Followers 0

viza za KINU

607 posts in this topic

Hvala - videcu kako ce proci. Pasos ide za BEG tek krajem ovog meseca.

Aplikacija danas predata, bice gotovo u sledeci utorak.

Nisu uzeli izvod iz banke i putnicko osiguranje; jesu pasos, formular, fotku, avio kartu, rezervaciju hotela i potvrdu iz firme.

Nisu uzeli izvod iz banke i putnicko osiguranje; jesu pasos, formular, fotku, avio kartu, rezervaciju hotela i potvrdu iz firme.

Viza na 3 meseca, 1 ulazak, 15 dana boravka - upravo podignuta u ambasadi u Beogradu  :dance:

Viza na 3 meseca, 1 ulazak, 15 dana boravka - upravo podignuta u ambasadi u Beogradu  :dance:

Odlicno! Srecan put, a te pare koje si ustedeo, potrosi na restorane ;) Za zapadnjake ima jedno sjajno mesto gde govore engleski, hrana je autenticna kineska, ali malkice vuce ka nasem ukusu, i zaista je fenomenalna - restoran se zove Xiao Wang Fu, a nalazi se u samom Ritan parku, koji je sarmantno mesto samo po sebi. Taksisti ce znati za Ritan park ako im kazes to na kineskom (Ri tan gong yuan, izgovara se otprilike kao žr tan gon juen), ides na severnu kapiju (bei men) ili pokažeš 日壇公园北门. Mogao bih sada da prepricavam jelovnik, ali necu da smaram ljude :)

Odlicno! Srecan put, a te pare koje si ustedeo, potrosi na restorane ;)

otisle su na avion Peking-Shangaj i brzi voz nazad :)

Najpre da se zahvalim Ilegalcu što nam je otkrio agenciju FOREVER BRIGHT u Hong Kongu!   klanj::

Ovako, moja supruga je juče otišla u ovu agenciju i dobila "6-moths multi-entrance" kinesku vizu, sa neograničenim brojem ulaska u Kinu !!!  :dance:

Od papira je potrebno jedno veliko NIŠTA!  :)

Ode se u agenciju, ostavi se pasoš, 1 slika i novac. Ovakva viza košta 2000 HKD ili oko 1600 yuana, tj. oko 200 evra za nosioce srpskog pasoša!

Agencija vizu završava za 6 sati !    :)

Eto, ko god zaželi da malo duže boravi u Kini ili želi da poseti Makau, HK i okolne zemlje pa da se vrati ponovo u Kinu, ovo je odlicna vest! Ovakva viza za nosioce nekih drugih pasosa je i do  5-6 puta veća od cene za nas  :)

Ne govoromo o istoj vizi, Pedjalon!

Naravno da je turisticka viza 3 dolara i sa njom smo i otisli u Kinu. Ali ce ti dati 1 ulaz i nikako vise!

Zatim mozes jos 2 puta da je produzavas ovde u Kini ...to smo i radili :) ... e onda krenu problemi jer treba da izlazis iz zemlje, pa te ispituju da li radis tamo jer ides ponovo turisticki i tako u krug ...

Tako da je ovo super informacija za one koji su na duze staze u Kini ... da ne pricam o tome kako lete svakog meseca stranica po stranica pasosa - a to je precious ...

200 evra je jako povoljno za nase ljude koji "raduckaju" u Kini, jer je ovo poslovna L viza (nisam bio precizan u prethodnom postu) ...

Da li nek zna koliko je jednostavno i jeftino da se izvadi viza u Laosu ili Vijetnamu?

Trenutno studiram u Indoneziji i ovde bi trebalo da bude lako ali trebalo bi da im pokazem kartu do Kine, a planiram da udjem preko dve gore pomenute zemlje pa sam razmisljao da odatle izvadim tu vizu.

I da li se moze viza produziti u bilo kom iole vecem gradu u Kini, a sva sreca pa ih nema malo?

Ovako sam ja cuo (ali nemam licnog iskustva):

U tom delu Azije, najlakse je izvaditi vizu u Bankoku i u Hanoju!

Ako vizu vadis u Hanoju, logicno je da ne moras da prikazes avio kartu, jer mozes reci da ides vozom do Nanning-a .... pa mozes npr. prikazati voznu kartu.

Predlazem ti da nadjes broj telefona China ambasade u Hanoju i ispitas ih.

Javi se ako stvarno dodjes u Nanning, ja sam tu na raspolaganju za nase ljude :)

To bi bilo fenomenalno, isao bih sigurno u Vijetnam ako su nam ukinuli vize, u suprotnom bih usao iz Laosa. U svakom slucaju imacu u vidu Naning, bilobi fino da svratim, hvala na pozivu :)

I da li se moze viza produziti u bilo kom iole vecem gradu u Kini, a sva sreca pa ih nema malo?

Moze, potrazi "Public Security Bureau-Exit and Entry Administration office" ako se dobro secam naziva. Daju 2x30 dana. Za drzavljane Srbije ova produzenja su besplatna..

Baci pogled dole u napomene na https://www.klubputnika.org/vize/22-azija/70-kina

To bi bilo fenomenalno, isao bih sigurno u Vijetnam ako su nam ukinuli vize

Nazalost, jos uvak nam trebaju vize za Vijetnam, ali nije komplikovana procedura, samo кажi TITO J.B. ;)

Za drzavljane Srbije ova produzenja su besplatna..

Ovde u Guanxi provinciji nisu besplatna produzavanja.

Produzenje kosta 160 juana (oko 20e) za nase gradjane. Toliko su naplacivali 2 puta vec mojoj supruzi, a i meni jednom. Iako sam pokusavao da objasnim da za gradjane Srbije treba da bude besplatno, dobio sam uplatnicu za banku i pasos sam mogao preuzeti tek kad uplatim.

Takodje, papirologija za produzenje turisticke vize je razlicita od provincije do provincije.

Ovde u Guanxi provinciji, u birou traze:

* 1 sliku

* pasos + kopiju pasosa i predhodne vize (i pecata kad ste usli u zemlju)

* popunjen obrazac (koji se uzima tamo u u birou)

* potvrda iz banke da imate vise od 20.000 juana na racunu !

Otvaranje ziro racuna se moze odraditi besplatno u bilo kojoj "Bank of China" , samo se ode sa pasosem.

E sad, mozete stvarno da uplatite te pare, pa da vam izdaju potvrdu. Meni je jedan kinez poznanik zavrsio to u banci jer je znao sluzbenika.

Nama trazili slike koje su napravljene tamo kod njih i za koje se dobija potvrda o tome da su fotke tamo napravljene + original prijave adrese boravka u policiji.. Naravno, kopija prve strane pasosa, ulaznog pecata i aktuelne vize.. I to je to sto se tice Guangdong provincije.

Hvala na brzom odgovoru.

Da, mislim na turističku. Isto stoji na sajtu ambasade da treba potvrda o stanju na računu i nekakav plan putovanja. Jel to stvarno neophodno ? 

Da, trazili su stanje na racunu. Dovoljno je da imas hiljadarku. Na pr, ako nemas, uzmes od nekoga, uplatis na svoj racun, trazis da ti to odstampaju i zatim za pet minuta podignes novac sa racuna i vratis osobi koja ti je dala. Eto ideje ;)

I ja sam dosla na L vizi i ako sam imala pozivno pismo, ali su rekli bolje apliciraj za L pa ces tamo menjati vizu. U principu, u Kini moze sve. Nisam imala ni osiguranje, nego sam rekla da cu ga uzeti nakon sto dobijem vizu i da mi je to osiguranje da cu zaista otici u Kinu ;) Plan putovanja :) Ma nee, nije to trebalo, ali ti opet pozovi da pitas i znas za sigurno. Karte nisam imala prilikom aplikacije nego sam rezervisala karte preko turisticke agencije, koje sam sledeceg dana otkazala, i naravno nisam platila. Kartu sam kupila tek posto sam dobila vizu. Mi smo dosli u decembru. I dalje smo tu, pa se javi ako stizes u Peking. Bilo bi lepo da se vidimo, pozz  :mah:

Bilo neophodno za vizu ili ne, svakako vam savetujem da OSIGURANJE OBAVEZNO UPLATITE KAD GOD PUTUJETE NEGDE.

Evo, moj svez primer, uvek sam ga uzimao, u nadi da mi nikad nece trebati, ali pre oko 2 meseca izvrnem zglob na basketu, nastradaju ligamenti, naprsne kost, mesec dana gipsa a i dalje idem na terapije(koje osiguranje ne pokriva, btw). A sve to papreno kosta, tako da se sica koju cete dati za osiguranje u takvom slucaju svakako isplati. I dobro proucite pravila sta se podrazumeva osiguranim slucajem, jer ima mnogo ogranicenja.

Bilo neophodno za vizu ili ne, svakako vam savetujem da OSIGURANJE OBAVEZNO UPLATITE KAD GOD PUTUJETE NEGDE.

Zavisi gde ides i na koliko dugo.

U Kini da se pojavis sa nekom polisom osiguranja, samo bi te belo pogledali i opet ti sve naplatili.

A zdravstvene usluge su neverovatno jeftine ovde. Sve za narod :)

Isli smo kod lekara i za ozbiljnije i za manje ozbiljne stvari. Pregled kosta 20 yuana (oko 300 dinara) a i lekovi su jeftini.

Pozdrav iz Kine!    :)

U Kini da se pojavis sa nekom polisom osiguranja, samo bi te belo pogledali i opet ti sve naplatili.

Kao i u vecini zemalja, a ti onda taj novac povratis od osiguranja.

Zavisi gde ides i na koliko dugo.

Nebitno je da li ides na 1 dan ili na 1 godinu, nikad ne znas sta nepredvidjeno moze da te zadesi.

Vazno je samo da ti obavestis osiguranje i da oni zavedu osigurani slucaj, Kinezi ne moraju nista ni znati. Bitno je samo da imas lekarsku dokumenaciju i racun od usluga koje si platio, pa po povratku u zemlju trazis refundaciju.

"Vazno je samo da ti obavestis osiguranje i da oni zavedu osigurani slucaj, Kinezi ne moraju nista ni znati. Bitno je samo da imas lekarsku dokumenaciju i racun od usluga koje si platio, pa po povratku u zemlju trazis refundaciju."

Nije baš tako jednostavno.

Treba proučiti uslove osiguranja. Različiti su od društva do društva. Uobičajeno je da si u OBAVEZI da kontaktiraš društvo PRE nego što tražiš zdravstvenu uslugu.

"Vazno je samo da ti obavestis osiguranje i da oni zavedu osigurani slucaj, Kinezi ne moraju nista ni znati. Bitno je samo da imas lekarsku dokumenaciju i racun od usluga koje si platio, pa po povratku u zemlju trazis refundaciju."

Nije baš tako jednostavno.

Treba proučiti uslove osiguranja. Različiti su od društva do društva. Uobičajeno je da si u OBAVEZI da kontaktiraš društvo PRE nego što tražiš zdravstvenu uslugu.

Upravo to sam mislio, kad se desi osigurani slucaj, duzan si da ih obavestis i konsultujes oko svega. Oni angazuju partnersku kompaniju u datoj zemlji, ovi te kontaktiraju, predloze ti najblizu zdravstvenu ustanovu u koju bi trebalo da odes i dalje se rukovodis prema njihovim instrukcijama. Na vecini osiguranja jasno pise kako postupiti, koji broj telefona okrenuti, gde mejl poslati, to je prva stvar koju treba uraditi.

Da, trazili su stanje na racunu. Dovoljno je da imas hiljadarku. Na pr, ako nemas, uzmes od nekoga, uplatis na svoj racun, trazis da ti to odstampaju i zatim za pet minuta podignes novac sa racuna i vratis osobi koja ti je dala. Eto ideje ;)

I ja sam dosla na L vizi i ako sam imala pozivno pismo, ali su rekli bolje apliciraj za L pa ces tamo menjati vizu. U principu, u Kini moze sve. Nisam imala ni osiguranje, nego sam rekla da cu ga uzeti nakon sto dobijem vizu i da mi je to osiguranje da cu zaista otici u Kinu ;) Plan putovanja :) Ma nee, nije to trebalo, ali ti opet pozovi da pitas i znas za sigurno. Karte nisam imala prilikom aplikacije nego sam rezervisala karte preko turisticke agencije, koje sam sledeceg dana otkazala, i naravno nisam platila. Kartu sam kupila tek posto sam dobila vizu. Mi smo dosli u decembru. I dalje smo tu, pa se javi ako stizes u Peking. Bilo bi lepo da se vidimo, pozz  :mah:

Ma nije mi zbog para to za račun, nego što mi cimanje da idem da skupljam sve te papire... Zvao sam ambasadu ali se niko ne javlja.

Znao sam da ćeš me ismejati za 'plan putovanja'. :)  

Inače, slećem u Šangaj...nemam pojma da li ću do Pekinga, ne znam kakve su konekcije. Čuo sam da ima mnogo više da se vidi nego u Šangaju ali opet... izgleda previše daleko vozom, više me privlače Hong Kong i Makao.

Nego kako ide to sa izlaskom iz zemlje, jel se tamo sredjuje ta viza ili moram ovde da im pomenem da mi treba za više ulazaka ?

Hvala.

Nebitno je da li ides na 1 dan ili na 1 godinu, nikad ne znas sta nepredvidjeno moze da te zadesi.

Bitno je Dragance, kako nije ? Povećava se verovatnoća sa dužim boravkom. Doduše i cena polise.