Posted May 14, 2009 Budo, mislim da je uverenje obavezno. Ali valjda možeš nešto da središ, makar ugovor o delu ili tako nešto čisto da se ispoštuje forma. Ili potvrda sa faksa. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 14, 2009 problem je sto sam ja bio student do 30.10.2008 i student sam od 30.06.2009, a u medjuvremenu nisam Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 14, 2009 Budo, mislim da je uverenje obavezno. Ali valjda možeš nešto da središ, makar ugovor o delu ili tako nešto čisto da se ispoštuje forma. Ili potvrda sa faksa. izgleda da su kinezi bash poostrili vizni rezim, ja sam kinesku vizu vadio pre godinu i par meseci, i nije mi trebalo nista od toga.....samo sam za hong kong-sku morao da predam rezervaciju avionske karte, i bukiran hotel, kao i stanje na deviznom racunu, a za kinesku sam poneo samo sliku i rezervaciju karte do hong konga.......zbog toga su mi izdali vizu hong konga sa dva ulaska, jer sam morao odatle da se ponovo vratim u evropu, jelte, i dali mi kinesku na 3 meseca....inace u hong kongu samo imao bukiran hotel na samo 3 dana, i to je bilo sve sto sam imao od rezervacija tako je bilo pocetkom januara 2008.....priznacete, da je ovo sad drasticno losije od onog sto je bilo Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 22, 2009 kao sto sam i mislio, ove informacije oko poostravanja procedure za kinesku vizu su dezinformacije.... bio ortak juce, predao za 2 ulaska, samo sa potvrdom iz banke, i rezervacijom (ne kupljenom kartom) aviona.....takodje je predao i rezervaciju hostela, za par dana, ne sve vreme boravka, mada on smatra da mu ni to nije trebalo....a i ja isto to smatram kinezi su opusteni, i viza je besplatna.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 22, 2009 e, ako je nesto potrebno, potreba je taj hotel booking, da te ne bi pitali "a gde ti je pozivno pismo", jer kada sam zvao konzula, nisu znali nista, ali su znali da "treba pozivno pismo" Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 22, 2009 budo ponovo pricas napamet.... idi u ambasadu pa vidi, telefonom se stvari jos uvek ne resavaju, bar ne ako je srbija u pitanju heheh... siguran sam da ako im ne odneses hotel booking, nece ga ni traziti... ja kada sam vadio kinesku vizu, pre godinu i po, isto je bilo napisano na salteru da treba to famozno pozivno pismo, a kada sam usao u konzulat i pitao, rekli su da to nema veze i da mi treba samo rezervacija avionske karte i neke pare na racunu.... a posto vidim da je prica i sada ista, onda Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 26, 2009 bio danas u konzulatu.. totalni haos.. u svakom sl. ne treba vam uverenje o zaposlenju/studiranju.. avio i hotel booking, i novac iz banke.. odnosno ne kazem ni da to mora, ali uzeli su mi Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 26, 2009 znaci ne mora potvrda o zaposljenju/studiranju? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 25, 2011 `Ajd` da malo obnovimo gradivo. Pitanje No:1. Da li se plaća viza za Kinu i koliko? Ovo je sa njihovog zvaničnog site: Troškovi izrade vize u dolarima ($) Pasoš Republike Srbije Pasoš SAD Pasoš Rumunije Pasoš drugih zemalja Jedan ulazak 3 140 75 40 Dva ulaska 3 140 100 60 Više ulazaka na period od 6 meseci 3 140 150 80 Više ulazaka na period od godinu dana 3 140 150 120 Viza za Hong Kong 30 Ekspresni postupak 10 Ubrzani postupak 20 Pitanje No:2. Ako imaš vizu za dva ulaska u Kinu i odeš (naravno sa vizom) u Hong Kong, da li u povratku u Kinu "potrošiš" taj drugi ulaz. Znam da bi bilo najjednostavnije nazvati Kinesku ambasadu ali ja nisam u Srbiji. p.s. ode li mzi84 u Kinu? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 26, 2011 `Ajd` da malo obnovimo gradivo. Pitanje No:1. Da li se plaća viza za Kinu i koliko? Ovo je sa njihovog zvaničnog site: Troškovi izrade vize u dolarima ($) Pasoš Republike Srbije Pasoš SAD Pasoš Rumunije Pasoš drugih zemalja Jedan ulazak 3 140 75 40 Dva ulaska 3 140 100 60 Više ulazaka na period od 6 meseci 3 140 150 80 Više ulazaka na period od godinu dana 3 140 150 120 Viza za Hong Kong 30 Ekspresni postupak 10 Ubrzani postupak 20 Pitanje No:2. Ako imaš vizu za dva ulaska u Kinu i odeš (naravno sa vizom) u Hong Kong, da li u povratku u Kinu "potrošiš" taj drugi ulaz. Znam da bi bilo najjednostavnije nazvati Kinesku ambasadu ali ja nisam u Srbiji. p.s. ode li mzi84 u Kinu? Idem po vizu iduce nedelje pa cu proveriti cene na licu mesta; pocetkom 2010. je uvedeno placanje za drzavljane Srbije i viza je kostala 60 EUR, zbog reciprociteta (toliko mi njima naplacujemo srpske vize). Vadio sam vizu u septembru, ali nisam proverio na sajtu sta pise, odnosno da li je ovo $3 neka greska ili prava informacija - ja sam platio 60 EUR za vizu sa dva ulaska. Sto se tice Hong Konga, da, u povratku u Kinu potrosis drugi ulazak. Medjutim, kako su poceli da naplacuju vize, poceli su lakse da daju one multi, umesto na jedan ili dva ulaska. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 26, 2011 Hvala Milose. Ovo je sa njihovog zvanicnog site tako da nastoj da ne platis. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 2, 2011 Lepa vest - od 1. februara 2011. vize za drzavljane RS zaista kostaju $3 (tri dolara). Procedura za uplatu je ista kao ranije, u one tri poslovnice Raiffeisen banke. Malo previse cimanja za 250 dinara, ali ajde da ne lajem Losa vest je da aplikacija za vizu sada ima cetiri strane i mali milion pitanja. Potrebna dokumentacija je ostala ista, samo uzima vise vremena... Najbolja viza koja moze da se dobije bez autorizovanog pozivnog pisma (iz policije za strane u Pekingu) je dva ulaska na sest meseci ako ste ranije bili u Kini, odnosno jedan ulazak na tri meseca ako niste. Ako se ide u HK i to, dace na dva ulaska i prvi put. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 2, 2011 Bravo za Miloša, Kinu i mene! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 13, 2011 Da li je neko vadio vizu za Kinu u Hong Kongu, ili u Maka-u? Potrebno mi je da presecem granicu, pa da se ponovo vratim u Kinu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 12, 2011 Ukoliko neko uskoro planira da ide na Tibet bilo bi dobro da zna da je izdavanje dozvola za TAR ponovo stopirano do 25. jula ove godine. Ova vest je danas objavljena www.kekexili.typepad.com Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 23, 2011 Juce sam vadila vizu i da rezimiramo: potvrda o zaposlenju(bez radne knjizice i bez navedene visine plate), hotel buking sa interneta (bez booking fees-a, tj. dobijes samo papire na mejl, ne platis nista), kopija elektronske karte (ne znam da li moze sa rezervacijom, ja sam imala kupljenu), i potvrda iz banke o stanju sa deviznog racuna, 1 fotografija i one 4 strane formulara popunjene. Imala sam jos nekih papira, ali ih nista vise nije zanimalo..rekose dodji u srijedu i uplati 3$, nisu nista pitali, trebali bi da sve prodje glatko . Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 23, 2011 Bas vam zavidim svima na ovome: uplati 3$, ovde je £20 za vizu + £36-£54 za viza centar Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 23, 2011 Juce sam vadila vizu i da rezimiramo: potvrda o zaposlenju(bez radne knjizice i bez navedene visine plate), hotel buking sa interneta (bez booking fees-a, tj. dobijes samo papire na mejl, ne platis nista), kopija elektronske karte (ne znam da li moze sa rezervacijom, ja sam imala kupljenu), i potvrda iz banke o stanju sa deviznog racuna, 1 fotografija i one 4 strane formulara popunjene. Imala sam jos nekih papira, ali ih nista vise nije zanimalo..rekose dodji u srijedu i uplati 3$, nisu nista pitali, trebali bi da sve prodje glatko . Evo, da resim dilemu, moze sa rezervacijom karte, ne mora biti kupljena Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 4, 2011 Juce sam vadila vizu i da rezimiramo: potvrda o zaposlenju(bez radne knjizice i bez navedene visine plate), hotel buking sa interneta (bez booking fees-a, tj. dobijes samo papire na mejl, ne platis nista), kopija elektronske karte (ne znam da li moze sa rezervacijom, ja sam imala kupljenu), i potvrda iz banke o stanju sa deviznog racuna, 1 fotografija i one 4 strane formulara popunjene. Imala sam jos nekih papira, ali ih nista vise nije zanimalo..rekose dodji u srijedu i uplati 3$, nisu nista pitali, trebali bi da sve prodje glatko . Da li imate neku predstavu koliko novca treba da se ima na racunu kada se prijavljuje za turisticku (mora da bude turisticka) vizu ? Ja idem tamo da radim, nasao sam i posao, imam i avionske karte i placen smestaj, ali ovde nisam zaposlen, niti imam devizni racun, ali planiram da ga otvorim pre polaska i da uplatim novac na njega po potrebi. Bio bih zahvalan ako bi mi sto pre odgovorili. Hvala. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 7, 2011 Nisam sigurna stvarno, ali mislim da je rijec o nekom intervalu od 10 do 20e po danu..na tu informaciju sam naisla na netu, ali koliko je to pouzdano je druga prica.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 20, 2011 Sad su nesto promenili i dodali PDF sa cenama samo za nas i Rumune koji zive u UK. Za Srbe: £40 za vizu + £36-80 za viza centar, zavisno od brzine procesuiranja ili £40 za vizu + £54 za postansku aplikaciju Skoro da mi se isplati da dodjem do BG i apliciram tu... Bas vam zavidim svima na ovome: uplati 3$, ovde je £20 za vizu + £36-£54 za viza centar Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 18, 2011 Za Kinesku vizu je potrebno, kopija karte, rezervisan hotel/hostel, popunjen obrazac koji se nalazi na sajtu ambasade, potvrda o zaposlenju (ja nisam mogla da sacekam potvrdu pa sam predala kopiju ugovora), jedna slika kao za pasos i osiguranje. Posto te u obrascu pita za broj polise, mada verovatno ni to ne mora. Tako da ako ste zaposleni ne treba potvrda o parama na racunu jer je logicno da imate lovu na racunu ako radite... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 18, 2011 I plan puta sam imala ...dobila sam vizu odmah sutradan jer sam trazila tako..i za HongKOng sam samo dodala rezervaciju hotela i to one strane do koje mi je trazeno da uplatim fee, posto nisam nasla nijedan hotel/hostel u HongKongu koji ne trazi fee da se plati za Kinu jesam.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 18, 2011 I plan puta sam imala ...dobila sam vizu odmah sutradan jer sam trazila tako..i za HongKOng sam samo dodala rezervaciju hotela i to one strane do koje mi je trazeno da uplatim fee, posto nisam nasla nijedan hotel/hostel u HongKongu koji ne trazi fee da se plati za Kinu jesam.. Da li je to sa vise ulazaka [zbog HK] ili samo jedan? Tj, jesi li izvadila odvojene vize za HK i Kinu? Da li moze tih $3 da se uplati u banci pre predaje? Generalno, koliko unapred moze da se trazi? Mozda dolazim u BG pocetkom oktobra, pa bih probao da apliciram tu, ako stvarno moze da bude gotova za dan [i ustedim £125 ], ali za putovanje mozda tek u januaru... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites