Posted July 2, 2012 Zdravo svima! Zanima me da li je neophodno unapred preko neta rezervisati karte za trajekte izmedju Kikladskih ostrva ili je opušteno kupiti kartu na samom pristaništu, i da li to utiče na cenu u smislu da bi mogla karta da me ispadne skuplja ako je kupujem na licu mesta? Unapred hvala! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 2, 2012 Ako ces ici kolima dole, rezervisi kartu ranije jer mozda ne bude mesta za kola, a ako si pesak, onda ti je opusteno, karata ce 100% biti i u samoj luci, ima po nekoliko onih agencija koje ih prodaju. Cena karata je ista i ako rezervises i ako kupujes na licu mesta, bar je meni bila. Ali je sigurnije kupiti na licu mesta jer karta vazi za tacno odredjen polazak, pa ces moci samo da je bacis ako zakasnis Inace, za Kiklede imas polaske iz Pireja, ali i iz Rafine koja je mozda sat vremena udaljena od grada, imaju autobusi na svakih pola sata iz centra Atine koji kostaju 2-3 eura, a karta je jeftinija 7-8 eura. Naravno, iz Rafine imas polaske samo do nekoliko ostrva, ali mozda ti odgovara. I imas brze i spore trajekte, spori su jeftiniji, pa idi njima ako nisi u zurbi sa vremenom. Ja sam se vozio samo tim sporim i kupovao sam karte samo za palubu, tako da moje iskustvo nije veliko, ali mozda bude od pomoci. Nego, gde sve planiras da ides? A kad smo vec kod ovih trajekata, zanima me da li je nekom od vas kontrola na brodu trazila kartu? Palo mi je na pamet da kupim kartu do najblizeg ostrva, a da odem negde dalje i tako ustedim koji dinar. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 2, 2012 E super, hvala.na odgovoru. Planiram sa kontra stane tj. iz Turske: Bodrum - Santorini - Naxos - Paros - Siros - Andros - Rafina. Za sada, mozda ..videcemo od kinte, naravno Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 2, 2012 Greska, Bodrum - Kos - Santorini ... Inace, ako nekoga zanima ti prelazi kostaju oko 100€ , najskuplje je Kos - Santorini oko 35€ , ostali su oko 10€. Jesi li i ti kontao tako nesto? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 19, 2013 Cao svima, ako neko moze da pomogne, nemam iskustva sa Grckom uopste, koja je najpovoljnija varijanta za povratak sa Santorinija do Atine, mislim na cene trajekta i site-ova na kojima mogu da kupim karte? Da li je neophodno kupovati ranije, ili ne? Interesuje me najjeftinija varijanta. Razmisljam posle da se avionom vraim iz Atine do Beograda, ili imate neku drugu ideju? Hvala svima. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 21, 2013 Potrazi sajtove ovih kompanija na netu: Blue Star ferries i Minoan. Oni su prevoznici na toj liniji, sad, mozda ima jos neki. Koliko se secam, Blue ferries su jeftiniji, ali i sporiji, dok valjda Minoan ima i neke brze glisere, ali i dosta skuplje. Ne znam kad planiras da ides tamo, ali, mislim da nije neophodno da ne znam koliko ranije kupujes kartu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 22, 2013 Hvala. Treba mi najjeftinija opcija. Citala sam o kartama koje mozes kupiti na licu mesta, tog dana, ogranicen broj ali po nekoj bas dobroj ceni. Ne znam da li je to provereno. Inace, ovo mi treba za Jun, ali gledam da isplaniram sve. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 23, 2013 Ima neka varijanta, secam se da kad sam ja isao, 2006., redovna cena za palubu je bila oko 30 evra u jednom smeru, a bilo je nekih promo karata za 10 evra. Medjutim, nisam siguran da li su te mogle da se kupe preko neta tad, secam se da sam ih video na njihovom sajtu. Mi smo nase kupili dan pred put, negde u Pireju, u samoj luci, na nekom prodajnom mestu i kostale su 30 evra, nije bilo tih za 10 evra. Ako naidjes na takve cene i ako mogu da se kupe online, preporucujem ti da to i uradis. Nesto mi je u glavi da je neko negde spominjao da su te karte samo za Grke valjda, ali, nisam siguran. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 23, 2013 Da, na te karte sam i mislila, te od 10e. Ove za 30e vidim na net-u. Dakle, tesko ispod 30e.... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 23, 2013 Cene koje se mogu naci na internetu uopste ne moraju da odgovaraju situtaciji na licu mesta. Prosle godine na sjtu je cena za Krit u jednom pravcu bila 36 evra na licu mesta je bila 19 evra. Ako hoces da krstaris po ostrvima vise se ispati takozvano island hoping karta mislim da se tako zove. Pre dve godne relacija Rafina - Naxos - Milos - Serifos - Pirej je bila 60 evra. Pojedinacna karta rafina Naxos je 38 evra. Ima i treca luka iz koje polaze brodovi ne znam kako se zove grad ali je u blizini Suniona i brodovi idu do Kalitea, Milosa, Samosa, Iosa i mislim Parosa. Ja ti savetujem da odes na ostrva izmedju Naxosa i Santorinija. Nisu turisticko komercijalizovana, potpuno su dvilja sto se prirode ticu, nema hotela smestaj je jeftin a na plazama si bukvalno sam. Trajekti polaze sa Naxosa a cena je od 3 evra do 10 evra. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 24, 2013 Hvala, dobro je ovo znati. Nije u pitanju island-hoping. Nalazim se sa prijateljima tamo, tj na Parosu, a vracam se nazad sa Santorinija. Gledam kako da mi ukupan trosak za put iz Beograda i nazad bude sto manji. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 24, 2013 Ja planiram da skakućem ovog leta po grčkim ostrvima .. 2 nedelje, Santorini, Naxos, Paros i još po nešto Ne brinu me trajekti, ali me interesuje ako neko ima iskustva sa smeštajem .. da li je moguće naći smeštaj na licu mesta za 2 do 3 noći? najverovatnije ću ići krajem juna, pre nego što počnu gužve ... Društvo poželjno, tako da ako neko želi da mi se priključi, izvol'te Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 24, 2013 Moguce je, sigurno. Pitanje je samo po kojoj ceni Pisao sam vec negde davnih dana, kad sam bio na Santoriniju, krajem septembra 2006-te, u samoj luci je bila gomila ljudi koji su nudili smestaj, po onim cenama koje su vikali, cak i vrlo povoljan. Doduse, nisam isao da vidim ni gde su te kuce ni da li vrede toliko, ali, svakako da je moguce i tako. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 24, 2013 ako volis kampovanje na Naxosu i Parosu postoje odlicni kampovi. Cena u sezoni je bila prosle godine 9 evra po osobi. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 25, 2013 Hvala Dragance & Magelan nisam kamper, ali mi je obicno najmanje bitno gde spavam, tako da trazim sto jeftiniji smestaj. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 25, 2013 Slažem se sa Dragančetom za Santorini. Ima puno vlasnika smeštaja koji umeju da budu i napadni, ali mi smo ušli u prvu agenciju koja prodaje karte i sl. u luci, ponudili su nam par smeštaja, oni nas odvezli besplatno 10 - ak km. Smeštaj je bio super, a i cena odlična. Perisa - Perivolos. Inače to je bio kraj jula 2008. Pozdrav! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 19, 2013 Pozdrav svima. Elem, Devojka i ja planiram da posetimo grcka ostrva ovog leta, i to na malo duze. Tacnije plan je da se ode avionom do Rodosa u jednom pravcu (wizzair 50e) i da posetimo santorini, ios, naxos i jos po koje malo ostrvo u bizini. Potom Za Pirej , Solun pa Beograd vozom tj balkan flexi kartom, mozda usput neko lepo kampovanje nije na odmet. Pa imam pitanje vezano za te trajekte. Ono sto sam ja citao po internetu, jeste da u sustini Blue Star je maltene pokupovao sve spore trajekte, tj firme. Pa su oni jedini koji pruzaju tu, jeftiniju uslugu. e sada, moje pitanje je sto se tice karata, da li je bolje kupiti kartu preko interneta ili po samom dolasku u luku? Znam da jedni misle jedno, a drugi drugo, ali mene zanima npr za ove duze destinacije recimo rodos santorini? Ne znam koliko su opeterecene te linije, a kada se ide na neka okolna ostrva logicnije je da se karta uzme na dan kada se putuje...btw bilo koji saveti vezani za tranzit izmedju ostrva su dobro dosli, kao i za JJeftin( sa velikim J ) smestaj su vise nego dobro dosli E da, ja sam negde nacuo da postoji neka karta island hopping, nesto kao nas balkan flexi, mozes nekoliko ostrva da obidjes sa tom kartom pa me zanima gde bih tako nesto moga da nadjem? Havala puno Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 19, 2013 nema više voz Solun Beograd, tako da jedino autobus do Skopja, pa na voz, ili direktno Solun Beograd autobusom Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 19, 2013 Пошто не идете аутом, није потребно да унапред купите карту, сигурно ће бити места. Оно што ми се чини неизводљиво је тај балкан флекс јер међународни возови до Солуна не саобраћају. Од Атине до Солуна бисте и могли, али чини ми се да бисте онда морали да доплатите још нешто уз тај флекси (отприлике неких десетак еура по особи). За остало немам појма, ако нешто сазнам ја ћу написати овде. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 19, 2013 Hvala na odgovoru. Hmm nisam znao to za Solun...moracu to da pogledam, ili mozda iz nekog drugog grada... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 19, 2013 iz Grcke vozova ka ovamo nemas vise, znaci u svakom slucaju se moras snaci do Skopja, pa posle vozom Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 4, 2016 Dugo nije pisano na ovoj temi, a ja sam bila ubedjena da ce se naci neka info, obzirom da je putnicka kuca bila u Atini posle toga No, da predjem na stvar. Danima vec istrazujem nacine da se vidi nesto od Kiklada. Biću u Atini krajem juna, i otisla bih na 4-5 dana. Nasla sam, najjeftinije karte preko Hellenic Seaways-a, ako ih kupim ovako unapred- 44 Eur povratne do Santorinija. Medjutim, ne salju ih preko net-a, nego treba da se podignu u luci. Pise 45 minuta pre polaska trajekta. A sa druge strane pise - moguc je chek in - najkasnije 2 dana pre polaska I sada mi nista nije jasno Ako cekam taj poslednji dan da ih podignem u luci...hoce li ih sacuvati? I kada se onda te karte placaju? Posto je to najjeftinija varijanta koju sam nasla (super economy za rezervaciju par meseci unapred) - ne bih da stignemo tamo, a da nas doceka da treba da placamo punu cenu ili tako nesto...A u Atini par dana pre toga necu biti u prilici da jurcam do Pireusa i podizem kartu licno (mada nisam ni sigurna da bi to imalo efekta). Takodje, vidim da se pominje Island Hoping karta...i ona bi mi mozda odgovarala, ako nije preskupa, ali ne nalazim opciju da je uzmem ni preko koga sada, ako nije u paketu sa hotelima Dakle, da li je neko skoro koristio ove trajekte, da ima sveze informacije (ili bar zastarele a korisne )? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites