Posted July 3, 2013 Првобитни план ми је да идем преко Власинског језера и да преноћим тамо једну ноћ, па на гранични прелаз Рибарци... Да ли је неко ишао тим путем,или чуо ишта о томе Сваки савет добро дође .gif' alt='::'> Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 7, 2013 Planiram i ja za nedelju dana da krenem do Soluna preko Sofije i Banskog ali nemam nikakve informacije o tome. Idem u Bugarsku prvi put u životu. Ali ako čujem nešto, napisaću ovde. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 7, 2013 Obavezno kupite vinjetu kada udjete u Bugarsku,i nalepite na staklo,mislim da je oko 8e za 7 dana. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 7, 2013 Првобитни план ми је да идем преко Власинског језера и да преноћим тамо једну ноћ, па на гранични прелаз Рибарци... Да ли је неко ишао тим путем,или чуо ишта о томе Сваки савет добро дође .gif' alt='::'> Пут од Сурдулице до Власине није лош, мислим, није нешто ни добар Имаш покоју кривину јер се пењеш на Власину, после је доста прав. Иначе је лудило од предела, ја сам сваки тренутак очекивао патуљке однекуд да искоче Још ти је луђи пут ако идеш преко Власотинца, Свођа и Црне Траве на Власину Пут од Босилеграда до Ћустендила је наводно одличан, тако су ми рекли у Босилеграду, нисам ишао Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 7, 2013 Put preko Bugarske je odličan, ali za Solun se ne ide preko Banskog nego preko Sandanskog, za Kulata. Na prvom većem raskrću na ulazu u Sofiju skreće se desno i prati putokaz za Kulata. Odnedavno je cela Bugarska lepo oslikana na Google StreetView, pa sve može lepo da se vidi. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 8, 2013 Хвала за инфо људи.... Знам за вињете,прочитао сам на неком форуму да су најјефтиније на Шел овим пумпама,негде око 5 евра 7 дана,информације су од маја,сад могуће да су дигли цену због сезоне,видећемо да чуо сам да су предели као из бајке,зато бих првенствено и ишао туда и преноћио на Власини. Кривине ми и нису неки проблем само да нема рупа,али чуо сам да је пут сасвим ок,и да је слаба гужва на том граничном прелазу... А и планирао сам да идем преко Власотинца,Свођа, Црне Траве на Власину,нигде из Београда не излазим на аутопут,све идем магистралама А какав је пут преко Црне Траве ка Власини,нема рупа и то,није нека калдрма да ми пола аута остане успут ? Да прочитао сам да су Бугари баш средили путеве добро, и даље су понегде радови у току. Знам да се иде за Кулату,видео сам,не знам само да ли је гужва на граничном прелазу у Грчку, да ли знаш можда како ту стоје ствари ? Чуо сам да је Алвировић направио емисију Сат о том путном правцу,али никако да стигнем да погледам,па кога занима још нек потражи по нету,кажу да је све лепо објаснио и снимио... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 8, 2013 Знам да се иде за Кулату,видео сам,не знам само да ли је гужва на граничном прелазу у Грчку, да ли знаш можда како ту стоје ствари ? Kad sam ja išao pre 2-3 godine u sred leta, nije bilo žive duše na tom prelazu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 8, 2013 да чуо сам да су предели као из бајке,зато бих првенствено и ишао туда и преноћио на Власини. Кривине ми и нису неки проблем само да нема рупа,али чуо сам да је пут сасвим ок,и да је слаба гужва на том граничном прелазу... А и планирао сам да идем преко Власотинца,Свођа, Црне Траве на Власину,нигде из Београда не излазим на аутопут,све идем магистралама А какав је пут преко Црне Траве ка Власини,нема рупа и то,није нека калдрма да ми пола аута остане успут ? Ако нећеш аутопутем, ево ти онда једна екстра рута: Београд - Гроцка - Смедерево - Пожаревац - Петровац на Млави - Жагубица - Бор - Бољевац - Књажевац - Сврљиг - Бела Паланка - Бабушница - Свође Споредни путеви у Србији без рупа... пуно хоћеш... Хм, нисам био тим путем бар две године, али неке веће трауме бих упамтио, колико се сећам није лош. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 8, 2013 Знам да се иде за Кулату,видео сам,не знам само да ли је гужва на граничном прелазу у Грчку, да ли знаш можда како ту стоје ствари ? Kad sam ja išao pre 2-3 godine u sred leta, nije bilo žive duše na tom prelazu. Прочитао сам да није ни сада нека гужва,иде брзо....и да јесте сигурно је мања него на Македонско Грчкој граници Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 8, 2013 да чуо сам да су предели као из бајке,зато бих првенствено и ишао туда и преноћио на Власини. Кривине ми и нису неки проблем само да нема рупа,али чуо сам да је пут сасвим ок,и да је слаба гужва на том граничном прелазу... А и планирао сам да идем преко Власотинца,Свођа, Црне Траве на Власину,нигде из Београда не излазим на аутопут,све идем магистралама А какав је пут преко Црне Траве ка Власини,нема рупа и то,није нека калдрма да ми пола аута остане успут ? Ако нећеш аутопутем, ево ти онда једна екстра рута: Београд - Гроцка - Смедерево - Пожаревац - Петровац на Млави - Жагубица - Бор - Бољевац - Књажевац - Сврљиг - Бела Паланка - Бабушница - Свође Споредни путеви у Србији без рупа... пуно хоћеш... Хм, нисам био тим путем бар две године, али неке веће трауме бих упамтио, колико се сећам није лош. Да, размишљам о том правцу,пут до Петровца на Млави није лош,ишао сам пре две недеље,и до Књажевца је био ок скроз,али нисам ишао 2-3 године тамо... А друга варијанта би ми била код Раље да се одвојим за С.Паланку, па преко В.Плане,Јагодине,Параћина до Ниша па на Власину... Сад не знам који је пут бољи и знимљивији,где је лепша природа да има шта да се види... По дужини су ту негде,није нека драстична разлика... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 10, 2013 Ако нећеш аутопутем, ево ти онда једна екстра рута: Београд - Гроцка - Смедерево - Пожаревац - Петровац на Млави - Жагубица - Бор - Бољевац - Књажевац - Сврљиг - Бела Паланка - Бабушница - Свође Споредни путеви у Србији без рупа... пуно хоћеш... Хм, нисам био тим путем бар две године, али неке веће трауме бих упамтио, колико се сећам није лош. Да, размишљам о том правцу,пут до Петровца на Млави није лош,ишао сам пре две недеље,и до Књажевца је био ок скроз,али нисам ишао 2-3 године тамо... А друга варијанта би ми била код Раље да се одвојим за С.Паланку, па преко В.Плане,Јагодине,Параћина до Ниша па на Власину... Сад не знам који је пут бољи и знимљивији,где је лепша природа да има шта да се види... По дужини су ту негде,није нека драстична разлика... Od Ralje do Palanke ides preko 2-3 sela, uglavnom kroz sljivike i brdasca, ali od Palanke do Lapova ti je sve selo do sela, i to ono dosadno ravnicarsko, pa onda brdasce do Jagodine preko Brzana, pa opet sela i gradovi od Jagodine do Cicevca, onda idu prazni putevi od Cicevca preko Raznja i Deligrada do Aleksinca, onda opet sela... ovo preko brda ti je neuporedivo I putevi nisu tako losi, na jednom delu od Zagubice do Bora i od Petrovca do Krepoljina ima rupa, ali dalje je uglavnom ok. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites