Posted November 21, 2012 Ja sam bio malo dokon : Ako bi isli iz Novog Sada sinobusom za bogojevo, imate dva polaska u 7:15 i u 15:30. Sa ovim u 7:15 u bogojevu ste oko 9:00. Voz iz Erduta za Osijek krece u 11:45, u Osijeku je u 12:36. Iz Osijek za Zagreb ima tek u 16:20 (u Zagrebu je u 21:05), ali zato ako bi uspeli da ustopirate od bogojeva neka kola pravac do OSijeka (sto je skroz moguce, mnogo Osijecana kupuje preko grane, a imate tri sata na raspolaganju) i stignete ranije ima i voz u 12, koji stize u 16:40. Sa ovim u 15:30, u bogojevu ste u 17, mozda 17:10. Iz Erduta ima voz u 20:43, pa onda u 23:40 za Zagreb, koji stize u Zagreb ujutru oko 5. Erdut-Osijek je 20 kuna. Osijek-Zagreb je 114 kune. Novi Sad-bogojevo je oko 300din. Znaci sve ukupno izadje Novi Sad- Osijek 2176din, sa 5 kilometara pesacenja. Popust za povratnu kartu u Hrvatskoj je 20% mislim, za ISIC je 25%, ali nisam siguran da li priznaju ISIC kartice iz drugih zemalja. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 24, 2012 di s emoze vidit taj novi red voznje? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 24, 2012 di s emoze vidit taj novi red voznje? Naših železnica još uvek nigde. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 24, 2012 Ne kužim zašto bi neko iz Novog Sada išo do Zagreba via Bogojevo, pa to je i kilometarski i vremenski duže, nego da se u (ne sićam se više točno) u Inđiji ili Pazovi presidne na vlak BG-ZG!? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 24, 2012 Ne kužim zašto bi neko iz Novog Sada išo do Zagreba via Bogojevo, pa to je i kilometarski i vremenski duže, nego da se u (ne sićam se više točno) u Inđiji ili Pazovi presidne na vlak BG-ZG!? Kilometarski je preko Bogojeva kraće. Uostalom u bivšoj državi je voz NS-ZG išao preko Bogojeva pa čak i voz Rijeka - Bukurešt preko Bogojeva - Sombora - Subotice - Kikinde... Svakako je presesti u Staroj Pazovi lakše, ali od novog reda vožnje ostaje samo jedan voz između SRB i HR tako da će jedina opcija biti krenuti vozom u 10:11 iz Novog Sada i onda presesti na voz do Zagreb u Staroj Pazovi i stići u Zagreb u 17:59, što nikako ne odgovara nekome ko recimo ima neka posla u Zagrebu pa mu je potrebno ujutru da stigne. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 24, 2012 Sve mi se čini da autobusdžije trljaju šape... Novi vozni red HŽa se može vidit ovdi: http://www.file-upload.net/download-6848670/HZ-2012-2013.pdf.html Kilometarski je preko Bogojeva kraće. Uostalom u bivšoj državi je voz NS-ZG išao preko Bogojeva pa čak i voz Rijeka - Bukurešt preko Bogojeva - Sombora - Subotice - Kikinde... Imaš pravo, sad sam malo pogledo kartu. Koja je to bila egzotika Rijeka - Bukurešt, al prije koju godinu sam čuo da Rumunji oće obnovu tog pravca, e sad za teret ili putnički ne znam. Al ponavljam da je sramota što nema bar pograničnih vlakova Šid-Tovarnik i Erdut-Bogojevo, ni istina da je to tako skupo. Slavonija sad nema nijedan vlak za Mađarsku, nijedan za Bosnu, a za Srbiju samo jedan dnevno, a uskoro ćemo bit u Uniji, poserem se na sve to. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 24, 2012 Novi vozni red HŽa se može vidit ovdi: http://www.file-upload.net/download-6848670/HZ-2012-2013.pdf.html Posećuješ željeznice.net vidim Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 26, 2012 http://www.alo.rs/vesti/aktuelno/hrvatska-trazi-700-000-evra-za-voz/5155 evo još malo informacija vezanih za novi red vožnje. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 26, 2012 Mislim da ni u redu krivit hž, pa za jedini vlak zagreb-beograd, hž ne naplaćuje ništa. Ne mogu 3 ili 4 vlaka vozit za džabe, i hž plaća još više Nimcima npr. Još se postavlja pitanje, da idu ta 3-4 vlaka dnevno, s čima bi ih ŽS vuko? Da se razumimo, ja nisam ZA ukidanje vlakova, nego samo oću ukazat da hž ni jedini krivac.Po meni, tribalo je napravit kompromis i dogovorit mogućnost presidanja u šidu i tovarniku. Slavonija je recimo zbog ukidanja i pograničnih vlakova ostala bez bilo kake veze s Ugarskom i Bosnom, što je još veća katastrofa. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 26, 2012 Sve države na železnicama gube a na autobusima zarađuju. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 28, 2012 Mozda gube na putnickom saobracaju, ali ne verujem da gube na teretnom. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 28, 2012 Sve države na železnicama gube a na autobusima zarađuju. Ne gube Švajcarske. Uostalom, sve više i više je privatnih železničkih operatera po Evropi. Da li oni ulagali u to (neuporedivo su veća početna ulaganja potrebna nego za autobus), ako nema dobitka? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 29, 2012 Mene me interesuje, jel ovaj nocni voz za Budimpestu iz Beograda stize bas po redu voznje, tako nekako oko 06.00, kao sto pise? Ili obicno kasni i koliko? Posle hocu da uhvatim sledeci voz, ima jedan u 07.25 i sledeci u 09.25 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 29, 2012 do sada sam putovala desetak puta tim noćnim, nijednm nije kasnio. Da li nastavljaš put sa Keletija ili? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 29, 2012 Vozio sam se nekoliko puta u poslednjih par meseci nocnim vozom iz Beograda za Budimpestu i svaki put je kretao i stizao u tacno predvidjeno vreme. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 29, 2012 do sada sam putovala desetak puta tim noćnim, nijednm nije kasnio. Da li nastavljaš put sa Keletija ili? Da da, sa Keletija takodje idem dalje. Hvala lepi ljudi! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 30, 2012 onda ne bi trebalo da bude problem, sasvim dovoljno vremena Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 30, 2012 Jos jedno kratko pitanjce, ova karta BG-Budimpesta od 15eur je neka promocija sa ogranicenim brojem karata ili nekim drugim uslovom? Koliko dana unapred treba da se kupi? Ili redovna karta koju mogu da kupim pola sata pre polaska voza? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 30, 2012 Jos jedno kratko pitanjce, ova karta BG-Budimpesta od 15eur je neka promocija sa ogranicenim brojem karata ili nekim drugim uslovom? Koliko dana unapred treba da se kupi? Ili redovna karta koju mogu da kupim pola sata pre polaska voza? Redovna specijal karta koju možeš da kupiš pola sata pre polaska voza. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 30, 2012 Kuuuul! Hvalaaa Jos jedno kratko pitanjce, ova karta BG-Budimpesta od 15eur je neka promocija sa ogranicenim brojem karata ili nekim drugim uslovom? Koliko dana unapred treba da se kupi? Ili redovna karta koju mogu da kupim pola sata pre polaska voza? Redovna specijal karta koju možeš da kupiš pola sata pre polaska voza. Kuuuul! Hvalaaa Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 1, 2012 Izmedju Erduta i Bogojeva mozete opusteno ici peske. Od zeleznicke stanice Erdut do zeleznicke stanice Bogojevo imate oko 5 kilometara. Sad ne znam da li se sme ta granica prelaziti peske, ali mislim da sme. Moze se granica prelaziti i peske i na biciklu i svakojako,nije problem. Nego ovo sto si rekao "...od zel. st. Bogojevo...".Jel mislis bas na stanicu Bogojevo ili Bogojevo selo? Ne mogu da se setim oja je koja,ali jedna je negde u...da ne kazem gde (10000 km van sela),a druga je bas u tom mestu - Bogojevu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 1, 2012 Glavna stanica tj. križište pruga je Bogojevo, a Bogojevo-selo je sporedna. Čak mislim da je stanica Bogojevo bliža mostu na Dunavu, ali je čak 7 km udaljena od erdutske, a to je malo previše za "cipelcug". Sve je to bez veze, mislim da je tribo vozit pogranični Erdut-Bogojevo, pa ne bi to bilo tako skupo, ne mogu me uvirit u to. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites