Followers 0

par pitanja... transsibirska

91 posts in this topic

1.? ?koliko je para potrebno za putovanje iz pekinga ili

? ? ? ?vladivostoka do beograda? bekpekerski,naravno. planiram stati po dan u ulan batoru,irkutsku,novosibirsku i moskvi.? jel'? moguce uzeti jednu voznu kartu a ako ne koliko ce me izaci?

2. koliko kosta relacija bg-zadar?

3. dali je neko bio u teheranu,kakve su konekcije sa ankarom? koliko treba para i vremena do beograda?

? ? ? ?vladivostoka do beograda?

? ? ? ?Čekaj, misli? u jednom pravcu?

3. da li je neko bio u teheranu,kakve su konekcije sa ankarom? koliko treba para i vremena do beograda?

? ? ? Ima direktan voz Istanbul-Teheran, zove se Trans-Asia Express, cena je oko 50 evra... putuje ne?to manje od četiri dana, čini mi se.

Ovde ima? detalje o tom vozu:

http://www.seat61.com/Iran.htm#train

2. koliko kosta relacija bg-zadar?

Zovi autobusku stanicu. U beogradu broj telefona je 011/2636-299 u Novom sadu 021/444-021

Iz Bg-a ima polazaka svakog dana u 20:20 sto mozesh videti na www.bas.co.yu/redvoznje.asp

Iz NS-a nema polazaka.

? ? ? ?vladivostoka do beograda?

? ? ? ?Čekaj, misliš u jednom pravcu?

da mislim u jednom pravcu .

aha tek sam sad video da imas vec iskustva,svaka cast!

de,daj mi procenu onako ugrubo peking-bgd. planiram stati po dan u ulan batoru,irkutsku,novosibirsku i moskvi. hvala

? ? Kada sam ja išao (2003) Moskva-Irkutsk je bilo oko 50 evra, a Vladivostok-Moskva oko 60 (to je već bila jesen, dakle off season, inače je valjda 70ak).

? ?Ne možeš kupiti jednu kartu i onda izlaziti i ulaziti u voz; onog trenutka kada izađeš, karta prestaje da ti važi.

? ?Što je duža deonica, karta te izađe jeftinije.

? ? Dakle, BG-Moskva... ne znam, lokalnim vozovima sigurno može da se stigne za 50 evra u jednom pravcu... možda i za manje... onda Moskva - Vladivostok još 60ak, i do Pekinga još 20.

? ? ?Ako ćeš da staješ usput... i ako koristiš samo međunarodne vozove... 100 do Moskve, 50 do Irkutska, 50 do Ulan-Batora, 50 do Pekinga. Dakle oko 250 evra one way, najskuplja varijanta.

? ? Kombinacijom lokalnih vozova sigurno može za 100 - 150. To je samo prevoz, doduše za ta long distance putovanja prevoz je uglavnom i smeštaj. A sendviče poneseš (ja sam nosio dva kulena, onako da vire iz ranca, da ceo voz zamiriše :))

super,

1.jos mi samo reci kako se kupuju karte?

2.dali je moguce uzimati na licu mesta od stanice do stanice?

3.koliko su cesti i zauzeti vozovi?

4.imaju li rusi neke povlastice,na netu pise svagde ali ih nema na kartama i navodima ako shvatate.

5. daj care jos sta,yebote...znas kako je pred put :roll:

nesto sto bi mi preporucio ili mislis da bi mi bilo od koristi...hvala

ne zaboravi da je viza za Mogoliju 50 dolara....

cene lokalnih vozova u rusiji imas na http://transsib.ru/Eng/cat-tarif02.htm

na sajtu www.seat61.com ces naci mnogo dodatnih odgovora...(o ucestalosti vozova i slicno.....) imas deo o transsibirskoji i transmongolskoj sa cenama, savetima itd....

Karte možeš kupovati od stanice do stanice, ali je idealno kupiti ih nekoliko dana pred put, zato što se ponekad rasprodaju. Najbolje bi bilo, kako stigneš u koji grad, da odmah na stanici kupiš kartu za sledeći.

Voz Moskva-Vladivostok ide svaki drugi dan, a Moskva-Irkutsk (čini mi se) svaki dan.

Najbolje je ići trećom klasom ("plackartni") ali obavezno tražiti donji krevet, a ne gornji, i po mogućstvu da ne bude pored WC-a :) Takođe je preporučljivo poneti šolju za čaj i rolnu toalet-papira :)

Detalje možeš videti u mom putopisu

Jes bilo mnogo pitanjan o transibirskoj ali ne nadjoh neke informacije...

Isao bih do Pekinga oko oktobra, novembra i trazim zaista najjeftiniji nacin. Imam 3 ideje

1) preko Turske, Irana, Pakistana i istocne Kine ali tu ima dsta zavrzlama oko iranske i pakistanske vize, a i ne znam da li je potrebna neka dozvola kineskih vlast za taj deo, pored toga sledi i pitanje koliko bi kostao transport od Kasgara do Pekinga?

2) transibirskom prugom do Cite pa kroz Mandzuriju do Pekinga, ali vec neko vreme razbijam glavu o ceni transibirske do Cite u novembru recimo (za plackarti naravno), sta mislite jel dovoljno 300e od Moskve do Pekinga i nazad za ovu varijantu?

3) i naravno avionom, nasao sam neke karte iz Istanbula do Pekinga za oko 500e povratne, ali ako bas moram da dam tolike pare pre bih isao kopnom, ili znate neke jeftinije varijante?

Znam da su mnogi od vas putovali transibirskom ranije ali sam cuo da cene stalno skacu pa nemam realnu predstavu koliko bi te karte danas kostale.

Da li neko ima kakva predlog ili odgovor na predjasnja pitanja?

Najbolje je ići trećom klasom ("plackartni") ali obavezno tražiti donji krevet, a ne gornji, i po mogućstvu da ne bude pored WC-a :) Takođe je preporučljivo poneti šolju za čaj i rolnu toalet-papira :)

Ja sam putovao nocnim vozom na relaciji Moskva - Kazanj i nazad, oba puta sam bio gore, gde sam spavao kao beba i nemam nikakvih zamerki.

WC nije smrdeo.

Informacije u vezi ruske zeleznice se mogu naci na www.rzd.ru

Evo par zanimljivih informacija:

Cena povratne vozne karte Beograd - Vladivostok u tranzitu preko Rumunije i Ukrajine je 216 eura, a Bratislava - Vladivostok preko Ukrajine je 134 eura, takođe povratna. Ove su karte po ponudi CITYSTAR RUSSIA, što znači da ako se putuje u grupi od 2 do 5 ljudi, samo prvi putnik plaća punu cenu, a svi ostali pola cene. Jedina mana, ali i ključna mana, je to što su potrebne rezervacije uz nju, a uz tu kartu nije moguće rezervisati 3. klasu,  već samo 2. klasu (4-krevetni kupe). Do pre par godina te rezervacije nisu bile mnogo skupe oko 50 eura Moskva - Irkutsk 2006., a 2009. je bila čak 148 eura. Ne znam kolika je cena za 2010. al ne verujem da je pala.  :( A cena rezervacije spavaćih između Slovačke (Žiline) i Moskve je 24 eura. Dakle, do pre par godina se moglo vrlo jeftino i udobno putovati transsibirom. Na, žalost, kao što i cene dodataka na Interrail kartu svake godine skaču, tako je i u Rusiji.

Na sajtu koji je koloksus dao ne mogu da nadjem cene, a mana city stara je one to many, tj do Moskve se mogu za prevoz snaci a i zar nije logicnije da je jeftinije iz Moskve za Irkutsk, Vladivostok ngo iz Slovacke Srbije, i to jos u kupeu :)

Hvala svakako

Mogu da se nadju cene na sajtu koji sam naveo, cak i spisak svih usputnih stanica sa satnicom, tako da mozes vrlo precizno znati kad ces biti gde.

U gornjem levom uglu ima kvadrat sa natpisom "Пассажирам". Ispod treba ukucati destinaciju i datum i kliknuti na "найти". Kada nadjes voz, treba da kliknes na jedno od slova ispod "Наличие мест" (Л,К ili П) i dobices cenu za klasu koju zelis. ;)

Kartu treba kupiti unapred bar nedelju-dve, posto su vozovi vrlo cesto rasprodati.

Hijavata, jeste logičnije. I tako i jeste DANAS, nažalost. Ali do pre par godina uz pomoć CITYSTAR karte moglo se putovati Bratislava - Vladivostok - Bratislava u  2. klasi, za istu cenu ili čak jeftinije, kao Moskva - Vladivostok - Moskva u 3. klasi.

Trenutno je cena za brzi voz Moskva - Irkutsk u jednom pravcu, u 3. klasi oko 80 eura u 2. klasi 240 eura. Trenutno postoji akcija (do duše važi samo do kraja marta, možda budu ponovili kad budeš ti išao) da gornji kreveti u drugoj klasi kupljeni više od nedelju dana unapred koštaju pola cene, dakle Moskva - Irkutsk 120 eura u 2. klasi. Za spore vozove su i malo manje cene. Spori su oni sa većim brojem.

Severna Koreja je mene oduvek zanimala, al izgleda da nikako ne možeš ući bez da ti neka turistička agencija to organizuje.. I cene su im  :shockkk: 1390eur najjeftinije za petodnevni obilazak S. Koreje (za vreme Masovnih Igara)

Mozes uci kao clan Korean Friendship Association - KFA, te ture su mnogo manje restriktivne, ali po ceni slicne.

Ako si njihov posvecen aktivista onda mozes i slobodno da se kreces, pa cak i mozda da dobijes njihov pasos - DPRK kao predsednik udruzenja Alejandro.

Preostala opcija je da radis tamo. Posla nema mnogo, ili prevodilac ili predavac na nekom od njihovih najboljih univerziteta - upravo traze kadar na jednom koji se otvara u saradnji sa Juznom Korejom.

Hm pa pronađoh ja za nekih 890e;). čak bi se to i isplatilo, kad bih planirao put u Kinu;).. Komunizam uživo;). haha mada jeftinija opcija je da odeš u Pridnjestrovije možda;)

sad ne mogu da se setim, našao sam za 990e sada, trebao bih da prelistam. Inače, pogledaj wikitravel za North Korea, tu ti sve piše. Inače, pod tih 800-900+ eura, podrazumevam put iz Pekinga, ne iz Beograda, tj cenu samo aranžmana

Hm pa pronađoh ja za nekih 890e;). čak bi se to i isplatilo, kad bih planirao put u Kinu;).. Komunizam uživo;). haha mada jeftinija opcija je da odeš u Pridnjestrovije možda;)

ma Pridnjestrovlje ti je qurchina, satro komunizam a ono totalna bijeda i par ljudi (predsjednik

i njegov (valjda) sin Sherif) koji drzi sve zivo - supermarkete, benzinske pumpe, fudbalski klub...

bezze totalno, ja bio prije godinu dana, 1 dan izlet iz Kisinjeva, drukcije se ne isplati...

ma Pridnjestrovlje ti je qurchina, satro komunizam a ono totalna bijeda i par ljudi (predsjednik

i njegov (valjda) sin Sherif) koji drzi sve zivo - supermarkete, benzinske pumpe, fudbalski klub...

Kako to samo poznato zvuci ... samo nije Sherif nego Delta. :)

edit: quote

Cekajte ljudi, mene je ovo sa citystar-om zbunilo skroz.Ta rezervacija je ogromna (za mene,naravno:)!? Moja pitanja su,

rezervacija za 3 klasu nije potrebna?da?Odnosno,cena na relaciji Moskva-Irkutsk,u sporom vozu,za mladje od 26,u 3 kategoriji u 1 pravcu ne prelazi 80e?

Jos jedno pitanjce, ...skontala sam da agencije preprodaju i rezervisu karte po skupljoj ceni od direktne prodaje na z.stanici u Moskvi... pa me interesuje zna li neko da li bi mi drug iz Moskve mogao kupiti kartu na moje ime po toj nekoj najjeftinijoj ceni,direktno na z. stanici?

Ustvari mi je najveca dilema oko te rezervacije za 3 klasu?...valjda nisam previse umrsila :o)