Followers 0

viza za KINU

596 posts in this topic

Nema na cemu. Ako bude trebala neka informacija posle citanja, javi, ima nas puno u Kini ;) Pozz

Ko radi vizu da znate da su velike guzve. U utorak (1.9) je u 7:40 bilo upisano 40 ljudi na spisku sto je maksimum za taj dan( lista za pre i posle podne). Oni su mislim primili jos ljudi, kao i uvek ako im ostane slobodnog vremena. 

Meni skola obecala da ce mi tamo dati radnu vizu. Navodno jer nemam TEFL pa ne mogu aplicirati od tamo. Kad dodjem na turisticku, za 2 sedmice moram do HK i nazad. Stvarno ne mogu da sw sekiram valjda je to to, posto mi u ugovoru pise da ce mi obwzbijediti Z vizu. Inace sam diplomirana i imam certifikat isto za predavanje worldwide, al malo je poznat u Kini...

Ljudi da li neko planira da dolazi do Senzena (ili do nekog od okolnih gradova) u naredna 2 meseca? Zamolila bih da mi ponese samo jedan papir (nista bulky  :)  :) ) Unapred hvala!  

Ljudi, sta znaci onaj entry na vizi tacno. Ja trebam ici HK-SZ, SZ-HK, HK-kina, Kina- HK a imam samo 2 ulaza na vizi. Ovaj zadnji put nosim papire u HK da pravim (nadam se) radnu vizu. Ako je kojom srecom dobijem, mogu li izac iz HKga? I drugo pitanje, da li su mi dovoljna 2 entrija da bi ostvarila ovu putanju. Unaprijed hvala.

Pozdrav svima! Moze li neko da mi objasni neke stvari u vezi Z vize?

Dakle, imam diplomu sa fakulteta, uskoro cu (nadam se) imati i TEFL sertifikat (ako polozim jel' :)), zatim imam i CV sa preko 2 god. radnog iskustva u struci kao i 2 reference (jedino taj demo nemam, niti imam nacina da ga sad napravim). Zanima me da li je sve to dovoljno da bi mi dali ovaj tip vize?

Takodje, da li mogu sa svim ovim da insistiram na Z vizi kod ovih sto kace oglase za posao teacher-a (tj. papire koje oni treba da salju) ili je pak vrlo verovatno da ce svi oni biti u fazonu da dodjem na M vizu pa onda da mi srede Z?

I jos nesto.. ako imam sve ovo, koliko mogu da se "cenjkam" sa agencijama/skolama oko plate/stana/lokacije i sl.?

Hvala unapred

Pozdrav društvo!

Da li neko zna može li biti problem za dobijanje vize ako sam zaposlena na određeno vreme, tj. da li je neophodno da budem u stalnom radnom odnosu? 

Pozdrav društvo!

Da li neko zna može li biti problem za dobijanje vize ako sam zaposlena na određeno vreme, tj. da li je neophodno da budem u stalnom radnom odnosu? 

za turisticku ne...i ne treba ti zaposlenje, nije neophodno...samo kinta, rezervisana avio karta, i bookung smestaja..

za turisticku ne...i ne treba ti zaposlenje, nije neophodno...samo kinta, rezervisana avio karta, i booking smestaja..

Pozdrav svima! Moze li neko da mi objasni neke stvari u vezi Z vize?

Dakle, imam diplomu sa fakulteta, uskoro cu (nadam se) imati i TEFL sertifikat (ako polozim jel' :)), zatim imam i CV sa preko 2 god. radnog iskustva u struci kao i 2 reference (jedino taj demo nemam, niti imam nacina da ga sad napravim). Zanima me da li je sve to dovoljno da bi mi dali ovaj tip vize?

Takodje, da li mogu sa svim ovim da insistiram na Z vizi kod ovih sto kace oglase za posao teacher-a (tj. papire koje oni treba da salju) ili je pak vrlo verovatno da ce svi oni biti u fazonu da dodjem na M vizu pa onda da mi srede Z?

I jos nesto.. ako imam sve ovo, koliko mogu da se "cenjkam" sa agencijama/skolama oko plate/stana/lokacije i sl.?

Hvala unapred

Za Z vizu, da bi je dobila, mora skola iz Kine da ti posalje potrebna dokumenta...znaci moraju kineske vlasti da odobre da dobijes radnu vizu. Koja skola moze da sredi Z vizu to ce prva da istakne, u protivnom ce ti reci da oni to ne mogu...i tada mi moramo da dolazimo na vizi u nasoj reziji. Rizicno je ici prvo tamo pa tek odatle da ti oni sredjuju za Z vizu, mada je i to u Kini moguce. Mozes da se cenjkas uvek, ali su to mnogo vece sanse ako si tamo na licu mesta. Dve godine iskustva nije lose, ali nije ni nesto da padnes na teme.

Za Z vizu, da bi je dobila, mora skola iz Kine da ti posalje potrebna dokumenta...znaci moraju kineske vlasti da odobre da dobijes radnu vizu. Koja skola moze da sredi Z vizu to ce prva da istakne, u protivnom ce ti reci da oni to ne mogu...i tada mi moramo da dolazimo na vizi u nasoj reziji. Rizicno je ici prvo tamo pa tek odatle da ti oni sredjuju za Z vizu, mada je i to u Kini moguce. Mozes da se cenjkas uvek, ali su to mnogo vece sanse ako si tamo na licu mesta. Dve godine iskustva nije lose, ali nije ni nesto da padnes na teme.

Hvala za odgovor!

za turisticku ne...i ne treba ti zaposlenje, nije neophodno...samo kinta, rezervisana avio karta, i bookung smestaja..

Hvala na odgovoru, pozdrav!

Evo malo svežih informacija iz konzulata. Velike su gužve, ja sam u četvrtak otišla u 6 ujutru i nisam uspela da upadnem na spisak, bila sam 28. po redu. Kažu da se upisuje od ponoći prethodne noći, ali ustvari treba otići i malo ranije. Ja nisam imala vremena da ponovo čekam i gubim dan pa sam platila nekom agentu da preda dokumentaciju umesto mene danas. On mi je rekao da sam dobila vizu na mesec dana, ali piše mi na papiru L 6x2 030, logično mi je da su to dva ulaza po 30 dana na šest meseci. Može li neko samo da mi potvrdi to? 

Lepojke moje, ima li ko iz Hrvatske ko mi može napisat malo o dobivanju turističke/poslovne vize? Ili netko tko zna nekog pa da nas stavi u isti mejl/inbox :)

Evo malo svežih informacija iz konzulata. Velike su gužve, ja sam u četvrtak otišla u 6 ujutru i nisam uspela da upadnem na spisak, bila sam 28. po redu. Kažu da se upisuje od ponoći prethodne noći, ali ustvari treba otići i malo ranije. Ja nisam imala vremena da ponovo čekam i gubim dan pa sam platila nekom agentu da preda dokumentaciju umesto mene danas. On mi je rekao da sam dobila vizu na mesec dana, ali piše mi na papiru L 6x2 030, logično mi je da su to dva ulaza po 30 dana na šest meseci. Može li neko samo da mi potvrdi to? 

Pa sto ne pitas u konzulatu?

Pozdrav svim putnicima na forumu. Dobila sam posao u Kini, u jednoj skoli engleskog jezika, pa mi poslodavac trazi uverenje da nisam krivicno gonjena I lekarski pregled, da bi sa tim papirima mogao da mi trazi radnu vizu od kineskih vlasti. Da li neko zna u kojim institucijama (u Novom Sadu) mogu ovo da obavim I dobijem. O kakvom se lekarskom pregledu radi, da li je dovoljan obican sistematski pregled?

За моју радну визу тражили су лекарски преглед из Кине! Да ли си сигурна да лекарски преглед из Србије важи у Кини?

Ljudi dobila sam posao u Kini u školi engleskog, treba da se pojavim tamo za 10 dana. Treba da završim biznis vizu, a kolko kapiram ona ne može da se završi ako nisam u radnom odnosu...a nisam. Juče sam diplomirala, sad sam ništa :D Ne bih da kupujem avionsku kartu pa da se ispalim. Da li je obavezna potvrda o zaposlenju za biznis vizu?

Mozes u bilo kojoj privatnoj klinici da kazes dati treba zdravstevno uverenje za vizu, sigurna sam da svi to rade. Moj decko je za radnu vizu imao taj lekarski pregled ovde ali kad je otisao u Kinu morao je opet to da odradi kod njihovih lekara.

Пут Кине ће поћи са туристичком или пословном визом и не треба јој лекарски. Питала сам овде код мене на клиници у Пекингу где радим и за радну визу и даље не прихватају лекарске прегледе завршене у иностранству.

Ljudi dobila sam posao u Kini u školi engleskog, treba da se pojavim tamo za 10 dana. Treba da završim biznis vizu, a kolko kapiram ona ne može da se završi ako nisam u radnom odnosu...a nisam. Juče sam diplomirala, sad sam ništa :D Ne bih da kupujem avionsku kartu pa da se ispalim. Da li je obavezna potvrda o zaposlenju za biznis vizu?

Ovako: lekarski pregled radis u Kini u najbilizoj "Entry/Exit hospital" ... ima ih po svim vecim gradovima. Oko 300 juana uverenje.

Papir da nisi krivicno gonjena moze neko umesto tebe da izvadi ili u policijskoj stanici u Novom Sadu ili u opshtinskom sudu (bolje). Ovakvu potvrdu treba da ti prevede sudski tumac na engl. jezik i da ti ih posalju postom nazad u Kinu. To je to! Poz!

Ovako: lekarski pregled radis u Kini u najbilizoj "Entry/Exit hospital" ... ima ih po svim vecim gradovima. Oko 300 juana uverenje.

Papir da nisi krivicno gonjena moze neko umesto tebe da izvadi ili u policijskoj stanici u Novom Sadu ili u opshtinskom sudu (bolje). Ovakvu potvrdu treba da ti prevede sudski tumac na engl. jezik i da ti ih posalju postom nazad u Kinu. To je to! Poz!

Pomenula je biznis, ne radnu vizu...

Pomenula je biznis, ne radnu vizu...

Pa gde si bre ti, Talese, nema te 100 godina!

Mani mene, ja sam ludilo flowers:::fool: nisam pazljivo citao ...

Onaj drugi deo za potvrdu iz suda je OK

Edited by Nightwatcher

Ljudi,posto cu da konkurisem za poslove nastavnika engleskog u Kini, da li treba da diplomu o zavrsenom fakultetu prevedem na engleski ili kineski? (p.s.da bih dobila radnu)

Zna li neko možda u koliko sati treba biti pred kineskim konzulatom u Beogradu? Neki kažu sedam ujutru, neki osam, neki kažu ne moraš pre devet   shtrumpf