Followers 0

viza za Bugarsku

338 posts in this topic

Ivane, mislim da ti je najbolja varijanta ipak da uzmes aranzman preko agencije... Ponuda ima toliko da je izbor isto toliki kao kad sam trazis preko neta, a vizu ti oni srede (popunis jedan papiric i das im pasos). Manjeg cimanja ne mozes imati za vizu od tog!  :o

Ali moj ti je savet da jos jednom razmislis da li da ides u Bugarsku ove godine... Ja sam bila pretprosle, bilo je !!LOODILO!!, pa sam se zeznula i otisla i prosle godine... U medjuvremenu su uveli vize, pa je bugarsko primorje bilo poluprazno, ljude je mrzelo da se cimaju oko vize pa su navalili svi u Crnu Goru. Mi smo se smorili, diskoteke su bile otuzno prazne, plaza takodje... Ni nalik na Bugarsku pretrposle godine kad je svugde kipelo od omladine sa svih strana. Svi koje znam bili su razocarani provodom, a ne znam da li ce se ove godine opet nesto desi da privuce turiste opet u velikom broju tamo...

Varvara to znam to i mene muci sta ako odem a tamo muk,njih troje na plazi?Ima da se smorim!A nisam bas ljubitelj agencija,vole da kenjaju i da sve oni odredjuju meni je draza individualna varijanta!!!A kako si se ti provela i kako si isla???Gde si bila tacno>???serenade

Prvo da pozdravim sve forumase!!!  pijjj

Planiram da sa drustvom letujem u Nesebaru... mislili smo da idemo kolima.. i da se smestimo u nekom privatnom smestaju.... e sad..

Kosta Bugarin, inace vlasnik kuce u kojoj bi smo bili smesteni, kaze da je komplikovano da nam posalje garantna pisma...

a mi po svaku cenu hocemo da zaobidjemo agenciju... 

Da li postoji mogucnost da mi neko iz Bugarske posalje garantno pismo ili sta vec? Neko iz Sofije tacnije...

Zna li neko kako to pismo treba da izgleda?? 

Pozdrav svima!!

Postoji obrazac za garantno pismo koji se uzima u opstini, popuni se, pa to lepo ide kod predsednika opstine na potpis, pa se plati taksa (ne znam kolika je), pa je overe opstinari i to je to.. I normalno posalje ti na kucnu adresu.

A kako izgleda.. pa papir A4 okeraste boje, ima polja za popunjavanje i tako to.

Nije toliko komplikovano ali ima odredjenu proceduru. Vizu probaj da izvadis sa rezervacijom hotela ili neka ti taj covek posanje mail-om njegovu rezervaciju (ako izdaje sobe), dace Bugari vizu samo ti treba nekakav papir na kome pise gde ces tacno biti.

ako ima neko najsveziju informaciju... da li sa sirijskom vizom u pasosu imamo prodju za bugarsku tranzit?  :?

Da li je neko probao da traži bugarsku vizu (običnu, ne tranzitnu) na jedan dan bez pozivnog pisma? Da li je moguće dobiti?

Marko, ima prodju, dobices tranzitnu ali ces mozda malo morati da se ubedjujes sa sluzbenicima u konzulatu!

Hvala kika, idem sutra da nabavim sirijsku i libansku vizu, ako postignem to za jedan dan, a onda posle vikenda pravac bugarski konzulat da glumim  :angel: i da  :cry22: ako treba za tranzit  :spot:

A sto Libansku vizu da platis 25(?) Eura kada je za 48sati besplatna ako se vadi na granici sa Sirijom?

A sto Libansku vizu da platis 25(?) Eura kada je za 48sati besplatna ako se vadi na granici sa Sirijom?

znam,znam,nego kombinacija devojke  i novog pasosa u jednom  ;D (jednog poznanika su skoro vratili sa grane jer ne znaju za nase nove crvene pasose,kako on kaze... ::crazy:) je razlog da se uzme viza za devojke, a ja cu ici na tu varijantu od 48 sati... Jedino ako se nesto u medjuvremenu za devojke i pasose promenilo, a nisam nista ni cuo niti procitao slicno na forumu, onda za svaki slucaj bi devojke trebalo da uzmu...

Da li je neko probao da traži bugarsku vizu (običnu, ne tranzitnu) na jedan dan bez pozivnog pisma? Da li je moguće dobiti?

da, ja sam u poslednjih 2 meseca izvadio dve trodnevne obicne vize, bez pozivnog pisma, rezervacije smestaja, povratne karte, dakle bez icega.

jedino sto ti treba je da kupis osiguranje, popunis besplatan obrazac, i jedna fotografija na beloj pozadini.

pitali su me za svrhu putovanja, oba puta sam napisao odlazak na koncert, i toliko.

cekao sam 7 radnih dana, u praksi desetak (zbog vikenda), i toliko.

radi se o Bugarskom konzulatu u Nishu.

Da li bi Bugari i u BG izdali takvu vizu? Recimo, ako mi se ide do Stambola, da ne moram da pribegavam staroj prevari sa vađenjem sirijske vize...

Najnoviji update za bugarsku TRANZITNU vizu:

Danas (08. april) sam tek iz treceg pokusaja uspeo da predam zahtev za tranzitnu vizu, iz razloga sto sam se koristio "starom prevarom - Sirijskom vizom", a ne Turskom, za koju mi ne pada na pamet da dajem 33 eura !

Dakle, prvo mi je sluzbenik rekao da ne moze da me pusti do saltera jer mi fali Turska viza. Posle ubedjivanja ipak me je pustio uz reci "samo gubite svoe vreme".

