Posted June 8 I meni bi trebala pomoc : Zanima me da li u pravilo 90/180 dana sengenu ulazi i period pokriven boravisnom/radnom dozvolom ? Konkretnije - usao sam krajem oktobra prosle godine u Madjarsku, prvog decembra mi je odobrena radna viza i radio sam do prvog marta kad sam napustio sengen, sada bih hteo opet uci u sengenski prostor ( Hrvatska ) , pa me zanima da li ta 4 meseca posle odobrenja vize ulaze u 90/180 pravilo, tj da li bih sada mogao uci opet ( na kraci period ) ? Da me ne skinu na granici Secam se jednom kada sam menjao poslove u istoj toj zemlji, pustili su me nazad uz tada staru vizu . I da li ja hrvatskom policajcu na granici treba da predam i madjarsku vizu koju sam imao kao dokaz da sam imao odobren boravak ili oni to mogu da vide u nekoj bazi podataka ? , hvala unapred . Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 15 (edited) Pozdrav ljudi. Kada unesem moje boravke u sengen zoni (21.01-29.01. ; 11.02-20.02. ; 05.03-01.04. ; 04.04-15.04. ; 18.05-21.05. ) i izaberem datum ulaska 15.07. pokazuje mi da je ostalo 46 dana, a kada stavim 19.07. izbacuje 86 dana. Probala sam i nekoliko razlicitih aplikacija i svuda je isti broj. A nelogicno je da razlika od 4 dana daje 40 dana. Treba da idem na sluzbeni put jedno 2-3 nedelje i posle na odmor opet 2-3 nedelje i sad jednostavno nisam sigurna. Znacila bi mi vasa pomoc. Pozdrav Edited June 15 by Cvetkovic Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 1 Zdravo svima, Nisam uspela nigde da nadjem informacije pa bih zamolila da mi neko kaze, ukoliko zna. Naime, u Nemackoj sam od 24.11.2022 do 23.11.2023 - training viza. Zanima me kako racunema sengen dane posle istek vize? Da li mogu da nastavim jos tih 90 dana? Ne znam da li mi se racunaju u toku trajanja te vize? Hvala unapred, Bojana. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 26 Ja sam možda paranoik ali moram da proverim. Bio sam u EU 4 dana. Uredno dobio pečat na ulazu i pečat na izlazu. ALI 90% sam siguran da mi nisu skenirali pasoš na izlazu već samo lupili pečat. Da li to može da pravi neki problem? I zašto se uopšte radi to skeniranje? Trebalo bi u Decembru opet da putujem u EU(ovaj put u drugu zemlju) pa se plašim da će mi to praviti neki probelm jer u sistemu možda nisam registrovan kao da sam napustio EU? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 26 3 hours ago, mp3player said: Ja sam možda paranoik... Jesi Putuj slobodno i opusteno, ne zaludjuj se glupostima. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted Wednesday at 04:38 PM Imam nedoumicu, usao sam 1.put u sengen 3.6.2023, prije toga nisam bio skoro 2 godine, i znam da mi 180 dana istice 30.11, ja namjeravam napustiti sengen 28.11 sa iskoristenih oko 72 dana od 90. I sa restartovanjem tog 6to mjesecnog ciklusa, jel meni dozvoljeno uci u sengen ponovo konkretno sredinom januara 2024 gdje bih mogao provesti novih 90 dana? Ljudi mi ponavljaju da 90 dana mogu biti, pa 90 moram napolje, a ja nemam pojma jer nikad nisam ostajao ovako dugo. Hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted Wednesday at 05:03 PM Ljudi, ja evo nikako ne mogu da provalim jer nikad nisam ni vodio mnogo racuna o ovim danima u sengenu, nisam boravio duze od 15ak dana godisnje. Evo sta je moj problem sa ovim sengenom. 1.ulazak mi je bio 3.6. i odmah sam ga i napustio, pa sam bio od 17.7 do 26.7 i opet od 1.10 i izlazim 28.11 jer 180 dana se navrsava 30.11. Znaci iskoristio sam 70 od 90 dana. Sta se desava u januaru 2024 jer imam namjeru 14.1.2024 da dodjem opet. Mogu li ostati 90 dana u komadu? Ili? Nikako ne mogu da upalim, a ovaj kalkulator je spansko selo za mene... Hvala unaprijed Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted Thursday at 10:59 AM Procitaj desetine postova unazad, nebrojeno puta sam racunao i detaljno objasnjavao. Sta tacno nije jasno sa kalkulatorom, jesi pokusao, ulozio barem malo truda? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted Thursday at 04:59 PM Dali se racuna prolazak kroz Bugarsku, boravak u Turskoj i u povratku za Srbiju opet Bugarska prolazak u 90 dana boravka u sengenu.? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted Thursday at 05:14 PM Ni Bugarska ni Turska nisu u Sengenu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted Thursday at 05:44 PM Pitam, zato sto sam pozvao granicnu policiju na horgosu. Nasu doduse. Kazu da se racuna i Bugarska i Turska, sve dok se ne vratis u Srbiju. Sto znaci da umanjuje broj dana u sengenu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted Friday at 11:35 AM Racunaju se Bugarska i Turska, ali same za sebe, jer u obe zemlje imamo pravo boravka 90/180 dana. Obzirom da nisu u Sengenu, ne znam po kojoj logici bi se boravak u te 2 zemlje racunao kao boravak u Sengenu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites