Followers 0

Viza za Paragvaj - zna li neko?

24 posts in this topic

Trazio sam po forumu, po netu, po ministarstvima, nigde nema informacije o tome da li je potrebna, kako i gde se vadi viza za Paragvaj...

Ima li neko iskustva sa tim i informacije o tome?

Ja se vec nalazim u Juznoj Americi.

Hvala puno.

Ja sam cuo od ljudi koji su isli da vide Iguasu vodopade da je prelazak u Paragvaj prilicno kaubojski. Grad Foz du Iguasu se nalazi na tromedji Brazila, Argentine i Paragvaja. Cuo sam da su poneke koji su hteli da vide vodopad sa argentinske strane i vracali sa granice, jer nisu imali vizu, a bila im je neophodna, ali za Paragvaj  pijjj

Kad budem isao tamo, prenecu licna iskustva.

"Podaci na ovoj stranici su ažurirani: 07. april 2011."

Када сам ја поставио питање тих података није било.

Све у свему био сам у Парагвају, са другим пасошем за ког не треба виза.

Земља нема ништа туристички али је веома различита од других јужноамеричких земаља. Има посебну енергију. Говори се други језик поред шпанског. Препоручујем је свима но није вредно вађења визе од 85 долара, дефинитивно.

Да ли неко је неко у скорије време вадио визу за Парагвај?

Izvinjavam se jer oživljavam temu staru 8 godina. Da li imate informaciju o vađenju vize za Paragvaj u Beču ili Rimu? Da li je neko vadio vizu u skorije vreme?

Ovde https://www.klubputnika.org/servis/vize/latinska-amerika/3025-paragvaj ima nekih smernica, ali ne piše nigde kojim danima može da se podnese zahtev za vizu, koliko dana traje obrada. Neke ambasad imaju čudno radno vreme, recimo ponedeljkom, sredom i petkom, pa da znam kako da ovo uklopim zbog letova iz Niša za Rim ili Beč.

Svakako ću posetiti Ciudad del Este na granici sa Brazilom i Argentinom. Videću da li se isplati cimanje za vizu da bih posetio još neko mesto.

Hvala unapred.

ne razumem zasto se nista ne desava sa tom vizom...mi smo njima ukinuli, njihov ministar inostranih poslova bio skoro u srbiji, dacic bio u juznoj americi skoro, i pricao sa paragvajcima.....skoro niko drugi tamo nam ne trazi vize.....u cemu je problem.....neko je skoro pisao da je usao u paragvaj preko brazila, i da mu nisu ni trazili vizu...ali to je bilo samo za iguasu i okolinu

On 10/1/2019 at 4:02 PM, bam-bam said:

neko je skoro pisao da je usao u paragvaj preko brazila, i da mu nisu ni trazili vizu...ali to je bilo samo za iguasu i okolinu

Može da se ode u Ciudad del Este na jedan dan. Čuo sam od par ljudi ovu informaciju. Ne znam da li beše zadržavaju pasoš pa ti vrate kasnije ili negde upišu kad si ušao ili ništa od navedenog, ali svakako može da se ode na jedan dan. Da li neko zna da li je slična situacija na drugoj strani kod glavnog grada? Da li tamo može da se uđe na jedan dan?

2 hours ago, ThirstyTraveler said:

Ne zadrzavaju pasos posto ga ni ne gledaju. Otprilike kao da sa Zvezdare odes u Zemun.

Jel imaš možda informaciju da li može i sa druge strane kod Asunsiona da se uđe na jedan dan?

Da bi iz Argentine ili Brazila dosao u Ciudad del Este treba da se predje most, na kome je ludnica i haos. Ne postoji klasican granicni prelaz sa kucicama, nego se parkira sa strane, pa se udje u zgradu i stane u red da ti lupe pecat. Prolaze stotine automobila i motora, cak i pesaci, guzva je neverovatna, ali se moze desiti da zaustave nekoga radi provere.

Dakle, teoretski je moguce da udjes i izadjes bez vize na jedan dan, ali uvek postoji rizik. 

Sta ces u Ciudad del Este-u, izvini na pitanju? Grad je jedan veliki buvljak. Razumem ako hoces da kupis IPhone upola cene :)

Edited by Ginter

5 hours ago, Ginter said:

Sta ces u Ciudad del Este-u, izvini na pitanju? Grad je jedan veliki buvljak. Razumem ako hoces da kupis IPhone upola cene :)

Svakako već idem tamo, pa zašto da ne svratim. Ionako ne idem u Paragvaj jer me mrzi da idem u Rim ili Beč da vadim vizu od 65$ (plus troškovi oko 200 evra) da bih video jedno veliko ništa :) Kad sam već tu bar da bacim pogled na Paragvaj.

Edited by nixylive

Moje iskustvo iz 2012. je da sam usao u obican gradski bus u Foz do Iguaçuu, presao most i izasao u Ciudad del Este, bez da je iko ista pitao, granicni punktovi postoje, ali su sirom otvoreni i samo se prodje. U povratku, brazilska policajka je usla u bus, bacila oko na putnike i zamolila one sa vecim torbama da izadju i da im pogleda torbe, to je sve. Niko nikakav dokument nije trazio. Kasnije sam nesto cuo i citao negde, a i pisao ovde o tome, da je i zvanicno ulaz na dan u Ciudad del Este dozvoljen svima, bez potrebe da se vadi viza, ali nemam trenutno nikakav cvrst dokaz o tome. Grad je veliki buvljak i vredi samo preci da se zapljunes da si bio i u Paragvaju.

Hvala za info. Verujem na reč da grad nije ništa posebno, ali kad sam već tu da bacim oko na Paragvaj :)

Ako imas vremena, idi, zasto da ne. Moze da se kupi ponesto zanimljivo i jeftino. Prihvataju sve valute susednih zemalja na ulici, pa ako, recimo, imas brazilskih reala, mozes i njima placati. Nisam bio u ostatku Paragvaja, ali imam neke poznanike odande, koji se sablaznjavaju kad cuju da ljudi idu u Ciudad del Este i kazu da to nije prava slika Paragvaja. Ostaje da im verujem na rec :)    

Edited by Dragance

I ja se sablaznjavam kad se sjetim da sam bio :ph34r:

Mrzim buvljake i shopping. 

S druge strane to je bila dobra prilika da vidim jos jednu zemlju, kakva god da je. Svako treba da ode ako ima vremena, zanimljivo je iskustvo a ne kosta skoro nista.

Edited by ThirstyTraveler

Ne volim ni ja buvljake i uglavnom ih zaobilazim, čak i kad na trip advizor-u pročitam kako je neki market unique i treba da se ode. Ne bih ni išao na pijacu. Imaju valjda neki centralni gradski trg ili tako nešto. U svakom slučaju, tu je i Foz do Iguacu na brazilskoj strani kao back up plan.

Hvala na odgovorima.

Vodopade treba obici i sa brazilske i sa argentinske strane, racunaj pola dana za argentinsku i par sati na brazilskoj strani, u dva odvojena dana. Da ne ulazimo u raspravu o ukusima, ali kad si vec tamo, uzivaj u jedinstvenoj prirodnoj lepoti umesto da trosis vreme i novac na CdE. Takve vodopade mozes jos samo da vidis u Americi i Africi, a za iskustvo Ciudad del Este-a ti je dovoljno da odes do platoa ispred Cvetkove pijace nedeljom.

bolje je da umesto karte do CdE uplatis voznju camcem ispod vodopada.

My 2c

11 hours ago, NixyJungle said:

Imaju valjda neki centralni gradski trg ili tako nešto. U svakom slučaju, tu je i Foz do Iguacu na brazilskoj strani kao back up plan.

Ceo grad je buvljak, na mnogo mesta su zemljani putevi i ne znam da imaju neki centralni gradski trg vredan posete😁 A i sa Fozom se neces bas usreciti, iako poveci grad, nema ama bas nista pametno da se radi i vidu u njemu, osim da se izadje i nesto pojede i popije. Sve sto vredi tamo, to su vodopadi. I Park ptica. Poneko ode da obidje Itaipu branu.

Ja sam prešao granicu peške preko mosta bez vize od Brazilske strane prema Paragvaju i nazad bez ikakvih problema, nema nikakvih provera dokumenata ni za pešake ni za ostale u vozilima , samo stoje naoružani carinici koji posmatraju ko prolazi ali nisam video da su ikoga zaustavili radi provere dokumenata pa čak nisu dok sam ja prolazio nikoga ni radi velikih torbi iako je masa njih špartalo i na jednu i drugu stranu.

On 10/16/2019 at 10:38 AM, mocart said:

Ja sam prešao granicu peške preko mosta bez vize od Brazilske strane prema Paragvaju i nazad bez ikakvih problema, nema nikakvih provera dokumenata ni za pešake ni za ostale u vozilima , samo stoje naoružani carinici koji posmatraju ko prolazi ali nisam video da su ikoga zaustavili radi provere dokumenata pa čak nisu dok sam ja prolazio nikoga ni radi velikih torbi iako je masa njih špartalo i na jednu i drugu stranu.

Znam da si bio u Ciudad del Este bez vize. Video sam kod tebe na fb :)

Da li je ista situacija i s one druge strane u Asunsionu? Još bolje bi bilo da se pređe cela zemlja bez vize i da se izađe na drugi kraj kod glavnog grada. Ako je moguće i tamo bez vize, samo kažeš carinicima da si ušao kod Asunsiona, a ne kod Ciuded del Este-a. Zbog toga sam pitao da li može da se uđe kod Asunsiona.

Nema veze. Uzeo sam već kartu od Iguacu vodopada do Salte u Argentini. Preleteću Paragvaj. Možda nekom drugom prilikom.