Na salteru sluzbenica je krenula da hefta dokumentaciju ali je onda provalila i ona da nema Turske vize, i posle nekoliko dovikivanja sa koleginicama rekla da dokumente ne moze da primi. Ja sam rekao "ne mozete da budete selektivni, imam informaciju da ste do pre mesec dana izdavali tranzitne vize ako putnik ima Sirijsku".. na sta je ona rekla "ja ne mogu da Vam pomognem, dodjite u 12 na razgovor sa konzulom pa vidite s njim".. Ja tu popizdim, izadjem, i krenem kuci, al onda pomislim "ma sta ja imam da se vidjam sa konzulom u 12, ima da primi moja dokumenta pa kud puklo da puklo!" i lepo se vratim 10 min kasnije i kazem joj "znate sta, evo vama moj pasos i dokumenta, pa ako me odbijete - ici cu avionom" i gurnem joj papire.. Ona vidi da sam se bas zainatio i uzme one papirice i napise da za edelju dana dodjem po pasos sa recima "ne znaem sto da vam kazam, ke da imate problemi".. ma ja reko "pa nek imam probleme, bas me briga!".

Eto tako, 16.04 (za nedelju dana, inace i dan polaska na put) bi trebao da vidim sta ce biti, dal je konzul bio dobre volje ili nije :) Bezobrazluk je isao do te mere da sam trazio jos i multi-entry vizu na 6 meseci.. Bole me.. sta ce mene Bugari da podjebavaju, tamo bre u Sirijskoj ambasadi dobijes vizu isti dan i jos caj popijes, a ovde te podjebavaju, cas moze- cas ne moze, cas ne znaem...

Videcemo. Mozda je olaksavajuca okolnost da vec imam jednu bugarsku vizu od februara ove godine kad sam isao tamo na skijanje.

Ajd pricajte i vi vasa iskustva iz sezone 2009 :)

Kolega Daxy, pozdrav, mozda smo i stajali jedan pored drugog u redu, ali evo srecemo se na forumu  ;D

Sta da kazem kolega, pretekao si me, uzeo si mi rec iz usta ...  :bang:

Prvo, dosao sam ranije, onaj decko security krajnje prijateljski i korektno je rekao to isto, da ne mozemo dobiti bez turske i da nam prijateljski savetuje da ne predajemo jer ce nas odbiti...  :death:

Drugo, trknemo do Turaka, mada vec znajuci za ono globljenje od  33 i 65, u nadi da mozda nesto moze drugacije, ali ne moreee breee :P

Trece, vratimo se do Bugara, kazemo securitiju da je glupo davati 65 e ovde umesto 10 e na granici i trazimo da nas pusti da predamo dokumenta, bez obzira na sve...Kaze on izvolite... Hvala!  zvizhd

Cetvrto, simpaticna tetkica na salteru, uz osmeh prima dokumenta, mi izlazemo situaciju, imamo sirijsku, nemamo tursku, globa ovo ono...  :potty: Tetkica nam krajnje sarmantno uz osmeh uzima papire i sa lepim akcentom kaze: "Ako vi meni verujete, necete da dobijete... "  ::crazy: A fina zenica, da je do nje, verovatno bi i pustila odma`... Al` ovako, ne znam...  :( Mi, sta imamo da izgubimo, predajemo, dobijamo papirce za 16.4. da dodjemo... Videcemo sta ce biti... Juricemo i konzula ako treba taj dan... Javljam sledeci cetvrtak...  :shockkk:

Zvuči prilično beznadežno. Aj javljajte kad budu rezultati, ja bih malo do Stambola, pa da znam da l' uopšte da pokušavam tako.

PS ostatak poruke odnosio se na moje lično viđenje bugarskog naroda, što sam, posle kraćeg razmišljanja, obrisao :)

Ma pustite ljudi, protiv toga ne mozemo, bolje uzeti tursku tranzitnu,prezaliti to malo para, i nema brige. Treba da budemo srecni da i ovoliko mozemo da putujemo.

Xexe, ne moramo da cekamo 16.4. jer su nam isti dan par sati kasnije posle predaje dokumenata javili telefonom da mozemo da dodjemo po pasose jer nismo dobili tranzit :shockkk:

Mozda se daxy i provuce zbog ranijih bugarskih viza, mi te nismo imali u pasosu...

Toliko o sirijskoj varijanti dobijanja bugarskog tranzita, sto se tice beogradskog konzulata...  :mah:

Jos mi stvarno idemo u Siriju, a ne samo do Stambola... :(

Sada bih voleo da odem do Stambola avionom, ali pre toga da ne vrsimo veliku nuzdu 7 dana, i da se ispraznimo iznad Bugarske... :spot:

Jos kada bi aviJoni ispustali fekalije... :dance:

p.s.mogu se opkladiti da bi u niskom konzulatu dobili tranzit, a ovde `oce da glume Jevropu  ::crazy:

Opkladu bi verovatno dobio ;) ja u niskom konzulatu dobila u ponedeljak(6.4.09) tranzitnu do aerodroma, uz kolumbijsku vizu u pasosu i print kupljene karte bilo malo vise natezanja :cry22: al mi jos i dali dva ulaza iako sam trazila jedan  :dance:

e sad dal ce da me puste na aerodromskoj pasoskoj kontroli u Sofiji to cemo tek da vidimo... :-\(imam vec losa iskustva sa njima kad sam prolazila tranzit za Italiju 2007,bilo grebanja holograma sa vize,pokusaja odvaljivanja slike s pasosa noktom i slicnih glupiranja radnice, a o pretresanju ''a la svercer narkotika''  necu ni da pricam... sramota :psuje:)