memingena za Porto i imao veliku pauzu između letova, pa sam otišao do grada, i baš je lep mali gradić, vredi ga obići. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 3, 2012 Postoji li u centru Memingena neki smestaj za 3-4 coveka za manje od 30evra po osobi? Ja sam prosle godine jednu noc u Memingenu prenocio u piceriji da Valentino. Nocenje je 27 evra sa doruckom. Ok je smestaj, blizu je aerodroma a ni zeleznicka stanica i centar grada nisu daleko.... http://www.pizzeria-da-valentino.de/uebernachtung.htm Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 3, 2012 Sto se tice vecernjih vozova, direktno do Minhena ima u 20.09h i 22.09h, a poslednji voz je u 23.09h ali se preseda u Buchloe. Cena karte je preko 20 evra. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 22, 2012 Pozz, Da li Wizz-ov let za Memingen iz Bg-a (u 19:05-20:45) uglavnom leti na vreme, tj. da li su realne sanse da racunam da mogu stici voz za Minhen koji krece iz Memimgena u 22:09,i jel u tom vozu bese vazi Bavaria ticket,i da li je to direktan voz do Minhena? Hvala unapred!!!! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites