Velika Juznoamericka avantura

107 posts in this topic

Tek sada procitah. Svaka cast. klanj::

Koju ste obucu koristi, sobzirom na razne vrste puteva?

Sad sam procitala sve i zvuci neverovatno:D Hvala na svim informacijama;) Idem na work&travel u USA ali bih volela da onda produzim u neku turu po Centralnoj/Juznoj Americi jos nemam nikakv plan, krenua bih u tu avanturu krajem oktobra/pocetkom novembra i dobro bi mi doslo drustvo pa ako ima zainteresovanih nek se jave pa bismo mogli zajedno da isplaniramo put, otvorena sam za sve predloge a ovaj putopis me je prilicno inspirisao i sad jos vise zelim da idem=) Mozda bih mogla da se vidim i uzivo sa nekim od vas aktera, uvek je lepse uzivo cuti utiske;) Hvala jos jednom na divnom i detaljnom opisu svega=D

Pozdrav za Ticu

Vidim da si iz Kraljeva, pa i ja sam, samo sada zivim u Pancevu. Za praznike, bicu tamo par dana, ponecu slike i memorijske kartice

pa ako zelis da dobijes vizuelnu predstavu avanture i cujes neposredne  informacije koje ti mogu biti od koristi javi se.

Inace pre ove ture bio sam u Argentini, Brazilu i Paragvaju, a kao student cetiri meseca sam obilazio celu Severnu Ameriku, Mexico i Canadu automobilom sa ortakom.

Inace pisem knjigu putopisa i radim Tv emisiju o ovom putu.

Pozdrav  Slobodan          063 263 193

Znaci zemljak:D Super, posto sam odustala od nekog puta idem kuci za praznike pa se vidimo u Kraljevu, rado cu pogledati slike i cuti utiske=)

OBAVESTENJE interesentima i pratiocima VELIKE JUZNOAMERICKE AVANTURE na Forumu Kluba Putnika Srbije

40 dana putovanja i 10058 km predjenog puta tokom   februara - marta  2013.g. od strane  "tres amigos"

USKORO IZLAZI KNJIGA : " EL CONDOR PASA" -  putopisni vodic kroz Latinsku Ameriku

:LOLLL:                                               Peru, Bolivija, Cile, Argentina i Urugvaj

sa                detaljnim opisima puta,

ljudi i dogadjaja,

licnih impresija tokom putovanja

sa tacnim  nazivima i adresama pristojnih hostela koje treba koristiti

koje vidove prevoza koristiti sa  najpovoljnijim cenama  

savetima kada i gde ici

sta videti i koliko se u kom mestu zadrzati    

U tvrdom povezu, na  kvalitetnom papiru, na nekih 200 strana, sa preko stotinu spektakularnih kolor fotografija

autora   mr.   Momcilovic Slobodana iz Panceva

Zainteresovani mogu prisustvovati prigodnoj promociji, povodom izlaska knjige, koja ce se organizovati krajem godine uz prisustvo javnosti i diplomatskih predstavnika  opisanih zemalja.

Za sva obavestenje telefon 063 263 193

"Cica morada" pa ti si se bas uhvatio posla   :comp:. Aj da vidimo sta si to napisao,i gde smo ja i Nikola u tu knjigu.....

Obavestenje ! :blob:

Iz stampe je izasla knjiga putopisa sa putovanja po Juznoj americi.

El condor pasa - Velika juznoamericka avantura, 40 dana drumovima : Perua, Bolivije, Cilea, Argentine i Urugvaja

U formatu A5, na 190 strana, na kvalitetnom papiru i mnostvom kolor fotografija.

Zainteresovani se mogu javiti na tel. 063 263 193 Slobodanu

gent

Poziv zainteresovanim klubasima i potencijalnim putnicima na promociju knjige

Ako ste zainteresovani i ako ste u mogucnosti dodjite na promociju knjige

El condor pasa - velika juznoamericka avantura

40 dana drumovima Perua, Bolivije, Cilea, Argentine i Urugvaja

koja ce s odrzati dana  8. aprila, utorak, sa pocetkom u 19 sati

u Galeriji savremene umetnosti u Pancevu , strogi centar grada.

Izmedju ostalih ocekuje se prisustvo putnika dugoprugasa, predstsvnika ambasade Argentine i Cilea

Uvodno izlaganje i predstavljanje knjige pored autora vodice nas poznati putnik i putopisac Sonja Lapatanov

Tematika ce biti predstavljena odabranim foto i video prilozima sa putovanja, pracena originalnim ritmovima latinamerickog melosa, kao i prezentacijom najinteresantnijih delova knjige.

Autor ce odgovarati na pitanja prisutnih, uz bogat koktel.

Takodje tamo mozete kupiti primerak knjige od 190 stana sa mnostvom fotografija najzanimljivijih predela sa dalekog putovanja, po promotivnoj ceni od 500 dinara.

Kontakt telefon za vise informacija 063 263 193    

Dobrodosli :blob: :blob:

Jeno pitanje, uz napomenu da cu sto pre procicati ceo topic ali mi sada vreme ne dozvoljava:

Poseticu u julu i avgustu Argentinu, Cile, Peru, Boliviju, Urugvaj i Brazil i interesuje me da li je potrebno vakcinisanje. Znam da je preporucljivo ali protiv cega biste se vi definitivno zastitili. Ja sam vec bio u Argentini 3 meseca i u Brazilu 10ak dana pre par godina bez vakcine ali evo pre neki dan sam cuo da to ne bi bila losa ideja, a ja stvarno ne znam koliko je to ozbiljna tema?

Za Brazil bi ti trebala vakcina protiv zute groznice, ako imas nameru da ides u Amazoniju, npr, ili neke slicne krajeve. Za ostale zemlje ne znam, ali pretpostavljam da vazi isto ako ides u peruanski ili bolivijski deo Amazonije. Za Argentinu i Urugvaj mislim da ne treba nista, barem ja nisam nista primao kad sam isao tamo. Nije ni za zutu groznicu obavezno, u Brazilu ti to niko nece traziti, ali je definitivno preporuka i nije stvar za zezati se. U svakom slucaju, ako ides u tropske predele, treba se dobro zastititi od komaraca, jer preti denga a ponegde i malarija. 

Edited by Dragance

Hvala na odgovoru. Nisam planirao Amazoniju, sto se tice Brazila, samo mesta na obali verovatno, ali cu definitivno uzeti vakcinu protiv zute groznice i malarije.

Argentina, Cile i Urugvaj znam da nisu strasni, interesuje me jos dodatno Peru i Bolivija?

Inace, zvao sam institut Batut, zena mi je rekla da ne misli da cu ja toliko fizicki biti ugrozen od bolesti, ali mi je rekla da mogu da mi prave administrativne probleme ne ulasku u Boliviju i Peru.

Takodje rekla mi je da bi bilo dobro da se prime vakcine za hepatitis A i Tetanus, a da vakcine za zutu groznicu oni nemaju te bih morao negde drugo da ih primim.

Pa kako nemaju!? Valjda su oni jedini i bili nadlezni za zutu groznicu... Koliko znam tamo su vazda radile normalne zenice, bez previse insistiranja na bilo cemu...ipak proveri to za tetanus (zar on ne ide ono u vise tura, pa se rastegne na mnogo meseci?) i hepatitis da li bas moras...

u institutu batut u zadnje vreme dobiju vakcinu za zutu groznicu s vremena na vreme, npr. svakih 3 meseca kontigent, i kad potrose ceka se ponovo..

vidaknn nemoj nikako da narucujes i kupujes vakcinu preko privatnih apoteka, jer ti je ni jedan lekar nece dati...uslovi transporta i drzanja moraju da budu strogo kontrolisani, i pricam ti iz iskustva jer znam bar troje ljudi koji su se tako zeznuli i propale im pare..

sto se tice perua i bolivije, ako ne ides u delove gde je dzungla, ne treba ti vakcina za zutu groznicu...ali treba i za peruanski i bolivijski deo amazona..

takodje, vakcina za malariju ne postoji, nikad nije ni postojala prava vakcina, vec samo lekovi koji mogu da pomognu i preduprede, ali 100% pokrivanja protiv malarije nema...

takodje, ja se licno ne bih mnogo krkao vakcinama, jer to uoste nije naivno...vec samo ukoliko je bas bas neophodno...

tetanus se sada radi samo jednim administriranjem injekcije, ne dolazi se vise 3 puta...

Edited by bam-bam

Poziv za putovanje u Juznu i Srednju  Ameriku  -  III deo

Posle putovanja drumovima Perua, Bolivije, Cilea, Argentine i Urugvaja 2013 godine i putevima S. Amerike, Mexica, Kube i Bahama 2014.g.

upucujem POZIV zaintetresovanima za nastavak putovanja po Juznoj i Srednjoj  Americi u januaru 2015 godine (tridesetak dana):

Peru : Lima, Ikitos - Amazonija, alternativa je sletanje u Brazilu, Rio ili Sao Paolo sa nastavkom do Manausa na Amazonu pa zatim put za

Ekvador,

Kolumbija

Venecuela

Panama

Kostarika

Nikaragva

Honduras

El Salvador

Gvatemala

Belize

Mexico

Avionom iz Beograda, preko Rima i Madrida putovalo bi se do Lime. Ostatak puta, do Ikitosa na Amazonu autobusom, a zatim za Kito u Ekvadoru i dalje na sever, preko Kolumbije do Kankuna u Meksiku takodje sve  autobusom. Spavanje u hostelima i ishrana lokalnom hranom po pristupacnim cenama. Otvorena je alternativa povratka preko Meksiko sitija ili Majamija. 

Ako ima zainteresovanih za jedinstveno avanturisticko i veoma zanimljivo putovanje neka se javi u vezi dogovora i detalja plana.

pozdrav svim putnicima !

1. Kad je planiran polazak? - okvirno.

2. Ako je preko Brazila, kako se misli iz Manausa dalje za Ekvador?

Ako ste u Limi, sigurno cete navratiti do Mirafloresa.

Blizu parka Kenedi je hostel Beograd, koji drze Sasa i Sasa.

Navratite. Peku rakiju u dvoristu.

Da odgovorim sam sebi nakon 2 godine.

Hostela Beograd nazalost vise nema. Bio sam pre par nedelja u Limi u potrazi za ovim legendarnim hostelom, ali nije vise tu. Osim ako nisam omasio ulicu.

Steta.

Da li zna neko sta se dogodlo sa Sasom i Sasom iz Lime?

Da odgovorim sam sebi nakon 2 godine.

Hostela Beograd nazalost vise nema. Bio sam pre par nedelja u Limi u potrazi za ovim legendarnim hostelom, ali nije vise tu. Osim ako nisam omasio ulicu.

Steta.

Da li zna neko sta se dogodlo sa Sasom i Sasom iz Lime?

ja sam bio u limi u martu, i bas sam se setio te tvoje price, i trazio ih...medjutim, nisam nasao...a nema ga ni na hostelworld-u...

ja sam bio u limi u martu, i bas sam se setio te tvoje price, i trazio ih...medjutim, nisam nasao...a nema ga ni na hostelworld-u...

Nema ga vise. Bas sam se smorio.

Bio je u onoj ulici koja vodi od supermarketa Vivanda ka bulevaru 28. jula.

Steta sto nisam razmenio kontakt sa momcima, al rek'o naci cu ih lagano.  :bang:

P.S. Javi se kada si u Limi. Meni je devojka odande pa navratim u posetu s vremena na vreme.

Edited by Behemot

Nema ga vise. Bas sam se smorio.

Bio je u onoj ulici koja vodi od supermarketa Vivanda ka bulevaru 28. jula.

Steta sto nisam razmenio kontakt sa momcima, al rek'o naci cu ih lagano.  :bang:

P.S. Javi se kada si u Limi. Meni je devojka odande pa navratim u posetu s vremena na vreme.

hehe neemaa....

ne verujem da cu skoro u lajmu..trebalo bi negde u toku sl. godine da idem tamo u dzangl, iza iquitos-a, pa cu verovatno na proputovanju svrnuti samo dan dva max...

Presla sam odokativno preko teme, odlicna su zapazanja i saveti! planiram put u januaru Brazil, Argentina, Cile, Peru, Bolivija, ali imam samo mesec dana. Mislim da mi nije dovoljno vremena, pa moram izbaciti nesto. Ima li neko savet? Ide li neko u tom periodu?

Hvalaaa unapred!

Zana :DD

Predji detaljnije preko teme, guglaj, smisli sta zelis da vidis, pa vidi da li je to vremenski ostvarivo. Ako ne bude, odredi sta su ti prioriteti, pa u skladu s tim eliminisi sto je visak. Ako budes u nekoj nedoumici sta konkretno izbaciti iz plana, pitaj.

Jedan opsti savet bi bio, da ako planiras da letis, uvek se vise isplati uzeti povratne karte, nego u jendom smeru. Ali, tu bi gubila malo vise vremena, pa gledaj kako da to optimizujes. Koknretan predlog je da ne smes da ne obidjes Iguasu vodopade. Predlog je da doletis avionom iz Sao Paola, ili Rija, obidjes brazilsku stranu, predjes u Argentinu gradskim busem, obidjes argentinsu stranu i dalje nastavis put letom sa argentinskog aerodroma u Puerto Iguazu ka Buenos Aires, npr. Tako je povoljnije, jer izbegavas medjunarodne letove.

Evo kako je to nekada izgledalo:

jt8i21.jpg

U sred Lime hostAl Beograd. Sada je pretvoren u neki restoran, šteta.

Ali zato još uvek postoji ovo mestašce, takođe u Limi. Pa ako se neko zaželi domaće klope pravac na palačinke:

2q83ddd.jpg

:)

Edited by Behemot