Posted September 4, 2018 Pored toga, pre par godina, su u Hua Hinu pucale bombe. Dvadesetak mrtvih stranaca i tako to, pa sad ti vidi Da ne poveruje covek u onakvom gradu sta sve moze da se desi. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 4, 2018 Tako nesto moze da se desi bilo gde. Bilo gde na Tajlandu postoji mala verovatnoca za tako nesto zbog muslimanskih separatista na jugu. U tim juznim provincijama tik uz granicu sa Malezijom je verovatnoca veca, ali nije iskljuceno bilo gde. Ipak, vece su sanse da ces doziveti saobracajnu nesrecu nego sto ces biti izlozen teroristickom napadu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 20, 2019 Imam djevojku Tajlandjanku,radi u restoranu kao kuharica,u jednom turistickom mjestu,htio bih da otvorim manji restoran sa njom al ne znam kakva je procedura za to da li ja kao stranac ako njoj posaljem novac I ona to zavrsi tamo kupi posao,posto je ispala dobra lokacija za kupovinu a ja ne mogu prije Januara otici tamo,da li mogu u tom slucaju ostvariti tu biznis vizu da boravim i radim tamo.. ? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 21, 2019 16 hours ago, Zoka76 said: Imam djevojku Tajlandjanku,radi u restoranu kao kuharica,u jednom turistickom mjestu,htio bih da otvorim manji restoran sa njom al ne znam kakva je procedura za to da li ja kao stranac ako njoj posaljem novac I ona to zavrsi tamo kupi posao,posto je ispala dobra lokacija za kupovinu a ja ne mogu prije Januara otici tamo,da li mogu u tom slucaju ostvariti tu biznis vizu da boravim i radim tamo.. ? Kolko je njih tamo ostalo bez svega nakon sto su posao registrovali na tajlandjanke,svestan si da tamo kao stranac nemas ama bas nikakva prava (osim da trosis lovu) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 21, 2019 18 hours ago, Zoka76 said: Imam djevojku Tajlandjanku,radi u restoranu kao kuharica,u jednom turistickom mjestu,htio bih da otvorim manji restoran sa njom al ne znam kakva je procedura za to da li ja kao stranac ako njoj posaljem novac I ona to zavrsi tamo kupi posao,posto je ispala dobra lokacija za kupovinu a ja ne mogu prije Januara otici tamo,da li mogu u tom slucaju ostvariti tu biznis vizu da boravim i radim tamo.. ? Ako ona registuje biznis na svoje ime, kako ćeš ti da ostvariš pravo na boravak i rad? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 21, 2019 Da li koga intersuje vijetnam dosta sam gledao i mnogo veće su mogućnosti nego tajland. ne bi išao sam Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 21, 2019 Lakse ti je da se prijavis za partnersku vizu jer za biznis vizu postoje odredjena pravila, mislim da bi trebao da zaposlis izvestan broj ljudi. S tim sto za partnersku bi trebao da se ozenis. 3 hours ago, mimarko855 said: Da li koga intersuje vijetnam dosta sam gledao i mnogo veće su mogućnosti nego tajland. ne bi išao sam Da, Vijetnam je uveo "privremeno boraviste" i sada je tamo dosta lakse ostati nego na Tajlandu. Lako se produzavaju turisticke vize na po 3 meseca preko agenata, a i lakse se dobijaju papiri brakom sa drzavljaninom. **What are benefits from Temporary resident card (TRC) ? ** ------------------------------------------------------------- With Temporary residence card, long term staying Expats can get a lot of benefits from it. You don’t need to process any Vietnam visa or pay any other visa fees within the temporary residence card’s validity. And your wife/ husband or your children can obtain the same TRC with you. ***Advantages with Temporary Residence card: Save 6-8 passport pages, Opening Bank Account, Use the card for Domestic flights, no need to bring passport around all the time, renting a bike or even a house... ------------------------------------------------------------ What are the requirements for Temporary Residence Card? *Option 1: You are legally an investor of a Vietnam Company, you can obtain an Investor Temporary Residence Card, with validity up to 3-5 years. *Option 2: You already got married to a Vietnamese, with legal Married Certificate, you can obtain a Spouse Temporary Residence Card, with up to 3 years validity. *Option 3: You already have a work permit (With your current company sponsor), you can obtain a Labor Temporary Residence Card, with 2 years validity. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 20, 2020 Imam pitanje u ozbiljnoj sam prici sa curom iz Thailanda ,Tajlandjanka koja zivi u mjestu Samut prakan u blizini Bangkoka .Stalno odrzavamo kontakt preko neta video pozivi poruke slike video snimci svaki dan smo u kontaktu .Imamo plan da zajedno ustedimo novac i da vidimo sta da uradimo ja sam iz BiH e sad ako bi ja tamo htio da budem sa njom da li se na osnovu turisticke vize za Tajland koja kako sam vidio se podnosi u Budimpesti jer je tamo ambasada Tajlandska vezana za Bosnu .Vidio sam da imaju valjda i konzulate u Zagrebu i Beogradu ali msm da se turisticka viza moze dobiti u Madjarskoj samo.Poznanik mi je rekao da turisticka viza je mega jednostavna valjda slike samo treba imat pasos formular za vizu i 30 ili 50 euri ja msm i to je to.E sada da li ja na osnovu turisticke vize kada bi otisao tamo mogu da je ozenim jer smo oboje za tu opciju da skratimo jedno drugom muke jer ne zelimo da stalno budemo na distanci i da ja dolazim njoj ona meni em je skupo em bi morao jednom godisnje svake godine tako sto nije isplativo i zbog novca i zbog stalne distance koja ne odgovara ni meni ni njoj.Sta je pametnije da ona dodje u BiH ili ja tamo kod nje pa da je vidim ozenim i imam pitanje da li je moguce da ja cim dodjem sa turistickom vizom je ozenim tamo i da posle toga se na osnovu braka dobije duzi boravak ta viza neka duza na osnovu braka sa njihovim drzavljaninom .Kakvi su tu uslovi i sanse preko braka da se ostane tamo i posle nadje posao i krene raditi bilo sta sem gradjevine jer to bas ne volim jer nit sam dobar sa tim nit gotivim taj posao.Inace sam po zanimanju med tehnicar al radio bi bilo sta odlicno govorim Engleski kao i ona tako smo se i upoznali.Da li ima neko kompetentan da mi kaze pravu istinu je li lakse meni tamo na osnovu braka ostat i raditi ili je bolje da ona predje u Evropu odnosno Bosnu ili mozda Sloveniju posto imam radnu vizu za Sloveniju za jednu firmu i uskoro bi trebao tamo pocet raditi ako sve bude uredu.Sta vi mislite meni iskreno je plan da sacuvam malo vise novca ne samo da joj dodjem jer ima ona i kucu zivi sa ocem imao bi smjestaj hranu to sto posto sa roditeljima sam joj isto pricao i zele da dodjem.Sta vi mislite sta je najpametnije ja sam htio da ustedim novac za rad 3 stvari da se vidim sa njom da uspijem je ozenit da skratim te birokratske zahtjevne muke i da sa njom nadjem najbolju soluciju za nas .Da li ja kao turista mogu nju ozenit tamo sa tom turistickom vizom i da li na osnovu tog braka ona moze u BiH doci ili ja tamo da ostanem na vizi na osnovu braka koja bi malo duza bila i obnavljala se posto sam cuo da je tesko tamo dobiti stalni boravak kao npr u Evropi kada si u braku sa Svedjankom Njemicom ili nekom nasom tamo koja ima njihove pasose.Veliki pozdrav svima i nadam se da ce mi neko kompetentan dati ispravan i dobar odgovor vezano za ovu situaciju i pricu .Unaprijed hvala i pozdrav iz Tuzle. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 20, 2020 (edited) Prvo treba da odlucite gde zelite da zivite, a onda da sklopite brak na toj lokaciji. Sklopiti brak na Tajlandu nije nikakav problem, samo ti treba potvrda iz tvoje maticne zemlje da si trenutno neozenjen i to prevedeno na engleski kod sudskog tumaca. Stalni boravak dobiti na Tajlandu nije lako, ali sa bracnom vizom mozes da boravis neograniceno i da radis. Svaka tri meseca treba da se javis u policijsku stanicu i to je to. Jednom godisnje se viza obnavlja. Mislim da nakon tri godine boravka i sa dokazima o placenom porezu, adresi stanovanja itd. imas pravo da se prijavis za stalni boravak. E sad prijava je jedno, procesuiranje je nesto drugo. Birokratija na Tajlandu je spora, narocito po pitanju davanja boravisnih dozvola sto bas i ne vole da rade. Za svaku zemlju postoji kvota na godisnjem nivou koliko ljudi iz te zemlje mogu da dobiju boraviste. To za tebe nije problem sa BiH pasosem, bio bi problem da imas US ili ruski pasos. Realno na boraviste se moze cekati godinama, neko dobije za jednu, neko za tri. Ako podmazes neke advokate koje imaju veze moze brze. Drzavljanstvo sa druge strane jako tesko, za to treba oko deset godina i nije garantovano da ces dobiti. Proveravaju da li govoris Thai solidno, moras da se zaklinjes na vernost ispod slike kralja klececi itd. U sustini jedina prednost Thai drzavljanstva je sto mozes da kupujes zemlju na svoje ime i sto ti ne trebaju vize za zemlje ASEAN-a. A nema veze za to, jer ti zena moze kupovati na svoje ime. Boravisna dozvola ti je sasvim dovoljna za sve ostalo tako da ne treba da razmisljas mnogo o stalnom boravistu i drzavljanstvu, to kad se desi desi. Stalno boraviste je dobro jer ne moras da produzavas vizu i da se javljas policiji, i ne treba ti privatno zdravstveno osiguranje, a mozes i da budes 100% vlasnik firme. Za posao mozes da predajes engleski, mada ima dosta konkurencije od native ucitelja, ali naslo bi se. Postoji lista zanimanja kojima se stranci ne mogu baviti. Inace vecina ljudi sa Thai patnerima otvore porodicni biznis pa tu onda nema problema. Samo da zakljucim jednu stvar, online veze su dosta pipava stvar i ne bih ja kovao toliko ozbiljne planove o braku bez da sam proveo makar godinu dana sa nekim. Moja ti je preporuka da prvo odes i upoznas tu osobu, ako vec nisi, na licu mesta i onda tek vidis. Ako jesi upoznao, onda preporuka je da makar godinu dana provedes sa njom pre bilo kakvih ozbiljnih poteza. Edited June 20, 2020 by noskich Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 20, 2020 Zaboravih da dodam, u vecini zapadnih zemalja vanbracna veza je dovoljna za dobijanje partnerske vize, na Tajlandu je brak neophodan. Ali bez brige, mozes ostati na turistickoj ili radnoj vizi u medjuvremenu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 20, 2020 i da se nadovezem na noskicha, sto se posla tice....medicinski tehnicar sa znanjem engleskog jezika je dosta trazeno zanimanje u tajlandu, pogotovu u turistickim mestima, gde ima dosta privatnih bolnica koje rade vecinom sa turistima i strancima, i oni traze med. tehnicare koji mogu da komuniciraju sa strancima...jedan moj poznanik iz srbije je godinama radio u bolnicama po samuiju, puketu i koh phangan-u...samo moras da imas validnu diplomu, legalizovanu kod suda i prevedenu na engleski, i pozeljno je da si radio u nekoj bolnici.. sto se tice turisticke vize, tajlandska viza se moze izvaditi u bilo kom konzulatu tajlanda po svetu, tako da mozes da posaljes pasos u konzulat u zagrebu ili beogradu..evo ti linkovi : https://www.thaiconsulate.rs/ https://thaiconsulate.hr/ u zagrebu ti je cena vize 35 eura, u beogradu 40. i za vizu ti treba samo slika, pare, i kupljena avio karta..odes na sajt, popunis formular i to je to... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 20, 2020 Ljudi hvala vam na informacijama nadam se da su informacije tacne po meni to itekako izgleda obecavajuce jer mislio sam da je jako tesko cak i preko braka tamo otic ozenit se zivit radit i ostat jer citao sam svasta po netu od tamo nekih para 10 000 euri koje moras imat na racunu do svasta nesto kamaru nekih dokaza za brak i zahtjevnih stvari od njihove drzave da sam cak mislio da je onda dovedem vamo ili u Slo ako budem tamo na radu posto imam vizu za Sloveniju , uglavnom ne zurim nigdje samo polahko sve ce doci na svoje samo zdravlja .Uvjek postoje solucije ljubav ako je prava ona ce pobjediti sve prepreke ako nije past ce na najlaksoj hvala vam ljudi sad mi je iskreno malo lakse jer sam citao sve i svasta kao i ona koja ne poznaje tamo najbolje zakone ja isto ne znam BH zakone niti Slovenske za bracnog partnera stranca kako bi bilo ali bilo kako bilo opcije uvjek postoje .Hvala vam ljudi i zivili bit ce svakako i njoj drago kad joj ovo pokazem ustvari ona ce morati koristiti google translate jer ne govori nas ali snaci ce se da i ona ukapira hvala vam jos jednom . Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 21, 2020 Postoji pregrst razlicitih viza, penzionerska za koju moras da dokazujes prihode i takozvana VIP viza sa kojom dobijas 5 godina boravka, ali mora da se to lepo plati. Ali nemoj da te to buni, ti svakako ne bi isao preko tih viza. Turisticku je jako lako dobiti. Bracnu je takodje lako izvaditi, ali nije preporucljivo stupati u brak samo da bi se dobila viza. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 21, 2020 15 hours ago, naka94cfc said: Ljudi hvala vam na informacijama nadam se da su informacije tacne po meni to itekako izgleda obecavajuce jer mislio sam da je jako tesko cak i preko braka tamo otic ozenit se zivit radit i ostat jer citao sam svasta po netu od tamo nekih para 10 000 euri koje moras imat na racunu do svasta nesto kamaru nekih dokaza za brak i zahtjevnih stvari od njihove drzave da sam cak mislio da je onda dovedem vamo ili u Slo ako budem tamo na radu posto imam vizu za Sloveniju , uglavnom ne zurim nigdje samo polahko sve ce doci na svoje samo zdravlja .Uvjek postoje solucije ljubav ako je prava ona ce pobjediti sve prepreke ako nije past ce na najlaksoj hvala vam ljudi sad mi je iskreno malo lakse jer sam citao sve i svasta kao i ona koja ne poznaje tamo najbolje zakone ja isto ne znam BH zakone niti Slovenske za bracnog partnera stranca kako bi bilo ali bilo kako bilo opcije uvjek postoje .Hvala vam ljudi i zivili bit ce svakako i njoj drago kad joj ovo pokazem ustvari ona ce morati koristiti google translate jer ne govori nas ali snaci ce se da i ona ukapira hvala vam jos jednom . znaci na turistickoj vizi mozes da ostanes tamo 2 meseca, i da produzis jos jedan mesec u imigracionom odeljenju u bilo kojem vecem mestu... za to vreme mozes da se ozenis ( znaci unapred moras da spremis papire koji su ti potrebni za vencanje, a koje ti je noskich vec naveo, a pored dokaza da nisi ovde ozenjen, potrebno ti je i medjunarodni izvod iz maticne knjige, koji se vadi kod nas u opstinama, samo na medjunarodnom formularu)...posle zenidbe treba da predas papire za bracnu vizu, ali za dobijanje te vize bi morao da napustis tajland, pa da udjes ponovo u njega sa novom , bracnom, vizom... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 21, 2020 16 hours ago, naka94cfc said: Ljudi hvala vam na informacijama nadam se da su informacije tacne po meni to itekako izgleda obecavajuce jer mislio sam da je jako tesko cak i preko braka tamo otic ozenit se zivit radit i ostat jer citao sam svasta po netu od tamo nekih para 10 000 euri koje moras imat na racunu do svasta nesto kamaru nekih dokaza za brak i zahtjevnih stvari od njihove drzave da sam cak mislio da je onda dovedem vamo ili u Slo ako budem tamo na radu posto imam vizu za Sloveniju , uglavnom ne zurim nigdje samo polahko sve ce doci na svoje samo zdravlja .Uvjek postoje solucije ljubav ako je prava ona ce pobjediti sve prepreke ako nije past ce na najlaksoj hvala vam ljudi sad mi je iskreno malo lakse jer sam citao sve i svasta kao i ona koja ne poznaje tamo najbolje zakone ja isto ne znam BH zakone niti Slovenske za bracnog partnera stranca kako bi bilo ali bilo kako bilo opcije uvjek postoje .Hvala vam ljudi i zivili bit ce svakako i njoj drago kad joj ovo pokazem ustvari ona ce morati koristiti google translate jer ne govori nas ali snaci ce se da i ona ukapira hvala vam jos jednom . prvo moras se ozeniti, pa onda izvaditi Non imm viza Type O for marriage to thai citizen, Non-immigrant Visa (“O”) – za podnosioce u braku sa tajlandskim državljanima i za porodične posete postoji na 90 dana i godinu dana, za svaki mesec ti treba potvrda od banke o 40.000 Bahta (oko 1.020 eura) po porodici – u gotovini ili na kreditnoj kartici! kad ti istekne ta viza, onda apliciras za extension of stay based on marrige, za to ti treba dva meseca na tvom bankoovnom racunu u tajlandu da staviis 400.000 thb, ili da imas dokaz od svoje zemlje da iimas stalan mesecnii prihod od 1020 evra, ako si ozenjen sa tajkom, nemoras da apliciras za rezident permiit da bi aplicirao za drzavljanstvo, mozes direktno odmah posle tri godine provedenih u kontinuitetu na extension of stay. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 22, 2020 Tehnicke stvari su samo formalnost, nijedna od njih nije preterano teska osim ako nemas bas nikakvih finansijskih sredstava da pokazes i da pokrijes troskove. A ako je to slucaj onda se zapitaj da li si uopste spreman da se trajno selis u drugu zemlju u kojoj sve moras da placas iz dzepa (tipa zdravstvenog osiguranja, viza itd.). Samo bih jos jednom upozorio da nije preporucljivo sklapati brak zarad bracne vize i da je za svaku preporuku provesti solidno vreme zajedno sa osobom sa kojom se planira brak. Ima dosta horor prica o ljudima koji su pozurivali brak bez da bracnog partnera dovoljno upoznaju. Ne kazem da bi to bio slucaj sa tobom, ali malo opreznosti nije na odmet. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 22, 2020 Znam da je turisticku lahko dobiti koliko samo turista ode to sve kontam al meni je cilj neki da ako vec stedim veci novac i imam planove sa njom ne samo da se vidimo da i ozenim je i ostanemo zajedno , da joj ne idem stalno tamo i stalno se vracam kuci jer Tajland nije u Evropi najvise zbog toga i da nasa komunikacija i veza ne zavisi stalno od interneta video poziva dopisivanja slanja slika itd, i jer sve kosta to putovanje najvise zato bolje nekako u cugu na najkraci i najbolji moguci nacin sve rjesiti i ostati tamo ili da to ona uradi ovde jer ona zna da sam ja za sve opcije otvoren .Onda u planu mi je ta zenidba zato sto sam ja vidio dobro da cura po karakteru perspektivi ponasanju i razmisljanju je ista kao i ja naravno ne postoji nista savrseno ali ova cura po meni je sasvim na mjestu jer nisam puno zahtjevan kao osoba i skroman sam jedostavan sto sam i na njoj uspio da vidim zato smo se lahko ukapirali a i njeni roditelji su me dobro prihvatili jer sam i sa njima razgovarao .Zna li neko za tu bracnu vizu kakvi su uslovi i sta se sve mora ispuniti da bi se dobila jel moguce uci na turisticku i da se posle vjencanja odmah predje na tu bracnu tamo ili se moram kuci vratiti pa ponovo tamo na tu bracnu ona je spominjala nekih 10 000 euri negdje je procitala da moram posjedovati na bankovnom racunu kao neko pokrice za tu bracnu vizu je li to tacno posto na netu svasta ima i istine i lazi , to je po meni prezahtjevno ako je tacno i u tome je najveci problem jer to nije mala svota novca.Ja sam ciljao najvise na tu bracnu vizu zato sto sa turistickom ne znam koliko sam siguran i koliko mogu da ostanem tamo i ne bi stalno da se vracam i idem ponovo tamo i ne bi mogao sigurno vjecno da je produzavam dalje sa bracnom vizom bi mogao ostat tamo sa njom i kasnije naci posao zajedno da imamo neki doprinos i da zajedno zivimo i radimo.Sto se tice radne vize tu imam iskustva iz prethodnih amabasada Evropskih gdje je tesko utrefit posao gdje ne traze jezik u ovom slucaju taj Tajlandski koji naravno ne znam iskustvo ili odredjenu skolu jako je tesko naci poslodavca za mene kao stranca gdje ne trazi se odredjena skola i iskustvo a da znam Engleski a po struci sam Medicinski tehnicar ,ali kada bi imao tu bracnu vizu i boravak tamo onda bi bilo lakse naci i poslodavca bilo sta samo da nije ta gradjevina ti bas teski i prljavi poslovi jer nisam bas ni ja toliko lose obrazovan iako bi bio u stranoj zemlji. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 22, 2020 Reci mi prvo jesi li upoznao tu devojku uzivo i ako jesi koliko ste ukupno vremena proveli zajedno? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 22, 2020 Upoznao sam je preko neta prilicno je tesko za jednog prosjecnog balkanca da na Tajlandu upozna curu u kontaktu smo mjesecima blizu 3 mjeseca ja znam da ce sad mnogi reci malo je to vremena i slicna prica ali care moji roditelji su isto 6 mjeseci se znali i stupili u brak i eno ih i sad zajedno kada nadjes pravu osobu srodnu dusu ti mozes sa njom da izgradis ono sto sa osobom koja nije tvoja srodna dusa ne mozes ni za 2 godine .Sa njom sam uspio izgradit povjerenje lojalnost iskrenost postenje jer sam i sam takav i vidio sam da je i ona takva jer cura bukvalno me zove i sa posla i kad ide u market i kad je u kuci bilo gdje da ide ona samnom razgovara i normalno ima kamara tu jos razloga zasto sam ja u nju siguran Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 22, 2020 Tako sam i mislio. Slusaj, online je jedna stvar, uzivo nesto sasvim drugacije. Ako stupis u brak sa osobom koju poznajes samo online ogromne su sanse da to nece da valja. Narocito posto ti ona vec sada navodi tih 10 hiljada eura kao zahtev za vizu. Nisi svestan kulturoloskih i jezickih prepreka cak i da sve bude u najboljem redu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 22, 2020 Finansiska sredstva jesu problem svima kome tata nije jak ekonomski i ja sam svjestan tih stvari ali generalno cekam posao u Sloveniji kojeg mi je Corona zeznula i kompanija me je stavila na cekanje prije toga sam trebao 2 put da idem za Njemacku ali njihova perfekcionisticka ambasada me 2 put odbila prvi put za posao njegovatelja gdje nije trebao certifikat tada jezika u zakonu ali salterska radnica me sibala kao da cu bit doktor i to je prva odbijenica bila druga se desila kada sam polozio taj njemacki certifikat tada a2 po zakonu je trebao za opet posao njegovatelja da bi se dobila viza sva dokumenta imao prevedena medjutim posrednik mi nije dao tacne podatke koje sam trebao unijeti u formular za vizu i ta ista ambasada je to znala jer sam im dokazao na zalbi jer mi je cojk emailom poslao kako da popunim podatke jer su stojale i stvari u vezi firme koje je on znao i zbog laziranja podataka ta ambasada me drugi put odbije i digao sam ruke od njih sada dosla Corona i kada sam dobio vizu i radnu dozvolu za Sloveniju za jednu firmu gore opet nesreca radi ovog virusa .Et otvorio sam ti dusu vezano za ekonomsku stranu staces druze treba malo i srece imat u zivotu ali bit ce bolje ne moze vazda bit crno .Plan mi je da skupim vecu svotu novca ne samo da idem tamo kao neki turista i da se vidim sa njom i nazad to je luksuz a nista uradio nisi oboje smo za da rjesimo vecinu stvari i da dodjem vidim je ozenim se i da pokusam nekako ostati i raditi tamo jer ona ima fin posao tamo radi odrzaje stranice neke Japanske firme i bavi se marketingom i predstavlja proizvode koji se plasiraju i prodaju tamo na trziste .Ja sam otvoren i ovde da dodje ili tu Sloveniju ako bi bio gore samnom se je uvjek lahko dogovoriti kao i sa njom jako smo slicni po karakteru vjeruj meni ne treba 2 godine da vidim jel cura za ozbiljnu vezu ili brak skontali smo se jako brzo i vidjeli da djelimo istu licnost cilj i bit ce to jednog dana rekla je i sama nije bitno koje godine bit cemo skupa rekla je nece me nikad napustiti bez obzira na situaciju sa poslom ovde sa zdravljem izgledom vjeruj drug nije prevara nikakva jer i njeni roditelji su u kontaktu samnom. Brate ne kontas ti cura mi je pokazala roditelje kucu svoju sve gdje zivi ulicu znam sve o njoj , ona zna da ja nisam bogati Evropljanin zna moju situaciju moje roditelje ona je to slucajno nasla na netu ne znaci da je tacno jer ni ja ni ona nismo sigurni oko toga jer ne poznajemo zakone ja prvi ne znam BH zakone kada bi je doveo ovde a sigurno da i ona nije upucena u zakone te Tajlandske. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 22, 2020 Ne znam malo je tesko biti pametan meni generalno smeta svugdje ta birokratija i svi ti neki zahtjevi za vize zato sam i dosao ovde da cujem informacije od vas ljudi koji ste vjerovatno stariji od mene i znate bolje neke stvari i imate vise iskustva .Ja sam i za to da dodje u BiH ali teze ce imam osjecaj ona ovde raditi nego ja na Thailandu sa Engleskim neki posao jer u BiH tesko se dolazi do posla drzavne firme stranacka pripadnost ili familijarne veze a privatni sektor malo placen i cisto sumnjam da bi i tu sta radila jer bi joj trazili gotovo svugdje nas jezik .Cura ima tamo kucu zivi sa ocem ja imam kucu zivim sa roditeljima nismo materijalisti ni ja ni ona nit nas interesuju kuce stanovi skupa auta zelja je samo da se spojimo radimo zivimo oformimo porodicu i da skromno i normalno zivimo da li u BiH Tajlandu ili Sloveniji meni je svejedno samo tamo gdje je najlakse po zakonu se ozenit i ostat sa njom i da oboje ili barem jedno za pocetak moze radit . Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 22, 2020 Ti ili si trol ili ides glavom kroz zid. U oba slucaja ne vredi vise trositi reci. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 22, 2020 To je tvoje misljenje drug trol nisam nikakav al nisam ni budala ti imas svoje misljenje ja svoje svako ima pravo da misli i pravo da bira ziv bio tamo gdje jesi i hvala na informacijama koje si dao ako su tacne.Trol nikad nisam bio uvjek sam smrtno ozbiljan a glavom kroz zid nikad ne idem ne brini ti za mene ne kontas ti moju pricu sa tom curom nije to neka iz Pattaye konobarica pa da me izlevati za pare koja ima 2 3 djece i tezak zivot iza sebe ili ne znam ni ja sta, znam ja dobro sta je Tajland i sta su cure niskog morala sponzoruse i one koje ce sve uradit da se izvuku iz sirotinje nisi u prici niti u fokusu da bi znao kakva je prica u pitanju iako tebi mozda sve djeluje ludo neozbidljno ili trolerski vjeruj da nije .Ziv ti meni bio gdje god da se nalazis Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 22, 2020 0 Advanced issue found ▲ 2 hours ago, naka94cfc said: .Zna li neko za tu bracnu vizu kakvi su uslovi i sta se sve mora ispuniti da bi se dobila jel moguce uci na turisticku i da se posle vjencanja odmah predje na tu bracnu tamo ili se moram kuci vratiti pa ponovo tamo na tu bracnu ona je spominjala nekih 10 000 euri negdje je procitala da moram posjedovati na bankovnom racunu kao neko pokrice za tu bracnu vizu je li to tacno posto na netu svasta ima i istine i lazi , to je po meni prezahtjevno ako je tacno i u tome je najveci problem jer to nije mala svota novca.Ja sam ciljao najvise na tu bracnu vizu zato sto sa turistickom ne znam koliko sam siguran i koliko mogu da ostanem tamo i ne bi stalno da se vracam i idem ponovo tamo i ne bi mogao sigurno vjecno da je produzavam dalje sa bracnom vizom bi mogao ostat tamo sa njom i kasnije naci posao zajedno da imamo neki doprinos i da zajedno zivimo i radimo.\ Naka, da li nas vi trolate, napisala sam iznad da vam je potrebno 400.000 THB depozita dva meseca na bankovnom racunu ili prihod od 40.000 thb da dobijete vizu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites