Posted March 10, 2013 35. dan subota 2013.g. Nocas se otvorilo nebo iznad Buenos Airesa, grmelo je i sevalo ispadala se velika kisa. Ujutru u 6 krecemo po mokrim ulicama u luku ma brog za Urugvaj. Veluka guzva, cekiramo se pa u drugi red za izlazni pecat, slikanje, otisak palca pa dobijamo i ulazni pecat za Urugvaj. Oko 7 svice a oko 8 Silvija star isplovljava sa preko 1000 putmika i stotinak vozila. Ostavljamo grad, sa desme strane u daljini grad La Plata a sa leve beskrajna mutno-braon voda, plovimo po mutnoj Rio la Plata, kojoj se ne nazire druga obala, do Urugvaja oko 70 - 80 kn pa pored obale jos toliko do nove luke. Ovde to ne zovu rekom vec Mar del La Plata. U daljini posle jedno tri sata brze plovidbe izranja grad. Bog te video stigosmo u Montevideo. Iskrcavamo se i organizovano buke busom idemo u dvocasovno razgledanje grada i okoline. Grad lep, cist i pun zelenila, sa visokim zgradama i spomenicima. Obilazimo u gradskom parku i cuveni fudbalski stadion gde smo igrali utakmice 1930.g. fotkamo i smimamo video zapis.Vreme lepo suncano oko 28 stepeni. Kasnije u centru vidimo da je to uspavan gotovo mrtav grad, sve zatvoreno i nigde zive dusen sem ponekog zalutalog gringosa poput nas. Migde nema razglednicam ni marke koju mozes da kupis sano u posti koja ne radi. Zacudo radi jedna knjizara, ali sta ce nam to, pitamo lika gde su svi i sto nista ne radi, a on nema pojma. Nista setamo i razgledamo, kad natrcimo na jedan MC i uzmemo klopu, srecom prinaju karticu, jer nismo promenili lovu. Kod luke u starom gradu tresti neka muzika, Central merkado, pun turista, klopa i muzika ma sve strane, kupismo neke suvemire i u luku na cekiranje i ostale formalnosti jer krecemo nazad u 18h. Na brodu duti free ima svega, Malboro 18 USD, Chivas 52 USD, Parfemi - Paco Raban Milion 50ml 50 USD nije bas jeftino, ali argentinci kupuju masovno, opet je mnogo mize nego u radnji zbog ogromne carine i 19 % poreza, Silvija Asrea oko 21h polako uplovljava u Buenos Aires, nebo saraju munje, kasnije vidimo da je bilo kise, ali sada je OK samo je sparmo i toplo. Idemo u grad, sve radi i guzva u gradu od 7 niliona dusa, za razliku od Montevidea gde ih ima nesto vise od milion. Klopamo i palimo za San Telmo na hladno crno Patagonija pivo. Ovde tek vri, nigde mesta pa sedimo na skveru i pijemo pivo iz radnje, za 27 pesa, 4 eura, i tri puta manje nego u kaficu. Tu upoznamo nekog Amera, danas u po dana spopalo ga troje domacih sa jednom zenskom, kao da ga nesto pitaju, maprave metez a posle ukapiro da mu nema u dzepu aifona i kamere, da ne verujes. Mi ih eskiviramo, sta ima nas da pitaju bilo sta, najbolje je tako. Pozdravljamo sve. Toni drema u sobi juce ga ujela tri bumbara, pa idem po neki lek u apoteku. Cao cao. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 10, 2013 Malo objasnjenje za brodske karte do Montevidea Ima i za 600 pesosa, svasta nude, ima i jeftinije do Colonije de Sakramento u Urugvaju. Ali odatle busom 130km do Montevidea i toliko za povratak, a gde je vreme da nesto pogledas, ako presdpavas i ostanes za sutra plus izdaci za klopu i bus sto je preskupo, ispadne jos skuplje tako da sve drugo nema racuna, sve smo izmerili i odabrali najjeftiniju varijantu, tesko da moze drugacije. Hteli smo da skoknemo i do Puerto Madrina na poluostrvu Valdez u Patagoniji, to je oko 1500 - 1600km od BU, prevoz oko 140 eura povratno a putuje se 17 - 18 satim tesko izvodljivo, sve je detaljmo prouceno, nedostaje nam jos jedno 15 dana za kompletnu realizaciju velikei i zaista ozbiljne i slozene juznoamericke avanture. Ali i ovo je solidno, do sada smo napravili mozda vise od 10.000 km kopnom i vodenim putevima, a vazduho, ce biti preko 23.000 km. Ali o tome, rekapitilaciji, zakljuccima i opstem utisku kad dodjemo kuci i kad sve malo odstoji i kad se srede i slegnu zaista impresivni utisci. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 10, 2013 Mali savet za Urugvaj i Montevideo Me idite tamo nikad subotom i nedeljom iz BA. Najbolja i najekonomicnija varijanta iz Rosaria, ako dolazite negde odande, za Nontevideo busom preko Santa Fea i San Lorenza, vidite Paranu, Rio Urugvaj, jutarnjim busom, samo sredom ili nedeljom. Stizete uvece u Montevideo, presiavate, procunjate gradom, odete na stadion i u muzej fudbala, onda busom u Coloniu dr Sacramento vidite je jer je lep gradic i pod zastitom je UNESCA i uvece brodom za Bueno Saires. To sve za oko 150 -160 eura. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 10, 2013 OK, ako ste u frci s vremenom, onda i da razumem, ali, platiti 100 evra da bi se video Montevideo na 2h, to je suludo! Za upola manje para ste mogli doci do Montevidea, brod+bus, kao sto sam napisao, i zanociti, provesti barem jedan ceo dan, a u povratku prosetati kroz Colonia del Sacramento, ali ok. Inace, Montevideo jeste lep i uredjen, ali prilicno mrtav, nedelja je ubedljivo najgori dan, sve zivo zatvoreno i nigde zive duse! Jedino se na kilometarskom setalistu pored obale mogu videti ljudi koji piju mate caj, setaju ili pecaju. Central mercado je najizvikanije mesto gde se deru turisti, zato su vas i vodili tamo Inace, generalno, moj je utisak da Montevideo nije jeftin grad. Uzivajte u ostatku puta! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 10, 2013 36. dan 10. mart 2013.g. Vec cetvrti dan smo u Buenos Airesu, alinista namne fali. Danas je vasar u San Telmu, nasem kraju,ceo dan. Ulica Difensa od Plaze di mayo pa do kafea Dorego puna, ne znam odakle su se sjatili svi ti ljudi, opsti krkljanac, prodaje se i kupuje sve i svasta, pravi buvljak ali je atmosfera odlicna. Danas je pao extra rucak u ulici 25. mayo broj 1421, blizu parlamenta u Tenedor libre restoranu, imapreko 30-tak vrsta jela, kolaca i salata, krkas kolko mozes izadje 48pesosa i litarsko pivoladno jos 24 pesa, znaci sve to za oko 8 eura, mada ima dn. menija i za 4 eura. Pao je i mrak, vec je 21h, toplo je i lepo vece, vasar se rastura a i mi cemo uskoro kuci, u hostel da malo odmorimo pa cemo dalje. Inace dajemo ga po gasu od jutra do veseri pa je red da maloprikocimo. E sad mozda smo vam i dosadili ali trpite nas jos koji dan pa nece biti vise juznoamertickih smaranja. Pozdrav vama kod kuce caos Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 10, 2013 Gde nadjoste tako skupe karte za trajekt?! Na njihovom sajtu na netu su cene upola jeftinije! Ide se trajektom do Colonia del Sacramento, a posle busom, cena je 541 pezos. Ili ste se mogli i sami organizovati, samo trajektom do Colonie, a posle busem o svom trosku... A kompanija Colonia express ima jos jeftinije karte... No, sta je tu je, zelim vam lep provod! Dragance Karte su bili toliko,i kupili na netu direktno na sajtu bukebusa.Brod direktan skroz do Montevidea i nazad i tour bus u Montevideo ukljucen u cenu.Ipak mi smo tu i ovo smo toliko platili sto je info iz prve ruke za potencijalne putnike.Inace Nikola je razocaran od Montevidea,kaze sranje od ture,ja nisam bio posto sam Makedonac pa za nas treba viza,nisam hteo da se cimam po ambasadama da se izlazem dodatnih troskova a i juce u parku su me ujela 3 crna bumbara,spopali me sa nekog drveta i ujeli u donji deo noge,nog anatekla kao kod stare babe,uzeo sam neke tablete,Slobodan mi kupio posto nisam mogao d agazim na tu nogu.Upoznao sam i jednog Cileanca koji je isto potvrdio da ta tura za Montevideo ne vredi nizasta,tako da mozda bolje sto nisam otisao da se ne razocaram i ja kao Nikola Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 10, 2013 Drugari, hvala na isrpnim izvestajima sa lica mesta, pomogli ste mnogima, za mene sigurno znam da jeste... Zelim vam da uzivate u ostatku puta, a kad dodjete ocekujemo i fotke... Ja cu sledece godine da idem ali krecem iz Cilea (imam dobrog prijatelja Cileanca) pa navise. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 11, 2013 Dragance Karte su bili toliko,i kupili na netu direktno na sajtu bukebusa.Brod direktan skroz do Montevidea i nazad i tour bus u Montevideo ukljucen u cenu.Ipak mi smo tu i ovo smo toliko platili sto je info iz prve ruke za potencijalne putnike.Inace Nikola je razocaran od Montevidea,kaze sranje od ture,ja nisam bio posto sam Makedonac pa za nas treba viza,nisam hteo da se cimam po ambasadama da se izlazem dodatnih troskova a i juce u parku su me ujela 3 crna bumbara,spopali me sa nekog drveta i ujeli u donji deo noge,nog anatekla kao kod stare babe,uzeo sam neke tablete,Slobodan mi kupio posto nisam mogao d agazim na tu nogu.Upoznao sam i jednog Cileanca koji je isto potvrdio da ta tura za Montevideo ne vredi nizasta,tako da mozda bolje sto nisam otisao da se ne razocaram i ja kao Nikola Ja sam u Urugvaju bio pre tacno godinu dana, tako da je i moje iskustvo dosta sveze. Znam koliko se otprilike krecu cene, pa mi se u prvi mah ucinilo kao skupo to sto je Slobodan naveo. Istog momenta sam otisao na taj isti sajt Buquebusa i jos par slicnih koji rade prevoz na toj liniji i video cene koje sam naveo u prethodnom postu, koje su upola jeftinije. Istina, tamo je bio brod do Colonie + bus do Montevidea, sto je nesto sasvim standardno u njihovoj ponudi. Ova tura koji su oni uzeli je klasicna turisticka za deranje, sa ukljucenom turom po gradu, koja, sigurno ne vredi te razlike u ceni. Cisto da napomenem drugim potencijalnim putnicima koji prate ovu temu(koja inace obiluje korisnim podacima sa lica mesta) da moze i jeftinije. Inace, meni se Urugvaj generalno bas svideo i bio mi je pravo osvezenje u odnosu na Brazil, gde vec 3 godine zivim. Ja sam bio u vreme karnevala, pa je i sve to verovatno doprinelo utisku. Sam grad, iako meni veoma lep i sa nekim posebnim otmenim sarmom(narocito ono ogromno setaliste pored mora sa fenomenalnim zalascima sunca) nema sta veliko od zabave da ponudi i sve deluje prilicno mrtvo i nema ne-znam-koliko turista. Ali, kad se ostane 5 dana i zaviri pomalo svuda, nije isto kao i kad se protrci u 2-3 sata, gde, realno i ne mozes da steknes nekakav poseban utisak. Ja bih ga svakako preporucio za posetu, narocito u vreme karnevala. Tebe bas poterao maler, brz oporavak i uzivajte jos malo u Juznoj Americi! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 11, 2013 37. dan ponedeljak 11. mart Peti dan u Buenos Airesu - Argentina.Lepo i suncano jutro, takav ce biti ceo dan. Nocas su nas demolirali komarci, Zvuci i slike tanga od sinoc jos nam igraju pred ocima, samo da zavrsimo sa doruckom i idemo metroom do Belgrana, iza Palerma sa parkovima, Zoo vrtom, planetarijumom i sportskim terenima, jedmo 20 - 30 km od centra. Da vidimo kako je tamo i da potrazimo Patagonija ves i neku jaknu, to je ovde vrhumskog kvaliteta, gotovo, posle Maradone jedini brend Argentine. Sutra idemo kod predsednice Argentine Kristine Kirhner Fernandez, u predsednicku palatu, to moze svako jer su vrata palate Casa Rosade otvorena za posetioce i turiste. Pozdrav iz suncanog Bueno Sairesa Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 11, 2013 Nemojte da se još vraćate, navukli smo se na vaše putešestvije i priče sa lica mesta. Molim te pojasni to oko Patagonija veša. To do sada nisam čula i da su uz Dijega glavna atracija Argentine.Pozz.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 12, 2013 38. dan utorak 12. mart 2013.g. Vec peti dan smo u Buenos Airesu. Pomalo nam je neobicno sto smo tako dugo ujednom mestu i da spavamo u istom krevetu. Juce smo se ceo dan muvali po parkovima Belgrana. ja sam bio prvo u Fish clubu na La Plati, ide se drveno-metalnim dokom jedno 500 - 600 m u ruku i kao da ste na pucini blatnjavog mpra, nije tako lose. Posle sam pesaka iz Porto Madeira odsetao doRetira, napravio neke fotke pa onda produzio do univerziteta Buenos Aires, gde neki studenti nesto protestuju. Onda sam nastavio poparkovima, slikao neke interesantne skulpture, medju njima i veliki metalni cvet koji se foto-senzorom otvara svako jutro kadaizadje sunce. Setao sam ulicama Palerma i fotkao nevidjene zgrade i kuce. Onda sam produzio do planetarijuma i zoo vrta, koji ne radi. Tu sujapanski i holandski vrt. pa veliko jezero i parkovi u nizu kroz ceo Belgrano. Uhvatio sam bus 130 iz La Boce i otisao cak do Boulognesa, mozda 50 km odcentra BA. Vratio sam se istim busom za 5 pesosa, oko 5 eu, mozdanajduzom ulicom u BA, avenidom Libertador sa oko 9000 kucnih brojeva. Tako prodje i dan, u sest smo se nasli svi u hostelu u nasem San Telmu. Pozdravili smo se sa nasim prijateljem i zemljakom Hozeom Rajevicem, srbo-cileancem koji se vraca u Santijago. Cale mu je dosao ovde1972, ozenio zgodnu cileanku i ostao ovde, a ko ne bi. Hoze ima jos dva brata, sa imenima koja im jedala mama i tatinim pecatom. Srpski im ide jako slabo, ali se spremaju da uskoro dodju u Srbiju, okolina Cacka. Rekosmo mu da bolje ne dolazi jer posle nce hteti nazad u Chile. E sad da vam malo pojasnimo problem Patagonije. Prvo nedostaje nam vreme za toliki put. To je jedno 1500 -1600 km odavde, sam put traje oko 17 sati, pa nememo puno vremena jer smo htelida vidimoUrugvaj,i nedeljni vasar u San Telmu, a avion nam ide u sredu 13. marta u 13 casova, tako da na taj dan i ne racunamo. Inace nasli smo jedan aranzman za Puerto Madryn preko Rio negra, gde zapravo pocinje Patagonija,na poluostrvu Valdez, gde u ogromna dva zalivamozete davidite svasta. Poluostrvo izlazi oko 100 km u okean u oblikom ogromnepecurke formira dva velika zaliva, gde dolaze morski lavovi, foke, pingvini. orke i veliki kitovi, ali uglavnom krajem septembra. Aranzman je od tri dana i dva nocenja sa svim transferima, kosta oko 2.500 pesosa, ili oko 260 eura, sto i nije strasno. E sad da bi stvarno videli jos nesto, odnosno ostatak Patagonije bar do Calefate na Lago Argentini sa lednikom Perito moreno to je jos oko 1500 km. Odatle bi valjalo da se predju Andi i ode u Los Angeles u Chileu i vidi nac. park Vilarica sa zivim vulkanom. Alio tome drugi put, a po meni prava Patagonija se idedo Ushuale, Magelanovog prolaza i Ognjene zemle, ali to bi trebalo jednog dana da bude posebna avantura. A sadljudi, ovdeje 09h, divan suncan dan, i mi odosmo da zujimo po gradu, Avenida 25. mayo, Najsira ulica Avenida9. juli, trg. ulica Florida, a uvece exkluzivnikraj Porto Madeiro u exluzivni restoran (kod usidrenog jedrenjaka) na veceru libero, klopa svih mogucih specijaliteta od ribe, fazana, kolaci, vocne i ostale salate bez limita za 90 pesosa, malo manje od 10 eura ili za 1000 dinara, sto necete naci nigde kod nas. Ne brinite javicemo vam sutra kako i sta je bilo i da li je nesto ostalo. pozdrav nasim prijateljima iz kluba putnika Srbije. E,nisam vam rekao, na vasaru cujemo razgovor na poznatom jeziku, Toni ih pita da li su iz Srbije, kad ono braca hrvati, iz Sev. Amerike. Juce opet cujem neke kako galame na plazi Mayo ali im se nisam javljao, bolje vama da se javim. ha ha cao. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 12, 2013 Licne impresije o Urugvaju i Montevideu licno sve mi se svidja na ovome putu, uglavnom zato sto je jedinstven i zato stovam se ovako nesto ukaze mozda samo jednom u zivotu. Sa zeljom tu vam treba vreme i znacajnija sredstva. A najvaznija stvar je da znate gde izasto idete. Gledate idozivljavate ono sto Vas zanima, zivite jedan novi zivot u novom okruzenju ispecificnoj kulturi. Ovde je sve deo istorije, sve je staro i netaknuto stotinama godina. Kafe Dorego u San Telmu i kafe Tortoni na aveniji 25. mayo su stari preko 150 - 160 godina i non stop rade, tu su prosle, sedele i otpustale energiju generacije i generacije znamenitih( Borhes, Pirandelo, Neruda...) iobicnih ljudi medju kijima i ja (Toni iDragan tu nisu ni usli, nije ih zanimalo). Hodati ulicama neobicnih gradova, gde su hodali milioni, gde se nista nije menjalo, kazem stotinama godina u kontinuitetu, ( pa nasa drzava nije toliko stara) gde sve zraci sarmom i harizmom, samo treba otvoriti malo oci videcete nesto potpuno novo i lepo. Urugvaj - Montevideo, staznaci samo doci ovde na ovo sunce i morski vazduh, pa sve muke i odricanja i za samo 2 -3 sata meni znace kao neciji ceo zivot proveden tamo negde u Cacku,pozegi ili Knez Mihajlovoj ulici. Voznja brodom po La Plati, smucanjepo ulicama Montevidea, koji je zaista lep i sarmantan grad, swetnja sportskim parkom i sam pogled na fudbalski stadion gde se pisala fudbalska istorija sveta, u kojoj je ucestvovao i nas narod, pa sta cete lepse od toga, Ej ljudi pa nasa fudbalska ekspedicija iz 1930 je putovala mesec dana do Montevidea, a mi prosli pola sveta, a na isto mesto mi dosli za 3 sata, pa kome to moze da se ne svidi, da mu bude bez veze, ne bih vise o ukusima, ali pokusajte da uhvatite mali momenat kad osudjenik na smrt povlaci dim poslednje cigarete, izvinite na digresiji, ali ko ne zna da uziva u malim stvarima i cudesnim trenucima ovog bezveznog zivota sta ce mu onda sve, sta muznace kule, kamioni, brodovi i milioni. Ovde sam dosao, jer sam o tome mastao kao klinac, kasnije citajuci velike juznoamericke umove isve mi je ovde cool, i gluposti kao ono smece po coskovima, copori pasa u Boliviji, truckanje u busu, los dorucak uhostelu, i ono sto kao skroz autenticno mozete videti samo ovde, cak i putovanje od 29 sati od Beograda do Lime kao jedinstven dozivljaj, da ne pricam o svetskim cudima koja samo ovde mozete videti i doziveti ako zelite, ako hocetei ako ste spremni na to. Jurcanja po gradu da bi nasli jeftiniju klopu ili hostel, ne truditi se za nesto da vidite i eventualno ustedeti neku kintu ako uskratite sebi neki put ili samo jednostavan neposredan dozivljaj Montevidea za mene nema znacaja, to vam je sad na dohvatu i ko zna kad, bar ja tako mislim i dozivlavam svetoko sebe. aj sad dosta filozofije, treba da palimo dalje. Cao Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 12, 2013 Malo objasnjene za Patagonija ves To je autenticni domaci proizvod. Ves je vrlo kvalitetan iizradjen od posebne tkanine, posebnim postupkom tkanja. Vrlo je trajan i pruza inzvanrednu termicku zastitu. Donji ves se koristi u opremi alpinista i pri izlaganjima ekstremnim temperaturama. Odlican je izolator i neki zimi nose samo Patagonija majice ispod jakne. Mogu da se kupe, gace, majice,duksevi i specijalne jakne koje nigde pre nisam video, od krzna alpake, u raznim bojama i sa natpisima na ledjima PATAGONIA. Majicesu oko 20 - 30 eura a jakne od 70 - 100 eura. Nije ih bas lako naci, nema ih mnogo uprodavnicama, treba se raspitati za njih ili ih traziti na netu. Cujem da se mogu poruciti preko Amerike. Samo treba paziti na kopije, mada marka nije bas mnogo trazena kao atraktivna tako da se gotovo i ne falsuje. nezanam koliko sam bio jasan ali pokusao sam Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 13, 2013 Shoping dan u Buenos Airesu Posto smo sve videli sto je vazno ostavismo ovaj dan za shoping. Cunjali smo po gradu i raznim radnjama. Evenida 9.juli raskopana, nesto rade, stavljaju nove ivicnjake i nov asfalt isto i Florida ulica najvaznija shoping zona. U gradu guzva, puno naroda, kazu da ovde ima cak 10 -12 miliona stanovnika. Otkrivamo i nova mesta za jeftinua dobru klopu, ima restorana, osim libero tenedor za prezderavanje ionih na merenje klope,100 gr za 4 pesosa ili oko 50 din. tako da za 200 -300 din moze lepo da se jede. Sta mi se danas desilo, predvece reko ajde daodem do grada i zamenim neki dolar, ostao sam samo sa 40 pesosa, krenem u Floridu medju dilete, kad kod plazw de mayo vidim na trotoaru nesto cudno, nije papir, nego neka lova, ne budem lenj i sagnem se kad ono 350 pesosa, oko 40 eura, neko ispustio a ne znam ko. Veliki Dzim meprocitao i izasao mi u susret, hvala mu. Odoh odmah u Lavale ulicu na patagonijsko jagnhe i pivo, na tenane za oko 185 pesosa. Razliku dadoh za vodu, voce i hranu za sutra, kaso i za jos jedno Patagonija pivo, ali iz radnje. Ostalo mi jos jedno 70 pesosa, ili 8 eura. taman za bus do aerodroma. 39. dan sreda 13. mart 2013.g. Nema spavanja, smucanje po San Telmudo kasno u noc, ko zna da li cemo u ovom ili nekom drugom zivotu doci ovamo, paajde da sad to zloupotrebimo. E sad od silnog shopinga, koji me uzgred ovde mnogo nezanima, iz cele juzne Amerike nosim sledece Brdo razglednica, mozda oko 100 kom, iz svakog mesta po neku, razne sitne suvenire, po auto mapu svake drzave i jednu veliku zidnu mapu cele JA sa najsitnijimdetaljima. Tu je i jedna predivna velika fotka cuvenog kafea Tortoni sa tango igracima ispred, par soljica za kafu i caj sa logom istog kafea od argentinskog porculana i najvaznije tri boce najkvalitetnijeg argentinskog crnog vina, berba, 2001, i veliki ranac prepun utisaka da sve to sa hiljadama fotki podelim sa nekom lepom i zainteresovanom simpatizerkom kluba putnika. Pa izvolite ko voli neka izvoli, Avion nam polece danas u 13 i 10, u Madridu smotamo 40-tog dana ujutru oko 05 a u 09 smo u Rimu gde idemo sa nekom prijateljima na rucak, da bi oko 16h krenuli JAT-om za Beograd.Tamo smo, ako dobro bog ili Veliki Dzim, da oko 17h. U petak 15 marta vracamo se u realnost. Trenutni osecaj , pa najkrace, zavrsava se jedan predivan avanturisticki film, svetla se pale i svako ide svojoj kuci, opijen i zanesen snaznim emocijama iz upravo odgledanog filma, gde smo mozda imali neku znacajniju ulogu. Cao nema viseeeeee...... Pozdravljamo sve i zahvaljujemo na svakodnevnoj pratnji i podrsci Tres Amigos - Antoni, Nikola i Slobodan Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 13, 2013 Koliko je kostala citava avantura sa svim mogucim troskovima ukljucujuci i karte do tamo? Mozda bolje da toncik kaze cifru jer je rekao da nisi realan u troskovima Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 14, 2013 Kada se vratite kući i saberete sve utiske bilo bi lepo da da napišete šta bi promenili da se ponovo uputite u avanturu koju ste prošli...Momci veliki pozdrav i hvala za postove koji su nam ulepšavali protekle dane.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 14, 2013 Pozdrav i od mene , stavrno sam uživala prateći vas sa željom da vam se film produži. Šteta što nisu barem dan ranije izabrali Papu -Argntinca , dok ste bili u BS pa da nam prenesete njihove impresije sa lica mesta. Dobro došli. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 14, 2013 Retko ko bi pisao putopise kao vi (dok je jos u putu), hvala puno, imamo sad brdo korisnih informacija... Kad se slegnu utisci bilo bi dobro da se napise nesto... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 15, 2013 Koliko je kostala citava avantura sa svim mogucim troskovima ukljucujuci i karte do tamo? Mozda bolje da toncik kaze cifru jer je rekao da nisi realan u troskovima Heheha da da Slobodan (ili Cica Morada) ima zelju da napise knjigu o ovom putovanju,pa kao i svi pisci je malo preterivao u opisima nesto nismo ni videli,ali to je njegov stil Za svu hranu,spavanje po hostelima i hotelima,putni prevozi,avionske karte tamo i nazad,tura za Machu Pichu,Salar de Uyuni u Boliviji,suveniri,mali soping nekoliko majica i kosuljica put od 9000km autobusima...ovo ono.... sve ovo 2600evra za 38 dana u nasoj reziji.(Nikoli je ispalo 400-500eura plus posto je kasnije kupio avio kartu iz Rima,mi smo platili po 900eura a on 1280eura a iz Beograda za Rim Jatom ili Alitalia 130eura povratna ali sve da se kupi na vreme i treba non stop da se prati cena) Oko smestaja sam im spasio po 300-400eura svakom posto Slobodan je imao plan puta ali to sto je imao on upisano za smestaj je bilo duplo ili troduplo skuplje od onoga sto sam im ja sredio,hosteli su jeftiniji,imao sam Foot print knjigu sa preporukama a i koristio hostelbookers i odabirao dobar i jeftinij smestaj sa dobrim komentarima od prethodnih putnika. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 18, 2013 Ponedeljak 18. mart 2013.g. Vec je nekoliko dana kako smo kuci. U subotu ujutru kad sam se probudio trebalo mi je malo vremena da se snadjem gde sam u kom gradu i kojoj zemlji, dok je u nedelju bilo malo bolje. Za vikend sam pregledao moje papira i sredio finansije, tako da sa kartom od oko 1000 eura svi troskovi izlaze oko 2560 eura, bez troska za neke suvenire, mnogobrojne razglednice i postanske marke, u sto je u granici planiranog. Za znacajne ustede mozemo da zahvalimo najvise nasem geniju Toniju. Odlicno govori, cita i pise engleski, imao je dobru knjigu sa svim hostelima i ostalim znacajnim stvarima, pa je pored redovnog kontaktiranja sa ostalim putnicima obezbedjivao najpovoljnije cene smestaja i bus karata za nasu malu ekipu. Pored toga, Toni je profesionalac u turizmu i expert za sajtove te vrste na netu, preko kog je bukirao i svojom karticom unapred placao smestaj pa nam je relativno lako bilo samo da odemo na vec sigurno i gotovo. A sto se neke knjige tice verovatno cu uraditi nesto u vidu Back packers prirucnika za nas narod, pogotovu sto sam svakodnevno vodio precizan dnevnik i nisam provodio vreme u spavanju tako da sam dosta toga video, retko sta mi je promaklo. A o jos nekim utiscima i zakljucku malo kasnije, kad se sastavim sa vremenom. pozdrav Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 19, 2013 Veliko hvala za uloženi trud Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 21, 2013 Auuuuu kako me ispohvalio Slobodan,hoce da se iskupi sto nije odrzao svoje obecanje :-\ Kad se nesto obeca,i kaze isto to 10 puta (i to ispred svedoka) onda red je to da se ispuni........ Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 21, 2013 Odgovor za Momu Viza ti treba samo za Boliviju, nista se ne placa, mi smo vadili u Punu - Peru, na obali jezera Titikaka, treba ti obrazac, kopija avio karte, rezervacija hotela, 1 slika i kopija zute karte - potvrde o vakcinaciji. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 23, 2013 Forumasi: Ako neko od vas zeli da pogleda slike,imam na mom profilu na Facebooku.Evo link od albuma iz Juzne Amerike: https://www.facebook.com/antonio.ristevski.5/photos_albums u sekcii Albumi na mom profilu mozete da pogledate i ostale albume iz Perua,Bolivije,Cile,Argentina..... Profil mi nije zakljucan, tj otvoren je svakome da gleda bilo sta na profilu bez da me ima za prijatelja. Pozzz i uzivajte u slikama Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites