Posted March 16, 2015 Okkk hvalaaa ti punoo divna si Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 21, 2015 Proslog vikenda sam bas bio u St petersburgu i dva dana je zaista malo. Po meni najbitnije je imati smestaj na centralnoj lokaciji. Ja sam bio u hostelu Mir na nevskom, Hostel je po meni bio pristojan ne bas skup 720 rub za noc u 8krevetnoj i sto je najbitnije 5 min od metroa nevski pr odakle mozes svuda. Osoblje takodje zna engleski i vrlo ljubazno.Metro je izuzetno dobro obelezen tako da nema problema, jedino mi se cini da sve uzima puno vremena da udjes izadjes jer su stanice duboke. Vazduh u petersburgu je izuzetno suv nekih 25%.Cene : flasica vode u metrou 31rub, zeton za voznju isto toliko. Obrok u ruskim fast food restoranima tipa Teremok , evroazija oko 400 rub.Ulaz u Ermitaz (nikako ne propustiti) 400 rub, navodno se doplacuje za dozvolu za slikanje 200 i kao dobijes neku nalepnicu koju trebas nositi . ja nikog nisamda je nosio a svi slikaju. Jos jedan savet u vezi ermitaza. Brojevi sala iznad vrata se ne odnose na salu u koju ulaziite nego u kojoj se nalazite. Meni je trebalo jedno sat vremena da skapiram.U stp sam doleteo avionom na pulkovo i ono sto me iznenadilo je da sluzbenica na pasoskoj popunjava masinski migracionu kartu i u polje adresa stoji samo RF a datum od danas do mesec dana, nit me jesta pitala gde idem sta radim povukla turizam kao cilj posete. Na izlazutip na pasoskoj prvo pogleda neku svesku pa onda uzeo neko uvelicavajuce sokocalo pa gleda pasos i na kraju mi ga samo vrati. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 22, 2015 Nazalost ja ne mogi ostati duze znam da za dva dana ne mogu mnogo obicia ali potrudicu se da se dobbro organizujem a jer si izlazio uvece kakav je nocni zivot ? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 22, 2015 Nazalost nisam, ali verujem da i tu ima za svakog ponesto. ko trazi taj i nadje Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 27, 2015 (edited) Jedan dan je zaista malo za Piter, ali ajde.. tvoja odluka.Pare nemoj da menjas u Srbiji, povoljnije ti je da menjas u RU, u bankama ti je najpovoljniji kurs koji varira iz dana u dan.. poslednjih nedelju dana je oko 1 EUR= 63 RUB.Kako kaze Pcelica, ruski je slican kao srpski, ali apsolutno te niko nece nista razumeti ako pricas na nasem.. tako da ti je moj savet da se ipak sporazumevas na Eng.Cene po restoranima i klubovima su malo "jace" od nasih, ali nista preterano.. Nocni zivot (po meni) je bolji i skuplji nego kod nas ali opet, zavisi na kakva mesta izlazis..ps. Dugo ne zivim u Srbiji, mozda se nesto i promenilo na bolje...Definitivno poslusaj savet od Sasha21, smestaj obavezno uzmi u centru, posto za jedan dan ces i uspeti samo da vidis uzi centar.Pozdrav! Edited March 27, 2015 by dadinho Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 27, 2015 Isti je kurs u Srbiji i u Rusiji Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 31, 2015 Hvala vam ljudi svima na ovim informacijama znaci ce mi puno ja cu vam svoje utiske javiti pozdrav Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 24, 2015 Јел неко путовао скоро од Домодедова до Шереметјева аеродрома таксијем? Колико кошта такси. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 24, 2015 Oko 1500p (oko 25€)Jeftinija varijanta je aeroexpress + metro. (940p.) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 24, 2015 (edited) Хвала Дадињо на инфо. Такси није битно који сви су ваљда поуздани. Edited June 24, 2015 by putnik77 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 2, 2015 Treba mi informacija u vezi vozova na relaciji moskva-st.petersburg...Koliko cesto idu? Koliko karta kosta? Dal je potrebna rezervacija za iste vozove? Hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 2, 2015 (edited) Svakoga dana na toj relaciji imaš i po više od 20 polazaka. Kako dnevnih tako i noćnih vozova. Neko su super brzi (sapsan) koji putuje oko 4 sata, ostali 7-8. Cena zavisi od sezone, vrste voza, klase i vremena koliko se kupuje unapred ( za neke vrste vozova). O svemu detaljno na http://pass.rzd.ru/main-pass/public/en Edited July 2, 2015 by du-ki Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 25, 2015 @PustolovacДругарица и ја смо почетком априла прошле године ишле возом из Москве у Петербург. Повратна карта нас је изашла неких 55-60 евра, имале смо лежај и постељину, а тражили су нам пасош приликом куповине карата (чини ми се да смо их купиле дан, два раније). Путовале смо ноћу и то неких осам сати. Наравно, има и дневних полазака (пост изнад).Феноменалан је осећај путовати на тај начин. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 6, 2016 U Volgogradu, ni u jednoj banci, ne menjaju eure za rublje, sem ako je novčanica u perfektnom stanju, što znači nova iz štamparije.. Milimetar oštećenja na ivici novčanice i odbiće zamenu u svakoj od banaka. Besmisleno, sumanuto, bezobrazluk i te kako sam se raspravljao sa svim službenicama/ima koji ne umeju engleski ni da beknu, ali nije bilo pomoći.. Jedna od službenica u nekoj 8. banci po redu u koju sam ušao mi reče da probam da zamenim u centrali Sberbanke u Komunističkoj 40, kaže da tamo "možda menjaju eure".. Nisam otišao do tamo, ali mi je bilo jako smešno, možda menjaju eure u komunističkoj 40.. Eto, da budete upozoreni ako planirate da posetite Volgograd Ovo nije situacija u bilo kom od drugih gradova evropske Rusije koje sam posetio, Peter, Moskva, Rostov. Tamo su normalno menjali novčanice ne zagledajući u mikro oštećenja. Što se tiče cena javnog prevoza, hrane i pića najviše su u Peteru, pa Moskvi, pa Rostovu, pa Volgogradu.. Kako se više udaljavate od metropola i idete u manje gradove, tako i cene padaju.. Pa je recimo u Vogogradu cena karte u javnom prevozu samo 15 rubalja, a giros 100 Iako ne može da se plaća u eurima, jedna baka nam je izašla u susret i prodala šaurme za eure, kad videla da smo gladni i bez prebijene rublje u čepu.. Nije čak znala ni koliki je odnos euro rublja, niti je postavljala bilo kakva pitanja.. Još smo joj platili u kovanicama što tek neće moći da zameni za rublje, ni u Komunističkoj 40.. Hteo sam da se vratim i da je častim jednom kad sam došao do rublji, ali nas je put odveo dalje.. Ima tih svetlih primera, Rusa koje kapitalizam nije iskvario.. Što se jezika tiče, Rusi, čak i mladi prilično loše govore engleski za "domaće standarde" i kako naši mladi sa zapadnog Balkana govore.. Ruski jeste sličan za osnovno sporazumevanje, ali je moj utisak da neki ne cene dovoljno trud stranaca da se govori njihov jezik, kao da pretpostavljaju da se treba znati, kao da smo iz neke od mnogobrojnih ruskih oblasti i republika, krajeva, a ne iz Srbije u kojoj se ruski ne govori i ne uče ga svi.. Novac se menja u bankama. Ja na menjačnicu nisam naišao za sve vreme boravka u Rusiji.. Ne tvrdim da ih nema, ali ako ih ima onda su daleko ređe nego u Srbiji.. Bude ponegde u okviru neke prodavnice i sl. da rade i menjačke poslove, ali treba paziti na kurs.. Ubedljivo najgori sa najvećom provizijom je u banci u samom Univermagu kod Crvenog trga, što je i za očekivati jer je najviše turista baš tu.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 7, 2016 Ja nisam previse vremena proveo u St Peterburgu ali za par dana sam po centru vidio izmedju 7 i 19 mjenjacnica. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 7, 2016 To da ne pricaju engleski to stoji, cak ni u Moskvi. Ni mladi. U Meku (ne pitajte zasto sam tamo jeo), ne razumeju kad im se kaze Big Mek, iako oni sami kazu Big Mak, ili se prave ludi. A tek pomfrit da im objasnis, pa jos velika porcija i to za poneti, nego imaju kao neki pokazivac, pa im na tabli sa menijem to pokazujes. Iako sve rade mladi, pa jos u Americkoj firmi gde bi ipak trebalo da znas sta prodajes i kako se kaze pomfrit na engleskom. Uglavnom sam se u prodavnicama sporazumevao iznosom cena. Posto su nam brojevi slicni, ja kazem cenu toga sto hocu. U Metrou, govorim zeni cenu, ocito ne dovoljno jasno da bi me razumela, govorim joj da je to karta za metro, autobus, monorail, trolejbus, opet ne razume, iako se sve slicno kod nas kaze. Sve dok nisam napisao cenu onoga sto hocu, onda moze. U radnji mi je jedna cak prevrnula ocima kada me je pitala da li imam njihovu karticu za popuste, a ja rekao da ne razumem sta me pita. Uglavnom sam placao MasterCardom, svuda prolazi, cak i na ulici gde se prodaju suveniri. Poneo sam i odredjenu sumu rubalja od kuce, da ne bih tamo menjao. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 13, 2016 Thirsty, možda su sve to bile banke jer i one iskazuju kurs na tabli ispred i naznače "obmen valuti", a ne samo menjačnice.. ali ako si ti baš u svaku od njih 7 - 19 ušao i uverio se da su u pitanju menjačnice, plašim se da ti nije mnogo vremena ostalo za razgledanje važnijih znamenitosti St. Peterburga.. u ta dva dana koja si imao na raspolaganju Šalim se malo.. Ja sam proveo malo više dana i samo kažem da je moj utisak takav, da je daleko više banaka i ne ograničavam se samo na Piter, ali moguće da grešim.. Pored toga što sam recimo oko Finlandskog vokzala naišao na 4 banke i ni jednu menjačnicu, treba napomenuti i da su sve bile zatvorene u subotu, jer su im i subota i nedelja bili "vihodnie dni" tj. neradni dani. Za metro koji smo iscrpno koristili najbolje su se isplatile karte za ceo dan ili za 3 dana.. Inače na većini metro stanica proveravaju velike torbe i kofere. Ne znam kakva je bila situacija ranije u Moskvi, ali pretpostavljam da je to sad pojačano zbog terorističkih pretnji, a i primetno je povećano prisustvo policije na ulicama.. U voz je nemoguće ući bez pokazivanja pasoša, kao i kupiti voznu ili autobusku kartu, pa čak i za minibus nam je traženo da pokažemo pasoš, a zanimljivo je i da se u toku puta autobusom od Volgograda ka Moskvi staje na unutrašnji kontrolni punkt koji je nešto poput administrativnog prelaza, na kome svi putnici pokazuju pasoše, a ne ličnu kartu, pa makar bili i građani Rusije, iz toga sam zaključio da Rusi na put po svojoj zemlji kreću sa pasošem.. Severac imao sam vrlo slična iskustva tvojim.. Jeo sam i ja u Meku i Sabveju između ostalog Kafa i sladoled su trenutno na akciji za 99 rubalja, što je u skupoj Moskvi ponuda koja se teško odbija a pileća ili juneća pljeskavica u grčkoj tortilji 79. Mada bih svakako za jeftin obrok preporučio kantine poput Stolovaje 57 u Univermagu, kao i svuda gde vidite istaknuto "stolovaja" ili "poslovni ručak".. U takvim kantinama se obično za male pare može pojesti pristojan kuvani obrok.. Jeo sam i u jednom srpskom restoranu, ali ne ćevape zapravo ne znam ko je vlasnik, ali su svi konobari i kuvari Srbi, muzika sa Jadrana, a hrana mediteranska.. Takođe sam primetio da Rusi od roštilja preferiraju ražnjiće.. Sve u svemu, jeo sam u Meku ali i u najboljim restoranima, vozio se plackartnim ali i brzim vozovima, spavao u shared room ali i u veoma dobrim hotelima.. Tako je i najbolje na jednom putovanju koje sam planiraš, malo jedno, malo drugo, da zemlju u kompletu osetiš Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 14, 2016 Sto se tice hrane, u trznom centru GUM (treci sprat), na Crvenom trgu je izuzetno povoljno jesti razlicita jela s obzirom na mesto gde jedete. Guzva je obicno velika, ali je veliki izbor i cene su jako povoljne, mozda povoljnije od onih u Uscu u Beogradu. Takodje, gotova jela u trgovinskom lancu Viktorija su jako ukusna, kao i salate a izuzetno povoljna, mozda jeftinija nego u nasem Maxiju. Na moje iznenadjenje, Moskav i nije toliko skupa. Ja sam smestaju u jednokrevetnoj sobi sa doruckom u hotelu sa 3 zvezdice platio manje od 20 evra po noci. Dok sam cuo da ima da se hostel u Tverskoj ulici, 7 minuta hoda od Crvenog trga moze naci za 9 evra sa doruckom, tako da prica o skupoj Moskvi otpada! Naravno, ima i gde da vas oderu, kao mene u pomenutom trznom centru GUM gde sam platio palacinke i sok oko 2100 dinara, al to je, rekao bih jedno od izuzetno skupih mesta i ocekivao sam da me oderu. Moskovski metro je nesto sto je na mene ostavilo najjaci utisak, i sad mi je zao sto nisam se provozao svim stanicama, a odvozao sam mozda nesto manje od polovine. Istina je da ako udjes sa vecim bagazom odmah te na skener salju. Tako su mene pretresli 5 puta na dan odlaska. Prvi put na ulazu u metro, drugi put na ulazu u voz za aerodrom i tri puta na aerodromu. Inace, u Moskvi skeniraju sve i kad hoces u crkvu da udjes. Maksimalna kontrola pri ulasku u sve vaznije ustanove, u sve muzeje, trzne centre... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 15, 2016 Sad je euro oko 70 rubalja, a bio je 35 pre svih kriza u kojima se Rusija našla, a u februaru ove godine je npr. bio 90.. Tad je za strance bilo najpovoljnije boraviti u Rusiji.. Ipak i sa ovim daleko slabijim kursom je sve skuplje nego u Beogradu (ili Ukrajini, Belorusiji, Latviji, Mađarskoj, jedino je Finska skuplja), pa mogu misliti kako je tek bilo kad je kurs bio 35 rub za 1 euro Dakle, skupo je. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 16, 2016 I dinar je nekad bio 60 za 1€... Ne bih se složio sa tobom da je skuplje nego u Srb. Hrana je jeftinija, tehnika, garderoba, prevoz, automobili, benzin.. ma sve je jeftinije od svih ovih zemalja što si nabrojao (ne znam za Belorusiju, nisam bio). Spomenuo si da u Volgogradu ne menjaju oštećene novčanice u bankama. A u drugim gradovima ili zemljama menjaju? Menjam evre svaki mesec već tri godine, i nikad do sad nisam imao baš ni jedan problem, baš u Volgogradu. Ne menjaju u svakoj banci, tj mora da piše "Операционная касса для обмен валюты" da bi zamenio. pozz Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 20, 2016 On 16.8.2016. at 6:59 AM, dadinho said: I dinar je nekad bio 60 za 1€... Kod dinara oscilacije danas srećom idu daleko sporije, pa plate i cene stignu da se prilagode, tako da ti poređenje ni u kom slučaju ne stoji. Mogu čak reći i da je maliciozno sem ako nemaš baš nikakvo predznanje iz ekonomije u kom slučaju ti je oprošteno.. U Rusiji se zbog krize u kojoj se zemlja našla, i u roku od nekoliko dana drastično menjao kurs, o nedeljama i mesecima da ne govorim, pri tom cene ostaju uglavnom iste, jer se plate ne menjaju, a to nama strancima i te kako odgovara ako rublja pada.. On 16.8.2016. at 6:59 AM, dadinho said: Hrana je jeftinija, tehnika, garderoba, prevoz, automobili, benzin.. ma sve je jeftinije od svih ovih zemalja što si nabrojao (ne znam za Belorusiju, nisam bio). a znaš za Ukrajinu je l'? Tu si bio.. Tačno je da je benzin bio jeftiniji.. i siguran sam da je i gas jeftiniji.. i verovatno još ponešto što Rusija ne uvozi.. Hrana pre svega, flaširana voda, sokovi, nema te vode koja je bila ni približna po cenama u Srbiji i to po ovako povoljnom kursu od oko 70, a nije im uvek takav kurs, pa postaje malo besmisleno i dosadno raspravljati šta je kome bilo jeftino ili skupo u određenom trenutku u ovoj nestabilnoj zemlji.. Dakle prva polovina jula, sva voda i svi sokovi koje sam kupovao, pecivo za doručak, brza hrana kupljena na ulici, kafa, voće, povrće, osnovne namirnice, sve što sam nabrojao i sve za šta sam se uhvatio u ta dva grada bilo je skuplje nego u Beogradu i u gore pomenutim državama, sem Finske.. a kao istočnoevropski gradovi, čak i uz sve ograde o kursu, svakako prednjače kao najskuplji.. i to je prosto stvar činjenica, a ne polemike i slaganja.. Govorim iz ugla turiste, a ne nekoga ko tamo živi, plaća komunalije i kupuje tehniku.. Govorim o cenama u restoranima i trgovinama i to ne samo u centru grada, od čokolade do piva, skuplje je.. On 16.8.2016. at 6:59 AM, dadinho said: Spomenuo si da u Volgogradu ne menjaju oštećene novčanice u bankama. A u drugim gradovima ili zemljama menjaju? Menjam evre svaki mesec već tri godine, i nikad do sad nisam imao baš ni jedan problem, baš u Volgogradu. Ne menjaju u svakoj banci, tj mora da piše "Операционная касса для обмен валюты" da bi zamenio. Samo u Volgogradu nisu želeli da zamene novčanice sa mikro oštećenjem od jednog milimetra na ivici novčanice i to je bilo polovinom jula ove godine, u ulici u kojoj idu trole, onako lagano uzbrdo se penje posle nadvožnjaka od gl. železničke stanice, ne znam joj naziv, jedna je od glavnih ulica i banaka u njoj ima koliko želiš.. Kakve druge države? Naravno da menjaju u svim državama.. U Moskvi sam istu tu novčanicu zamenio bez ikakvih problema, zagledanja ili bilo čega nekoliko dana kasnije, kad sam se vratio iz Volgograda. Dakle nisu u pitanju banke koje inače ne menjaju, već službenica uzme pogleda i kaže da ne može zbog "oštećenja".. Ja sam svoje objasnio kako bih upozorio druge ako bi im slučajno nestao novac na kartici kao nama, da se ne nađu u problemu, mada sam predosećao, da će (kako to inače po forumima ide) da se nađe neki pametnjaković kome se eto baš nikada i to baš u Volgogradu gde redovno menja svoj novac ništa slićno nije desilo Tebi nije, meni jeste. Tebi jeftino, meni skupo. I gotovo priča. Pojavi se i napiši bre nešto svoje nezavisno od mog posta, nisam ovde da bih pomelemisao sa tobom od ekonomije pa nadalje Za Volgograd sam sve do detalja tačno preneo i pozvaću jednog drugog korisnika, drugara koji je putovao sa mnom da kad bude imao vremena to i potvrdi.. O skupoći i jeftinoći, relativna stvar, zavisi ko, kada i sa čim poredi.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 25, 2016 On 14.8.2016. at 10:32 PM, severac said: Na moje iznenadjenje, Moskav i nije toliko skupa. Ja sam smestaju u jednokrevetnoj sobi sa doruckom u hotelu sa 3 zvezdice platio manje od 20 evra po noci. Dok sam cuo da ima da se hostel u Tverskoj ulici, 7 minuta hoda od Crvenog trga moze naci za 9 evra sa doruckom, tako da prica o skupoj Moskvi otpada! Ако је соба имала сопствено купатило и туш, онда си стварно добро прошао. У Москви сам био у мају прошле године и најјефтинија хотелска соба са сопственим купатилом коју сам ја успео да пронађем коштала је око 30 евра по ноћи, а хотел се налазио на Лењинградском проспекту, између метро станице "Белорускаја" и "Динамо". Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 28, 2016 Пре две недеље, 25 евра по ноћи у хотелу са 4* за једну особу када поделиш тај трошак, тачније двокреветна соба је коштала 49 евра. Ако вас има троје, онда је тај износ још мањи по особи. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 11, 2017 I dinar je nekad bio 60 za 1€... Ne bih se složio sa tobom da je skuplje nego u Srb. Hrana je jeftinija, tehnika, garderoba, prevoz, automobili, benzin.. ma sve je jeftinije od svih ovih zemalja što si nabrojao (ne znam za Belorusiju, nisam bio). Spomenuo si da u Volgogradu ne menjaju oštećene novčanice u bankama. A u drugim gradovima ili zemljama menjaju? Menjam evre svaki mesec već tri godine, i nikad do sad nisam imao baš ni jedan problem, baš u Volgogradu. Ne menjaju u svakoj banci, tj mora da piše "Операционная касса для обмен валюты" da bi zamenio. pozz Evo ja cu da dodam to za ostecene novcanice - nema sanse da ce ti je primiti nigde u rusiji. Imao sam nekoliko od 50e od drzanja u dzepu onako vise izmrcvarene nego ostecene i nisu mi je primili nigde od Moskve do Krasnodara i u svim gradovima na tom rastojanju. Voronezh, rostov na donu , anapa, lepick, rzanj , belogorod i sva ona mala mesta gde sam isto stajao i probao da zamenim. Gotovo da svaka banka vrsi zamenu valuta i bolje placaju od menjacnica. Slucaj je u moskvi. Ako kupujete devize od banke dobicete neverovatno novu novcanicu Hoteli kako u moskvi tako i u ostalom delu rusije su neka posebna prica Ja nisam nalazio hotel ni u nekoj rupi za 20e a kamo li u moskvi. Mozda u nekoj spavaoni ili hostelu gde spavaju 10 u jednoj sobi i gde se ceka na red za tus. Ali ono soba sa kupatilom i koliko toliko pristojno- tesko. Cena toga ide od 2000rub pa navise. Nema veze da li je to Voronjez, rostov , anapa ili moskva a mozda i neka rupa od grada. Cene u moskvi i nisu bas jeftine ali obzirom koliko se zaradjuje to ispada sasvim normalno. Za nas standard ici u moskvu kao turista i nije bas dobro bez dobre svote novca u dzepu. Belorusija i minsk ista prica. Hoteli su papreni a i cene nisu male. Kako u prodavnicama tako i kaficima ili restoranima. U belorusiji osim goriva ja nisam drugo nista video povoljno. Savet za rusiju i moskvu - kod njih je normalno da placa svako svoje pice a ako njihove osete da ste ovca odrace vam kozu. Po tom pitanju su opasne. Ako znaju da vi placate - porucice od ptice mleko, a porucuju tako sto gledaju najskuplje. Isto tamo je normalno da ako upoznate nekog jednostavno odete u setnju do nekog od mnogo lepih parkova. Hrana je uzasna , servis tj usluga isto. I jednostavno ih bas zabole sto je vas naljutila njihova hladnokrvnost ili neprofesionalizam. Kad se bunite gledace vas tako da cete steci utisak da pricate drvetu. Engleski u moskvi isto kao japanski u beogradu. Piter daleko edukovaniji od moskve. O ostalim delovima rusije engleski je 1 na milion. Ja sam morao da ucim ruski ili sam mogao da idem doma Moskva je velika i skupilo se s brda i dola. Moskva je za mnoge iz bivsih delova ussr kao za nas nemacka, austrija , ch.... Posla ima samo morate biti za sve oprezni da vas ne prevare. Nasi ljudi se pale rusija, braca itd a oni vecina i ne znaju mnogo o nama. Mnogi misle da smo mi evropska unija, mnogi ne znaju da smo pravoslavci itd itd. Nas narod ima ceoma iskrivljenu sliku Sve u svemu moze da se dobro zaradi u moskvi ako isljucite emocije i postanete isti kao okolina. Ne propustite da posetite moskva city i 60 sprat tj restoran onog koji je nosio gajbice. A i rubljovku gde je smesten ))))) salim se ali je zaista tako obavezno izbegavajte starbucks, ( kafa u njemu ni u americi ne valja ( ziveo pa znam ) coffemania, kofe houz i sokoladnicu ( putinove familije imperija). Smece i skidanje zive koze. Rusija je za kafu ocajna, nesto da se zove espresso i kafa moze se naci u meku po normalnoj ceni Bas steta sto ne mogu da se uplaoduju slike Sent from my iPhone using Tapatalk Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites