Followers 0

Viza za Filipine

40 posts in this topic

Da li neko ima iskustva sa apliciranjem iz treće zemlje, a da nije Singapur?

Kad sam pokuašala da apliciram iz Indonezije, rekli su mi da mogu samo rezidenti ili stalno zaposleni u toj zemlji.

Čitam na sajtu ambasade u Tokiju da tamo mogu svi da apliciraju, ali me zanima koliko je to tačno.

Igra mi i Koreja. Čak i Kina.

Edited by Duya
format

Meni je zena Filipinka a ja imam Srpski i Hrvatski pasos, koristio sam Hrvatski za ulazak na Filipine jer mi u tom slucaju ne treba viza. Hrvatima je dozvoljen ostanak 90 dana na Filipinima i moze se produziti naknadno na godinu uz placanje neke takse (oko 100 dolara ali nisam sto posto siguran da je tacna cifra) , ali ako se pokaze vencani list na imigracionom prilikom ulaska u zemlju daju ti odmah godinu dana ostanak bez placanje taksi i skupljanja papira . Cisto informacija ako nekom zatreba

Pozdrav, nosilac sam srpskog pasoša i planiram putovanje na Filipine.

Ono što me interesuje, a na internetu ima gomila informacija koje nisu baš ažurirane, je kako se dobija viza za Filipine?

Vidim da je to radila izvesna gospođa, počasna konzulka Filipina, Verica Milaković, ali negde sam pročitao da ona više nije na toj poziciji i da postoji drugi način za vađenje vize, pa bih voleo, ukoliko je neko skoro prošao kroz ovaj proces, da mi objasni kako tačno da dođem do vize.

Ne znam kakvu ti ulogu igra to sto ta gospodja nije vise na toj funkciji?Kao da od nje zavisi da li ces ili neces dobiti vizu (?):ph34r:

Ako ti nesto znaci ko je sada pocasni konzul umesto te gospodje (mada,ne vidim kakvu to ulogu ima),evo ti njenog imena:

"Novoimenovani počasni konzul republike Filipini je gospođa Dragijana Radonjić Petrović".

Anyway,osnovni info (sta je potrebno za vizu) imas ovde:

https://www.klubputnika.org/servis/vize/azija/1949-filipini

Ili kontaktiraj konzulat direktno telefonom (ili mail-om):

http://philippineconsulate.rs/kontakt/

Uvek kada čitam o vizama znače mi up to date informacije, pa evo sadašnje stanje, možda nekome pomogne. 

Konzulat je u Yu Biznis Centru na Novom Beogradu, predaja papira se zakazuje telefonom, piše na sajtu šta treba, standardno popunjen formular, fotografija. . 

Avionske karte i smeštaj mogu da budu samo rezervacije, potreban je i izvod iz banke sa dokazom da imate bar 50$ dnevno za planirani period boravka. 

Viza je važeća 3 meseca (u tom periodu možete da je iskoristite) a maksimalni boravak uz turističku vizu je 30 dana.  Ne znam koja je opcija za produžavanje dok ste tamo, ne treba mi više od 30 dana pa se nisam zanimao. 

Gospođa koja radi tamo, konzul valjda, je baš fina i ljubazna i trudi se da pomogne, na primer kao ako neko nema u banci dovoljno novca, stavite rezervacije na 10 dana, a posle ostanite 30 . 

Tumbs up za konzulat Filipina u Beogradu :) 

On 12/21/2019 at 8:19 AM, samsung said:

Viza je važeća 3 meseca (u tom periodu možete da je iskoristite) a maksimalni boravak uz turističku vizu je 30 dana.  Ne znam koja je opcija za produžavanje dok ste tamo, ne treba mi više od 30 dana pa se nisam zanimao. 

Da li je maksimalni dozvoljeni boravak uz turističku vizu stvarno 30 dana? Na nekim sajtovima piše da turistička viza važi za boravak do 59 dana pa zato pitam.

Da li je potrebno lično predati dokumentaciju u beogradskom konzulatu?

Ja se vratio pre 10ak dana, u pasosu mi stoji da sam mogao 59 dana da ostanem, tako da je tako svima verovatno. Inace, kome zagusti tamo, mislim da nije problem i tamo produziti vizu. Upoznao sam par ljudi koji su otisli u migraciono i samo uplatili kes za novu vizu. To je bilo na Palawanu, Puorto Princessa. Sigurno to moze onda da se odradi i u Manili, a verovatno i svim vecim gradovima. 

Super ako je tako, ne znam, pitao sam baš nedvosmisleno i rekla mi je da je 30 dana, žena u konzulatu. 

Mislim da može neko da preda za tebe, ali svakako zovi i pitaj 

Evo uživo update sa Filipina :)

Dobio 30 dana sa vizom iz konzulata u Beogradu. 

Kao što mi je i rekla, ne znam možda ste vi vize uzimali na nekoj drugoj lokaciji pa to ima veze. Ali ako se lako produžava onda nije ni bitno. 

Edited by samsung

E jbg, onda lupaju na prelazu kako se kome zalomi. Ja sam isto u Bg vadio vizu, ne secam se tacno kolko mi je zena tamo rekla da vazi.. Al u pasosu kad sam sleteo u Manilu su mi lupili pecat da mogu 59 dana da ostanem. 

To oko produzavanja vize uzmi sa rezervom, posto su to radili neki spanci koje sam tamo upoznao. Ne mora da znaci da mogu to da rade i ljudi sa srpskim pasosem, mada mi je logicno da moze

Samo produžavanje vize ne bi trebao da bude problem, jedino se plaća taksa za mesec dana dodatnog boravka od 4400 PHP (78€) a za dodatna dva meseca 5700 PHP (102€) tako da je svakako povoljnije tražiti odmah vizu koja dozvoljava boravak do 59 dana ako se ostaje duže od mesec dana.

Molim da neko ispravi podatke vezano za vizu za Filipine, jer ovo sto stoji nema apsolutno nikakve veze. Mnogo je izmena.

Posetiti sajt Ambasade Filipina u Beogradu, tj. Konzulat.

Cela sekcija za vize je wiki, što znači da posetioci sajta sami menjaju informacije. U dnu stranice postoji veliko narandžasto dugme "Popravite podatke". Kako je to pisalo na zidu naših putničkih kuća, "If you see something broken - fix it". :)